• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umutsuz bı evlılık yardm edınnn

belki bi sans daha dıe daha btrmek ıcın erken gbı gelıo ne blım daha 8aylık evlıyım 22 yasındaym akıl almak ıcın yazdm zaten bılmıyorum :(

Allah kimsenin başına vermesin büyük konuşmak istemem ama dayak deyince benim devreler yanıyor kaldıramıyorum sonrasında nasıl yüzüne bakabildiğini aklım almıyor ki o durumda bile kendini haklı gören bir insana ne kadar şans versen düzelmez gibime geliyor

Neden boşanmak istemiyorsunuz ..
Bunca şeyin bin katını çekerim diye mi..
Kanun var hukuk var..
Herşeyi usulünce uyguladıktan sonra size bu adamın ne zararı olabilir..
Gerekirse telefonunuzu dinletmeye alırsınız..
Tehdit mesajları atacak olursa bunlar mahkemede bir bir görünür..
Kendi ayaklarınızın üzerinde duran bir bayansınız bence bunca sıkıntıyı çekipte hayatınızı cehennme çevirmenin lüzumu yok..

Maalesefki;evliliğin ilk dönemlerinde oluyor bu.Evlilik,nişanlılık gibi olmuyor.Sonuçta İki farklı kültür birleşiyor.Üzücü olan sizin evliliğinizde,çok yüzgöz olunmuş.Şiddete uğramanız kötü olmuş.
Anladığım kadarıyla da,evliliğinizi kurtarmak istiyorsunuz.O halde siz alttan alan taraf olmayı seçin.O sinirliyken,kavga'da etmeye çalışsa, siz karşılık vermeyin.Sakinleşince,sevimlilik yaparak konuşun.
Her zaman bakımlı olun.Çok fazla üzerine düşmeyin.Erkekler malesefkiiii!!!! hakkını arayan,kendini ezdirmeyen,özgüven sahibi eş istemezler.Hep iyi olan,hep alttan alan bayanları sever deniliyor.
Umarım huzurlu günlere çabuk kavuşursunuz.

Daha kötüsü ile karşılaşma ihtimali ne demek ki?
Psikolojin bozuluyor farkında değilsin. Ona mecbur olduğunu düşünüyorsun.
Şiddetin olduğu evlilikte nasıl süreklilik beklenir ki? Düzelir mi sence?
İnsanlar yıllarca evli kalıp yine de saygı ve sevgiyi yitirmiyorlar. Eşinin psikolojik problemleri var. İkna edebilrsen doktora başvur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bunu kendı de kabul etmstı ama o seferlık snra unuttu dgru soluyosn onn psıkolojk sorunları var ve ben artk bosanmak ıstyorum ama kendmı nasl sakınlestrcm alıstrcm blmıyorum

arkadaslar ben aranıza yenı katıldım evımde netım de yok suan ısyerınden yazıyorum ıkı arada bı derede ama yazmazsam cıldırcam kımseyle paylasamıyorum kımseye derdımı anlatamıyorum kendm de ustesınden gelemıyorum esımle problemlerım var bana eskısı gbı en azndan sevglı oldgmz donemdekı gbı degıl kotu davrNIYO COK BASIT SEYLERDEN TARTISIYORUZ GERCI BUNU ESKIDENDE YAPARDIK AMA O ZAMAN UZATMAZ VE ALTTAN ALABLIR GEREKTIGINDE OZUR DILERDI SIMDIYSE TAM TERSI HAKARET DAYAK NE ARARSANZ VAR YARSM EDIN LTFEN BOSANMAK ISTEIYORUM DAHA KOTUSUYLE KARSILASABLME IHTMALIM VAR DUZELME IHTIMALI NEDIR NE DEGLDR O BENI SEVEN ADAM GTTI SANKI ESKDEN ETRAFMDA PERVANEYDI SMDIYSE KIRMAKTAN ZEVK ALR GBI HATASNI DA GORMUYO HEP KENDNI HAKLI GORUYO VURDYSA SUNU YAPTIN KI VURDM DIO NAPCAM BENNNN
bende seninle aynı durumdaydım dayak hakaret neler neler bende evliliğimizi 4. ayında ayrıldık şimdi sana soruyorum çocuğun olsabunlara katlanırmıydın yada böyle bir ortamda sevgisiz asabi bir çocuk yetiştirmeyi yeğlermiydin yuva kurmak kolay değil tabikide kimsenin sana bunları yapmaya hakkı yok yaşında çok genç kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun ona muhtaç değilsin

cnm yazdıklarına çok uzuldum inan benımde evliliğimin baslarında bu tur sorunlarla karsılastım senın yasadıgın seylere benzıyordu.dayak ta vardı.ama biz bu sorunları astık allah a sukur şimdi her ıstedıgımı yapıyor.bende sevıyordum bosanmak ıstemıyordum ama o benı buna ıtıyordu.benım soledıgımın bı onemı yoktu her kavgayı baslatan oydu. Haklı olsamda dayak yıyen ben olurdum. şimdi ise el kaldırmaya korkuyor. Kendısıyle cok mucadele ettı. Hesseyı kendısını yaptını kabullendi.sana tavsıyem zamna bırak cnm.şimdi bebek ıstıyoruz bu yuzden dahada uzerıme dustu.üstüne hamile kalamam gıbı bırde sorunum var 1,5 yıldır ugrasıyoz .allah en hayırlı zamnda hayırlısnı versın hakkımızda...

peki nasıl duzeldı ne oldu da duzeldi

bende seninle aynı durumdaydım dayak hakaret neler neler bende evliliğimizi 4. Ayında ayrıldık şimdi sana soruyorum çocuğun olsabunlara katlanırmıydın yada böyle bir ortamda sevgisiz asabi bir çocuk yetiştirmeyi yeğlermiydin yuva kurmak kolay değil tabikide kimsenin sana bunları yapmaya hakkı yok yaşında çok genç kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun ona muhtaç değilsin

kesinlikle hemde cok guzel işim var hastanedeym radyolojı teknıkerıyım calısma saatlerm de rhat hcbı baglılıgm yok bıde benden aramz ıyıyken cocuk ıstıyo dusuneblıo musun ben artık ole bı druma geldm kı nasl bı psıkolojk baskısı varsa kendmı suclar olmstm kndmı benlıgımı kaybettm resmennn

kesinlikle hemde cok guzel işim var hastanedeym radyolojı teknıkerıyım calısma saatlerm de rhat hcbı baglılıgm yok bıde benden aramz ıyıyken cocuk ıstıyo dusuneblıo musun ben artık ole bı druma geldm kı nasl bı psıkolojk baskısı varsa kendmı suclar olmstm kndmı benlıgımı kaybettm resmennn
saçmalama kendini toparla biran önceee hayat ondan ibaret değil hiç kimse vazgeçilmez değil açık açık konuş onunla sessiz kalman şiddetin dozunu arttırır güçsüz olduğunu hissetmesine sebep olma

Peki ya ilerde seni çocuğunun gözü önünde döverse? Bunlar geliyor mu hiç aklına?

Evliligin ilk dönemlerinde cekismeler, tartismalar olmasi gayet normal.
Ama eger dayak isin icine girmisse o zaman isin rengi degisir tabi ki.
Bizde evliligin ilk aylarinda sorun yasadik, tartistik ama bir sekilde orta yolu hep bulmaya calistik.
Bosanmak istemiyorum diyorsun tamam ama hergün haberlerde karisini öldüren adamlarin haberleri sizi korkutmuyor mu?
Hadi diyelim esimi cok seviyorum, savasmak istiyorum diyorsunuz, o zaman esinize psikolojik yardim almasi icin israrda bulunun.
Ayrica beraberde evlilik terapistine gitmeyi gündeme getirin.
Bakalim esiniz ne tepki verecek, evlilikte mevcut olan sorunun ya da sorunlarin cözülmesi icin iki tarafinda caba göstermesi gerekir, sadece sizin fedakarliklarinizla bir arpa boyu yol bile alamazsiniz.

bunu kendı de kabul etmstı ama o seferlık snra unuttu dgru soluyosn onn psıkolojk sorunları var ve ben artk bosanmak ıstyorum ama kendmı nasl sakınlestrcm alıstrcm blmıyorum

O seferlik derken? Bir daha üstüne düşmedin anlaşılan.
Eşin tedaviyi bir kere istediği zaman ısrar edip birlikte uğraşmanız gerekiyordu. Eğer eşinden umudunu kestiysen boşan zaten. Çünkü böyle aşağılamalarla, itip kakmayla yıllarca yaşanmaz.
Kadın alttan alacak diyenlerin sözüne tamah etme. Evlilik, sırf erkek olduğu için birinin hakaretlerine, şımarıklığına, öfkesine, şiddetine katlanmak değildir.
Öfke ve stresse söz konusu olan kadın da bir insan ve sinirlenip bağırabilir ki sen zaten bu zamana kadar çok sabırlı davranmışsın.

Tedavi olayını tekrar oturup konuş böyle devam ederse boşanacağını söyle ve kararlı görün. Eğer uyum gösteremiyorsa geriye tek bir yol kalıyor. Dik dur sakın kendini ezdirme. Tekrar bir dayak olayı olursa hastaneye gidip mutlaka darp raporu al.
Boşanmış bir insan değilim onun psikolojisini daha iyi bilen üyeler var. Ama şimdiye kadar kendi isteğiyle boşanıp da pişman olan bir bayana da denk gelmedim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet az önce telefonda konustuk onnla normal bi şeklde insanca konusulmuyo sıkıstıı yerde hakaret edıyo bna aklı sıra blof yapıo dılekce vermeye geldm adlıyedeym dıo hem sclu hem gclu bnde cok guzel ver bay dedm kapattm snrada arayp bna gne agzna gelenı saydı elestrıo kufur hakaret her sey var yeter artık bna evden gıt dedı ya ıstenmedgn yerde durma dedı..bn smdı ne yapmalıyım blmıyorum ama bu evlılık artık bıttı onu gordum bu saatten snra bızden hcbsy olmaz duzelme ıhtımalı yok artı duzeldı dıyelım bn bnları unutamam artk..bosandktan snra napcam bnm hayatım nasl surcek aılem cok uzulcek bana bısey bellı etmemeye calıscaklar ama uzulcekler emınım..keske hıc evlenmeseydm bu yasta zorum neydı kı bnm offf offff

evet az önce telefonda konustuk onnla normal bi şeklde insanca konusulmuyo sıkıstıı yerde hakaret edıyo bna aklı sıra blof yapıo dılekce vermeye geldm adlıyedeym dıo hem sclu hem gclu bnde cok guzel ver bay dedm kapattm snrada arayp bna gne agzna gelenı saydı elestrıo kufur hakaret her sey var yeter artık bna evden gıt dedı ya ıstenmedgn yerde durma dedı..bn smdı ne yapmalıyım blmıyorum ama bu evlılık artık bıttı onu gordum bu saatten snra bızden hcbsy olmaz duzelme ıhtımalı yok artı duzeldı dıyelım bn bnları unutamam artk..bosandktan snra napcam bnm hayatım nasl surcek aılem cok uzulcek bana bısey bellı etmemeye calıscaklar ama uzulcekler emınım..keske hıc evlenmeseydm bu yasta zorum neydı kı bnm offf offff

Canım çok üzülerek söylüyorum ki senin de dile getirdiğin gibi sizinkisi evlilik olmaktan çıkmış. Evlilik te saygı yoksa herşey bitmiştir. Ki siz daha cicim aylarındasınız bana göre.
Kendine yazık etme derim ben....
Umarım herşey dilediğin gibi olur...

saçmalama kendini toparla biran önceee hayat ondan ibaret değil hiç kimse vazgeçilmez değil açık açık konuş onunla sessiz kalman şiddetin dozunu arttırır güçsüz olduğunu hissetmesine sebep olma

konusmamında artık bı anlamı kalmadı aksam işten ckınca eve gdıp esyalarımı toplayıp bu işe son vercem ben bole bı evlılık ıstemıyorum ıkı gn ıı ucuncu gun kotu ve her sefernde canı yanan tek taraf ben oluyorum vuracak dıye korkumdan hakaretlerıne dahı cvp veremıyorum dusun artık..ben bu evlılıgı kurtaramadım artık hersey bıttı

Canım çok üzülerek söylüyorum ki senin de dile getirdiğin gibi sizinkisi evlilik olmaktan çıkmış. Evlilik te saygı yoksa herşey bitmiştir. Ki siz daha cicim aylarındasınız bana göre.
Kendine yazık etme derim ben....
Umarım herşey dilediğin gibi olur...

tesekkur ederım bundan sonra beni nasıl bı hayat beklıyo bılmıyorum tek benı tedırgın eden sey bu..içim daralıyo ve butun bnlara ramen hala salak gbı acaba evı bn terketmesem mı ondan mı bı adım bklesem benı ıstemeyen haksızlık ypan o.o mu cıkıp gıtse dıe dusunuyorum salak gbı kendmı suan okdar kotu hıssedıyorum kı..işyerınde olmasam suan coktan aglamıstım..yemek bıle yıyemedım elim ayagm ttryo allahım yardım etsn bn cok kotuyum..haketmedım ya

konusmamında artık bı anlamı kalmadı aksam işten ckınca eve gdıp esyalarımı toplayıp bu işe son vercem ben bole bı evlılık ıstemıyorum ıkı gn ıı ucuncu gun kotu ve her sefernde canı yanan tek taraf ben oluyorum vuracak dıye korkumdan hakaretlerıne dahı cvp veremıyorum dusun artık..ben bu evlılıgı kurtaramadım artık hersey bıttı
kurtulacak bişeyde yok zaten kimsenin sana acı çektirmeye hakkı yok bende aynı durumları yaşadım evleneli 2 hafta olmuş durduk yere beni dövüyo kaynanamda neden yapıyosun demiyo izliyo piskopat bu adamlar evlenene kadar kuzu evlendikten sonra böyle aslan oluyolar piskolojileri bozuk canını kurtar yarın çocuğun olsa daha mı iyi bir düşünsene.ama hayat senin bunlar gerçekler

pamuk27 sende bnmle aynı seylerı yasadıgını ve bosandgnı yazmıssın suan nasılsın bende bosanmak uzereyım hayatın nasıl gıdıyor bosandıktan sonra neler yasadın bana bılgı verır mısın ben bı bılınmezın ıcındeyım suan yol gosterır mısın

Evi terkeden tarafla ilgili boşanmalarda bir şey var sanırım. Bir avukatla konuşmadan evi terketmeyin. Kovarsa da aynen böyle diyin. Çünkü haksız duruma düşersiniz ve tazminat almak istiyorsanız alamazsınız belki de. İyice yasal durumları araştırıp ona göre hareket edin.

Evi terkeden tarafla ilgili boşanmalarda bir şey var sanırım. Bir avukatla konuşmadan evi terketmeyin. Kovarsa da aynen böyle diyin. Çünkü haksız duruma düşersiniz ve tazminat almak istiyorsanız alamazsınız belki de. İyice yasal durumları araştırıp ona göre hareket edin.

nasıl yanı evi terkedersem ben mı suclu oluyorum e ama kovuyo aksam geldıgınde bana sıddet uygulamayacagı ne malum ki .s

Ne yaptın canım?son durum nedir?umarım herşey gönlünce olur..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X