• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

umursamaz koca

alttan ısıtmalı olan evler geç ısınıyor diye düşünüyorum. bu yıl bizim oturduğumuz ev de öyle. soba evi birden ısıtır çabucak, petek olduğunda da daha çabuk ısınıyor ama alttan olunca biraz daha geç ısınıyor. sıcacık peteğe elini koymak gibi olmıyor.
parke altından gecen boruların olduğu yerleri boş bırakmak gerekiyor. yatak odasında borular yatağın altında kalıyor, o yuzden biraz daha soğuk bizim. küçük çocuk yoksa çok da soğuk değil. bir de havalar ısınınca bazı odaların eteklerini kapatıyordum mart- nisan gibi. şu an bilmiyorum hangi odanın kapatma düğmesi nerede. çok da elini ayağını yakacak bir sıcaklık olmadığından kapatsam anlayamayacağım. misal koridorda seramiklerin altından gecen borunun olduğu yerler sıcacık. ama parkelerin altından boru geçmiyorsa soğuk. hafta sonu birine gittim petekliydi ev, yerler çok soğuktu, o zaman anladım aradaki farkı, belki de ben abartıyorum diye düşündüm. ev genel olarak ısınıyor ama peteğe de yaslanmak istiyor insan

Dediğim gibi ev geç ısınır ben bunu anlarım. ama dün geceden beri yanan doğalgaz bi türlü yerleri ısıtmadı. duyun çıktığı boru sıcak ama yerler buz. sıcacık yapmasa bile biraz soğuğun kırılması lazımdı. yanlış mı düşünüyorum ben

Diğer evlerde ısınma durumu ne alemde önce bi araştır. Kadınların bu teknik meselelerdeki şikayetlerine takıntı gözüyle bakıyor erkekler ki ben de yaşıyorum bunu. Ve gerçekten bir problem olduğunu düşünüyorsan sen halletmeye çalış. eşini bulaştırma. Yapar belki ama yaptığı aşamada da söyledikleri canını sıkabilir. Diğer konuya gelince eşin haklı. Abartılacak bişey yok. Adam öldürüldü ama Putin bile bunun ne amaçla yapıldığını biliyor. Amaçlarına ulaşamadılar yani. Rahat olun

valla versin kimle görüşeceksem numarasını ben arar hallederim.

Çok evhamlısınız yahu bu nedir? sürekli şikayet ve aksilik üzerine kurulmuşsunuz.

Bir durun daha yeni açılmış doğalgaz hemen o akşam yok yerler buz gibi yok borular şöyle demenin bir anlamı yok ki yavaş yavaş ısınacak neden takıntı yapıyorsunuz sanki birkaç gün geçmiş de ev ısınmamış gibi.

Büyülelçinin öldürülmesiyle eve erzak yığmanın mantığını söyler misiniz. Anneniz de sizin gibi evhamlı. Savaş çıktığı yok ülkede hanımefendi, dışarı çıkma yasağı da yok evet iyi günler geçirilmiyor ama bu eve erzak yığmakla alakalı bir durum değil ki. Boşa masraf şu an ihtiyacınız olmayan şeyleri alacaksınız. Ne gerek var? o kadar da tehlikede değiliz henüz tehlike dışarı da ve başımıza bir şey gelirse dışarı da gelecek bunu da maalesef kontrol edemeyiz. Aylarca gıda mı istifleyeceksiniz eve yapmayın Allah aşkına adamı da bunaltmayın felaket senaryolarıyla.

ben bişeyleri yaptıkça üstüme kalıyor. yahu adam diyor ki elektrik faturası acaba bu ay ne kadar gelecek? geçen ay ben ödemiştim bunu neden dert ediyosun diyemiyorum o anda. sonrada para konusunu yüzüme vuruyosun diyecek. adam beni delirtiyo

ben şimdi doğalgaz faturasını ödettim işyerindeki arkadaşa. kendisi evde boş çalışmıyor iş arıyor. bütün gün evde faturaları ödemeye gidebilir ama gitmedi her zamanki gibi. nolcak bizim halimiz bilmiyorum. bende şuanda çok mutsuzum bu tarz konulardan dolayı

ben şimdi doğalgaz faturasını ödettim işyerindeki arkadaşa. kendisi evde boş çalışmıyor iş arıyor. bütün gün evde faturaları ödemeye gidebilir ama gitmedi her zamanki gibi. nolcak bizim halimiz bilmiyorum. bende şuanda çok mutsuzum bu tarz konulardan dolayı

keşke onlarda ki rahatlık bizde olsa ya. şimdi gidip desen sen niye yatırmadın diye dedin de ben mi yapmadım der kesin. çünkü hepsi aynı

keşke onlarda ki rahatlık bizde olsa ya. şimdi gidip desen sen niye yatırmadın diye dedin de ben mi yapmadım der kesin. çünkü hepsi aynı

der birde sen neden işyerindeki arkadaşına mahremimizi açıyosun der üste çıkar. uc ay ona bıraktım hepsınde de açma kapa parası yedik yine akıllanmadı artık faturaları ben aldım mecburen. ya her erkek mi bu şekilde. yoksa bize seçmece mi geldi anlamadım hala. kendime ayakkabı alıcam alamıyorum vakit yok :S

Eşiniz daha önceden bir evi çekip çevirmiş mi?
Muhtemelen hayır diyeceksiniz.
Erkekler yavaş yavaş öğreniyor; bir ev nasıl geçinir, neye ihtiyacı vardır vs.
Bizimde kombi bakımımız vardı.
Bir söyledim oralı olmadı iki söyledim oralı olmadı.
Sustum hava soğuyunca mecbur koştur koştur gitti.
Ha mesela fatura konusunda sorumluluk vermem unutur çünkü ne ne zaman ödenecek.
Ama böyle şeyleri bir söylüyorsam ikinci de susarım ki kendi görüp anlasın.

der birde sen neden işyerindeki arkadaşına mahremimizi açıyosun der üste çıkar. uc ay ona bıraktım hepsınde de açma kapa parası yedik yine akıllanmadı artık faturaları ben aldım mecburen. ya her erkek mi bu şekilde. yoksa bize seçmece mi geldi anlamadım hala. kendime ayakkabı alıcam alamıyorum vakit yok :S

Vallaha bende bilemedim. sende yine vakit yokmuş bende nakit yok :)))

Eşiniz daha önceden bir evi çekip çevirmiş mi?
Muhtemelen hayır diyeceksiniz.
Erkekler yavaş yavaş öğreniyor; bir ev nasıl geçinir, neye ihtiyacı vardır vs.
Bizimde kombi bakımımız vardı.
Bir söyledim oralı olmadı iki söyledim oralı olmadı.
Sustum hava soğuyunca mecbur koştur koştur gitti.
Ha mesela fatura konusunda sorumluluk vermem unutur çünkü ne ne zaman ödenecek.
Ama böyle şeyleri bir söylüyorsam ikinci de susarım ki kendi görüp anlasın.

ah bi anlayan olsaa. bi su faturasını öder onu da iş yerinde otomatik ödemeye verdirmiş. elektrik faturasını önce o öder sonra ben ona veririm parayı. onun kredi kartını bitireyim bu ay dedim hepsini ödeme mutfağa alışveriş yap diyo. her evlilikte maddi sıkıntılar olur en başta ama benim ki hem keyfinden ödün vermez hemde herşey olsun der

artık dün ocak falan hep geldi. sıcak su geldi. bunların hepsi olabiliyo ama ev ısınmıyo adam da hata var demiyo :) çünkü o haklı en haklı o

adam da ustanın yalancısı işte

yani birkaç güne ısınır demiş usta bekliyor o da

siz inanmadı iseniz komşunun kapısını çalıp sorun acaba sizinki de böyle mi diye

yani adam kendi döşememiş ki boruları o ne bilsin

bu arada patrondan avans alıp erzak alacaksınız da siz ne yiyip ne içiyorsunuz kuzum

yani evde 50 tl ile alınacak erzak da mı yok

pirinç makarna yağ un şeker birer kilo alsak pataes vs de eklesek biter zaten 50 TL

bu arada kaç lira fatura gelecek diye sormasında kabahat ne

bakın yeni evlisiniz ama şimdiden bir para sıkıntısı var sanki

bu gerginlik yaratmasın sizde

her şey anında olamayabilir

bu arada da eve erzak almak mesela siizn aklınıza da gelmemiş anneniz yönlendirmiş

aynı lşeyi eşinizin annesi dese kv ye ne bizim erzak almamızdan der miydiniz acaba

aileler ile de mesafeyi koyun her şeyi paylaşmayın

adam da ustanın yalancısı işte

yani birkaç güne ısınır demiş usta bekliyor o da

siz inanmadı iseniz komşunun kapısını çalıp sorun acaba sizinki de böyle mi diye

yani adam kendi döşememiş ki boruları o ne bilsin

bu arada patrondan avans alıp erzak alacaksınız da siz ne yiyip ne içiyorsunuz kuzum

yani evde 50 tl ile alınacak erzak da mı yok

pirinç makarna yağ un şeker birer kilo alsak pataes vs de eklesek biter zaten 50 TL

bu arada kaç lira fatura gelecek diye sormasında kabahat ne

bakın yeni evlisiniz ama şimdiden bir para sıkıntısı var sanki

bu gerginlik yaratmasın sizde

her şey anında olamayabilir

bu arada da eve erzak almak mesela siizn aklınıza da gelmemiş anneniz yönlendirmiş

aynı lşeyi eşinizin annesi dese kv ye ne bizim erzak almamızdan der miydiniz acaba

aileler ile de mesafeyi koyun her şeyi paylaşmayın

usta dedi ama şuan yerler buz gibi benim demek istediğim nasıl yukarı çıkan su borusunda sıcak su varda yerdeki borularda yok? burdan bi arkadaşta demiş kum dolmuş borularına. belki bizimde öyledir.

biz herşeyi günlük alıyoruz yoksa kötüleşiyor çöpe atmak zorunda kalıyorum bu yüzden o gün ne yemek yapacaksam ona göre malzeme alıyoruz.

kaç lira fatura gelecek diyo ama sanki ben hiç destek olmuyormuşum gibi bi ortam oluşuyor orda. faturayı madem bu kadar düşünüyor ayda 300 tl sigaraya vermesin.

mesela sorarım bu ay maaşını ne yaptın diye adam celallenir. asla bir açıklama yok.

diğer konularıma bakarsanız iki aile arasında büyük niyet farklılıkları var. ama arayıp bakın durum böyle evinize bişeyler alın deselerdi ben sesimi çıkarmazdım gidip alırdım. ama şuan ne gerek var diyen eşim benden önce koşa koşa gidip alışveriş yapardı

Yerden isitmali bur evde yasadiysani 3 günde tum borulara su ancak ulasir. (Ilk acildiginda.)
Ancak ikinci olayda gerçekten abarti buldum. Ailenizin de sizin de biraz fazla evhamli gördüm.

usta dedi ama şuan yerler buz gibi benim demek istediğim nasıl yukarı çıkan su borusunda sıcak su varda yerdeki borularda yok? burdan bi arkadaşta demiş kum dolmuş borularına. belki bizimde öyledir.

biz herşeyi günlük alıyoruz yoksa kötüleşiyor çöpe atmak zorunda kalıyorum bu yüzden o gün ne yemek yapacaksam ona göre malzeme alıyoruz.

kaç lira fatura gelecek diyo ama sanki ben hiç destek olmuyormuşum gibi bi ortam oluşuyor orda. faturayı madem bu kadar düşünüyor ayda 300 tl sigaraya vermesin.

mesela sorarım bu ay maaşını ne yaptın diye adam celallenir. asla bir açıklama yok.

diğer konularıma bakarsanız iki aile arasında büyük niyet farklılıkları var. ama arayıp bakın durum böyle evinize bişeyler alın deselerdi ben sesimi çıkarmazdım gidip alırdım. ama şuan ne gerek var diyen eşim benden önce koşa koşa gidip alışveriş yapardı

ben sizi anladım belki kum dolmuştur da işte adam ne yapacak

kumu mu çıkaracak

çözüm sizin dikkatinizi çekmiş yan komşu, alt komşu birinin kapısını çalıp soracaksınız

bunu neden eşinizin yapmasını bekliyorsunuz

aldığınız da bozulmaz mesela bizimkiler neden bozulmuyor

tamam ıspanak belki 5 günden sonra solar da pirince, una bir şey olmaz ki

bu önemli tabii değil ama sanki böyle bir bütçe planı alışveriş planı yok gibi geldi hayatınızın

öğrenci evi modunda, canımız çekti bunu alalım diyorsunuz gibi

adamın elektirik kaç lira gelir demesi ile sizin destek olmadığınız imasını anlayamıyoruz zira biz mimikleri vs göremiyoruz

ben eski konu vs bakmadan dedim siz iki taraf arasında niyet farkı var diyorsunuz ama ben annenizin sizin evinizde erzak olmadığını bilmesine takılmıştım esasen

sizde erzak yok, söyle kocana alsın tavrı hissettim taa buralardan

siz alacaksanız patrondan siz avans isteyecekseniz adama neden dediniz ki

ben sizi anladım belki kum dolmuştur da işte adam ne yapacak

kumu mu çıkaracak

çözüm sizin dikkatinizi çekmiş yan komşu, alt komşu birinin kapısını çalıp soracaksınız

bunu neden eşinizin yapmasını bekliyorsunuz

aldığınız da bozulmaz mesela bizimkiler neden bozulmuyor

tamam ıspanak belki 5 günden sonra solar da pirince, una bir şey olmaz ki

bu önemli tabii değil ama sanki böyle bir bütçe planı alışveriş planı yok gibi geldi hayatınızın

öğrenci evi modunda, canımız çekti bunu alalım diyorsunuz gibi

adamın elektirik kaç lira gelir demesi ile sizin destek olmadığınız imasını anlayamıyoruz zira biz mimikleri vs göremiyoruz

ben eski konu vs bakmadan dedim siz iki taraf arasında niyet farkı var diyorsunuz ama ben annenizin sizin evinizde erzak olmadığını bilmesine takılmıştım esasen

sizde erzak yok, söyle kocana alsın tavrı hissettim taa buralardan

siz alacaksanız patrondan siz avans isteyecekseniz adama neden dediniz ki

Eğer bi sorun varsa biran önce halletsin ki bizde artık ısınalım. benim kızdığım nokta kesinlikle bi hata olabileceğini kabul etmemesi. asla ben yanılmam havasında olması. yani bişeyleri söylüyorsam eğer tamam buna da bakılır demesi gerekirken bu böyle olacak diyo.

vallaha benim herşeyim bozuluyo nedenini bilmiyorum. salatalıklarım 3 gün sonra yumuşuyor. yeşilliklerden bahsetmiyorum bile. bizde atmaktansa az az alma yoluna girdik.

annemde günlük aldığımızı biliyor o yüzden evinde eşyan olsun dedi. ha yine pirinç un var ama hepsinden küçük küçük paketler. normal anne evi gibi değil evim.

haberi olsun diye yarın ben para alırım alışveriş yaparım dedim. ben bunda bu kadar rahat edemiyorum evham diyelim abartmak diyelim yani ne denilirse denilsin ama ben etrafımda sosyal medyada aç insanlar görüyorum. tabi ne olacağımızı bilemeyiz ama eşşeğini sağlam kazığa bağla diye de bi laf var

Eşiniz ne kadar umursamaz bilemiyorum ama sizde çok umursuyorsunuz gibime geldi. Rus büyükelçisi suikastinden sonra 40 yıl düşünsem aklıma gelmez kıtlık olacağı. Belki çoook düşünsem doğalgaz sıkıntısı aklıma gelebilir.

Merakla bekliyorum... 3 gün içinde ev ısınacak mı ısınmayacak mı? Kim haklı çıkacak

ben daraldım şimdiden.
belki de evham yapılmaması gereken şeyleri de evham yaptığınız için, sorumluluk alınması gereken durumlarla bile artık uğraşmak istemiyor.
yani bugün de adama hadi yer altına barınak yapacağız ne olur ne olmaz diyecekmişsiniz gibi geliyor :)

zıt kutuplar birbirini çeker örneğisiniz, sizi çok evhamlı, eşinizi rahat gördüm :KK14:
yerden ısıtmalı evde oturmadım hiç ama adam bikaç güne ısınır dediyse vardır bir bildiği, yine aklınıza yatmadıysa komşulara soruverin.
bu devirde aç da kalmayız merak etmeyin, ama yine de evinizde her zaman bakliyatınız ununuz makarnanız bulunsun, buzdolabına koyarsanız bişey olmaz.

Back
X