- Konu Sahibi GeReNk_YoK
-
Çok ilginç, ben de gebeliğimin başından beri kendisine gidiyorum ama asla kendisine "suratsız" diyemeyiz. Bu hafta olan kontrolümüzde hatta artık doğuma az zaman kaldığından soracak sorumuz vs dahi kalmamıştı, kendisi birçok soru sorarak bizi dinledi, neşeli doğum anılar paylaştı, "İnşallah çok kolay halledeceğiz sizi de" diyerek morallendirdi. Normal doğum yaptıran bir doktor olduğundan kendisi de görüşmelerimizde bazen önceki gece 2-3 doğuma girdiğinden bahsediyor. Uykusuz olması vs söz konusu olmuş olabilir. Gerçekten doktor konusu çok göreceli bir konu, bence tavsiyeden ziyade herkes önerilen doktorlarla gidip tanışıp en ısındığına devam etmeli... Örneğin ödeme konusunda, kendi çalıştığı anesteziste belli bir meblağ ödenmesi gerekiyormuş. Bizim özel sağlık sigortamız olduğundan ve anestezistin de orayla anlaşması olmadığından, önce ödeme yapıp ardından faturayı sigortaya yollamamız gerekiyormuş. Bu konuda hazırlıklı olmak adına bizi meblağ konusunda bilgilendirmesini isteyince, "Ne olacak, sigorta size ödeyince verirsiniz" dedi. Kendisi bu konularda çok rahat bizce...
Herkes abartılı zannediyor ama başa gelince anlaşılıyorDr ümit korucuoğlu ile tanışmamız teyzemin koru hastanesinde doktoruydu. Sezeryan doğumuna girmişti bi sıkıntı yaşamamıştı. Hamile olduğumu öğrendiğimde aile arasında konuşurken teyzem korucuoğlunu tavsiye etti aradık hastaneden ayrıldığını muayenehane açtığını öğrendik gelin görüşelim dedi. Gittik şık tasarlanmış bir muayenehane suratsız bi o kadar sevimsiz sekreter inanın 9 ay boyunca bi defa gülümsediğini görmedim gebelik takibi yapılan bi muayenehaneye bu tarz bi sekreteri ta ilk gittiğimde yakıştıramamıştım. belki o gün öyledir diye düşünmüş bile olsak 9 ay boyunca hiç değişmedi. Şimdi şimdi aklıma geliyor ümit beye neden söylemedik ki ? Yada söyleyen var mıydı? Yada bizde mi bi anormallik vardı ? Neyse ilk muayeneye girdik ilk kalp atışlarını duyduk detayları görüştük 7.000 tl doğum paketi koru hastanesinde doğum konuşuldu. Karar verdik devam edelim en azından teyzemin doğumuna girdi dedik, nasıl doğum düşünüyorsun dedi normal dedim kağıdı yazdı çizdi ilk kez gebelik yaşıyorum normal doğumun sağlıklı sezeryanın mecburiyetten olduğunu duydum normal dedim. İnanılmaz tecrübesiz oluyorsun ben gitmeden öncede korucuoğlunu araştırmıştım güzel yorumlarla karşılaşmıştım bi kaç yorumda da ilgilenmedi yüzümüze bakmadı gibi şeyler de görmüştüm ama anne adaylarının abarttığını düşünmüştüm nasıl bi kadın doğum doktoru sevimsiz ve suratsız olabiliriyordu diye ama olduğunu anladım .Kısa bi görüşmenin sonunda çıktık ödememizi yaptık tamam dedik devam edelim hemşiresi burada tahliller burada yorulmayız. Yorulmadık da elif hemşire vardı ilk zamanlar çok sevimli ve çok tatlıydı sekreter hanımın gülümsemesini de üstleniyordu en azından enerjimiz yerine geliyordu onu öyle gördüğümüzde. Sonraki gelen hemşirede bi o kadar tatlıydı. Aylık muayenelere başlamıştık. Sonrasında paketimiz 8.000 tlye yükseldi koru hastanesiyle anlaşmasını bitirmişti tobb hastanesinde bu fiyat dedi. Kolay kazanmadığımız gibi sırf bebeğimiz sağlıklı olsun herşey iyi olsun diye verdik bu parayı yoksa çok paramız olduğundan değil. Ümit beyin çok sayıda hastası vardı özellikle herkesin cumartesiyi seçmesi yoğunluk yaratıyordu bazen oturacak yer kalmıyordu. 9 ay boyunca belki 1 yada 2 defa kendisini neşeli gördük. Kendisi ile ilgili yorumlara bakıyorum ama bi çoğunu kendi kontrollerimde bulamıyorum. Telefonla kendisine gece gündüz ulaştım bi sıkıntım bi sorunum olduğunda hiç bi sorumu cevapsız bırakmadı. Daha fazla ilgi beklemiyordum ama aradığım güleryüzü bulamıyordum. Kontoller kısa sürüyordu odasına giriyorduk elimizi sıkıyordu mesela nasılsınız bi sıkıntınız varmı dediğini hatırlamıyorum kaç haftalık olduğuna bakıyordu sonra ultrason odasına geçiyorduk. Çok şükür bebeğimiz sağlıklıydı herşey yolunda gidiyordu. Çok uzatmayacağım 9 ay böyle geçti doğuma az bi zaman kala tekrar kontrole gittiğimizde benim duygusallığım tavan seviyedeydi farketmiş olacak ki ne oldu diye sordu bunaldığımı zorlandığımı söyledim. Biz nasıl istersen öyle yaparız istiyorsan bugün sezeryanla alabilirm dedi normal doğum yanlısı bildiğim ümit beyden bunu duymak şaşırttı yada bi gün vereyim suni sancıyla normal doğuma başlayalım dedi tamam dedik gün aldık hastaneye gittik yatışımızı yaptık fatma ebe inanılmaz bi ebe iyiki dediğim tek şey o oldu iyiki burda ve iyiki bebeğime kavuşmama o vesile oldu çok mutluyum kendisini tanıdığım için. Bebeğimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza aldık çok şükür hastaneden çıkışımız verildi sabah ümit bey geldi yazdığı ilaçları verdi istediğiniz zaman çıkabilirsiniz dedi hazırladık çıkış işlemleri için eşim gittiğinde 1000 tlye yakın bi fatura çıktı ne olduğunu sorduğumuzda kan uyuşmazlığı için yapılan iğne bebek için yapılan tahliller ve ümit beyin doğum esnasında kullandığı vakum dediler ümit beyi eşim aradı kullanıp kullanmadığını sordu kullandığını iletti kan uyuşmazlığı iğnesi için hastane bize ücretini söylenmeden getirip vurdu kendilerini savunurken size ümit beyin sekreteri bu bilgileri vermesi gerekiyor dedi kendi üstünden topu attılar sekreteri aradım dedim bu şekilde birşey söylüyorlar neden bunun bilgisini vermediniz dedim benimle alakalı değil dedi istiyorsanız hocamla görüşün dedi tabiki görüşeceğim dedim müsait olunca arayacağım dedim aradan 5 dk geçmedi ümit bey beni aradı sert bi ses tonuyla sanki benim sekreterime nasıl bunu sordunuz der gibi. durumu anlattım begüm nereden bilsin sizinle ilgili ne kullanıldığını ne işlem yapıldığını dedi o zaman arayın hastaneyi deyin ki dedim orada benim sekterime suç atmayın bilgiyi siz vermeniz gerekiyor deyin dedim buradaki görevli bana sekreterle görüşün derse arar görüşürüm dedim ve o saaten sonra ümit bey benim için bitti beni o ses tonuyla arayıp o şekilde konuşması beni çok üzdü. 40 ımız çıktıktan sonra kontrol için çağırdı gitmedim gitmek istemedim. Ve bir daha hamile kalırsam kendisini tercih etmemekle birlikte sadece fatma ebe gibi bi ebem olmayacağına üzülürüm. Ben zamanında kontrollere giderken neden rahatsız olduğum durumları söylememişim ona pişmanım.
Siz benim yasadiklarimi yuzeysel olarak degerlendirebilirsiniz. Ben cok şükür bebegimi saglikli kucagima aldim bebegiyle ilgili ve kendi sağlığıyla ilgili olumsuz deneyim yasayan o kadar cok anne var ki bende umit beye teyzemin dogumunu yaptiran bildigimiz bi doktor olarak gittik koru hastanesindeydi sonra kendi muayenehanesini acti sonrasinda kendisiyle ilgili kadinlar klubu dahil bir cok portal ve sosyal platformlarda olumsuz deneyimler yazildi instagramdaki olumsuz yorum yapanlari engelleyen bir doktor olduğunu iletenler oldu. Siz memnun kalmışsınız ne mutlu sizeÇok şaşırdım bu kadar mesleğinde başarılı bir doktor ancak bu kadar yuzeysel eleştirilebilir. Öncelikle kendi yaşadıklarımdan bahsedeyim. Canınızı sıkabilecek burda yazarken bile içimi çeken 2 düşükten sonra arkadaşımın tavsiyesi üzerine Ümit hocaya gittim. Önceki gittiğim doktorlarla kendisini kıyaslama imkanım fazlasıyle oluştu anlayacağınız. Kanımda pıhtılaşma olduğunu öğrendim ve sağlıklı gebelik geçiren annelerin anlayamayacağı çok riskli bir gebelik geçirdim. Bu yuzden sekreterinin asık suratlılıkla eleştirilmesi, kendisinin cumartesi en yoğun gununde kahkahalar sacması beklenmesi bana çok yuzeysel geldi. Şimdi bir de arkadaşımın yaşadıklarını anlatayım. Bana Ümit hocayı tavsiye eden arkadasım ilk doğumunu da kendisiyle 4 yıl once yapmış ve çok memnun kaldığı için ikinci hamileliğinde de hocaya gitmişti. Benden sadece 6 hafta büyüktü bebeği ve kalbinde çok buyuk yaşamsal bir sorun tespit ettiği için malesef gebeliği sonlandırdı. Bende hamileyken birebir arkadaşımın yaşadıklarına tanık oldum ve haliyle bende de bir travma oldu. Bir yandan kendi riskli gebeliğim bir yanda arkadaşımın sorunları derken psikolojim bozuldu. Ümit hoca sağolsun son derece ince, üzmemeye çalışarak, soğukkanlılığını bozmadan, muayenelerimi gerçekleştirdi. Bir yandan psikolojimi düzeltti öte yandan bebeğimi yaptığı tedaviler sonucunda kucağıma verdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Herzaman mutlu olaylara şahit olmuyor malesef ultrason yaparken zaten doktorada bu yuzden gitmiyormuyuz. Biraz kendimiz için duyarlılık beklerken karşımızdaki insana karşıda keşke biz sağduyulu olabilsek.
Ben yaşadıklarımı gayet ayrıntılı olarak yazdım ama o çok iyi diye bahsettiğiniz doktor siteye ihtar çektirerek yorumlarımı sildirmiş neyin yüzeyselliğinden bahsediyorsunuz??? Yazmadan önce düşününÇok şaşırdım bu kadar mesleğinde başarılı bir doktor ancak bu kadar yuzeysel eleştirilebilir. Öncelikle kendi yaşadıklarımdan bahsedeyim. Canınızı sıkabilecek burda yazarken bile içimi çeken 2 düşükten sonra arkadaşımın tavsiyesi üzerine Ümit hocaya gittim. Önceki gittiğim doktorlarla kendisini kıyaslama imkanım fazlasıyle oluştu anlayacağınız. Kanımda pıhtılaşma olduğunu öğrendim ve sağlıklı gebelik geçiren annelerin anlayamayacağı çok riskli bir gebelik geçirdim. Bu yuzden sekreterinin asık suratlılıkla eleştirilmesi, kendisinin cumartesi en yoğun gununde kahkahalar sacması beklenmesi bana çok yuzeysel geldi. Şimdi bir de arkadaşımın yaşadıklarını anlatayım. Bana Ümit hocayı tavsiye eden arkadasım ilk doğumunu da kendisiyle 4 yıl once yapmış ve çok memnun kaldığı için ikinci hamileliğinde de hocaya gitmişti. Benden sadece 6 hafta büyüktü bebeği ve kalbinde çok buyuk yaşamsal bir sorun tespit ettiği için malesef gebeliği sonlandırdı. Bende hamileyken birebir arkadaşımın yaşadıklarına tanık oldum ve haliyle bende de bir travma oldu. Bir yandan kendi riskli gebeliğim bir yanda arkadaşımın sorunları derken psikolojim bozuldu. Ümit hoca sağolsun son derece ince, üzmemeye çalışarak, soğukkanlılığını bozmadan, muayenelerimi gerçekleştirdi. Bir yandan psikolojimi düzeltti öte yandan bebeğimi yaptığı tedaviler sonucunda kucağıma verdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Herzaman mutlu olaylara şahit olmuyor malesef ultrason yaparken zaten doktorada bu yuzden gitmiyormuyuz. Biraz kendimiz için duyarlılık beklerken karşımızdaki insana karşıda keşke biz sağduyulu olabilsek.
Biz gebeler ümit bey sayesinde doğum travmasını hala atamadık. Ne yaşadığımızı biliyor musunız da peşin hükümlü konuşabiliyorsunuz?
Sendorum Arayıp da zor bulduğum Ümit hocayla doğum yaptım bu süreci ise gayet samimi ve doğru bilgilendirilerek
geçirdim anlatdıklarınız ise çok garip geldi doğrusu hem normal doğum yapıyorsunuz çok şükür bebeğimiz sağlıklı tam olarak neden şikayetçisiniz anlamış değilim biz gebeler hamilelik sürecini farklı geçiriyoruz birazda kendimizde de aramalıyız sorunu değil mi ? Her konuda yardımcı ol sonra da gülmedi diye güçlü oldu.
O kadar haklısınız ki insan kendi yaşamayıp yaşayana nasıl laf ediyor çok şaşkınım hrle de hamilelik geçiren biriIyisiyle ve kotusuyle yasadigim bu sureci degerlendirmem insanlari neden bu kadar rahatsiz ediyor 1 sayfalik yazimdan cimbizla çeker gibi cumleler cekip gulmedi aa ne ayip deniyor gulecek arkadas 8 bin tl para vermişim put gibi durmayacak nasilsin demeyi öğrenecek yogunlugu yorgunlugu beni alakadar etmiyor gücünün yettiği kadar hasta takip edecek milleti ust uste oturtana kadar degil niye ozele gittim donuk donuk devlet hastanesi doktoruyla muattap olmayayim.diye sacma sapan doktor triplerini 9 aylik en hassas donemlerimde gecirmeyim diye ve tabiki en once bebegime saglikla kavusayim diye. Gecin bu isleri ufak tefek laflarimi elestirmeyi neler yasayan anneler var okudukca ufak tefek detaylara takilamayacaginiz ne detaylar var, ankaranin en iyi ebesiyle çalışıyordu ne oldu haberiniz varmi? Yok tabi ? Sekreterinin bilgi eksikligini arayip nasil sekreterime bagirirsin edaysiyla beni arayamaz kimin haddine kim kendisi benim neyim?? Gececeksiniz bu yeni uyelikler alip her ümit bey sayfasinda yazilan seylerin altina olumlu şeyler yazıp bizleri eleştirmeyi her anne ne yaşadıysa saygi duyacaksınız biz sizinkine nasil saygi duyuyorsak.
Hala israrla 8 bin tlnin karsiligi gulumsememi gibi yorumlarda bulunuyorsunuz yazimin icinden sadece bunu nasil cikartabildiniz sizin icin onemli olmayabilir ama benim icin onemli kusura bakmayin ama docent olmasi bu denli davranis sergileyeceğini gostermez kac yasinda prof adamlara gidiyoruz bu birazda karakter meselesi cok fazlada uzatmayacağım herkesin beklentisi karakteri beklediklerini farkli olabilir sadece bunu anlasaniz bu denli gergin bi konusma haline dönmezYeni üyeler derken benden bahsatmediğinizi umuyorum. Size normal doğumla sağlıkla bebeğinizi kucağınıza vermiş bir doktoru 8000 lira veriyorum parasıyla değilmi gülümseyecek tavrınızı anlayamadığım için anlatmaya çalıştım. Belki sizden önce ki randevusunda zor şeyler anlatmaya çalışmıştır belki bebeğinin kalp atışının durduğunu aileye bildirmiştir neticede o da insan onlar odadan çıkar çıkmaz halay havasına girmesi beklenmez. Kaldı ki kalabalıktan şikayetçiyseniz talep edilmeyen başka bir doktora gidip saatlerce geyik muhabbeti yapabilirdiniz. Ümit hoca bilimsel bir insan bir doçente muayene olup 8000 verdim gülecek tabi derken siz hangi mesleği kusursuz yapıyorsunuz acaba merak ettim. Hatta acaba anneliğinizi sürekli gülümseyerek kusursuz mu yaptığınızı düşünüyorsunuz?
Ya siz niye arkadaşın yaşadıklarını küçümsüyorsunuz? Beklentileriniz farklı olabilir sizin için 8 bin hiç bir şey ifade etmez o arkadaş belki borçla harçla çocuğu için o parayı biriktirerek gidiyor bu nasıl bir yargı? Ve neden bu kadar küçümseyebiliyorsunuz? Sizin için güler yüz önemli değil onun için önemli bu kadar basit .O kadar ağır bir durumu hastasına bildirdikten ya da benzeri zaten söyler. Ben başımdan geçenleri yazdım bu siteye göklere çıkardığınız kişi her yerden engelleyip siteye ihtar çektridi diyorum???? Ya da benim gibi yaşayanların yorumları silindi bunlar normal mi??? Bırakın Allah aşkına yaYeni üyeler derken benden bahsatmediğinizi umuyorum. Size normal doğumla sağlıkla bebeğinizi kucağınıza vermiş bir doktoru 8000 lira veriyorum parasıyla değilmi gülümseyecek tavrınızı anlayamadığım için anlatmaya çalıştım. Belki sizden önce ki randevusunda zor şeyler anlatmaya çalışmıştır belki bebeğinin kalp atışının durduğunu aileye bildirmiştir neticede o da insan onlar odadan çıkar çıkmaz halay havasına girmesi beklenmez. Kaldı ki kalabalıktan şikayetçiyseniz talep edilmeyen başka bir doktora gidip saatlerce geyik muhabbeti yapabilirdiniz. Ümit hoca bilimsel bir insan bir doçente muayene olup 8000 verdim gülecek tabi derken siz hangi mesleği kusursuz yapıyorsunuz acaba merak ettim. Hatta acaba anneliğinizi sürekli gülümseyerek kusursuz mu yaptığınızı düşünüyorsunuz?
Gercekten inanamiyorum ya aklim almiyor benim yaşadıklarım sizinkilerin yaninda tüy ben bunu anlarken insanlarin benim yazdiklarima eleştiri yapmasi cok garip bence birde sizin ne yasadiklarinizin altina yorum yapsinlar yapabileceklermi acaba bir kadinin bir kadini anlamadığı bu konusmalarda biz kime neyi anlatiyoruz kiO kadar haklısınız ki insan kendi yaşamayıp yaşayana nasıl laf ediyor çok şaşkınım hrle de hamilelik geçiren biri
Benim ya da bir çok insanın yorumları nerde siz onların cevabını verin???? Önce arkadaşın 8 binine takılıp boğmayın kendiniziGercekten inanamiyorum ya aklim almiyor benim yaşadıklarım sizinkilerin yaninda tüy ben bunu anlarken insanlarin benim yazdiklarima eleştiri yapmasi cok garip bence birde sizin ne yasadiklarinizin altina yorum yapsinlar yapabileceklermi acaba bir kadinin bir kadini anlamadığı bu konusmalarda biz kime neyi anlatiyoruz ki
Benim ya da bir çok insanın yorumları nerde siz onların cevabını verin???? Önce arkadaşın 8 binine takılıp boğmayın kendinizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?