Aşılama Umudumuz Hiç Bitmeyecek, Biz Anne Olacağız Diyenler

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canlar şöyle bir okumya çalıştım geçmişi ama sayfalar geçmiş çok özlemişim sizi. yazamıyorum diye sakın sizi düşünmediğimi sanmayın ama ben çok ama çok zor günler geçirdim. şimdi allaha şükür daha iyiyim. bu velet daha karnımda iki aylıkken canıma okudu. ama razıyım yeter ki ona birşey olmasın. çok korkuyorum dr lar şu ilk üç aylık dönemi çok önemsiyorlar bir ayım kaldı allahın izniyle onu da atalatayım inş. risk o zaman ciddi anlamda azalıyor.

dewcim öncelikle şu fsh lütfen bu kadar takılma o çok değişken bir hormon benim ilk denememde fsh 15, ikinci deneneme de 9,8 di. ve fshı düşürmek elinde. lütfen buaya tedavye gelmeden ne yap et soğan suyu iç. içemiyorsan orada bulabilirsen civanperçemi iç. günde bir baardak adaçayı iç ama mutlka yap bu dedikleri mi bak gör tr ye geldiğinde fshın düşük çıkıcak ve yumurta sayın artıcak.

Bak landarch canı yazdıkları çok mantıklı fsh ve yumurtalar ile ilgili gözünün önünde örnek ben varım. gulem sen de tedaviye başlayacaksın sende bu dediklerimi yapabilirsin.

gulemcim ben yazmıştım ama seyrek girdiğim için görmemiş olabilirsin kese tek, kalp atışları duyuldu. kızlar sürekli alayan bir tip oldum görseniz reklamlarda bile ağlıyorum.
hepinizi çok özledim. topiğimizin uğurunu gördünüzmü helsa geldi arkadan sırayla sizler geliceksiniz görüceksiniz. kızlar birde çok uzun biliyorum ama meryem suresini okuyun lütfen.

hilyede hamileymiş nasıl sevindim anlatamam ama ses çıkmadı demi gelişmeleri bilmiyoruz.

hepinizi öpüyorum. sevgiler.............

canım benim iyi olmana sevindim..evet kalp atışıyla keseyi kaçırmışım ben.çok şükür canım.sağlam geldi bebeğin,maşallahhh ona:) demek sulugöz oldun;) gözyaşın böyle aksın canım,heralde en güzeli budur..her anın tadını çıkar..canım ben soğan suyunu,civanperçemi falan içerim ama d.kont.hapı içiyorum şimdi..acaba bi etkisi olurmuki yinede?yada zararı?şu fsh ortak sorunumuz sanırım..ama senin müjden moral oldu.o yüzden düşünmemeye çalışıyorum..meryem suresini bilmiyorum ama öğrenirim.
arada bize iyi olduğunu bildir canım..merak ediyoruz..ve bizlerden duanı eksik etme.çook öpüyorum..

yazçiçeği hoşgeldin canm, 4 ay ne kadar kısa bir süre inşallah bekletmez bebişin, erken gelen akıntı inşallah yerleşmeden kaynaklanıyordur. güzel haberlerini bekliyoruz..

olursa burdan mutlaka paylaşırım..teşekkürlerverdiğiniz cevap için.yerleşme olayını bilmiyordum yada ondan kaynaklanabileceğini..bekliycem..

olursa burdan mutlaka paylaşırım..teşekkürlerverdiğiniz cevap için.yerleşme olayını bilmiyordum yada ondan kaynaklanabileceğini..bekliycem..

biz artik uzman olduk, her konuda ahkam keseriz ;)
canım aksini cikmasini temenni ederim ama yerlesme kanamasi beklenen adetten 7 gun kadar once oluyor ve parlak kirmizi renkli. rahme yerlesen yumurta, rahme gomulurken kılcal damarlara denk gelince kanamalar oluyor; yani taze kan, acık renkli.
adet kani da genelde koyu renkli oluyor, ancak acik renkli kanamalarda dusuk riski vb. sozkonusu. o nedenle acik renkli kanamalara dikkat edin, hamile kaliyor olabilirsiniz; veya hamileliginizde bir sikinti olabilir.
4 ay olmussa sikma kendini, gun saymaya erken baslamissin :)

ceren arkadaşım verdiğin detaylı bilgiler için çoook tşk ederim.ne kadar geniş bilginiz var evt benim daha 4 ay oldu ama insan isteyince 1 ay geçmesi bile sabırsızlandırıyor insanı.zor bu durumlar bekleyişler gerçekten.yıllarca bekleyen insanlar var kolay değil.benimki azıcık kırmızı idi.tam kahverengi değildi.zaten zaman gösterecek bakalım..sizin durumunuz nedir.sizin varmı bebiş yoksa bekliyormusnuz sizde??

ceren arkadaşım verdiğin detaylı bilgiler için çoook tşk ederim.ne kadar geniş bilginiz var evt benim daha 4 ay oldu ama insan isteyince 1 ay geçmesi bile sabırsızlandırıyor insanı.zor bu durumlar bekleyişler gerçekten.yıllarca bekleyen insanlar var kolay değil.benimki azıcık kırmızı idi.tam kahverengi değildi.zaten zaman gösterecek bakalım..sizin durumunuz nedir.sizin varmı bebiş yoksa bekliyormusnuz sizde??

canm eger yoksa bişey lekelenmeden sonra adet olman lazım, ama eger lekeden sonra hiçbirşey gelmezse demekki yerleşiyor ;) ben de ilk aylarda çok bilgisizdim bu konularda adetten bir hafta önce test yapmaya başlardım ne komik dimi? idrar testi yapmak için adet gecikmesi olması gerektiğini bile bilmiyordum. nisan ayında aşilama yaptıranlar topicinde godes adında bir arkadaş hamileee, çok ama çook sewindim üçüncü tüp bebek denemesi.. birkaç gündür onun haberini bekliyordum eğer negatif olsaydı ciddi ciddi endişelerim artacaktı ama çok şükür pozitifmişşş :66:

biz de 2 senedir istiyoruz, ama genelde kontrole gidip o ay uygun yumurtam, uygun rahmim, uygun hormonlarim oldugunu ogrenip eve geri donuyorum. gecen gun doktora gittim yine ve erkek kaynakli bir durum olduguna inandigini soyledi. erkek icin daha once yaptirdigimiz sperm tahlilleri de gayet iyi durumda aslinda, ama spermiyogramin tup bebek merkezlerinde yapilmasi uygunmus, bizim oyle tahlilimiz yok. bu ay tup bebek/asilama merkezi kuruluyor hastanede. doktorumu seviyorum, kendisi istersen bir arkadasima yonlendireyim seni dedi birkac ay once; adamin mekezine gittim ama kanim almadi hic adami. geri dondum doktoruma.
ben bir kez yumurta gelistirici igne kullandim sadece 6 ay once, hic asilama , tup yaptirmadim. garip bir saflikla kendiliginden olacagina inaniyordum bugune kadar :) her ay adetimi gordugumde sasiriyordum.
belki de bagisiklik sistemi ile ilgili bir konu filandir; bazi kadinlarda killer hucreler varmis ve embriyoyu mikrop gibi algilayip yokediyormus. insan vucudu cok ilginc. bazen cok umutsuzluga kapılsam da genelde hepimiz adina umutluyum. guzel, saglikli cocuklarimiz olacak. benim derdim sadece benim cocugun yasiti olmayacak korkusu; herkesin cocuklari kocaman oldu yaa

canmm ewet sözünü hatırlıyorum, bir arkadaşım daha söz vermişti :)) ayyy benm şu bebek olayı yakın cevremde artık devlet meselesi haline geldi, her tlfn görüşmelerinde ilk varmı bişey diye soruluyor, kandillerde, okumalarda dualar ediliyor falan.. bi hamile kalsam millet rahatlayacak :))

canm bugün 24.günüm ve yavaştan adet oncesi belirtiler gelmeye başladı, benden bu ay bişey çıkmaz canm inşallah senden bekliyorum bir tatil sürprizi ;) bir arkadaşımız sormuştu operasyondan sonra doktor ilişki yasağı koymadı mı diye. aksine lap. den bir hafta sonra kontrole gittiğimde tembihledi gun aşırı ilişki olsun diye ama pek istikrarlı uygulamadık çünkü anca 2 hafta sürdü benm kendimi iyi hisetmem.. ama sonuçta o riskli günlerde iki kez ilişki oldu diye ufakta olsa ihtimal var, bakalm hayırlısı.. benm kimyasaldan sonra da doktor yasak koymadı aksine tüpten sonra ihtimal yüksek olur diye tembihlemişti

cnm ya valla artık ne düşüneceğimi şaşırdım şimdide beynimi yiyorum acaba bu arada eşimin sonuçlarımı düştü diye.
benim de etrafım aynı durumda kuran okumalarda mevlütlerinde her türlü dua olayında benim için kaç kişi dua ediyor. ama allahım zamanını biliyor. bakalım ne zaman nasip edecek anneliği.

benimde ameliyatın 6. günü kontrole gittim dr gelişmiş yumurta gördü. yasağı kaldırıyorum günaşırı ilişki bu ay bile olabilir dedi. ama malesef.
ayyy ne zaman olacak acaba cok merak ediyorum.

cnm ya valla artık ne düşüneceğimi şaşırdım şimdide beynimi yiyorum acaba bu arada eşimin sonuçlarımı düştü diye.
benim de etrafım aynı durumda kuran okumalarda mevlütlerinde her türlü dua olayında benim için kaç kişi dua ediyor. ama allahım zamanını biliyor. bakalım ne zaman nasip edecek anneliği.

benimde ameliyatın 6. günü kontrole gittim dr gelişmiş yumurta gördü. yasağı kaldırıyorum günaşırı ilişki bu ay bile olabilir dedi. ama malesef.
ayyy ne zaman olacak acaba cok merak ediyorum.

bu ay olcak gör bakk, demedi deme..

biz de 2 senedir istiyoruz, ama genelde kontrole gidip o ay uygun yumurtam, uygun rahmim, uygun hormonlarim oldugunu ogrenip eve geri donuyorum. gecen gun doktora gittim yine ve erkek kaynakli bir durum olduguna inandigini soyledi. erkek icin daha once yaptirdigimiz sperm tahlilleri de gayet iyi durumda aslinda, ama spermiyogramin tup bebek merkezlerinde yapilmasi uygunmus, bizim oyle tahlilimiz yok. bu ay tup bebek/asilama merkezi kuruluyor hastanede. doktorumu seviyorum, kendisi istersen bir arkadasima yonlendireyim seni dedi birkac ay once; adamin mekezine gittim ama kanim almadi hic adami. geri dondum doktoruma.
ben bir kez yumurta gelistirici igne kullandim sadece 6 ay once, hic asilama , tup yaptirmadim. garip bir saflikla kendiliginden olacagina inaniyordum bugune kadar :) her ay adetimi gordugumde sasiriyordum.
belki de bagisiklik sistemi ile ilgili bir konu filandir; bazi kadinlarda killer hucreler varmis ve embriyoyu mikrop gibi algilayip yokediyormus. insan vucudu cok ilginc. bazen cok umutsuzluga kapılsam da genelde hepimiz adina umutluyum. guzel, saglikli cocuklarimiz olacak. benim derdim sadece benim cocugun yasiti olmayacak korkusu; herkesin cocuklari kocaman oldu yaa

inş en kısa zamanda olur canım tüm isteyenlerin allah herkese sabır versin.gerçektwn zor durumlar.bende en çok yaşım daha ilerlemeden anne olmak istiyorum.29 yaşındayım.siz kaç yaşındasınız.yaş da faktör diyorlar ama ben çok inanmıyorum.kimi yaşı büyük olmasına rağmen hemen hamile kalabiliyor örnekte var çevremde.gerçekten alın yazısı benimde abimin eşi yani yengem 6 yıldır isitorlardı.her yöntemi denediler aşılama tüp bebek ayrıca abim ve yengemde hiç bir sorunda yoktu.tam 3. tüp bebek demesine başlayacaklardıki normal yolla oldu.kısmet gerçekten alın yazısı,nasip bu işler.oldumu olur olmayınca olmaz.bende yengemin yaşadığı sıkıntıları yaşamak istemiyorum.psikolojisi bozuldu diyebilirim,insanlardan soğudu yaşamaktan nefret etti...vs..Allahım isteyen herkese nasip eder inş..

canm farkettim seninle cok benzer dusunceler geciyor kafamızda :)) ben tup bebek merkezine ik görüşmemize gittiğimde doktorla konuşurken doktora dedim ki; benm bağışıklık sistemim çok guclu, hatta o kadar guclu ki bazen kafası karışıp abuk sabuk şeylere karşı tepki gösterio. yaani bazı maddelere karşı bazen allerji oluyorum. türlü türlü testler yapıldı fakat belirli bir maddeye karşı allerjim bulunmadı. vucud neyi, ne zaman tehlike olarak gorecegini belirleyemiyoruz. acaba spermleri de böle görüyor olmasın dedim, adam yüzüme bakıp güldü-siz bunları kafanıza takmayın dedi geçti :) ama böle bir şey varsa bile yapacak tek bir şey var. beynimizdeki hatalı kodlamayı düzeltmek.. ben yıllarca bebek fikrinden korktum, ödüm patladı gebe kalıcam die. beynim bedenime sanırım emir verdi bebek olması diye, artık iki yıl olacak beynim yeni komutları bedenime iletsin ama ..

Son düzenleme:

canım daha 30 yoksun bile.umudunu yitirme.ben inanırmısın ilk tüp bebeğe başladığım günleri özlüyorum.keşke o zaman olsada herşeye daha dikkat etsem diyorum.

Son düzenleme:
kızlar nisan topiğini biliyorsunzu kardeş topik sayılır:) godes hamileymiş çok sveindim. 2 gündür onu çok merak ediyordum. canım benim o da çok uğraştı inşalah sağlıklı bir şekilde kucağına alır.

merhaba bizde 4 aydır bebiş istiyoruz ama henüz bir gelişme yok.adetime 7 gün var bende kahverengimsi bi akıntı geldi ve karın ağrım var ama umutlu değilim.buda bi belirtimi ayrıca onuda sanmıyorum.bir kaç sonra doktota gitmeyi düşünüyorum.bakalım herşeyinb hayırlısı...

öncelikle seninde en kısa zamanda bebişine kavuşmanı dilerim ...benim adet günlerim pek belli değildir o yüzden ne zaman kanamayı görsem hiç şaşırmam..hamile kaldığımdada önceki ay adet olduğum tarihten on gün önce bir iki damla kan geldi ve bitti..ben o gün düşmüştüm ona bağladım kendimce bir çözüm bulup oluşan deev kistim düşünce patlamış kan o yüzden gelmişti(düşün bu kadar bilgisizim) daha sonra adet görmeyince sıkıntılarım olmaya başladı ...başım dönüyo gece mide bulantısı felan ama ben ihtimal vermiyorum etrafımdakilerin sen hamilesin demesiyle test yapmıştım...yani önceden bi uyarı msjı olabiliyo dikkatli ol ve eşinle bu aralar ''görüşme'' eğer hamileysen ve bu kanama yerleşme kanamasıysa tehlikeli olabilir..

canlar şöyle bir okumya çalıştım geçmişi ama sayfalar geçmiş çok özlemişim sizi. yazamıyorum diye sakın sizi düşünmediğimi sanmayın ama ben çok ama çok zor günler geçirdim. şimdi allaha şükür daha iyiyim. bu velet daha karnımda iki aylıkken canıma okudu. ama razıyım yeter ki ona birşey olmasın. çok korkuyorum dr lar şu ilk üç aylık dönemi çok önemsiyorlar bir ayım kaldı allahın izniyle onu da atalatayım inş. risk o zaman ciddi anlamda azalıyor.

dewcim öncelikle şu fsh lütfen bu kadar takılma o çok değişken bir hormon benim ilk denememde fsh 15, ikinci deneneme de 9,8 di. ve fshı düşürmek elinde. lütfen buaya tedavye gelmeden ne yap et soğan suyu iç. içemiyorsan orada bulabilirsen civanperçemi iç. günde bir baardak adaçayı iç ama mutlka yap bu dedikleri mi bak gör tr ye geldiğinde fshın düşük çıkıcak ve yumurta sayın artıcak.

Bak landarch canı yazdıkları çok mantıklı fsh ve yumurtalar ile ilgili gözünün önünde örnek ben varım. gulem sen de tedaviye başlayacaksın sende bu dediklerimi yapabilirsin.

gulemcim ben yazmıştım ama seyrek girdiğim için görmemiş olabilirsin kese tek, kalp atışları duyuldu. kızlar sürekli alayan bir tip oldum görseniz reklamlarda bile ağlıyorum.
hepinizi çok özledim. topiğimizin uğurunu gördünüzmü helsa geldi arkadan sırayla sizler geliceksiniz görüceksiniz. kızlar birde çok uzun biliyorum ama meryem suresini okuyun lütfen.

hilyede hamileymiş nasıl sevindim anlatamam ama ses çıkmadı demi gelişmeleri bilmiyoruz.

daha güzel günler bebişinle senin olsun inş. 3 ayı bırak 9 ayın nasıl geçtiğini anlayamayacaksın inan ...seninle beraber benim tanımadığım sizin önceki topicten olan arkadaşlarınızında hamileliklerini kutluyorum Allahım hepinizin yavrusunu korusun hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin..en kısa zamanda da ben ve bekleyen bütün kızların da dualarını kabul etsin inş.bizim de karnımız burnumuza doğru gelsin:))))))))

canmm ewet sözünü hatırlıyorum, bir arkadaşım daha söz vermişti :)) ayyy benm şu bebek olayı yakın cevremde artık devlet meselesi haline geldi, her tlfn görüşmelerinde ilk varmı bişey diye soruluyor, kandillerde, okumalarda dualar ediliyor falan.. bi hamile kalsam millet rahatlayacak :))

canm bugün 24.günüm ve yavaştan adet oncesi belirtiler gelmeye başladı, benden bu ay bişey çıkmaz canm inşallah senden bekliyorum bir tatil sürprizi ;) bir arkadaşımız sormuştu operasyondan sonra doktor ilişki yasağı koymadı mı diye. aksine lap. den bir hafta sonra kontrole gittiğimde tembihledi gun aşırı ilişki olsun diye ama pek istikrarlı uygulamadık çünkü anca 2 hafta sürdü benm kendimi iyi hisetmem.. ama sonuçta o riskli günlerde iki kez ilişki oldu diye ufakta olsa ihtimal var, bakalm hayırlısı.. benm kimyasaldan sonra da doktor yasak koymadı aksine tüpten sonra ihtimal yüksek olur diye tembihlemişti

ben sormuştum cnm ...çok şaşırdım..bu dr.ların her telden çalmasına alışıyorum artık ... hiç unutmuyorum ilk gittiğim dr.kimyasal gebeliğimi ve düşüğümü takip etmişti işte bekle felan demişti ben kadına eşimde bir sorun yoktur demi sorun bende diye sormuştum ..o da hiçbir tahlil yapmadan evet erkeğin görevi kadını hamile bırakmaktır kadının görevi hamileliği devam ettirmektir ..kocan görevini yerine getiriyor sen düşürüyosun demişti...ahhhhhhh o kadına giden hastaları tek tek dolaşıp gitmeyin diyesim geliyor (yapmıyor değilim ama daha fzlası lazım):))))

kızlar nisan topiğini biliyorsunzu kardeş topik sayılır:) godes hamileymiş çok sveindim. 2 gündür onu çok merak ediyordum. canım benim o da çok uğraştı inşalah sağlıklı bir şekilde kucağına alır.

canım ne güzelllll,bu yaz bize uğurlu geldi sanırım..sağ salim kucaklayın bebişlerinizi inşallah..

ben sormuştum cnm ...çok şaşırdım..bu dr.ların her telden çalmasına alışıyorum artık ... hiç unutmuyorum ilk gittiğim dr.kimyasal gebeliğimi ve düşüğümü takip etmişti işte bekle felan demişti ben kadına eşimde bir sorun yoktur demi sorun bende diye sormuştum ..o da hiçbir tahlil yapmadan evet erkeğin görevi kadını hamile bırakmaktır kadının görevi hamileliği devam ettirmektir ..kocan görevini yerine getiriyor sen düşürüyosun demişti...ahhhhhhh o kadına giden hastaları tek tek dolaşıp gitmeyin diyesim geliyor (yapmıyor değilim ama daha fzlası lazım):))))

yani yuh diyebiliyorum bitek..ve kadın olmasına hiç şaşırmadım.maalesef bu bakış açısı kadınlarımızda var.doktor olacak bide..kadın doğumcu!

canm bizde seni merak ediyoruz, güzel gelişmeler var tabiki ;) helsa arkadaşımız hamilee.. aylardır uğramayan hilye arkadaşımız da hamileee.. yaani bu topic bize uğurlu geldii, bakalım sıradaki kim olacak ;))???? canm sen şuanda sağlığınla ilgileniyorusn ya bence bebiş sana sürpriz yapabilir çünkü hep böle oluyor kafadan atınca herşey yoluna giriyor. canm inşallah en kısa sürede hem sağlığınla ilgili hem bebekle ilgili güzel haberler verirsin, kendine çook iyi bakk..

ayyy ne guzel demek hamileler var aramizda bizlere umut oluyorlar ben inaniyorum hepimizin zamani var biz ne kadar cabalasakda rabbim o kucucuk noktayi koyuvermediimi olmuyor iste ..insallah canim hepizin mucizeleri en cabuk zamanda geliverir cümlemize rabbim sagligindan geri koymasin..Aminnn

Guzelimmmmmmmm senden haber almak super oldu yine saatleri ayarlayamadim aricaktim dun :( ben isten dondugum saatler siz coktan uykuya dalmis oluyorsunuz malesef...neyse denk getirecegim insallah....
helsadan haberlerini aliyoruz cok sukur hersey yolunda gidiyor ama dinlenmeniz sart ikinizinde dinlenmesini istiyorum lutfen miniklerimizi 9 ay sonra saglikla kucaginizda gormek hepimizin ortak arzusu....

Ben daha iyiyim merak etme kizlarlada yazistik isyanim bu kadar zaman beni oyalamalari emegime yazik ona uzuldum yoksa FSH halledilemeyecek bir sorun olmadigini biliyorum....halledecegim insallah....meldi akapunktur dedin ama bir turlu firsat olmadi sana sormaya benim bildigim akapunktur bir tek zayiflamak icin uygulanir ve annemin kulaginin icine yerlestiriyorlardi...seninki nasil uygulaniyor biraz bilgi verirmisin zamanin olunca?!
canim seni arayacagim kendinelutfen iyi bak yazin geldigimde seni iyi bulmak istiyorum....yegenime neler getireyim buralardan?:)

Kizlar nasil keyifler?Bugun sizleri ihmal ettim gelemedim bir turlu...:54:umarim herkesin keyfi yerindedir...cuma gunu moralim bozuktu ama sanirim cumayi cumada biraktim bugun cok moralli basladim haftaya icim cok rahat ....biliyorum iyi olacak hersey hepimiz icin....

bugun Elif Safak'in Ask adli romanini bitirdim nefis bir kitap mevlana'nin gonlumde yeri hep ayriydi cok defa kabrini ziyaret ettim ve bugun bir daha analdim ki cok farkli bir insanmis...izmire gelir gelmez Mevlananin mesnevisini alacagim buyuk gonlunu humanistligini,esitligini sevgisini biraz daha yakindan tanimam gerektigini dusunuyorum....sizede tavsiye ederim....

opuldunuz sekerler...

Back
X