Umut yok.

bepeas

Snow !
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2009
208
1
296
İstanbul
Geleceğe umutla bakmak için hiç bir sebebim yok her bakımdan yalnızım aile içi huzur yok can ciğer diyebilecek kadar güvendiğim dostlarım yok başını omuzuna yaslayabileceğim sevgilim yok inanın bu sevgisizlik ve yalnızlık hissi yerine aç açıkta olmayı ama yanımda birilerinin olmasını bir lokma ekmeği benimle paylaşacak birilerinin olmasını isterdim neyi eksik yada yanlış yapıyorum bilmiyorum üniversitede güzel bir bölüm okuyorum ama hep bir şeyler eksik manevi olarak bir kenara atılmış gibiyim bu gidişle kendime ait bir ailemin olacağına ilişkin umutlarımı da kaybettim bana unut veren her şey düzelecek diyen biri bile yok artık hiçbir sebebim yok yaşamak için de geleceği görebilmek için de.

Benim de yanımda can ciğer dostum yok, sevgilim yok. Amaaaaa evde kedim var, canım o benim :69: İçimdeki sevgi boşluğunu onunla dolduruyorum ve sokakta baktığım diğer kedilerle :16: Sen de bir evcil hayvan edin, çok yararlı olur :34: Mesela yavru kedi sahiplen :49:

Benim de yanımda can ciğer dostum yok, sevgilim yok. Amaaaaa evde kedim var, canım o benim :69: İçimdeki sevgi boşluğunu onunla dolduruyorum ve sokakta baktığım diğer kedilerle :16: Sen de bir evcil hayvan edin, çok yararlı olur :34: Mesela yavru kedi sahiplen :49:

bunu da deniyorum hayvanları çok severim ama insanın ailesinde de problemler olunca pek mümkün olmuyo bunlar ama yine de insanın derdini paylaşacağı bir dostun bir sevgilinin yerini tutamıyo işte :5:

Hiçbir zaman umutlarımızı yitirmemeliyiz. İnsanın stresli, bunalımlı zamanları olur sağlığımız yerindeyse hepsi gelir, geçer.
Dost kavramı günümüzde sadece senin değil, herkesin sorunu neredeyse.
Arkadaş çok olabilir de gerçek dost bulmak zor.:50:
Pek açmamışsın konuyu ama ailenle sorunun varsa konuşmak, karşılıklı hataları dökmek, irdelemek çözüm için başlangıç olabilir.

Aynen katılıyorum:13: hayvanlar insanlar gibi stres vermediği gibi, bütün negatif yükünü de alıyorlar.

bunu da deniyorum hayvanları çok severim ama insanın ailesinde de problemler olunca pek mümkün olmuyo bunlar ama yine de insanın derdini paylaşacağı bir dostun bir sevgilinin yerini tutamıyo işte :5:

Hmm o zaman şimdilik duygularını deftere dök, veya kendi kendine sesli anlat dertlerini.. Yazmak iyi gelir :34:

tamamen aynı şeyleri düşünüyoruz sanırım. ben sevgiye daima aç bir çocuk olarak büyüdüm ve bu açlığı neyle doldurucağımı hiç bir zaman bilemedim. sevgisiz büyüyen bir insan olarak, sevginin ne olduğunu tam anlamıyla bilmediğim içinde etrafımdakilere yeterince bu duyguyu verememiş olsam gerek ki şuan bende olduğunca yalnızım. ama üzülmeyin insan buna da alışıyor, yalnızlığınızdan keyf almasını bilmeniz yeterli. böyle gelmiş böyle de gider herhalde diyip tüm umutlarınızı kaybetmeyin, yarın ne olacağı belli olmaz. güzel günlerin sizinle olması dileğiyle.. :71:

canım benimm, inan tanısan bende çok zor durumdayım, aile içi huzursuzluklar, işsizlik vs... uzayıp gidiyor, ama umut yok DEME. sana diyorum ama ben de umutsuzluğa düşüyorum, çok pozitif bir insanım sanma diye söylüyorum bunları. Allah rahmetimden ümidi kesen sapıktır diyor... düşün! ama allah affetsin biz kulllar zifiri karanlıkta hissine kapılmadan edemiyoruz :69: ama yanlış yapıyoruz ! belki göremiyoruz, belki depresyon geçiriyoruz vs. Ama UMUT HEP VAR hele ki senin için çünkü henüz çok gençsin...galiba yüreğimizi biraz eşeleyip ona orada yer açmayı beceremiyoruz mesele bu bence cnm :69:

umudunu asla yirirme canım sağlığın yerindeyse hepsi olur sevgilinde birgün iyi bir dostunda olur.bunlar özelliklede evlilik yuva kısmet işi unutma
ailenle sorunların ne bilmiyorum ama umarım onlarla konuşup çözüme ulaşabilirsin.seni sevdiklerinden de emin olabilirsin belki pek belli etmiyor olabilirler ama anne baba her zaman evladını sever.sende birgün anne olunca bunu anlarsın

bir durum ne kadar kötü olursa olsun aynı kalmaz değişir. kaç yaşındasın bilmiyorum ama yaşadıkça bunu görüyorsun. senin durumun da değişecek. hepimiz zaman zaman zor dönemlerden geçtik. sen de zor bir dönemden geçiyorsun sanırım. kimsen yoksa Allahın var,unutma herkes gider ama Allah hep yanında olacak. sevgiler.

çok çok teşekkürler hepiniz yorumları benim için çok değerliydi bugünlerde biraz daha iyiyim neyse ki daha da iyi olmaya çalışıcam sizin yorumlarınızı okudukça da moral buluyorum iyiki kk varr ..

Birzamanlar aynı cumleleri hatta daha ağırlarını kuruyordum ben..
Ne ailem bana yetiyordu , ne ben onlara , nede ben kendime ..
Dipsiz bir kuyuda gbydim , sureklı kendıme Niye Dunyaya geldık dıye sorardım
Üniversiteyi kazanamadıgım ılk yıldı , iş yoktu , para yoktu , çevremde yoktu .. falan filan ..

Sonra Aniden Annemi kaybettim..
Aslında Bana yetebilen bir ailem oldugunu fark ettım ama cok acı oldu ..
Sonra sağlımızı kaybettık , aslında kendımıze yetebıldıgımızı fark ettım buda cok sancılı bir dönem oldu ..
Sonra Üniversiteyi hiç çalışmadan kazanabildiğimi gördüm ..
Çevre denen olayın tamamen kişiye bağlı oldugunu anladım..
Sonra İşe başladım , Kapıların birbir açıldıgına şahit oldum .. para kazanmayı öğrendim..
Şimdi tekrar işsizim :))
Ama artık Umutsuz değilim ..
Umut olmazsa İnsanda olmaz ..
İnsan neolursa olsun Şükretmeyi ve umudunu korumayı bilmeli..
Yoksa başına cok ciddi imtihanlar geliyor .. Kötününde kötüsünü görüyor..

Birzamanlar aynı cumleleri hatta daha ağırlarını kuruyordum ben..
Ne ailem bana yetiyordu , ne ben onlara , nede ben kendime ..
Dipsiz bir kuyuda gbydim , sureklı kendıme Niye Dunyaya geldık dıye sorardım
Üniversiteyi kazanamadıgım ılk yıldı , iş yoktu , para yoktu , çevremde yoktu .. falan filan ..

Sonra Aniden Annemi kaybettim..
Aslında Bana yetebilen bir ailem oldugunu fark ettım ama cok acı oldu ..
Sonra sağlımızı kaybettık , aslında kendımıze yetebıldıgımızı fark ettım buda cok sancılı bir dönem oldu ..
Sonra Üniversiteyi hiç çalışmadan kazanabildiğimi gördüm ..
Çevre denen olayın tamamen kişiye bağlı oldugunu anladım..
Sonra İşe başladım , Kapıların birbir açıldıgına şahit oldum .. para kazanmayı öğrendim..
Şimdi tekrar işsizim :))
Ama artık Umutsuz değilim ..
Umut olmazsa İnsanda olmaz ..
İnsan neolursa olsun Şükretmeyi ve umudunu korumayı bilmeli..
Yoksa başına cok ciddi imtihanlar geliyor .. Kötününde kötüsünü görüyor..

böyle yaşayan birinden duymak bunları çok iyi geliyor inanın teşekkürler benimle paylaştığınız için elindekilerin değerini bilmek lazım gerçekten isyan etmemek lazım ama insan bazen patlıyor böyle malesef sabretmek gerek :31:

Back
X