- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi muzdaripgelin
alttan ısıtmalı olan evler geç ısınıyor diye düşünüyorum. bu yıl bizim oturduğumuz ev de öyle. soba evi birden ısıtır çabucak, petek olduğunda da daha çabuk ısınıyor ama alttan olunca biraz daha geç ısınıyor. sıcacık peteğe elini koymak gibi olmıyor.
parke altından gecen boruların olduğu yerleri boş bırakmak gerekiyor. yatak odasında borular yatağın altında kalıyor, o yuzden biraz daha soğuk bizim. küçük çocuk yoksa çok da soğuk değil. bir de havalar ısınınca bazı odaların eteklerini kapatıyordum mart- nisan gibi. şu an bilmiyorum hangi odanın kapatma düğmesi nerede. çok da elini ayağını yakacak bir sıcaklık olmadığından kapatsam anlayamayacağım. misal koridorda seramiklerin altından gecen borunun olduğu yerler sıcacık. ama parkelerin altından boru geçmiyorsa soğuk. hafta sonu birine gittim petekliydi ev, yerler çok soğuktu, o zaman anladım aradaki farkı, belki de ben abartıyorum diye düşündüm. ev genel olarak ısınıyor ama peteğe de yaslanmak istiyor insan
Dediğim gibi ev geç ısınır ben bunu anlarım. ama dün geceden beri yanan doğalgaz bi türlü yerleri ısıtmadı. duyun çıktığı boru sıcak ama yerler buz. sıcacık yapmasa bile biraz soğuğun kırılması lazımdı. yanlış mı düşünüyorum ben