Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ya kızlar benim bu ay adet kanamam çook az oldu acaba neden yarın dr.a gidicem sorduğumda kesin yine cevap alamıycam ...ay valla parçalıycam bu doktoru :27::27::27: ya inanabiliyomusunuz aşılama için ilaca başlıycam ama daha hormon testleri bile istemedi benden :53::53:acaba adetimin azlığı ile yumurtlamamda problem oluşu arasında bi bağ varmıdır ya da rezervimmi az ?..ya ben bu çocok meselesini halledene kadar kafayı tırlatcam ...yavruum daha doğmadan üşütük bi annesi olcak:27::27::27::1::1::1::1::1:

Cnm benm de bazen adet az az gelir, kendimce şöle bir yorum yaptım; yumurtlama olmadığı ay adet az gelir.. belki alakası yok.. bana doktorm doğum kontrol hapı verdiği aydn sonraki adetim ağrısız az kanamalı geçer. hatta dalga geçmiştim doktor bey bu hapı hep kullansam diye. doktor da hele bir doğurtalım seni söz kullandırtcam uzun bir süre diye cevap vermşti. doğum kontrol hapı yumurtlamayı önlüyor dolayısıyla adet öncesi sendrom, sancı ve bol kanama olmuyor. kuş gibi pamuk gbi regli oluyor :) ve dikkatimi bişey daha çekti böle az az gelen regliden sonraki ay şiddetli regl olurum. tezimi vermeme az kaldı, hahaha çakma prof. bennn..

canm tedaviden önce hormon tahlili yapılması gerekli ama belki doktor gerek görmedi, yaani daha önce yaptırdıysa ve bu ay ultrasonda herşey normal ise neden baksın ki?
eger yakın bir zamanda adetin üçüncü günü e2, fsh, lh hormonlarına baktırdıysan ve bir problem yoksa için rahat olsun. yumurta rezervi bence adet kanaması yoğunluğu ile orantılı değil.

Cnm benm de bazen adet az az gelir, kendimce şöle bir yorum yaptım; yumurtlama olmadığı ay adet az gelir.. belki alakası yok.. bana doktorm doğum kontrol hapı verdiği aydn sonraki adetim ağrısız az kanamalı geçer. hatta dalga geçmiştim doktor bey bu hapı hep kullansam diye. doktor da hele bir doğurtalım seni söz kullandırtcam uzun bir süre diye cevap vermşti. doğum kontrol hapı yumurtlamayı önlüyor dolayısıyla adet öncesi sendrom, sancı ve bol kanama olmuyor. kuş gibi pamuk gbi regli oluyor :) ve dikkatimi bişey daha çekti böle az az gelen regliden sonraki ay şiddetli regl olurum. tezimi vermeme az kaldı, hahaha çakma prof. bennn..

canm tedaviden önce hormon tahlili yapılması gerekli ama belki doktor gerek görmedi, yaani daha önce yaptırdıysa ve bu ay ultrasonda herşey normal ise neden baksın ki?
eger yakın bir zamanda adetin üçüncü günü e2, fsh, lh hormonlarına baktırdıysan ve bir problem yoksa için rahat olsun. yumurta rezervi bence adet kanaması yoğunluğu ile orantılı değil.

cnm şimdiye kadar belki 7 -8 ayrı dr.a gittim hormon tahlili hiç yapmadım dr.a sordum sarılık ve aidsden başka tahlil yapmıycakmısın diye daha yeni hamile kalmışsın dedi(3 ay önce kimyasal gebelik oldu)bi tersliğin olduğunu sanmıyorum dedi????dr.uma çok güveniyorum hisleri çook kuvvetli yarın gidince tekrar sorucam bakalım bu defa ne tür bi manevi cvp alıcam:53::53:

emin ol ki benim dr. dan daha açıklayıcısın cnm:46::46:ama hiç bir ilaç kullanmadım 13 yıldır ilk defa böyle bir adet dönemi geçiriyorum ya stres yaptım bu ay aşılama için kontrole başlıycam diye ya da geçen ay hsg çektirdim ondan kaynaklandı teşekkürler cnm:109::109:

canım sizdeki sorun ne? doktorun adetin 2.-3. günlerinde tahlil vermedimi hiç? cevap alamıyosan doktorunu bi daha değerlendir..nerde oturuyosun bilmiyorum ama....

istanbuldayım cnm sorun ...hangisini anlatsam bilemedim :61:öncelikle benim 6 haftalık hamileyken kürtajla sonuçlanan bir düşüğüm sonrasında eşimde morfolojinin norm.%1 olması ve varikosel hidrosel teşhisi sonra bende 6 ay aralıklarla 2kimyasal gebelik daha sonra eşimin değerlerini(ne bulduysam yedirip içirmem sonucu:1:)düzelmesi veee benim hsg sonucu kürtajdan sonra tek tüpümün tıkalı olması ....işte kısaca bu şimdi gittiğimiz dr.da eşimin arkadaşının ısrarla önermesi sonucu gidiyoruz onun 6.felen tüp bebek denemesi orda ikizle son bulunca eşimde inat ve ısrarla oraya gitmemizi ist,iyor ben şimdilik ses çıkarmıyorum ama yakında patlıycam heralde :27::27: dr.a soru sorduğumda çok uhrevi cevaplar alıyorum :1::1:bakalım hayırlısı gibiadamın hastalarıyla konuştum 'hep böledir ama işini çok iyi yapar dediler sen karışma gereken yerde seni bilgilendirir felan dediler şimdilik karışmıyorum amaaa dönüşüm muhteşem olucak:52::52::52::1::1:

Ayhhh cnmm bi fikrim yok ama sadece drdan cvp almama durumunaa katiliom ne olcak bu drlardan cektigimiss yha:14:

vallahi bilemiyorum benimki resmen kendi içinde yaşıyo. adam hafif tuhaf zaten eşime bu adam herşeyi içine ata ata bu hale gelmiş diyorum :1: artık arsızlığa vurdum işi

vallahi bilemiyorum benimki resmen kendi içinde yaşıyo. adam hafif tuhaf zaten eşime bu adam herşeyi içine ata ata bu hale gelmiş diyorum :1: artık arsızlığa vurdum işi

ayyyy harikasın canmm yaa, demek doktor konuşmaktansa içine atıyor herşeyi :)))) doktoru sewmek ver güvenmek çok önemli. ben ilk gittiğim kadın doğumcudan nefret ettim hem kaçtım ordan bayandı bide düşün daha rahat ederim diye ona gitmiştim.

canm demek iki kez kimyasal gebelik yaşadık, hamile kalabiliyor olman iyi birşey ama kimyasal olmasının sebebini hiç araştıralım falan demediler mi? bende yıllar önce bir kez yaşadım ikinciyi de tüp bebekte yaşadım. doktorum illa genetik test yapalım dedi. bağışıklık geliyor aklıma, rahimde tutunan embriyoyu yok etmeye çalışan hain hücreler olabiliyormuş

Canm ben Peyzaj Mimarlığı okudum ama bitkilere merakım annemden geliyor ;) zaten okulda bitkilerin şifa yönü ile ilgili hiç eğitim almadık, en fazla bitkilerin görüntüsünün piskolojimize etkisi yönünden birşeyler öğrenmişizdir. Annem ben doğmadan önce çok ciddi depresyona girmiş ewden yataktan dışarı çıkamıyormuş ve uzun tedavilerden sonra iyileşmiş ama doktorunun tavsiyesi ile yıllarca bitkileri kaynatarak tedavisine devam etti. çünkü bu tür rahatsızlıklar pusuda beklermiş.. hatta burdan birinize tavsiye etmiştim yanlış hatırlamıyorsam. anneanem de çok çok eskiden o zamanlar ince hastalık denilen bir hastalığa yakalmış doktorlar ewe göndermiş çocukları ile geçirsin son günlerini diye, ona da alkol ile hazırlanan bir ilaç yapmışlar ve doktorlar bile inananamış iyileşmesine. yaani aslında şifalı bitkiler ile büyüdüm diyebilirim. Dört gözle Romanyadaki ilaçtan haber bekliyorum :)

nasilda bildim ama :) gerci topik ismindende anlamistim super birsey bitkilerden anlamak ben varya bir cicek bile dikemem acayip yeteneksizim olanlarida oldurme yetenegimde superdir :) ya cok su veririm yada unutum vermeyi...bu civan percemi bitkisini trye gelince hemen alcam sorarim sana alinca nasil icecegimi... :)

ya kızlar benim bu ay adet kanamam çook az oldu acaba neden yarın dr.a gidicem sorduğumda kesin yine cevap alamıycam ...ay valla parçalıycam bu doktoru :27::27::27: ya inanabiliyomusunuz aşılama için ilaca başlıycam ama daha hormon testleri bile istemedi benden :53::53:acaba adetimin azlığı ile yumurtlamamda problem oluşu arasında bi bağ varmıdır ya da rezervimmi az ?..ya ben bu çocok meselesini halledene kadar kafayı tırlatcam ...yavruum daha doğmadan üşütük bi annesi olcak:27::27::27::1::1::1::1::1:

benimde bir ay yogun oluyro diger ay az geliyor bunun yumurtlamanin iyi yad akotu olup olmadigi ile ilgisi varmi bilmiyorum hic dusunmemistim ..ama ilgisi olabilir canim ya mantiksiz bir dusunce degil....keske sorabilsen doktoruna ...doktor cok onemli ya eger istedigin cevaplari alamiyorsan kesin degsitir doktorunu...

şu adet miktarına takılmış durumdayım zaten..ordinaryus prf.umuz landarch cım çok güzel açıklamış:))) valla yumurtalmıyorum heralde son 2 aydır..ne kasık ağrısı,ne akıntı..yani çook çok az..kuruyummm..
bende tüp bebek başlığında gideceğim merkezden bayanlarla konuşuyorum..doktorumuz aynı diye..adetim çok az oluyo diye söylemiş doktorumuza o da;önemli değil.adet görmen yeterli,çok olanın çocuğu olur,az olanın olmaz diye bişey yok demiş....bende iyi madem dedim;dolaylı muayene oluyoruz resmen..valla ne iyi oldu burası:) içine atan doktorların yerine cevap veriyoruz(çok güldüm yaa)
birde ben doktorumla konuştum,sürekli kullandığım fmf ilacımı söyledim zararı yok dedi,haziran adetin başlayınca ara,arayamazsanda 2.günü d.kont.hapına başla dedi..ayy bi heycanlandım:)
bu arada eşim geliyoo:)) tam ovülasyon olması gerek günlerde;) ama o var ovülasyon olurmu bilinmez..tüp'e 1 ay var nasılsa...
MELDİİİİİİ niye yazmıyosun ya...bizim merak ettiğimizi bilmiyomusunnnnnnnnnnnn..kızıyorum ama...şaka şaka;)))

ya harbi bende meldiyi cok merak ediyorum aradim hem cebinden hem evinden yok ulasamadim...boyle olunca cok endiseleniyorum ya kizlar...sizlerden haber alamamak huzursuz ediyro beni..AREN de yok bu aralar belki kafasini dinlendiriyordur diye dusunuyorum...MELDIIIIIIIIIIIIIII

ayyyy harikasın canmm yaa, demek doktor konuşmaktansa içine atıyor herşeyi :)))) doktoru sewmek ver güvenmek çok önemli. ben ilk gittiğim kadın doğumcudan nefret ettim hem kaçtım ordan bayandı bide düşün daha rahat ederim diye ona gitmiştim.

canm demek iki kez kimyasal gebelik yaşadık, hamile kalabiliyor olman iyi birşey ama kimyasal olmasının sebebini hiç araştıralım falan demediler mi? bende yıllar önce bir kez yaşadım ikinciyi de tüp bebekte yaşadım. doktorum illa genetik test yapalım dedi. bağışıklık geliyor aklıma, rahimde tutunan embriyoyu yok etmeye çalışan hain hücreler olabiliyormuş

genetik testini yaptık cnm .eşimle beraber bakıldı temiz çıktı çok şükür .dr.eşimdeki morfoloji bozukluğuna bağlamıştı ama bilemiyorum..sıralamıştı dr. rahimdeki bozukluklar genetik bide hormonlar demişti ben 3.şıkta beklemedeyim yarın onu da geçersem sınavı kazanıcam inşaalllah:61::61::61:ayrıca dr.cuğumla aramızda anlatılmaz bir ''güven ''var:27::27::27:

benimde bir ay yogun oluyro diger ay az geliyor bunun yumurtlamanin iyi yad akotu olup olmadigi ile ilgisi varmi bilmiyorum hic dusunmemistim ..ama ilgisi olabilir canim ya mantiksiz bir dusunce degil....keske sorabilsen doktoruna ...doktor cok onemli ya eger istedigin cevaplari alamiyorsan kesin degsitir doktorunu...

yarın tüm karalılığımla sorucam hatta belki hafif tehdit bile edebilirim ,bizim kulüpte senin reklamını kötü yaparım diye:1: cnm eşim dr.u çok beğenmiş (eşimde dr.um gibi benimle pek bişey paylaşmaz buldular birbirlerini:))bakalım hayırlısı burda okuduğum biçok kişi çok memnunken sonuç olumsuz olabiliyor.hep dediğim gibi herşey yazgı kader ....Allahım hepimize en acelesinden hayırlı evlatlar nasip etsin (ayrıca ben tedavim sonunda insanların düşündüklerini gözlerinden okuma yeteneği kazanıcam ):1:

yarın tüm karalılığımla sorucam hatta belki hafif tehdit bile edebilirim ,bizim kulüpte senin reklamını kötü yaparım diye:1: cnm eşim dr.u çok beğenmiş (eşimde dr.um gibi benimle pek bişey paylaşmaz buldular birbirlerini:))bakalım hayırlısı burda okuduğum biçok kişi çok memnunken sonuç olumsuz olabiliyor.hep dediğim gibi herşey yazgı kader ....Allahım hepimize en acelesinden hayırlı evlatlar nasip etsin (ayrıca ben tedavim sonunda insanların düşündüklerini gözlerinden okuma yeteneği kazanıcam ):1:

hahah:) ilahi..seninkidemi gözleriyle anlatır herşeyi..benim eşimde aynen öyle..ben ne kadar konuşkansam o, o kadar suskundur..off canım sıkılır bazen...neyseki konuşkan bi doktor buldum..sen sor doktora,belki dili çözülür adamın:)))

Günaydın kızlar,
dew cim sen tr e gel ben sana bir sürü ot çöp tavsiye edicem ;) gülemcim kötü komşu ew sahibi edermiş misali, ketum doktor yüzünden araştıra araştıra çakma prof oldum valla hahaha :))

kekecb ne oldu haber vermedin yoksaaaaaa :66:

meldiden hala ses yok, nedense aklıma kötü birşey gelmiyor. içimdeki ses diyor ki keseleri gördü ama kalp atışını duyana kadar duyurmak istemiyor ikiz olduklarını.

bende dün akşam adet belirtileri vardı hatta gece gece kalkıp pet takacaktım ama uyku ağır bastı. sabah kesin kırmızıları görcem sandım ama uyandığımda eser yoktu ağrıdan. bugün aşilamanın 11.günü eger adet olmazsam salı günü test yaptırmam lazım ama ben her zamanki gibi pazartesi ilk idrarla bir deneme yapıp kendimi hazırlayacağım. normalde bende aşilamalardan sonra göğüslerde hassasiyet olurdu bu sefer olmadı. progestan kullanmadım belki onun etkisi vardır.

merhaba kızlar

meldi doktor sonrası eşi yok diye eve gitmediği için yazamamış size, bugün yazar herhalde. keseyi gördü. şu anlık tek görünüyor ama ikizlerde genelde 2.ci kese daha sonra görünüyor. 3 hafta sonra kontrolü. herşey yolunda özetle.

LANDARCH bakarsın aşılama ile kalırsın. 2.hamilemizde sen ve bekleyen BUBUŞ olur inşallah.

DEW canım buralardayım bir ara yoğundum sadece okuyup çıkıyordum. şu an hayatımda yazacak birşey yok farklı olaraktan. bekleme süresi içinde yapabileceğim bitkisel şeyler araştırıyorum. bu tedavilerde iyice şiştim, o nedenle yememe içmeme dikkat etmeye çalışıyorum. spora başlayacağım tekrardan haftaya.

GULEM sende haziran da düşünüyordun ne yaptın karar verdin mi.

Günaydın kızlar,
dew cim sen tr e gel ben sana bir sürü ot çöp tavsiye edicem ;) gülemcim kötü komşu ew sahibi edermiş misali, ketum doktor yüzünden araştıra araştıra çakma prof oldum valla hahaha :))

kekecb ne oldu haber vermedin yoksaaaaaa :66:

meldiden hala ses yok, nedense aklıma kötü birşey gelmiyor. içimdeki ses diyor ki keseleri gördü ama kalp atışını duyana kadar duyurmak istemiyor ikiz olduklarını.

bende dün akşam adet belirtileri vardı hatta gece gece kalkıp pet takacaktım ama uyku ağır bastı. sabah kesin kırmızıları görcem sandım ama uyandığımda eser yoktu ağrıdan. bugün aşilamanın 11.günü eger adet olmazsam salı günü test yaptırmam lazım ama ben her zamanki gibi pazartesi ilk idrarla bir deneme yapıp kendimi hazırlayacağım. normalde bende aşilamalardan sonra göğüslerde hassasiyet olurdu bu sefer olmadı. progestan kullanmadım belki onun etkisi vardır.

canım günaydın
haber veremedim ama hala beklemedeyim , gelen giden bişey yok , dün benimde adet sancılarım oldu aynen ha şimdi gelecek dedim ben hatta pet bile koydum yani ama gelen giden bişey yok , ama ondan önceki gün sağ bacağım çok agrımışdı ama şimdi bişey yok , gögüslerde de ağrı falan hiç bişey yok inan bende şaşırmış durumdayım ama içimden test yapmak gelmiyor, o uyuz boşluğu görmek istemiyorum.
aslında beklemeye devam etmek istememin sebebi şu ; benim bu ay yumurtalar geç büyüdü 22 cm geldi ama 18-19 gün gibiydi bu ayın 14 de çatlatma ignesi yaptırdım yani günün yarın hastalanıcam biliyorum.

Canım inşallah senden güzel haberler alırız. doğal doğal gelicek bebişim inanıyorum.

bu ayda olmaz ise ne yapıcam inan bilmiyorum , aslında hayatımdan keşke tamamen çıkarabilsem bunu ama olmuyor işte.:59:

merhaba kızlar

meldi doktor sonrası eşi yok diye eve gitmediği için yazamamış size, bugün yazar herhalde. keseyi gördü. şu anlık tek görünüyor ama ikizlerde genelde 2.ci kese daha sonra görünüyor. 3 hafta sonra kontrolü. herşey yolunda özetle.

LANDARCH bakarsın aşılama ile kalırsın. 2.hamilemizde sen ve bekleyen BUBUŞ olur inşallah.

DEW canım buralardayım bir ara yoğundum sadece okuyup çıkıyordum. şu an hayatımda yazacak birşey yok farklı olaraktan. bekleme süresi içinde yapabileceğim bitkisel şeyler araştırıyorum. bu tedavilerde iyice şiştim, o nedenle yememe içmeme dikkat etmeye çalışıyorum. spora başlayacağım tekrardan haftaya.

GULEM sende haziran da düşünüyordun ne yaptın karar verdin mi.

çok merak etmişdim meldiyi iyi olmasına çok sevimdim , allahım bebişinide onuda korusun.

kalp atışını duymamışlarmı daha erkenmi?

bir türlü hamiş kalmayı beceremediğim için , ne zaman kese görünür ne zaman kalp sesi duyulur pek bilgili değilim açıkçası , bu taraftan daha o kısma terfi edemedik :9:

Kısa sürelide olsa keşke o duyguyu yaşamış olsaydımdiye geçmiyo değil aklımdan , ama o acınında çok büyük olduğunu biliyorum ama en azından hamiş kalabildim diyebilirdim bir ümüdim olurdu , o zaman kendimi bu kadar sorgulamazdım belki ........

3 sene olucak nerdeyse bebiş isteyeli , evet insanın aklına gelmeyen başına geliyor , bu benim kaderim , kaçış yok malesef , yaradandan başkasıda değiştiremez

sadece ona yalvarıyorum bize yardım etsin sesimizi duysun hepimizin

hahah:) ilahi..seninkidemi gözleriyle anlatır herşeyi..benim eşimde aynen öyle..ben ne kadar konuşkansam o, o kadar suskundur..off canım sıkılır bazen...neyseki konuşkan bi doktor buldum..sen sor doktora,belki dili çözülür adamın:)))

dr.a zamanla alışıyorum artık böyle idare edicem ...işini iyi yapsında ben merakımı bi şekilde gideriyorum burdan:)

Kızlar kusura bakmayın sizi merakta bıraktım elimde olmayan nedenlerle yazamadım. Keseyi gördük tek dedi dr ama ikizse de genelde aynı anada gözükmez bir sonraki kontrol de gözükür dedi. 3 hafta sonra kontrol kalp atışlarını duyucaz inşallah. Bebeğin ultrason fotosu var elimde kızlar inanamıyorum. Ama dün arenciğimede söyledim böyle bir türlü çok mutlu olamadım acaip endişe var. drum 9 ay böyle geçmez dedi. böyle şimdilik.inş. güzel haberler devam edicek. topiğimiz maşallah uğurlu gelecek.kekecb çok heyecanlandım okuyunca gecikme olmuş. hadi lütfen senden de müjde gelsin şenlik devam etsin.

gulemcim sen nerede yaptıracaksın tedaviyi basetmemeişsin yada ben atladım şu bir aylık süreçte.

dewim sağol beni aramışsın bitanem ben eşim şehir dışında olduğu için kayınvalidemde kaldım sizede yüzden yazamadım zaten.

gulem geçen gün sormuştu değerlerimi falan ben uzun uzun yazamadım. canım ben 12. gün değerim 535 ti. çok şaşırdım çok mutlu oldum. ikiz mi olabilir mi diye heyecanlandık şimdilik tek gözüküyor. hcg 48 satte bir ikiye katlıyormuş uyumlu devam etti çok şükür rabbim yardımcımız olsun sizler emen yaşayın benim de mutluluğum sağlıkla devam etsin bütün duam bu.

kızlar hamilelik belirtileri yşamaya başladım. acaip halsizim, sürekli yatıyorum raporluyum zaten. sabahları midem bulanıyor kusmuyorum ama midem ağzımda gibi. iştahım pek yok..herşeye razıyım allahım diyorum.

hepinizi öpüyorum. sevgiler..

Back
X