Umbilikal arter

nerecc

Guru
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
7
1
286
35
İzmir
22 haftalık gebeyim. Detaylı ultrasonda tek arter görüldü. Böyle olan arkadaşlar iyi bireyler söylemenize ihtiyacım var.

Merhaba bizde 25 haftalığız. Tek arter tek ven olduğunu öğrendiğimde 22 haftalıktı. Çok şükür organlarında herhangi bir anomali yoksa tek arter olmasının bi önemi olmadığını söylediler. Bebeğimde gayet haftasına göre kilosu normal ilerliyor. Hareketleri herşeyinin normal ilerlediğini öğrendim. Sizinkide inşallah öyledir :)

Merhaba bende 20 haftalik detaylıda ogrendim tek arter oldugunu doktor bi sıkıntı yok hersey normal dedi ama kendi doktorum amniyosentez yapılması lazım dedi size de böyle birsey dendimi

Merhaba bende 2019 da kızımda yaşadım bu durumu. Detaylı ultrasonda öğrenmiştim ikili ve üçlü temizdi ve bebeğin organlarında falan hiçbir sıkıntı yoktu bir çok doktora gittim bir çok uzman baktı hepsi tek arter tek ven dedi . Bazı Doktorlar en kötü ihtimallerden bahsetti zaten yerlerde olan psikolojimi iyice bozmuşlardı ısrarla sıvı almak istediler izin vermedim ne gelirse Allah'tan dedim. Sonra doğuma kadar perinatolog takibinde oldum bir tek o perinatolog psikolojimi rahatlamıştı anne karnında fetal ekg yapıldı çok detaylı bakıldı çok şükür başka hiçbir anomali çıkmadı Doktorum olabilecek tek sorun erken doğum düşük kilo olur demişti bende o yüzden beslenmeme çok çok dikkat ettim soluma uzandım kendimi yormadim hep tevekkül etmeye çalıştım . Kızım tek arter olmasına rağmen gelişimi hep öndeydi gelişim geriliği yaşamadık 36. Haftada suyum geldi ultrasonda 3.5 kg çıkmıştı 3 kilo 51 cm doğdu çok şükür sapasağlamdı Ve okadar uzman doktor perinatolog bakmasına rağmen doğduktan sonra 2 arter 1 ven olduğunu öğrendik. Meğer damarı varmış ama kan akışı olmamış ve çok inceymis ultrasonda gözükmemiş boşu boşuna kendime zehir etmiştim hamileliğimi ... Umarım aynı durumda olan hamilelere bı nebze umut olmustur

Merhaba tek arter denince siz tedbir amaçlı kan sulandırıcı kullandınız mı? Bir de doğumunuz normal mi oldu?

Arkadaşlar çok şükür bebeğim sağlıkla doğdu herhangi bir anamoli ile karşılaşmadık elhamdülillah şimdi 2 yaşına girecek afacan bir bebe olur da birgün böyle birlerle karşılaşan birileri olır diye yazıyorum çünkü insan o süreçte aynı yollardan geçen birilerini arıyor Rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin cümlemize

benim de hamilelikte umblikal arter vardi. Elhamdülillah kızım sağlıklı dogdu Allah a şükürler olsun. ben de okuyan olursa umut olsun diye yazmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…