BEBEK OLMASI İÇİN YAPILACAK DUALAR
ÇOCUK OLMASI
çocuğu olmayan bir kadın,yedi gün oruç tutup iftar vaktinde ''YA MUSAVVİR,YA BARİ,YA HALIK''isimlerini su üzerine21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine bir çocuk ihsan eder.
1-istiğfar etmeli
2-dileğine kavuşmak için,iki rekat namaz kılıp,sevabını Silsile-i aliyye denilen alimlerin ruhuna hediye etmeli,bunların hürmeti için diye dua etmeli.mesela,''ya rabbi,hayırlıbir çocuk nasip eyle''diye dua edip,''bu duamı silsile-i aliyye büyükleri hürmetine kabul eyle''demeli.(mekatip-i şerife)
sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini,sonra fatiha okuyarak ruhlarına gönderip,onları vesile ederek yapılan dua kabul olur.tecrübe edilmiştir.
3-AYAT-I HIRZ,usulüne uygun okunur ve yanında taşınırsa,murat hasıl olur.
4-Adakta bulunmalı.Mesela,(çocuğum olursa,sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak üzere,ALLAH için,üç Yasin okumak nezrim olsun) denince,bu dileğin kabul olduğu tecrübe edilmiştir.
5-yine peygamber efendimizin bir duası(kusursuz abdest alıp.sonra,YA RABBİ!sana yalvarıyorum.sevgili peygamberin Muhammed a.s.ı araya koyarak, senden istiyorum.Ey çok sevdiğim peygamberim Muhammed a.s.!Seni vesile ederek,Rabbime yalvarıyorum.Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum.Ya Rabbi, bu yüce peygamberi bana şefaatçi eyle.onun hürmetine duamı kabul et.)diye dua etmeli.
bu duayı okuyanlar,maksatlarına kavuşmuşlardır.
6-çocuk sahibi olmak için,
çocuğu olmayan kimse 707 kere ''YA VARİS'' okursa ALLAHIN izniyle hayırlı evlat sahibi olur.
ÖNEMLİ OKUYUNUZ
Namaz kılmayanın,haram işleyenin va kalbi gafil olanın duası kabul olmaz.Ehl-i sünnet itikadında olmayanın okuması fayda vermez.hak teala,herşeyi bir sebe ile yaratmaktadır.Bir şeye kavuşmak isteyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır.Rabbimiz,insana sihhat,şifa vermek için,dua etmeyi,sadaka vermeyi ve ilaç kullanmayı sebep yapmıştır.
Allah'tan herşeyin hayırlısını istemelidir.Bizim için neyin hayırlı olup olmadığını bizler bilemeyiz.Bir ayeti kerimede de bildirildiği gibi hayır zannettiğimiz şeyler bazen bizim için şer,şer sandıklarımızda hayır olabilir.Onun için ALLAH'tan her şeyin,bu arada çocuğunda hayırlısını istemeliyiz.Çocuk sahibi olmak elbette herkesin istediği birşeydir.Yaratılış kanunlarıda bu yöndedir. Ama bazı durumlarda bazı insanlar içinçocuk sahibi olmamak hayırlı olabilir.
Çocuğu olmayanlar bunun sebebini araştırıp bu sebepleri ortadan kaldırmak ve çocuk sahibi olmak için çalışabilirler.Fakat bütün gayretlere rağmen yine çocuk olmuyorsa bunu dert etmekiısrarla bu konu üzerinde durmak da doğru değildir.Belkide onlar için hayırlı olan öylesidir.Belki çocukları olsaydı başlarına bilinmedik belalar gelecekti ve ALLAH onları o belalardan korumak için çocuk vrmedi.Evet,çocuk istemeli,bunun yollarınıda aramalı,ama işin çığrından çıkarıp takıntı haline getirmemelidir.Her şeyin hayırlısını istemelidir.CENAB-I HAK hakkımızda herşeyin hayırlısını versin.AMİN.
ALINTIDIR
KIZLAR SİZİNLEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM.