• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umut dolu hikayeler

Bahsettiğiniz işler ile evlenemeyiz ki İstanbul gibi bir şehirde geçinmek zor hele ki benim gibi rahata alışmış biri için. Bize evlenebilecrğimiz işler lazım kısacası :)
Öle düşünmeyin bir yerden baslayın. Bende cok fazla zor görmedim. Kendi paramı kazandım ama kendim için harcadım hep. İnsan istedikten sonra kendini değiştirmeyi, tasarruf yapmayı da öğreniyor.

Öle düşünmeyin bir yerden baslayın. Bende cok fazla zor görmedim. Kendi paramı kazandım ama kendim için harcadım hep. İnsan istedikten sonra kendini değiştirmeyi, tasarruf yapmayı da öğreniyor.
Ya ne bileyim o maaş ile istanbulda nasıl geç inilir ki. Hadi Bi süre idare etsek bile çocuğum olunca ben öyle bir işte çalışamam ki o zamanda tek bir asgari ücret maaş ile nasıl geç inelim. İleriyi de düşünmek zorundayım :/

Ya ne bileyim o maaş ile istanbulda nasıl geç inilir ki. Hadi Bi süre idare etsek bile çocuğum olunca ben öyle bir işte çalışamam ki o zamanda tek bir asgari ücret maaş ile nasıl geç inelim. İleriyi de düşünmek zorundayım :/
Bu dediğim işleri gecici yaparsınız zaten. Siz bunu yapın bir süre atıyorum esiniz Baska iş yapar. Eli genişletmek lazım. Hem fırsat fırsatı dogurur ben öle düşünüyorum. Her işten farklı hayat tecrübeleri öğreniyoruz sonucta.

9 ay oluyor evleneli. Eşimin borçları için bütün altınlarımı sattım. Ama borçlar bitmedi. Şu an hamileyim ve eşim işsiz, bende doğum yaklaştığı için çalışamıyorum.
Allah bir kapıyı kaparsa bir kapıyı açar.
Gönlünüzü ferah tutun. Bol bol dua edin 🙏🏻
Allah yardımcınız olsun

Benim öyle umut veren hikayem yok. Ama gerçekçi olmak lazım. kira, mutfak masrafı faturalar düğün borcu vs kolay değil. bizde bir yıl borç ödedik. evlilk sevgililikteki gibi olmaz. İstanbul diğer şehirlere göre daha pahalı. gerekirse bikaç yıl bekleyebilirsiniz. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur durumu yok.

Eşimle ben lisedeyken oda üniversite sınavına hazırlanırken sevgili olduk. Üniversitesyi istediği bölümü kazandı bende iki yıllık bi üniversite okudum o ara nişanlandık eşimin doğru düzgün bi işi yoktu seviyordum ailemde eşimi sevdikleri için verdiler. Eşim askerdeyken polisliğe başvurdu kolundaki ameliyat izinden elendi, okuduğu bölümün formasyonuna başvurdu o ara askerlik bitince formasyonunu aldı çok yorucu saatleti belirsiz bir işte çalışıyordu o ara bir yandanda kpss çalıştı gecelere kadar bazen işten gelirken otobüste oturcak yer olmazdı basamaklara oturur öyle test çözerdim derdi 65 kiloya kadar düşmüştü 1.80 boyundaki adam düğünümüzden bir hafta önce belediyede işe girebildi kayınbabamda bir yandan baskı yapıyordu iş bul kendine ben sana bakamam diye.. 1400 lira maaşla başladı 900lira kira istanbul gibi bi yerde bir gün bile isyan etmedim çünkü baba evimdede yokluk gördüm hep destek oldum eşime hep dua ettim sonra o ara öğretmen alımları oldu çok şükür eşim atandı şuan küçük bir ilçedeyiz ama çok mutluyuz tek eksiğimiz kaldı evlat inşallah oda olur bir gün :)
Sonunun güzel bi şekilde tamamlanmasına mutlu oldum. Allah sabredenlerle beraberdir :)

Hangi iş peki? Aynı şekilde bende çalışmadan evlenmek istemiyorum. Karşı tarafın iş i sağlam olmadan istemiyorum. Ama bu şekilde de Bi kapı açılır mı açılmaz mı artık bunalıyorum sabretmekten
Risk almaya gerek yok. Okey hayat musterek ,kimi zaman erkek calisir tek,kimi zaman kadin calisir tek. Ama bu devirde tek kisi calisiyorsa ciddi bir geliri olmasi lazim bana gore. Bakin biz luks yasayan insanlar degiliz,1i bebek 3 kisi ayda 20 binle anca geciniyoruz. Ne yapiyorsunuz derseniz valla paranin nereye gittigi belli degil. Ana baba evinde oturmak ev gecindirmekten cok daha kolay

Babası uzun yıllardır o işin içinde olduğu için igdaş a girmesi çok zor olmaz sanırım. Ama ailem hiç istemiyor çok laf söylüyorlar. Ben de mühendisim ama ben de atanamadım neticede işsizim, yine de sen mühendissin öyle biriyle mi evleneceksin dşyorlar halbu ki erkek arkadaşımın da iki diploması var. Ama iş yok
Sen muhendis o doğalgaz babasi da öyle hani sermaye bulabilirseniz bi dogalgaz firmasi acabilirsiniz aslinda hazir muhendis de var kazancli olursunuzz :) ya aileniz hakli aslinda ben ailemi dinlemedim zor geciniyoruz mesela ben de atanamadim evlendim evlenince ise girdim e cocuk olunca ciktim zor geciniyoruz ailenizde bunu öngörüyor olacak ki sizi dusunduklerinden istemiyorlar ha ailem sonradan sevdi huzurumuz da var şükür ama dedigim gibi maddiyat zorluyor ne yazik ki iki diplomasi var igdas a girmek de zor olmaz diyorsaniz şu an onunuzde iki seçenek var ya şartları zorlayacak bir firma acacaksiniz ya da igdas a girecek ki asgari ucret olmaz orda daha fazla olur yani diyebilcegim bu kadar Allah yardimciniz olsun her sey gonlunuze gore hayirlisi ile olsun insallah :KK200:

Çok sıkıntı çekerek evlendik. Herşeyimizi kendimiz yaptık. Evlendikten sonra iki sene borç içinde yüzdük. Eşim maaşını alamadı aylarca vs. Sonuçta şu günümüze gelecek olursak ben öğretmen olarak atandım. Eşim işinde yükseldi. Küçük bir ilçede bir fabrikada yönetici olarak çalışıyor. Pahalı olmayan bir ilçede yaşamamız sebebiyle harcayabileceğimizden fazlasını kazanıyoruz. Güzel tatiller yapAbiliyor, çocuklarımızı özel okullara gönderebiliyoruz. Yani umut her zaman var. Umudunuzu kaybetmeyin.

Bende anlatayım biraz . Biz evlenmeden eşim işsizdi lise 2 terk ben lise mezunuydum. Evlendik oğlumuz doğdu eşimin ailesiyle bi tartışma sonucu boşanma aşamasına geldik ve başka bi şehire yerleştik önce guvenlik olarak bi fabrikaya ise başladı 23 gün sonra belediyede acil guvenlik lazım olmuş eşim başvurdu ve ertesi gün ise basladi ve ben 2.çocuğumuza hamile kaldim eşim önce liseyi bitirdi. Sonra üniversiteyi kazandı. Bulunduğumuz şehirde ikinci öğretim olarak üniv e gitti ve belediyede guvenlik amiri oldu gündüz ise akşam okula gitti asgeri ücret ev kira iki çocuk 2. Çocuğumuza spina bifina teşhisi konuldu hasta hastane gezdik maddi manevi çok yorulduk tabi şehir değiştirirken babam olmadığı için annemi de götürdük yanımızda onun maaşı da çok destek oldu allah bin kere razı olsun şuan atama bekliyoruz 2700 alım olacak ve eşim 700 uncu

Eşimim bolumu dogalgaz sihhi tesisat ve isinma teknolojisiydi burda klima satan bir firmaya girdi o zaman nişanliydik 2 3 ay Irak'a gitti geldi ay Irak'ta otel yapiliyordu oranin klima sistemlerinin kontrollugunu yapti sonra antepte dogalgaz alt yapı firmasina girdi gazdas a bagli sezon bitti burda aksagazin musavir firmasina girdi oranin referansiyla ..yine alt yapi kontrollugunu yapiyor şu anda
Evet istanbul pahali ama idareten girebilir sonra kendi alaniyla ilgili arastirma yapip kismet olursa iş kapisi acilir insallah yani haklisiniz kaygilarinizda ama mecbur insan bir yerde eşim de herkesten az aliyordu girdiği ilk is yerinde mesela 700 tl falan aliyordu 6 yil once ha simdiki calistigi yerde asgari ücretten hallice 3 bin aliyor yani ve evimiz kira 4 çocuğumuz var varin hesabini siz yapin ve ben çalışmıyorum cocuklar kucuk ve bakacak kimse yok .. ama huzurumuz var akmasa da damlıyor geçiniyoruz şükür ..

ya 3bine 4 çocukla kirada nasıl yaşıyorsunuz gerçekten?

Benim eşim özelde öğretmendi, 3 senelik sevgiliydik. Her yaz işten çıkarılıyordu sigorta mevzusu için. İki ay sersefil sürünürdük dönem açılınca başlardı maaş, sigorta. Ben de bir sene çalışaam ikinci sene işsiz düzgün iş bulamıyorum. Bir cesaret evlendik. O ara ben kpss kasıyorum o da benle sınava girecekti, son dakika ya çalışmadım millet senelerce atanamıyor diye yan çizdi. Benim ısrarımla girdi. Alanda çok güzel bir sonuç aldı atandı. Üstelik batı iline. Zamanla özel ders fln da bulmaya başladı.
Ama tabii şu da var mesleğinde gerçekten çok iyidir. Yani atanmasa da o yükselirdi. Biraz da bu işler sanırım azim, çaba ve hırsla oluyor çalışkansa bir yerden yakalar. Önemli olan o ışığın olması.
Yoksa ben gelinliğimin peşinatını işsizlik parasıyla ödemiştim😂😂

Her insan dönem dönem sıkıntılar yaşamıştır. Evlendikten sonra da olabiliyor böyle sıkıntılar. Önemli olan bu dönemlerdeki tavırlar, tepkiler. Hayat hep çiçekler, kuşlar, sevgi sözcükleri değil. Kötü günde de bir olabiliyor musunuz, bunu görmek lazım.

Umut dolu olmak yada olmaya çalışmak iyi hoş ama kötüsünü de düşünerek iyice ölçüp tartarak ilerlerseniz daha iyi olur. Hayal etmek ve yaşamak bambaşka şeyler. Maddi sıkıntı çok zor bunu bile bile adım atmak zor günleri daha çekilmez kılabiliyor. Mühendislik devlete atanması en zor grup. Maddi kriterlerinizi sağlama almadan evliliğe adım atmayın derim ben.

Muhasebeciydi. Baban hasta işinden ayrıl yanımıza gel babanı hastaneye götür diye işten çıkarttılar eşimi. Ailesi farklı bir ilde yaşıyor. Gittik oraya. Babasının hiçbir şeyi yok. Sadece doktor aklınızda hastalık düşüncesi kalmasın daha teşekküllü bir hastaneye gidip test yaptırın demiş. Paramız yoktu. Bir de ekstra masraf oldu yol, yemek parası. Borcumuza bir borç daha eklendi.

Umarım eşiniz ailenizin yaptıklarına layık bir insan olur her zaman...

Arkadaşlar sizde biliyorsunuz ki işsizlik sıkıntısı almış başını gidiyor. (ya da kriz Bi tek bizi mi vurdu bilemicem)
Para olmadan adım atılmıyor. Artık aşk sevgi ilişki vs arka planlarda kalıyor ve bu çok üzüntü verici.
Her neyse arkadaşlar aranızda sevgilisi ile maddi zorluklar çekip, umutsuzluğa kapılmışken, güzel günlere erişen var mı? Tüm bu maddi sıkıntıları aşıp şuan hayatı iyi olan evli çiftlerimiz var mı? Umut dolu hikayeler duymak istiyorum. Tabi aksi durum yaşayanları da dinleyebilirim. Teşekkür ederim şimdiden 🌱
Canım biz evlenmeye karar verdiğimizde kayın validem biz sizin arkanızdayız falan atıp tutuyordu. Olay ciddiye binince cebinden adam akıllı 1 kuruş bile çıkmadı. Bir tek salon takımını aldı ve kenara çekildi. Nişanlığımı kendim aldım. Gelinliğimi kocamla ikimiz aldık. Düğünü bile karşılamadı kayın validem. Benim ailem ve biz yaptık. Perdeler halılar ufak tefek eşyalar falan derken borç boyumuzu aşmıştı. Allahtan benim annemler vardı baya yardım ettiler ama yine de baya borç içindeydik. Evlendik direk kayın validemin taktığı 14 GRAMLIK 3 BİLEZİĞİ! (Cimri ötesi!) sattım bir nebze kapatmaya çalıştım. Sonra baktık olmuyor borcumuz kadar altını satıp hayata sınıfdan başlayalım dedik ve bir çok altınım gitti. Fakat hiç borcumuz kalmadı kafamız rahatladı. Kenarda duran altının hiç bir faydası yok diye düşünerek bu yola girdik. Şimdi maaşlarımızdan artanları kenarda biriktiriyoruz. Düğüne kadar çok sıkıntı çektik ama onlar da olgunlaştırıyor ilişkiyi. Maaş almamıza 1 hafta kala 5 kuruş paramızın kalmadığı günlerimiz bile oldu. Güzel günlerdi... Böyle şeyleri beraber atlatınca daha bi güçleniyor ilişki :KK68:

Back
X