Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Canım benimde idrarımın kokusu değişti sanki ayıptır sölemesi:77:kist olmamışsındır, kendi kendine sürekli kist mi acaba deme bence.Olumlu düşünelim, umarım hamileyizdir...Bakalım ben hala inat ediyorum perşembe sabahı idrar testi yapıcam diye...yarında geçsin bakalım.. benimde bugün 35. günüm, beklemek çok zor, hepimize sabır diliyorum.

sen normalde kaç günde bir oluyorsun. 35 gün bayağı olmuş. birşey kullandınmı hiç.
reglim başlamadı ama kendimi tam regli gibi hissediyorum, hafif sancı, benim biraz mide bulantım olur, o da mevcut. birde benim normalde adetime yakın göğüs uçlarım hassalaşır 3-4 gün sürer ne zaman hassaslık gidip göğüsüm yumuşar o gün bilemedin ertesi gün regli olurum ama bu sefer hiç olmadı.

Arkadaşlar hsg testi sonucunda iki tüpde kapalı çıktı doktorum şimdi laparoskopi diyor fakat özel hastaneyle anlaşmalı ben devlet hastanesinde olmak istiyorum istanbul avrupa yakasından bana önerebileceğiniz doktor varsa lütfen yazın teşekkürler....

istanbulda olmadığım için yardımcı olamayacağım.

ay heyecanlandım kızlar bakın erken olunca eğer varsa mutlaka silik bile çıkar ama eğer hamileyseniz daha erkense çıkmayaabilir (tecrübeyle sabittir)o yüzden dayanamayıp yaparsanız burda halay çekeriz beraber.:64::64: ama çizgi tek olursa da gününüzü bekleyip umutsuzluğa kapılmayın geç çatlayan yumurta falan filan olmuş olabilir hadi inletin şu topiği:52::52:

canım doğum k.hapının yan etkilerinde olabilie lekelenme..bi prospektüsü oku istersen internetten..belki soğan kürüyle beraber kullandığın için olmuştur..

bilemiyorum cnm bu endo.olayınıda duyunca iyice tırstım kesin sonuç.lap.de belli oluyomuş..benim adetlerim hep (çok afederesiniz)koyu kıvamlı koyurenkli olur normal kan değildir hiç .doktor civanımı arayayım bir pöööffff

haa ewet hem ameliyat raporu nu alıcam hemde tüp bebek raporu isticem doktordan. ilkinde de erkenden almıştım raporu, ilaçları 2 hafta içinde almak lazım yoksa süresi geçio buzdolabında saklamıştım. tüp bebek raporu için acele etmemin sebebi ne biliyormusun, malum tr de kanunlar zırt pırt değişio hazır böle bi hakkım varken alayım diyorum :) zaten en geç bu sonbaharda yaptırmayı düşünüyodum şimdi ilaçlar buzdolabında , tüp raporu da altı ay geçerli

badezuzum canm endometrizis i teshis etmek için tabiki bazı şeyler yapılır ama hepsi normal olmasına rağmen yine de olabilir mesela benm gbi. benm doktorum çok temkinlidir kanda bir şeye baktırmıştı normal çıkmıştı meğer o değer çikolata kistinde yükske çıkarmış. bende bubuş arkadaşımız lap. olduktan sonra acaba bende de endo varmı diye kendimi çok yoklamıştım nette belirtileri okumuştum ama hiçç eser bile yoktu. vajinal ultrasonda herşey temiz çıkıyordu. ağrı yoktu ara lekelenme yoktu, bağırsak sorunları yoktu, idrar yapmada dışkı yapmada sorun yoktu. bence kendini fazla dinlemeden eğer bu belirtiler sende varsa doktoruna sorabilirsin elle muane etsin seni. ayrıca sebepsiz infertilitenin en büyük sebebi böyle gizli endo vakalarıymış

sorayım canım ya sağol daaaa cevabını alamıyacağım için ...direkt sende ne aşılama ne tüp bebek denedik bu ne panik diyo hani bişeyler yapıp başarısız olsak tamamda dur bekle diyo ööölee işte:45:

Arkadaşlar hsg testi sonucunda iki tüpde kapalı çıktı doktorum şimdi laparoskopi diyor fakat özel hastaneyle anlaşmalı ben devlet hastanesinde olmak istiyorum istanbul avrupa yakasından bana önerebileceğiniz doktor varsa lütfen yazın teşekkürler....[/Q

cnm devlet hastanesimi soruyosun anlaşmalı hastanemi anlamadım ama aret kamarın lap.de başarılı olduğunu duymuştum bende bi ara araştırdım oda istanbul tüp bebek merkezinde galiba ve özel bi merkez...tıkanıklık kanaldamı yumurtalığına yakınmı

hangi doktor bu ? izmirdeydin degil mi ?
benim de ilk gun hep koyu renk olur. ben de merak ettim simdi. rahim ic tabakasi hucrelerinin vucutta baska yerlerde olmasi ve buralarda hastalik yaratmasi diye biliyorum ben. dogustan bir tur anomali bildigim.
benim de hep vajinal ultrasonda sorun yok dendi. yalnız bacagimda benim 0,5 cm buyuklugunde bir yukselti var. ben gibi birsey. acik tenli oldugumdan hep doktora gidip goruneyim, cilt kanseri vs. olabilir mi diye korkardim. hatta gecmiste bir-iki benimi aldirdim.bu kabartinin ici zaman zaman koyu kırmızı oluyor. c.tesi gunu adetim baslayinca farkettim ki bu kabardi da kirmizilasti yine. yani bacagimda rahim ic tabakasi dokusu var :53:
diger aylarda da kontrol edecegim, hep adet donemi mi rengi koyulasiyor diye. ilk kez c.tesi gunu aradaki baglantiyi kurabildim cunku, ne zaman kabarip kan topladigina dikkat etmemisim. onceden bir iki kez kafayı taktim, sıktım ve hatta nesterle kestim orayi. sadece kan vardi. hani tenin sıkısınca ici kan toplar yok oyle birsey goruntusu.rahim ic tabakasi hucreleri bacagimda varsa baska yerimde de olabilir !?

canım endometriozis bi anomali değil..nasıl ve neden oluştuğunu tıp bile açıklayamıyor.eğer rahim iç tabakası(endometium)tüplere yayılırsa çikolata kisti adını alıyor.endometriumun hangi yolla rahim dışına,karın boşluğuna yayıldığı bilinmiyor.rahim adet görürken karın içindeki yapışıklık hormonların etkisiyle adet görür gibi kanama yapıyo.tabi karın boşluğundan çıkış olmadığından kanadıkça yapışıyo,yapıştıkça kanıyo..bi kısır döngü oluşuyo..ca 125 tahlili adından anlaşıldığı gibi bir kanser tahlili,anacak endometriozisin takibindede kullanılıyo(benim biraz yüksek)..şimdi;bacağından bahsetmişsin..endometriozis vücudun çeşitli yerlerindede görülüyo,çok nadirde olsa;deri altı,burun içi,ve hatta şaşılacak bi durum sayılı vakalarda erkeklerde bile görünmüş..bacağındaki durum benim aklıma endo olabileceği ihtimalini getirdi canım..bence doktoruna anlat bu durumu..

haa ewet hem ameliyat raporu nu alıcam hemde tüp bebek raporu isticem doktordan. ilkinde de erkenden almıştım raporu, ilaçları 2 hafta içinde almak lazım yoksa süresi geçio buzdolabında saklamıştım. tüp bebek raporu için acele etmemin sebebi ne biliyormusun, malum tr de kanunlar zırt pırt değişio hazır böle bi hakkım varken alayım diyorum :) zaten en geç bu sonbaharda yaptırmayı düşünüyodum şimdi ilaçlar buzdolabında , tüp raporu da altı ay geçerli

canım dolaptaki ilaçlar ne zamandan:) tedaviye başlanırsa onlarmı kullanılacak kesin? önümüzdeki sonbahara çok canım..gel biz yazı hamile bitirelim;))

sen normalde kaç günde bir oluyorsun. 35 gün bayağı olmuş. birşey kullandınmı hiç.
reglim başlamadı ama kendimi tam regli gibi hissediyorum, hafif sancı, benim biraz mide bulantım olur, o da mevcut. birde benim normalde adetime yakın göğüs uçlarım hassalaşır 3-4 gün sürer ne zaman hassaslık gidip göğüsüm yumuşar o gün bilemedin ertesi gün regli olurum ama bu sefer hiç olmadı.

ben pko hastasıyım, daha önce d.kontrol hapı ile regli oluyordum. bebek isteyince serophene ve çatlatma iğnesiyle regli olmaya başladım, daha sonra rahim filmi çekildi, bu ay hiç ilaç kullanmadan ilk ayım aslında, o yüzden bi taraftan da korkuyorum. benim de hafif sancım var, göğüslerimde hiçbir değişiklik yok :59:

benim bu tedavilerden sonra düzenim çok değişti eskiden 26.gün sektirmeden regli olurdum. ama şimdi değişiyor daha da geç oluyorum. 27-28-29 bazen 30-31 i bulduğu zamanlar bile oluyor onun için beklemedeyim.

DEW,LANDARCH sizin tüp bebek sonrasındaki reglinizde gecikme oldu mu. bazı insanlarda oluyırmuşya. bazılarında da kist oluyormuş. inşallah böyle şeyler yaşamam. herşey benim için zaman kaybı.

ARENCIM benim alt ust oldu senin gibi....benim transfer sonrasi 11.gun regli oldum ondan sonra 2 hafatda bir regli oldum ilk defa haziran ayim 28 gunu buldu yani yeni yeni duzelmeye basladim diyebilirim...bu arada ben regl oldum diyebilirim bugun ilk damlam geldi ve karin agrim yogun...

ben pko hastasıyım, daha önce d.kontrol hapı ile regli oluyordum. bebek isteyince serophene ve çatlatma iğnesiyle regli olmaya başladım, daha sonra rahim filmi çekildi, bu ay hiç ilaç kullanmadan ilk ayım aslında, o yüzden bi taraftan da korkuyorum. benim de hafif sancım var, göğüslerimde hiçbir değişiklik yok :59:

Piraye umarim yarin guzel haber verirsin inan cok sevindirirsin bu gurubu....

ben dr a tekrarlarmı diye sormuştum oda evet ama hemen değil dedi. kesin çözümü yokmu dedim kesin çözümü hamile kalmak hamilelik bunu bertaraf ediyor dedi. hamilelik sonrasıda zaten tüm rahim temizlendiği için geri dönüşü daha zor oluyormuş. neticede 12 aya yakın adet olunmuyorya. ne biliyim artık bende şaşırıyorum ne doğru ne yanlış. tatil sonrası dra gidicem bakalım o zamana kadar ne olacak. henüz adet olmadım.

inş olmazsın tüp sonrası hamile kalan çok kişi var. bende henüz olmadım.geçen ay 5 inde olmuştum.
şimdilik 2 gün gecikti. kist olduysa diye cok tedirginim allahım lütfen öyle bişey olmasın.öptm.

Bubuscum ben regli oldum ama guzel dileklerini bir sonraki aya saklayacagim bellimi olur belki onumuzdeki ay olur...bende cok duydum o tarz hikayaler...su anda dualarim seninle umarim hamielsindir inan ucurursun bizi....:70:

canm fikrin çok hoşuma gitti, bunu duymak istiyordum zaten ;)) raporumu alayım dediğin gbi ilaçları atarım buzdolabına, tüp bebek doktorumdan maile gelmedi hala. belki tüpe kadar oks kullandırır ama onu bile istemiorm. belki tatilde gelir bebiş ;)

buarda kendi derdime düştüm seni soramadım, ne durumdasın şuanda?

Landarch canim bende beklememen ve o menapoz tedavisi olayina girmemen taraftariyim...sen ustune duseni yapman gerekeni yaptin bundan sonra hizla tup bebek tedavisine baslamani tavsiye ederim...daha once guleme anlattim eltim ameliyat oldu doktorlar cok zor dedi tup bebekle bile zor hamiele kalirsin dediler,hemen yapti ve hamile kaldi cocugu kucaginda...yani demem o ki bizim pek zaman kaybedecek luksumuz yok....benimde tavsiyem bu canim

Kızlar ben regli oldum maalesef bu sabah, gerçi rengi hala açık ve sulu ama büyük ihtimal kanamaya dönüşecek gün içerisinde. Çok canım sıkkın,Umudumu kaybetmek istemiyorum ama...,offff herşeyin hayırlısı, Allahım herşeyin en doğrusunu bilir, pes etmek yok.. Geriye kaldı 2 ayım bu önümüzdeki 2 ayda hamile kalamazsam aşılama yapacak doktorum....

ARENCIM benim alt ust oldu senin gibi....benim transfer sonrasi 11.gun regli oldum ondan sonra 2 hafatda bir regli oldum ilk defa haziran ayim 28 gunu buldu yani yeni yeni duzelmeye basladim diyebilirim...bu arada ben regl oldum diyebilirim bugun ilk damlam geldi ve karin agrim yogun...

DEW canım seni pek göremiyoruz eskisi gibi. ben regli olmadım ama tüp bebek sonrası gecikmeler düzensizlikler oluyormuş. onun için bekliyorum. hiç içimden acaba diye birşey geçmiyor önceden olsaydı yığınla test yapmıştım.

Kızlar ben regli oldum maalesef bu sabah, gerçi rengi hala açık ve sulu ama büyük ihtimal kanamaya dönüşecek gün içerisinde. Çok canım sıkkın,Umudumu kaybetmek istemiyorum ama...,offff herşeyin hayırlısı, Allahım herşeyin en doğrusunu bilir, pes etmek yok.. Geriye kaldı 2 ayım bu önümüzdeki 2 ayda hamile kalamazsam aşılama yapacak doktorum....

canm hayırlısı olsun, daha yolun çok başındasın.. inşallah aşilamaya gerek kalmadan kendiliğinden hamile kalırsın.

DEW canım seni pek göremiyoruz eskisi gibi. ben regli olmadım ama tüp bebek sonrası gecikmeler düzensizlikler oluyormuş. onun için bekliyorum. hiç içimden acaba diye birşey geçmiyor önceden olsaydı yığınla test yapmıştım.

canmmmm reglin gecikti ve test yapmak içinden gelmiyor :26: ben eşin yanında yok sandım o yüzden düzensizlik olmuştur diye bişey dememiştim. ayyy hadi test yapp, sen doğal yoldan hamile kaldın hep.. :49::49::49::49:

kızlar artk adeti geciken hemen test yapıcak ona göre.. aynı odayı paylaştığımız genç bir kadın vardı, 6 haftalık hamile yoğun kanaması vardı. eger gebeliğini erkenden farkedip doktora gidip progestan kullansaymış düşük tehdidi yaşamayacakmış. 4 yıldır bebek özlemi çekiyormuş, adeti gecikince nasıl olsa yoktur deyip önemsememiş.o yüzden adeti geciken test yapıcak, anlaştık mı???

sorayım canım ya sağol daaaa cevabını alamıyacağım için ...direkt sende ne aşılama ne tüp bebek denedik bu ne panik diyo hani bişeyler yapıp başarısız olsak tamamda dur bekle diyo ööölee işte:45:

canm tanı amaçlı lap. yi doktorlar genelde tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında öneriyorlar yaani senin için cok erken. inşallah hiçbirine gerek kalmazz kendiliğinden gelir bebiş

canım dolaptaki ilaçlar ne zamandan:) tedaviye başlanırsa onlarmı kullanılacak kesin? önümüzdeki sonbahara çok canım..gel biz yazı hamile bitirelim;))

canm ben yazarken çok hızlı yazdığım için hatalı yazıyorum. dolabımda ilacım yok ama ilaç raporunu alınca 2 hafta içinde ilaçları almak geekli ya ilaçları bızdolabına koyarım demek istemiştim. ewet sonbahar bana da gec gibi gelior ama zaten tatil dönüşü ağustos ayına denk geliyor kontrole gitsem hemen o ay başlatmıyolar falan yine sonbahara sarkar gbi gelio. sen meldi aren benden önce hamile kalacaksınız, naapalım artık ;))))))) :66::66:

canmmmm reglin gecikti ve test yapmak içinden gelmiyor :26: ben eşin yanında yok sandım o yüzden düzensizlik olmuştur diye bişey dememiştim. ayyy hadi test yapp, sen doğal yoldan hamile kaldın hep.. :49::49::49::49:

kızlar artk adeti geciken hemen test yapıcak ona göre.. aynı odayı paylaştığımız genç bir kadın vardı, 6 haftalık hamile yoğun kanaması vardı. eger gebeliğini erkenden farkedip doktora gidip progestan kullansaymış düşük tehdidi yaşamayacakmış. 4 yıldır bebek özlemi çekiyormuş, adeti gecikince nasıl olsa yoktur deyip önemsememiş.o yüzden adeti geciken test yapıcak, anlaştık mı???

yaaa keşke test yaptırsaydım şimdiye kadar diyorum, çünkü hala anlamadım regli oldum mu olmadım mı, hala rengi kahverengi ve damla damla geliyo:59: Çok korkoyorum, test yaptırsaydım en azından bilirdim hamilemiyim değilmiyim diye ona göre davranırdım, şimdi diken üstündeyim sanki mahvoldum kendimi perişan ettim stresten. Kızlar bence de gecikince 2. gününde test yaptırmak en mantıklısı... Böle kendimizi daha çok strese sokuyoruz:27::27::27: her 10 dk da bir wc ye gidiyorum, Allahım delirdim mi ne :52::52::52:

Back
X