ya kızlar benim bu ay adet kanamam çook az oldu acaba neden yarın dr.a gidicem sorduğumda kesin yine cevap alamıycam ...ay valla parçalıycam bu doktoruya inanabiliyomusunuz aşılama için ilaca başlıycam ama daha hormon testleri bile istemedi benden
acaba adetimin azlığı ile yumurtlamamda problem oluşu arasında bi bağ varmıdır ya da rezervimmi az ?..ya ben bu çocok meselesini halledene kadar kafayı tırlatcam ...yavruum daha doğmadan üşütük bi annesi olcak
![]()
Cnm benm de bazen adet az az gelir, kendimce şöle bir yorum yaptım; yumurtlama olmadığı ay adet az gelir.. belki alakası yok.. bana doktorm doğum kontrol hapı verdiği aydn sonraki adetim ağrısız az kanamalı geçer. hatta dalga geçmiştim doktor bey bu hapı hep kullansam diye. doktor da hele bir doğurtalım seni söz kullandırtcam uzun bir süre diye cevap vermşti. doğum kontrol hapı yumurtlamayı önlüyor dolayısıyla adet öncesi sendrom, sancı ve bol kanama olmuyor. kuş gibi pamuk gbi regli oluyor :) ve dikkatimi bişey daha çekti böle az az gelen regliden sonraki ay şiddetli regl olurum. tezimi vermeme az kaldı, hahaha çakma prof. bennn..
canm tedaviden önce hormon tahlili yapılması gerekli ama belki doktor gerek görmedi, yaani daha önce yaptırdıysa ve bu ay ultrasonda herşey normal ise neden baksın ki?
eger yakın bir zamanda adetin üçüncü günü e2, fsh, lh hormonlarına baktırdıysan ve bir problem yoksa için rahat olsun. yumurta rezervi bence adet kanaması yoğunluğu ile orantılı değil.