• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umut dolu hikayeler

Bi evlenıcegımız zaman eşim ortagı yüzünden dükkan battı ve işsiz kaldı. Eşimin aileside arkasında değildi. Biz uygun düğün salonu tuttuk ve 7 yıl önce düğün kampanyalı evın komple mobılyasını 10 bin tl almıştık durumumuz kötü olmasın dıye. Düğün olucak eşimin cebinde 5 kurul parası yoktu gelinliğimi babam aldı. Düğün oldu ve 1 sene mobılya borcunu ödedik.Evimde ocak bile yoktu 1 sene ufak tüple yemek yaptım. Eşim hep söler başkasınolsa katlanmaz dıye. Sonra eşim iş değiştirdi ve yükselmeye başladık ilk işim evin mobılyalarını kendi istediğim gibi yaptırıp aldık. Sonra içimde kalan birkaç şey vardı eşim onları yaptı benim için. Çocuk düşünmüyorduk durumumuz iyi olana kadar onada yazık etmeyelım dıye. 2 sene önce hamile oldugumu öğrendim Allah yardım eder dedik kıyamadık. Dogum yapmama 2 ay kala eşim iş yeri kapandı ve yine işsiz kaldı ek iş yaparak hastane parasını cıkardı babam yardım etti. Eve geldiğimiz gün bi telefon geldi iyi bir maaşlı işe girdi çok şükür aç değiliz açıkta değiliz. Eşim bizim için çalışıyor bıde ek işi çıktıgı zamanlar çalışıyor. 7 seneye giricez ilk günlere bakıyorum şükür ediyorum hep. Sevgi aşk oldugu sürece herşeyin üstesinden gelinıyor bizde geldik çok şükür. Şimdi işi çok iyi başka işe gitmesin diye maaşa zam yapıldı. Çok şükür fazlasında gözüm yok başımızda olsun yeter

Evlenirken esim abisiyle kavga etti ayrildi sirketten dugunun ertesi gunu bir ceyrekten baska hic biseyimiz yoktu ben okula anca gidebildim o parayala bir ay sonra esim is buldu santiyede kaldi 3 ay iki gunluk evliyken tek basima kaldim gurbette. Suan 4 senelik evliyim arabalarimiz var evimiz var 2 cocugum da var ve bir ev daha alacak kadar birikimimiz var . Ve sadece esim calisiyor hersey bigun guzel oluyor allah gonlunuze gore versin

annem hep rol model olmuşur bana senelerce çalışan bi kadın olmasına rağmen babamın evden devamlı kovup mahkeme orda demesine rağmen asgari ücretle 10 sene para biriktirip kaba inşaata girip ev aldı hep derdiki ev alıp boşanıcam evimiz olmadan boşanamam diye dediğini yaptı babam boşanmadı nikahlılar hala bir 10 yıldır ayrılar ama bu bana çok büyük örnek oldu evimi almadan evlenmedim bende ....
eşim iyi bir mesleği olmasına rağmen devamlı işsiz kaldı pasif ve tecrübesiz olmasından kaynaklı nişanlıyken ayrı yeni evliyken ayrı benim maaşımla düğün borçları ödendi devamlı annelere yemeğe gidildi sağolsun evimize her gelen eli kolu dolu geldi evdeki tuvalet kağıdını bile hesaplı kullanır olmuştuk :)
şimdiki gençler hem güzel giyinip hem sosyal olup hem dışarda yemeğe gitmeden ay sonunu getiremiyorlar bu şartlarda zaten kimse geçinemez

şimdiki gençler hem güzel giyinip hem sosyal olup hem dışarda yemeğe gitmeden ay sonunu getiremiyorlar bu şartlarda zaten kimse geçinemez

valla aynı ben, gidince yetişemiyoruz, gitmeyince de buhranlar basıyor acayip bunalıyorum
2 ay kaldı taksitlerimizin bitmesine
2 ay sonra yeni bir borca girelim diyoruz. zira para biriktiremiyoruz.
borçlarımız bitip yeni bir şey alırsak ben de buraya hikayemi paylaşacağım :dua:

bu arada evimizi yaptırdık, arabanın kalan taksitleri bu borçlar çok eften püften şeylere ait değil
ama maalesef orta gelirli bir insan hem ev hem araba alayım hem de tatilimi en iyisinden yapayım diyemiyor günümüz şartlarında :(

ya 3bine 4 çocukla kirada nasıl yaşıyorsunuz gerçekten?
900 tl kira 300 tl ortalama fatura 750 tl araba kredisi 200 tl benzini sayarsak 2200 gitti
400 tl ticket geliyor mutfak alisverisini ordan yapiyorum
Cocuklarin kiyafet ayakkabi annemin patronun torunu oldu bizimkilerden 1 yas buyuk onlarin kuculmus kiyafeti ile hallediyoruz.
Kalan para ile de cocuklara abur cubur esimin sigarasi var malesef öyle böyle derken geciniyoruz

Biz oyleyiz cikarkende nisanliykende hep maddi sikinti yasadik evliligin ilk zamanlarida oyleydi simdi Allahima bin sukur rabbim verdimi veriyo bi sikintimiz yok hic yok degil arada oluyo tabi ama olsun hersey dort dortluk gidince benim canim sıkıliyo bazen bi isi olacakken olmayinca icten ice seviniyorum herseyin asiri guzel gitmesi beni huzursuz ediyo

Umut dolu olmak yada olmaya çalışmak iyi hoş ama kötüsünü de düşünerek iyice ölçüp tartarak ilerlerseniz daha iyi olur. Hayal etmek ve yaşamak bambaşka şeyler. Maddi sıkıntı çok zor bunu bile bile adım atmak zor günleri daha çekilmez kılabiliyor. Mühendislik devlete atanması en zor grup. Maddi kriterlerinizi sağlama almadan evliliğe adım atmayın derim ben.
Evet adım atmaya niyetimmyok olmadan. Ama gerçekten bazen çok, bunalıyorum. Beklemek ve belirsizlik, çok, yoruyor bazen. Düzeltip düzelmiceğinin garantisi yok sonuçta ve bunu düşündükçe hayatı kendime zindarine der oldum

Evlenirken esim abisiyle kavga etti ayrildi sirketten dugunun ertesi gunu bir ceyrekten baska hic biseyimiz yoktu ben okula anca gidebildim o parayala bir ay sonra esim is buldu santiyede kaldi 3 ay iki gunluk evliyken tek basima kaldim gurbette. Suan 4 senelik evliyim arabalarimiz var evimiz var 2 cocugum da var ve bir ev daha alacak kadar birikimimiz var . Ve sadece esim calisiyor hersey bigun guzel oluyor allah gonlunuze gore versin
4 senede tüm bunlar çok iyi :) ne iş?

Eşimle sevgiliyken ben ogrenciydim. Esim yeni ise girmisti. Ama maasini hep ailesine verirdi o zamanlar. Askere gidene kadar hepte verdi, parklarda bulusurduk cogunlukla. Bir yere gezmeye gidemezdik. Askerden geldi bir iki yere gittik diye laf isittik. Sonra cok gecmeden nişanlandik. Zamaninda ailesi de cok fakirlik cekmis. Ama yinede 20 yil once alinan arsa 2014te degerlendi. Kp 5 daire sahibi oldu. Ev borcu olmadan kendi evimize girdik. Evlendikten bir sure sonra araba aldik. Sonraa olan oldu iste ben cok sık iş degistirdim, araba modeli yukseltelim derken kendimizi bir borc icinde bulduk. 3 yildir borcumuz var. Cocukta olunca daha hamilelikte ben isten çıktım. 2.5 yildir calismiyorum. O yuzden zorlandik. Ama arabayi satsak borcu kapar elimize para kalır. Suan kendi evimizi kiraya verip baska yerde kiraciyiz. Oyle iste umut plur mu bilemedim

eşimle nişanlandığımda kenarda ne beş kuruş para ne de eşyam vardı. 15 ay nişanlı kaldık yemedim içmedim eşyalaarımı almam gerekenleri aldım tek başıma ailem destek olmadı. Nişanlım ufak bi dükkan açmak istedi kredi çektik dükkan açtık ben de işten çıktım ona yardım için işler umduğumuz gibi gitmedi çok dükkan getiriyodu ama borcumuz çok fazlaydı. Düğünüme 2 ay kadar kalmştı ortada ne kalacak bi ev ne mobilya vardı yalnızca benim çeyiz niyetine aldığım yemek takımları çamaşır makinesi küçük eşyalar vs vardı. Düğün tarihi vardı kaporası azıcık ödenmiş bi salon avrdı başka hiçbişey yoktu.Bi şekilde oldu dükkanı sattık en cüzii miktarda mobilyayı aldık kiralık bi ev bulduk yerleştirdik salon aprasını takımdan ödedim gelinliği kendimiz aldık. Evlendil hadi tatile gidelim dedik eşim hastalndı sebbei bulunamadı bir kez ameliyat oldu he dedik geçti meğer o değilmiş sorun yeni evliydik 1ay olmamıştı ikimiz de işsizdik kiradaydık ve eşim her gün hastaydı. Birsürü özel hastane klinik tahlil derken takılar bitti borç zaten bi dünya her gün bi banka arıyo kredi akrtları full çünkü kalan beyaz eşyalar ondan çekildi. Kendi evi vardı ama berbat durumdaydı oturmadık orası kiradaydı ama kaynanam demedi ki kirayı alın. Kimse demedi bişey lazım mı. Sonra bi ameliyat daha oldu bu çok ağırdı bir ay hastanede yattık rezil durumdaydım artık ayakalrım tutmuyodu. sonra hastalığı bulundu ömür boyu sürecek dönemsel ataklar halinde devam edecek bi hastalık çıktı. Eşim iş buldu ben de iş buldum çalışmaya başladık önce evimizdeki kiracıyı çıakrdık beş kuruşunu alamadığımzı evin tabi çok istemediler taşınalım kira gitti çünkü eve epey bi masraf yaptık eşim onun kredisini ben araba kredisini çektik hem ev hem araba hallettik. nerden nereye dedim çok şükür herşey mükemmel. yani oluyo çabalayınca hayata küsme
sonra bi gün hamile olduğumu öprendik çok kısa sürdü kürtajla aldılar bebğimi benden. çok sarsılmıştım çok zor toparlandım . sonra yine hamile kaldım ilaçlar vc tadevayle bu seferki . o daha da kısa sürdü onu da kaybettik.
şimdi çocuğuumuz olmuyo benimle beraber hamile kalan benden sonr hamile klalan herkes çocuğunu büyüttü biz hastane doktor uğraşmaktayız hala. ama yine de çok mutluyuz
borç batağındayken düze çıktık bi şekilde bişey sahibi olduk inşalalh çocuk da oalcak ben inanıyorum ümidimi hiç kaybetmedim ameliyathane kapısında saatlerce beklerken bile Allaha şükrettim vardır bi hayır dedim şimdi umutla meleğimi bekliyorum ona kavuştuğumda dünya daha katlanılası bi yer olacak biliyorum
uzun oldu ama ümidini kaybetme

Eşimle mezun olduktan sonra 2 sene işsiz kaldık üstelik uzak şehirlerdeydik. Ayrı gayrı geçirdiğimiz nişanlılık dönemi dahil 4 yıl oldu 5 ay hiç görüşmediğimiz oldu. Kaç kere ayrılık seviyesine geldik parasızlık stres derken.Aileler bilmiyor tanışmıyorlardı. Derken ben bir kuruma atandım eşim de bulunduğu yerde işe girdi. Sonra ailelere anlattık benim ailem uzağa gidemezsin diye ciddi tavır koydu. Tanıdıktan sonra karar verin diyerek tanışmaya ikna ettim tüm fikirleri değişti. Maddi sıkıntılar içinde söz nişan düğün atlattık derken bulunduğu şehire tayin oldum.Şimdi 9 aylık evli 19 haftalık da hamileyim mutluş bir yuvam var ama bu yuvayı kurmak için o kadar eziyet çektim ki bazen bulunduğum ev yanımda yatan eşim sanki hayal, rüya gibi geliyor. Her şey imkansız gelirken bir anda tersine dönebiliyor. Hayat bu sakın umudunu yitirme allah görüyor çektiğimiz çileyi karşılığı illaki vardır 😊

maddiyat yüzünden evlenmeyenlere eşi memur olmadığı için evlenmek istemeyenlere kp ölmüş kaynanayla oturmamak için evlenmeyenelere tek sözüm dahada kötü hale düştü bu tarz sebeplerle yuvasını kurmayan arkadaşlarım
inançlı insanların bunları dert etmemesi gerektiğini düşünüyorum kimin borcu yokkki kimin derdi yokki burda 10000 tl ye geçinemeyen mutsuz çiflerde okuduk 3000 tl ye 4 çocuk büyüten evli çiftleride seçimi sizi neyin mutlu edeceğine odaklanıp karar verin varsın olmasın çok kaliteli mobilyalarınız olmasın kırbahçesinde düğününüz olmasın 5 bileziğiniz neolur nikahla evlenseniz balayına gidemeseniz kampanyalı 3 ü bi arada mobilya alsanız ama aşık olduğunuz adam olsa çocuğunuzun babası moreliniz bozuk olduğunda bi gülüşünüz için çırpınan süprizler yapan eşiniz olsa sizi sahiplenen herkese karşı dimdik yanınızda duran kötü bir hastalıkta sizi bırakmayıp daha çok sarılacak olan sevdiğiniz olsa değmezmii

Back
X