Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kizlar selam,oncelikle kekcb sana ozelden mesaj attim kac seferdir sanirim bakmiyorsun bir goz at sekerim....

kizlar tatil planlari yapilmis hadi bakalim size iyi tatiller bende 14 temmuzu iple cekiyorum...kismetse izmire iner inmez cesmeye gececegim hafta sonu icin sonra izmire iner baslarim doktor islerine....
sekerler size haziran ayinda yaptirdigim test sonuclarini yaziyorum ben bu konuda cok bilgisizm iyimidir kotumudur anlayamiyorum....normalde kac olmasi gerekiyor onuda bilmedigim icin kiyaslama yapmiyorum tabi....

FSH 18.9
Progesteron 0,5
E2 30

gecen ayki soncularimla karsialstirdim e2 ayni fsh gecen ay daha dusukmus 12,9 bu ay 18,9 olmus nedir bu yukselme iyimidir kotumudur anlamadim!

bu arada badeuzum kurlerle iligli soru sormussun guzelim inana kurlerle aram pek kotu bilmiyorum landarch en iyi bilen kisi :))) sanirim o da gormedi yazdigini...

Canm demek temmuz 14 te geliosun az kalmış valla.. keşke hepimiz bi hafta sonu görüşebilsek, ne güzel olurdu. Canm test sonuçlarımız kaç olursa olsun seninle ortak bir sorunumuz var, biz tüp bebekle 10 un ustunde yumurta uretmicez hiçbir zaman. bunun bir gostergesi de bu tahliller zaten, bizim için önemli olan kaliteli yumurta uretebilmemiz. zaten tüp bebek yaptırmasak ne yapıcaz bol yumurtayı ;) canm ama aklıma şöle bir fikir geldi, tr deki doktorunu arasan tahlillerini söylesen ve tr e gelene kadar belki bir ilaç kullandırır yumurta sayısını arttırmak icin yada fsh ı dusurmek için. ben tupe başlarken doktoruma sormustum meselela dhea kullansammı diye. o da bu ilacın en az 2 ay oncesinden kullanılmasını gerektigini soylemisti artk tedaviye basliıyoruz demişti. ama beslenme takviyeleri kullanabilirsin demisti. arı sutu bal polene asılmıştım bende. bende kimaysal dan sonra dhea kullanmaya başlamıştım 2 ay kullandım bırkatım, çünkü tüp tedavimin ne zaman olacağı daha belli deil. boşuna yormiim dedim kendimi. dhea çok masum bir hap deil ama yurtdışında starlar kullanıyormuş genç kalmak için. heralde birkaç ay kullansak bişey olmaz diye dusunuyourm

incir kuru hakkında pek bi bilgim yok maalesef. soğan kurunden sonra başlamaya niyetlendim fakat vazgeçtim. cok şeker yuklemesi yapan bir kur bence, 21 gun cok uzun bir sure allah korusun şeker komasına sokar insanı. benm annem diyabet, aileden oldugu icin cok dikkatli davranıyourm. inciri cok severim size yeni kesfettiğim bir tatlı tarifi vermek istiyorum; yarım kilo incir sıcak suda biraz yumuşatılıp içleri dövülmüş ceviz ile doldurulıyor. delik kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizilir. ustıne 2 su bardağı kaynar su koyulup incirler yumuşayana kadar pişirilir. ustune de biraz tarcın yanına kaymaklı dondurma mmmmmmm harika oluyor. bu tatlıyı yapınca aklıma incir kuru geldi, incir kurunde kaynayan incirler ziyan oluyor. bence yaz aylarında tatlı krizine karşı harika bir tatlı hemde yumoşları arttırıyor ;)

kızlarrr günaydın..
dew panik yapma cnm ilaçlarla zaten yoluna giriyor herşey bence çok yüksek değil.herşey yoluna girecek izmir sana uğurlu gelecek buna inan.

landarch cnm fethiyeye geçen senede gittik 1 haftaydı heryeri tam gezemedik. tekne turuna gittik süperdi. tekneden atlıyorum diye eşim anneme şikayet etti geçen sene şimdi annem başımın etini yiyor sakın atlama bak ne olur ne olmaz. aman atlamasakda bişey olacağı yokya. :))
cnm bizde 3 aile gidiyoruz büyük bir ev tuttuk. foça mah de. ama hergüne bir yer belirledik koyları falan gezeceğiz. kayaköyü görememiştik geçen sene bu sene kesin gideriz. ankaraya biraz uzak ama mecbur yol çekiliyor o güzelliklerin uğruna. keşke sende o tarihlerde orada olsaydın belki buluşur tanışırdık süper olurdu.

kekecb cnm özelden bana mailini gönderirmisin. seninlede yazışalım. böyle özel bişey olunca haber verememek kötü.insan çatlıyor.

bende saldım çayıra mevlam kayıra modundayım. hafta sonu mevlanaya gitmeyi planlıyoruz inş. kısmet olur. hepiniz için dua edeceğim.

incir kuru hakkında pek bi bilgim yok maalesef. soğan kurunden sonra başlamaya niyetlendim fakat vazgeçtim. cok şeker yuklemesi yapan bir kur bence, 21 gun cok uzun bir sure allah korusun şeker komasına sokar insanı. benm annem diyabet, aileden oldugu icin cok dikkatli davranıyourm. inciri cok severim size yeni kesfettiğim bir tatlı tarifi vermek istiyorum; yarım kilo incir sıcak suda biraz yumuşatılıp içleri dövülmüş ceviz ile doldurulıyor. delik kısımları alta gelecek şekilde tencereye dizilir. ustıne 2 su bardağı kaynar su koyulup incirler yumuşayana kadar pişirilir. ustune de biraz tarcın yanına kaymaklı dondurma mmmmmmm harika oluyor. bu tatlıyı yapınca aklıma incir kuru geldi, incir kurunde kaynayan incirler ziyan oluyor. bence yaz aylarında tatlı krizine karşı harika bir tatlı hemde yumoşları arttırıyor ;)

çok amaçlı msj diye ben buna derim ilahi çok güldüm bundan sonra sana her sorduğum kürle ilgilibir yemek tarifi isterim ona göre :)))))cnm benim okuduğumda 1hafta yazıyodu haftanın son günü dehavuç felan filanda ben zaman olarak sordum onu bilirsin sen hani ne zaman takviye göndermeliyim yumoşlaraki sayıları fazla olsun adetin kaçıncı günü veya kaç gün öncesi gibisinden ..bi fikrin varmı??????

kızlarrr günaydın..
dew panik yapma cnm ilaçlarla zaten yoluna giriyor herşey bence çok yüksek değil.herşey yoluna girecek izmir sana uğurlu gelecek buna inan.

landarch cnm fethiyeye geçen senede gittik 1 haftaydı heryeri tam gezemedik. tekne turuna gittik süperdi. tekneden atlıyorum diye eşim anneme şikayet etti geçen sene şimdi annem başımın etini yiyor sakın atlama bak ne olur ne olmaz. aman atlamasakda bişey olacağı yokya. :))
cnm bizde 3 aile gidiyoruz büyük bir ev tuttuk. foça mah de. ama hergüne bir yer belirledik koyları falan gezeceğiz. kayaköyü görememiştik geçen sene bu sene kesin gideriz. ankaraya biraz uzak ama mecbur yol çekiliyor o güzelliklerin uğruna. keşke sende o tarihlerde orada olsaydın belki buluşur tanışırdık süper olurdu.

kekecb cnm özelden bana mailini gönderirmisin. seninlede yazışalım. böyle özel bişey olunca haber verememek kötü.insan çatlıyor.

bende saldım çayıra mevlam kayıra modundayım. hafta sonu mevlanaya gitmeyi planlıyoruz inş. kısmet olur. hepiniz için dua edeceğim.

canım özelden mesaj atıyorum , birazdan görebilirsin.

canım bende çok isterdim mevlanaya gitmek , inşallah duaların kabul olur rabbim sesini duyar, allahım inşallah birdaha sefere bebişinle gitmeyi nasip eder .

hoşgeldin helsaaaaa :))))))) nasılsınn???

canım iyiyim. sonunda yazabildim:)

iyiyim canım dün doktora gittim 2 hafta sonraya randevu verdi. hemen kan sulandırıcı iğnelere başlattı. 5+3 olmalı ama usg de 4+5 görünüyor doktor sorn değil dedi ama biraz korktum.

Kizlar selam,oncelikle kekcb sana ozelden mesaj attim kac seferdir sanirim bakmiyorsun bir goz at sekerim....

kizlar tatil planlari yapilmis hadi bakalim size iyi tatiller bende 14 temmuzu iple cekiyorum...kismetse izmire iner inmez cesmeye gececegim hafta sonu icin sonra izmire iner baslarim doktor islerine....
sekerler size haziran ayinda yaptirdigim test sonuclarini yaziyorum ben bu konuda cok bilgisizm iyimidir kotumudur anlayamiyorum....normalde kac olmasi gerekiyor onuda bilmedigim icin kiyaslama yapmiyorum tabi....

FSH 18.9
Progesteron 0,5
E2 30

gecen ayki soncularimla karsialstirdim e2 ayni fsh gecen ay daha dusukmus 12,9 bu ay 18,9 olmus nedir bu yukselme iyimidir kotumudur anlamadim!

bu arada badeuzum kurlerle iligli soru sormussun guzelim inana kurlerle aram pek kotu bilmiyorum landarch en iyi bilen kisi :))) sanirim o da gormedi yazdigini...

dew canım fsh ın yüksek çıkmış. soğan kürüne başlasana. meldininkide bayağı yüksekti soğan kürü ve içtiği saraçoğlu çayları ile düştü.

ben de incirleri sutte pisiriyorum, hos bir aromasi oluyor. icine tarcinli findik doldurup uzerleri berrak gorunsun diye yikiyorum. (sutle biraz daha mat oluyor cunku, suda pisirmeye nazaran.) bir arkadasim da boyle pisirdikten sonra karamelle kapliyor; boylece kuruma derdi de olmuyor, uzun sure afiyetle yeniyor. karamel kaplama fikrini ben vermistim ama onu firsat bulup yapamadim ben hala.
ayrica tefal actifryin da bir tarifi var, elma, kuru kayisi, incir parcalari, tarcin, pekmez kavruluyor. o da kaymak veya dondurmayla servis ediliyor. actifry'siz teflon tavada da rahatca yapilabilir. o da cok lezzetli.
eve gideyim de yapayim, hic bakmiyorum kendime.

çok amaçlı msj diye ben buna derim ilahi çok güldüm bundan sonra sana her sorduğum kürle ilgilibir yemek tarifi isterim ona göre :)))))cnm benim okuduğumda 1hafta yazıyodu haftanın son günü dehavuç felan filanda ben zaman olarak sordum onu bilirsin sen hani ne zaman takviye göndermeliyim yumoşlaraki sayıları fazla olsun adetin kaçıncı günü veya kaç gün öncesi gibisinden ..bi fikrin varmı??????

siklusun kac gun? 30 gunde bir adet goruyorsan 30'dur. 2'ye bol; 15. gun senin catlama gunun oluyor. ilk adet gordugun gunu 1 diye kabul edeceksin, sadece lekelenme olduysa o gune 1. gun demene gerek yok, ama 2-3 gun lekelenmen oluyorsa adet oncesi, 2. veya 3. gunu adetin ilk gunu olarak kabul edebilirsin. Incirlerin icine citir havuc atilinca catliyormus yumurta saracogluna gore, o kur kac gunluk bir kur ? 5 gunluk kur ise tam o kur bittiginde olsun 15. gunun. zaten bu catlama gunlerinde akintin artiyor, beyazimsi bir akinti. kimisi daha net farkediyor.
zaten bu 15. gunden 3 gun once ve 3 gun sonra sik iliskiye girmek gerek.
bu hicbir anormallik olmadiginda yasanan durum. ama pko varsa, veya o ay vucudun oyle istemisse, sebebi anlasilamayan bir sekilde bu gunlerde kaymalar oluyor. gec dollenme dedikleri sey adetin baslamasina yakin yumurtanin catlamasi ve bunun spermle bulusmasi oluyor. veya tersi adetin biter bitmez (ornegin 5 gun adetin suruyorsa ve 6. gun) iliskiye girmissen ve o anda sans eseri bir yumurtan catlamissa o gun bile hamile kalabiliyorsun. bu nedenle doktorlar 2 gunde bir iliski diyor; 24 saat sperm canli kaldigindan vucudda, bir kismi yokolurken, yeni spermler hazirda beklesin ve olasi sasmis catlama tarihleri gibi derdimiz olmasin diyorlar.
ufff, ne anlattim ama :)

saracoglunu ben de cok okudum, yapayım dıye cok nıyetlendım ama maalesef o disiplin bende yok. zaten kocam sogan kokusundan nefret eder, sogan kuru yapayim dedim, bosaniyorduk :)
incir kurunu de ben de korktum icmeye, bu kadar seker insani ne yapmaz dedim.
catlatmali (havuclu) inciri de piyasadaki havuclari yeterince citir bulmadigim icin yapamadim. ne bahane ama :)
sen sonuc al da, biz de yeniden deneyelim

saracoglunu ben de cok okudum, yapayım dıye cok nıyetlendım ama maalesef o disiplin bende yok. zaten kocam sogan kokusundan nefret eder, sogan kuru yapayim dedim, bosaniyorduk :)
incir kurunu de ben de korktum icmeye, bu kadar seker insani ne yapmaz dedim.
catlatmali (havuclu) inciri de piyasadaki havuclari yeterince citir bulmadigim icin yapamadim. ne bahane ama :)
sen sonuc al da, biz de yeniden deneyelim

hahahahaha bizm de soğan kürü yüzünden yuvamız yıkılıyordu az dha.. :)) hakime koklatsam tek celsede boşar bizi diyordu sipa kocam :37: ama tüm tehditlere rağmen 15 günü tamamladım, bidaha yapmayacağıma dair söz vererek. o ay o kadar rahat bir regl yaşadım ki anlatamam. ağrı neredeyse yok ama bol kanamalı, rsmen içim temizlendi hisettim

canım iyiyim. sonunda yazabildim:)

iyiyim canım dün doktora gittim 2 hafta sonraya randevu verdi. hemen kan sulandırıcı iğnelere başlattı. 5+3 olmalı ama usg de 4+5 görünüyor doktor sorn değil dedi ama biraz korktum.

canm korkma sakın, bebeğinle iyi bir iletişim kur bak ona onu ne kadar istediğini hisettir, bebeğini kollarına aldığını hayal et veeeee birsürü hamile t-shirt ü al, nooooolur benm için giyyy ve fotoğrafını çekk :) :66::emir_bebek::66:

siklusun kac gun? 30 gunde bir adet goruyorsan 30'dur. 2'ye bol; 15. gun senin catlama gunun oluyor. ilk adet gordugun gunu 1 diye kabul edeceksin, sadece lekelenme olduysa o gune 1. gun demene gerek yok, ama 2-3 gun lekelenmen oluyorsa adet oncesi, 2. veya 3. gunu adetin ilk gunu olarak kabul edebilirsin. Incirlerin icine citir havuc atilinca catliyormus yumurta saracogluna gore, o kur kac gunluk bir kur ? 5 gunluk kur ise tam o kur bittiginde olsun 15. gunun. zaten bu catlama gunlerinde akintin artiyor, beyazimsi bir akinti. kimisi daha net farkediyor.
zaten bu 15. gunden 3 gun once ve 3 gun sonra sik iliskiye girmek gerek.
bu hicbir anormallik olmadiginda yasanan durum. ama pko varsa, veya o ay vucudun oyle istemisse, sebebi anlasilamayan bir sekilde bu gunlerde kaymalar oluyor. gec dollenme dedikleri sey adetin baslamasina yakin yumurtanin catlamasi ve bunun spermle bulusmasi oluyor. veya tersi adetin biter bitmez (ornegin 5 gun adetin suruyorsa ve 6. gun) iliskiye girmissen ve o anda sans eseri bir yumurtan catlamissa o gun bile hamile kalabiliyorsun. bu nedenle doktorlar 2 gunde bir iliski diyor; 24 saat sperm canli kaldigindan vucudda, bir kismi yokolurken, yeni spermler hazirda beklesin ve olasi sasmis catlama tarihleri gibi derdimiz olmasin diyorlar.
ufff, ne anlattim ama :)

sağol cnm çok ayrıntılı yazmışsın teşekkürler ama ben pko luyum ve neyin nezaman olduğu hiç belli değil..ben kendimce adetime 1hafta kala yapsam işe yararmı diye düşünüyorum çünkü adetin 3. günü felan aşılama için ilaçlara başlıycam bunlarla beraber kürü uygularsam dr. fazla yumurtan oluşursa o ay iptal ederiz demişti ondan korkuyorum ... hani bu kür 15 günlük biliyorum ama ben 9 gün sonra(ki bu temennnim)adet görücem sadece 1hafta yapıp bıraksam ne olur diye kendimce bir çakma herbalist havasına girdim...sonra ayarlayamamaktan tırsıp landrachın tarifini yapıp yemeye karar verdim:))))))))ve gidip arı sütü bal polen karışımından aldım artık ona başlayayım onun pek bi zamanı şuyu buyu yok bildiğim kadarıyla çatlatma iğnesi olana kadar içerim azar azar(bunları yazıyorum ama bi yandan da düşünüyorum acaba oda fazla yumurta yaparmı diye?????) ilgin için teşekkürler

canm adetin ilk günü gelişecek yumurta seçiliyormuş diye duymuştum o yüzden adetliyken başlayabilirsin. mesela klomene adetin 5. günü başlatıyorlar, incir kürü de yumoşları desteklemek içinse adetin 5. günü de başlanabilir. sadece mantıken yorum yapıyorum canm dediğim gbi pek bilgim yok.

hahahahaha bizm de soğan kürü yüzünden yuvamız yıkılıyordu az dha.. :)) hakime koklatsam tek celsede boşar bizi diyordu sipa kocam :37: ama tüm tehditlere rağmen 15 günü tamamladım, bidaha yapmayacağıma dair söz vererek. o ay o kadar rahat bir regl yaşadım ki anlatamam. ağrı neredeyse yok ama bol kanamalı, rsmen içim temizlendi hisettim

ayyyy birinin adet kanamasına hevesleneceğim hiç aklıma gelmemişti:))))))) ben resmen çatlıycam geçen ay kist yüzünden hiç kanamam olmadı heryerim şiş kaldı karnım nerden baksan 6 aylık var yani...sıkıntısı stresi hiç anlatmıyorum..resmen eşim kaçacak delik arıyor...Allahım bende bu ay böyle şarıııl şuruuuul olayım kistlerim erisin gitsin şişlerim insin içtiğim kokulu soğanların hatrına ayaklarımdaki ateş sönsün yalvarırım .......

Helsa oncelikle selam guzelim....kendine dikkat ediyorsun diymi?:)

kizlar size dun sonuclarimi yazdiktan sonra doktoruma email attim sonuclarimi cevap gelmis bugun sizlerinde dedigi gibi yumurtalik rezervinde problem var dedi 18 temmuz icin randevu almistim zaten gittikten 3 gun sonra doktoru gorecegim insallah..malum turkiyede kisitli kaldigim icin zamanla yarisiyorum...

neye uzuluyorum biliyormusunuz burdkai doktorlarin bana birseyin yok demesine ya kardesim turkiyedeki doktor fsh degerime bakti kut diye teshisi koydu e iyide burdakiler ne ise yariyorlar o zaman...o kadar pismanim ki burdaki zaman kaybima size anlatamam aglicam yani o kadar uzgun ve moralsizim su anda...haksizmiyim ya bu degere 2-3 ay takip et kut koy teshisi bu nasil bir doktorluk...bu doktorluk degil arkadaslar ticaret...ayrica yumurtalik rezservi problemi olan insanda birde dogum kontrol hapi kullandi ki heryerde okudum dogum kontorl hapi dogru degil benim durumum da olanlara...ay tam saka gibi....

vallaha kizlar bugun cok uzgunum sinirim cok kalkti....hepinize cevaplar icin tesekkurler....kiymetlisiniz benim icin...

Back
X