Umudum tükendikçe tükeniyor, isyan edemiyorum çünkü bunu ben istedim:(

valla ilk okuduğum vakit aklıma ilk gelen bebek yapman oldu
ne kadar daha orada kalacaksın
geçici bir süre eşin gelemez mi

eğer bende yerleşirsem bizde evli olucaz ama ayrı şehirlerde yaşıycaz..
şimdiden bende bunları düşünüyorum..
çok iyi anlıyorum seni..
umarım atanabilirsin..
nişanlında memursa eş durumundan yada becayiş falan bişiyler ayarlıyabilirmisin?

gerçekten zor arkadaşım. ben nişanlıyken eşim libyadaydı. dedim para falan umrumda değil eğer TR de iş bulmayacaksan evlenmeyelim dedim. yalnzlık gerçekten çok zor. evet devlete girmişsin emin çok emek verdin girmek için ama önceliklerini düşün.

eş durumu tayin hakkın yok mu? bu ne zamana kadar sürer?
hemen olumsuzlaşmamalısın istediğin işe sahip olmuşsun..bedeli de buymuş demek ki..mutlaka bir araya gelirsiniz..zamana bırak..

Eşim Ankarada çalışıyor. Cumarteside çalışıyor, izin alamıyor o hiç gelemiyor o yüzden. Eğer işi bırakırsa eş durumundan tayin şansımız tamamen bitmiş oluyor. O yüzden işinde çalışmaya devam ediyor. Eşimin belli primleri yatmış olması gerek, en az 1 yıl bekleyeceğiz, 1 yıl sonra eş durumundan tayin talebinde bulunacağız. Ama bunun garantisi yok. Ankarada geçeceğim yerde boş kadro olması gerekiyor çünkü.

Bebekte düşünmedim değil. Bu şekilde doğum iznine çıkar eşimin yanında kalırdım en az 1 yıl. Ama sonrası korkuttu beni. Tayin çıkmazsa bebekle geri döner perişan oluruz burda.

gerçekten zor arkadaşım. ben nişanlıyken eşim libyadaydı. dedim para falan umrumda değil eğer TR de iş bulmayacaksan evlenmeyelim dedim. yalnzlık gerçekten çok zor. evet devlete girmişsin emin çok emek verdin girmek için ama önceliklerini düşün.

Çok para değildi benim derdim. Garanti olsun, istediğim iş olsun, devlette rahat olsun. Özelde çalıştım 2 sene, bir bayan için çok zor. Üstelik doğum iznine çıkan kimse yoktu çalıştığm yerde. Zaten az bayan var, bir kere birisi hamile olunca tazminatını verip yollamışlar. Bunlarıda düşündüm ben. 35 yaşına gelip hala iş kaygısı yaşamak istemedim.

eş durumu tayin hakkın yok mu? bu ne zamana kadar sürer?
hemen olumsuzlaşmamalısın istediğin işe sahip olmuşsun..bedeli de buymuş demek ki..mutlaka bir araya gelirsiniz..zamana bırak..

Eş durumu tayinini nişanlımın belli süre primleri yattıktan sonra, yani yaklaşık 1 yıl sonra isteyebileceğiz. Onunda kabul olması için gideceğim şehirde boş kadro olmalı. Olumsuz cevap gelebiliyormuş. Eşim memur olsa daha kolaymış, özel sektör olunca biraz sıkıntılı oluyormuş.

eğer bende yerleşirsem bizde evli olucaz ama ayrı şehirlerde yaşıycaz..
şimdiden bende bunları düşünüyorum..
çok iyi anlıyorum seni..
umarım atanabilirsin..
nişanlında memursa eş durumundan yada becayiş falan bişiyler ayarlıyabilirmisin?

Keşke nişanlım memur olsa daha kolay olurdu herşey. O özel sektörde primlerini doldurduktan sonra tayin talebinde bulunacağız. Ama 1 yıl beklememiz lazım. 2 yılı doldurmuş olması lazım çünkü. Becayiş çok zor çünkü istediğim şehir Ankara. HErkes Ankaraya gitmek istiyor:( Zaten puanıda çok yüksek olduğu için ve doğru düzgün kadro olmadığı için Ankaraya atanamadım. Eskiden tayin olur diye umudum vardı gittikçe kırılıyor umudum.

Keşke nişanlım memur olsa daha kolay olurdu herşey. O özel sektörde primlerini doldurduktan sonra tayin talebinde bulunacağız. Ama 1 yıl beklememiz lazım. 2 yılı doldurmuş olması lazım çünkü. Becayiş çok zor çünkü istediğim şehir Ankara. HErkes Ankaraya gitmek istiyor:( Zaten puanıda çok yüksek olduğu için ve doğru düzgün kadro olmadığı için Ankaraya atanamadım. Eskiden tayin olur diye umudum vardı gittikçe kırılıyor umudum.

benimde ankara olucak olursa.
muğlaya gitmek istiyorum bende..
sen hangi şehirdesin muğladaysan anlaşabiliriz :1:

Gun dogmadan neler dogar derler 'cok zor bir durum ama sen bozma moralini ilk asaletinin kalkmasini bekle sonra sinava tekrar hazirlanirsin isitifa ettikten belli bir sure sonra isine geri donebiliyorsun. Bir cozum yolu bulunur elbet.

gerçekten çok zor bi durum.ben nişanlımla 1,5 saat uzaklıktayım ama nişanlıyken bile bu uzaklık zor geliyor,evli olunca insan hiç katlanamaz:50: Allah yardımcınız olsun,önünüze güzel bi kapı açılsın inşaallah:26: meslek çok önemli tabi ki ama insanın eşinden ayrı kalması çok daha zor ve alışılmadık bi durum bence,yani belli bi süre sonra eşinizin yanına atanma garantiniz olsa tamam ama öyle bi garantiniz de yok.bence eşinizin yanında kalıp özel sektöre katlanmak daha iyi bi çözümdü.seneye de tekrar girerdiniz sınava:44:

canım ya burdaki konuları okuyorsun değil mi yarın ne olacağı belli mi hayatımızda o zaman geleceğin önemli senin için eşinle yada eşinsiz kendi geleceğini hazırlamalısın ki yarın kendi ayakların üzerinde durabilesin sanırım sağlık sektöründesin onlarda alım çok da düşün devlete girmek için neler çekiliyor çok şanslısın geçecek bu günler tabi sıkılır bunalırsın özellikle düğün arefesinde ama 1 sene çile çekip sonra rahata ereceksiniz onu da düşün çok onuşanlara da takma kafayı eş durumu diye bişi var herkes herşeyi biliyor maşallah eşin madem kamuda değil o da gelebilir senin yanına sonuçta küçük yer iş bulmak daha kolay sanırım iş azdır ama kalifiye eleman iş bulur yani anladığım kadarıyla eşin de üniversite mezunu çünkü

bende eşimin işi dolayısıyla ayrı kaldım 6 yılın 3 yılı ayrı geçti zor ama her ayrılıpp buluşma ayrı bi heyacan üzüntüydü belli şeylerin kıymetini daha ii anladıkk geldi geçti üzme kendinii

canım ya burdaki konuları okuyorsun değil mi yarın ne olacağı belli mi hayatımızda o zaman geleceğin önemli senin için eşinle yada eşinsiz kendi geleceğini hazırlamalısın ki yarın kendi ayakların üzerinde durabilesin sanırım sağlık sektöründesin onlarda alım çok da düşün devlete girmek için neler çekiliyor çok şanslısın geçecek bu günler tabi sıkılır bunalırsın özellikle düğün arefesinde ama 1 sene çile çekip sonra rahata ereceksiniz onu da düşün çok onuşanlara da takma kafayı eş durumu diye bişi var herkes herşeyi biliyor maşallah eşin madem kamuda değil o da gelebilir senin yanına sonuçta küçük yer iş bulmak daha kolay sanırım iş azdır ama kalifiye eleman iş bulur yani anladığım kadarıyla eşin de üniversite mezunu çünkü

Bende sizin gibi düşündüm, ileride ömür boyu rahat etmek için 1-2 sene sıkıntı çekmek gerek dedim. Sıkıntı çekmeden kimse istediği yere gelemiyor sonuçta. Elimize belki hazır gelse bu kadar kıymetini bilmeyiz. İçimi ferahlattın yazdıklarınla. İnsanlar acımasız, çok rahat siz böyle kalırsınız tayinin çıkmaz senin, niye evleniyosunuz diyolar patavatsızca. Bende çok hassasım bu sıralar, kim ne dese inanacak durumdayım. Moralim bozuluyor. Nişanlımda üniversite mezunu, tayin olmazsa en kötü ihtimal benim olduğum şehirde iş arayacak. Burda fazla iş alanı yok şansımıza. ama yakın şehirlerde var, günübirlik gidilebilecek mesafede. Herkes herşeyi biliyor doğru söylemişsin. uzaktan konuşması çok kolay oluyor, ama o an o durumu bizzat yaşayan insan için çok farklı.

bende eşimin işi dolayısıyla ayrı kaldım 6 yılın 3 yılı ayrı geçti zor ama her ayrılıpp buluşma ayrı bi heyacan üzüntüydü belli şeylerin kıymetini daha ii anladıkk geldi geçti üzme kendinii

Ne güzel atlatmışsın bu dönemi, darısı bizimde başımıza. Doğru söylüyorsun burda bu sıkıntıları çektikçe herşeyin kıymetini daha iyi anlıyorum, demekki benimde böyle bir tecrübe yaşamam gerekiyomuş.

Çalıştığım kuruma geçen sene yeni atanan bir bayan vardı. Sabah personel servisinde görürdüm. Bayan şimdiye kadar özel sektörde çalışıyormuş bakmış çalıştığı işi gün geçtikçe daha da yoğunlaşıyor kpss ye girmiş ve hemen Ankara ya atanmış. Bu bayanın iki tane de çocuğu vardı. Biri ilkokul bire yeni gidecekti diğeri de iki yaşında. Memleketi de Gaziantepti. eşi çok karşı çıkmış işsiz misin gidip de ne yapacaksın otur oturduğun yerde diye. Ama bu hanım "deli işte cesareti çantamı topladım geldim çocuklarımın geleceği için" diyordu. Bir yıl boyunca o minik çocuğu memlektteki kayınvalidesinde annesinde filan kalmış arada da buraya getiriyorlardı. İlkokul bire giden kızın da psikolojisi çok bozulmuştu babadan kardeşten ayrı kaldığı için; çocuk stresten habire kusuyordu. Resmen çocuk okula kusarak gidip geliyordu. Çok sıkıntılar çekti. düşün eşiyle oğlu memlekette kızıyla kendi burda. 1 yıl geçti ve hemen memleketine tayini çıktı. İnsanlar ne çileler çekiyorlar nelere katlanıyorlar. Sen daha hayatın başındasın; senin eline eteğine yapışan şeyler yok. Bir eşin olacak bir de sen... O yüzden lütfen pişman olma ve üzülme... Ben şuna inanıyorum Allah evlenene yardımcı oluyor.

Back
X