umarim yazmak uyandirir.(motivasyon cumleleri bekliyorum)

derya1116

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2016
21
25
3
48
yaklasik 3 aydir kilo vermeye calisirken kilo nasil korunur ogrendim.su an 85 kiloyum 3 ay once 86 kiloydum. Ara ara 83 kiloyu gordum.Simdi yiyip ictigimi yazarak belki daha farkinda olurum diye dusunuyorum.

40 yasindayim Defalarca kilo verip hemen arkasindan aldim. Kendimden anladigim herkesin kendine ozel tarza ihtiyaci var.Gun icerisinde fazla bir sey tuketmeden aksam biraz doyacak kadar yemek bana en uyani oldu.Bu yeni basladigim surecte karatay mutfagina yakin cesitlerle 15 gunde bir tartilarak gun asiri sporla kilo vermeye calisacagim. Kendim icin devamliligi en kolay olani sectim zira tadina bakmayinca irademi korumak daha kolay geliyor.Verilen kiloya degil, irademi koruyabildigim gunlere mutlu oluyorum.Birgun geri almayacagima inanirsam kaybettigim her gramin tadini cikaracagim ins.

Merhaba, siz en azından diyet yapıyormuş gibi yaparken kilo nasıl korunur öğrenmişsiniz. Ben muş gibi yaparken yarın başlayacağım diye kilo aldım hep
Motivasyon cümlem şu olsun size, her geçen gün bizim aleyhimize 3 ay önce başlasaysık bu ay rahattık. Zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor neden 3 ay sonra mutlu mutlu istediğimiz kıyafetleri giyemeyelim.

motivasyon cumleni tuttum kedikedi 84 .su an istedigimi giyemiyorsam son 3 aya donup bakmaliyim, bu cok dogru bir yaklasim.Tesekkurler.

bugun sukur ve duamla gune basladim. spor yapabilecek sagligimin olmasina sukrediyorum. O kadar zor degil kendin icin spor yapmak yada tatlidan vazgecmek.Saglam bir kararla baslayinca hersey kolaylasiyor.Puf noktam karar verdikten sonra kendime yardimci adimlar atmak.Eve birseyler alirken irademi yoracakwww.karbonhidratlardan uzak duruyorum yada su bir hafta misafir kabul etmeyip kimseye de gitmeyecegim. Zaten ilk 4-5 gun gecince istahim ister istemez azaliyor.
ilk gunlerde meyve yemiyorum,cok kolay mi hayir ama kilo veren insanlar bu kadar coksa basarilmayacak zorlukta da degil.
Gelelim dune
sabah oglen kahveyle gecistirdim.
15 .00 te beyaz lahana
16.00 da 1dilim tuzlu tam yagli peynir yaninda kahve
aksam yemegi bol kiymali brokoli ve 2 bardak yogun ayran
dunu boyle tamamladim.
Bugun spor gunum ,acikcasi 2 aydir sporla ugrasiyorum bu yuzden halsizlik yada yorgunluk yapmiyor.Enerjim artti ve ilk baslarda ki tutulmalarida yasamiyorum.

unutmamam gerekenler:
1-kilo vermem gerekiyor.
2 -program disina itecek bir istah gelirse evden cik ve yuru
3- en guclu mide kazintisi bile acitmiyor ve 5 dk.yi gecmiyor.istah ve icinin kiyilmasinin gecici oldugunu unutma.

saat 14.00 e yakin cok dibe vurdum.Dune kiyasla bugun zor geciyor. Saat 15 .00 de yiyecegim peyniri bir saat erken yedim.Motivasyonum, her sagsalim atlatigim dalgalanmadann sonra daha yukseliyor.Istedigim zaman peynir yine yiyebilirim .Bu sorun degil sadece yemesem daha iyi olur.
Bugun 1,5 saat spor salonuna takildim. dustan sonra ilk yeme krizimi yasadim. her diyette bozma dusuncesi gelebilir, hazirlikli olmak ve bastan verilmis kararlarla krizi atlatmak gerekiyor.Bugun bunu basardim ve birkac gune kadar hersey daha kolaylasacak. kakaolu kahve iciyorum suanda ve benim icin kendime faydali konularda sabretmek kilo kaybetmekten bile daha degerli.

dun aksam ve gecem;
17 30atatesli et haslama(1 orta boy patates ,300gr civari yagli et )
3 domates ,yesil sogan
yemekten sonra halen istahim biraz vardi.canim sadece yemek eylemini istiyordu bir kahve icip gunun noktasi dedim.Somut noktalar bazen inanilmaz etkiliyor. Gercekten yeme istegim gecti.
Gece uyandim canim elma istiyordu ozel bir besine yonelmis istahi bastirmak bana hep daha zordur cunku hedef artik somuttur unutmak zorlasir. iste gece ilk defa gunluge yazacagim bir maleseef ibaresini dusundum ve elmadan vazgectim. Elma diyetmi bozmazdi ama programdan cikmam su anda ihtiyacim olan ozguvenimi sarsabilirdi.sabah uyandigimda boyle hevesle gunlugume bu deneyimimi yazmak elma yemekten daha guzel.
Tum yollar birinci adimla baslar dogru bende diyet yolculuguma basladim.Cok sukur.Unutmamaliyim ki vakitsiz biten her diyetinde bir ilk kacamagi vardir. Genelde benim ilk kacamagim meyva yada ekmektir baslangicta masum gorundugunden cabuk duserim bu hataya sonra asil hata gelir oda pismanlik ve basarisizlik hissi. tum bunlari ilk gunlerde yasayabilirim. program disina cikinca ozguvenimi kaybetmemek icin somut noktalari uygulayabiliri su anda kahve kakao azcik sut ve tarcin karisimimi iciyorum zaten baslangicta cok tuketiyorum sonra azaltiyorum.gunluk 3 litre suda iciyorum.
bugun spor yok temizlik yapacagim.hergun spor ozgurluk duygumu baltaladigindan zevk almiyorum. Markete gidince gunluk alisveris yapiyorum buda ertesi gun disari cikmami kolaylastiriyor. her gun disari cikmam lazim bu motivasyonumu yukseltiyor hele muzikle yurumek cok zevkli tabi midem bosken.....

unutma;

Anlik ofke veya moral bozuklugu aklina yemegi getiriyor.Herhangi bir sorun yasadiginda derin nefesler alip verirken ona kadar say .Kendine bir dakika ayir bunun icin, sonra sevdigin bir sey yap.Ise muzigi acarak baslayabilirsin.Ama daha guzeli canini sikan olayin cozumune odaklan.tum anlik yasanan duygusal dalgalanmalarim 5 dakika da dinerken bu surecte sabretmeyip yemege baslarsam 10 dakikada aldigim kalori butun birgun yurusem yakamiyacagim boyutta oluyor ve o sis karinla gunu gecirecegin gercegi seni oyle uzuyor ki gercekten basta canini sikan seyleri bile unutturan moral bozuklugu yasiyorsun.

dun listesi
sinirsiz az sutlu kahve kakao
17.00 1 kase az yagda kizarmis 1 yumurtali karnibahar
1 kase yogurtlu misirli lahana salatasi
1,5 kase etsiz nohut yemegi

20.00 1/2 tatli nar
nar program disiydi.aksam yemekten sonra disari ciktim. Eve girince, eski aliskanligim ne yesem dedim.
yanlis bildigim dogrularim:
1-disardan eve girince mutfaga gitmeliyim.
HAYIR! Yemek acikinca ihtiyactir.dun eve girdiginde ac degildin.Yesil cay zamani
2- Gunicerisinde sekerleme yapinca uyandiginda mutfaga gitmeliyim.
HAYIR! Anlik bir istekle karsikarsiyasin bir bardak su ic.
3-Program disina cikarsam diyet bozulur.
HAYIR! BU diyet sadece sen isteyince bozulur. Gerisi mazaret.

simdilik yediklerim beni tatmin ediyor.Ara ara istahima karsin bir seyler yiyemesemde bu yola gonullu ciktim ve tercihimin geregi olarak bazen aclik cekmeyi bastan goze aldim. Eger bu sistemle tatmin edici bir kilo kaybi yasarsam buna deger. Yok zayiflayamazsam yapacak birsey yok yine yola devam .Sadece 15 gunde bir bazi basit ev yapimi zayiflama kurlerini deneyecegim. Boylelikle tartilirken odaklandigim konu kilom degil kur ve diyetimin degerlendirmesi olacak.

ve dunum nasil gecti ?
mukemmeldi
sinirsiz kahve kakao karisimi
18.30 7 adet izgara kofte
1 tabak sebze sotesi( Firinlanmis agirlikli patlican ve yesil biber+domates ve sarimsak +2 Kasik yag)
2 bardak ayran
20.00 yesil cay

3 litre su gun icerisinde ictim
1,5 saat salona takildim yogun spor yaptim.
Dun spordan geldigimde yuzum halen kirmiziydi. Iste yuzdeki spordan sonra olusan bu eksta kan akisinin bir cok kirisiklik onleyici kremden daha cok ise yaradigini dusunuyorum..
Hergun kahveme tarcin kullaniyorum.Bugun tarcin ve yesil cayin faydalarini bir daha okuyacagim.duzenli yapabildigim birseyin faydalarini okumak kendimi daha iyi hissettiriyor ve eylemin devamliligini sagliyor.
Gunlugun cok faydasini goruyorum.Gercekten kucuk isteklerle yapilan kacamaklari onluyor.Simdi kabin sonunda kalan 2 kasik yogurdu kabi atmadan once dusunmeden yerdim. Ama simdi kim yazacak bunu diyip vazgeciyorum.

Bugun spor yok temizlik ve utuyle ugrasacagim insallah.

merhaba şimdi dayanırsan ertesi gün aynı sen olmayacaksın :)daha fit olacaksın ve daha hafif hisedeceksin bende bugün başlıyorum bu arada motivasyon olmazsa olmaz bunu başaran ve iyi ki yaptım diyen okadar insan varki anahtar kelime kararlılık ben arkadaşımda buna şahit oldum 116 kilodan 85 kilo düştü bu arada boyu 1.80 civarı halen 10-15 kadar kilo vermek istiyor eskiden teyze gibi görünürken şimdi genç kız gibi gözüküyor bu arada onu ben gaza getirdim ben 4 kilo verdim 6 kilo aldımen yakın dostlarımda biri olduğu için söylüyorum onun motivasyon cümlesi bu kadar sıkıntı çektim geri dönmemeliyim spor ve diyetle verdi bu arada işin sırrı tekrar söylüyorum kararlılık başarılar hepimize:)

Evet anahtar kelime KARARLILIK
Bugun halsizlik var biraz genelde bu his diyeti zor gostermeye basliyor. Gun icerisinde aksam menume bol tulum peyniri ekliyim diye dusundum yediklerim beni tatmin etsin diye....Ama vazgectim onun yerine bu aksam kendimi en guzel hissettigim elbiseyle yemege oturmaya karar verdim.Ana yemegim melemen olsada sofraya gayet bakimli oturacagim.
sismanim diye hayati ertelemeyi coktan biraktim.Eskiden fotograf bile cektirmezdim ama simdi ne kiyafet almayi nede baska bir seyi ertelemiyorum. Ertelemem, gercek zayiflama istegini bende dogurmayip sadece mutsuzlugumu arttirdi.
yesil cay ve tarcin hakkinda ortak bir sey ogrendim , hafizayi guclendiriyormuslar ve daha ilgimi ceken yesil cay bildigin kahve gibi kafein iceriyor.
Bu kadar mola yeter simdi temizlige donmeliyim.

zaten ertelemek hepimizin ortak sorunu fakat artık bunu kendimize yapmayalım ertelemek sadece sorunu büyütüyor bugün itibariyle forumu aktif kullanmak istiyorum yaşımdan büyük gösterip tarzım olmayan kıyafetleri giymek istemiyorum olduğundan daha genç ve zinde olmak istiyorum :)

zinde olmak; kendi yeme listeni uygulamaya baslamanin en guzel getirilerinden. Ustelik sabredip en azindan bir aylik sporlu hayatida geride birakabildiysen daha vermen gereken kilolardan kurtulmadan ciddi bir zindelik kazaniyorsun.Sekersiz diyetlerinde ciddi sekilde vucuduma iyi geldigine inaniyorum. Rafine sekerleri tuketmiyerek 5 kilo vermekle bedenim 10 kilo vermiscesine zindelik kazanabiliyor.

ve dün nasıl gecti....
sınırsız kakao kahve tarcın az sütlü karısım.

18.30 3 yumurtalı az yağlı melemen
bir kase az cevizli, domatesli brokoli salatası
20.00 cıvarı yeşil çay.
ve 3 lt su
dün ev işinden mi bilmiyorum gün boyu halsizlik vardı.Ama mutluydum.Tadımı kaçıran tek şey ya bozarsam korkusu. Aslında böyle yaşamam gerektiğini biliyorum hani gidecek kaçacak yer yok bugün bozsam yarın yine gireceğim diye çok bir anlamı da kalmıyor programdan çıkmanın.Olayım sadece zayıflamak değil ki hayattan karnım şişken zevk almıyorum.Disiplinsiz olmak kendi hayatını iyleştirmek için nefsine söz geçirememek çok rahatsız ediyor beni.Yaşadığım suçluluk duygusu hiç bir şeyle kıyaslanmaz.madem yine gireceksen bu programa ,dönüp dolaşıp yine kürkçü dükkanında soluğu alacaksan dükkandan çıkıp riske girmenin anlamı ne?
bugün korku gündemimde çünkü akşam yemeğe misafirim var. Düşündüğümden erken almak zorunda kaldım.halen iştahım küçümsenmeyecek boyutta ama kararlılığımda günden güne artıyor.Umarım yarın sabah mükemmel bir gün geçirdim diye başarımdan söz edebilirim.

ve cuvalladim
su anda yediklerimi yazmayi canim hic istemiyor.kabaca yazarsam
misafir gidene kadar programima tam uydum.
sonrasi
sofrada yedigim kadarini bir daha yedim
sonra
tek basina en az 3 gun yetecek meyve tabaklarini goturdum
yani 4 gunluk kaloriyi 1 saatte aldim..Bugun moralim bozuk sadece 24 saat programima uyabilirsem kendimi iyi hissetmeye baslayabilirim.
dun spora gittim.bugun spor yok

Cok sükür bugün iyi geçti.
Akşam yemeğimi yedim ve şu ana kadar programıma uydum.Yarın inş. tüm gün yediklerimi yazarım.
bugün farkına vardım ki dün akşam listemin dışına çıkmamak için göstermem gereken sabır bugün sabah ihtiyacım olan sabırdan çok daha azdı. Bu sabah moral bozukluğunun da etkisiyle daha iştahlı uyandım ve saat 12 ye kadar resmen her an mutfağa girmemek için kendimle savaştım.Oysa dün gece sadece odama gidip uyuyacaktım ve herşey geçecekti.

Gerçeklerim;
1- 4-5 gün programlı beslenmeden sonra iştahımla uğrasmak çok daha kolay ve ayrıca ilk kaçamaktan sonra gereken sabır o kadar ciddi boyutta ki kaçamaktan vazgeçmek sonradan diyete dönmekten çok daha kolay benim için.
2- Ertesi gün programa döndüysen gerisinim bir önemi yok.Sadece istediğin sonuca ulaşmanı geciktirir.Artık 4 gün daha şişman yaşamam demek oluyor bu kaçamak hepsi bu.
3- Yorgunluk; kendimi kontrolü zorlaştırıyor , dün çok yorgundum bir daha kendimi bu kadar yormamaya özen göstereceğim

19.11.1016
sınırsız az sütlü kahve kakao tarcın karışımı

17.30 300 gr fırında balık
1 kase az yağlı yeşil fasulye
1 kase domates çorbası(çok az un ve kıymalı)

19.30 yeşıl çay

gün içerisinde 3 lt su
artık 3 lt su susuzluğumu gidermiyor. Suda abur cubur gibi tükettikçe vucut daha çok istiyor. 3 litrenin üstüne çıkmamam gerekiyor. Fazla su vucutta mineral kaybına nedn oluyor bunu unutmamalıyım.

bugun ne yedim
19 11 2016
istedigim kadar kahveli karisimim
17.00 1.5 kase firinda sebze +2 kasik kiymali sos
1 buyuk limonlu havuc
7-8 yesil zeytin
1,5 kk peynir
su bucuklar fazla gibi geliyor bana ama dahafazla kisitlamadanda korkuyorum. ilk ay 5 ve sonraki aylar 4 kilo vermek istiyorum.Eger bunu saglayamazsam yemek miktarini bir daha dusunecegim. cok azaltmak bir sure sonra kitlik hisleri yasatabiliyor. umarim bu yemeyle istedigim kiloyu veririm.

kakaonun faydalarini okudum.
en carpici ozelligi yesil caydan 3 kat daha fazla antioksidan icermesi bunun yaninda fazla tuketimi.depresyona neden olabiliyormus.
dun spor yaptim bugun ev isi gunum. Aksam canim isterse bir yuruyuse cikabilirim.
gunde 1 fincan yesilcaya duzenli devam etmeliyim.tartilmaya 7 gun var.1 gun kacamak yaptim.sonucu merak ediyorum. Artik istah sorunum kalmadi gayette zindeyim elhamdulillah.

20 kasim 2016
12.30 2ser kucuk , domates salatalik ve yesilbiber
1kk peynir
10 zeytin

14. 30 1 catal kek
5 cig badem

16.00 1 cay fincani yogurt

18.30 1 buyuk kase patetes ve tonbalikli salata
1orta boy elma
1 cay fincani yogurt
3 litre su
oglen o tabak onume nasil geldi hatirlamiyorum. kendime geldigimde tabakta zeytinlerin cekirdekleri kalmisti.
istedigim herseyi yemekte ozgurum. sadece yemeyince daha mutluyum. kendimi seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…