• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üni.bitirmişsin çalışmıyorsun denmesi beni üzüyor

ya arkadaşlar, eşin ne karışıyor, bu senin kararın olmalı gibi kelimeler şu durumda çözümmü sizce?
evliliklerde kendi başına karar alınamıyorki, ortak karara varılmalı, arkadaş çalışırsam boşanırız demiş, çalışıcam diyede boşansınmı yani.
eşi kesinlikle haklı değil....
çözüm olarak eşinle konuşmayı denesen, örnekler versen vs... gibi cümleler daha yapıcı olur bence. resti çekip çalışıcam dese evlilik uzun ömürlü olmaz.

bu arada senin diploman kimseyi ilgilendirmiyor, arkadaşında dediği gibi ister uçak yaparsın ister başka bişey, ağzı olan konuşuyor işde, ama siz taktığınıza göre sanırım çalımak istiyorsunuz.

ben söyliyeyeim,
piyasa bozuk, işyerlerinde kadınların haklarında neler konuşuluyor bilmiyorsunuz,
çocuk var yazık değilmi o çocuğa, sen çalışırsan çocuk rezil olur vs....
diyecek....
benim eşim öyle diyorda.....
hoş evlendikten sonra 3 yıl çalıştım ama çocuk olunca bende istemedim eşimde.

iyi de kadınların hakkında konuşan da onlar..konuşmasınlar o zaman.. o zaman o kadar çifte standart uygulamasınlar.. başkasının eşine laf söylenir ama benimkine söylenmez.. mantığa bak mantığa.. bazı erkeklerin terbiyesizliği,kendini bilmezliği yüzünden kadınlar kısıtlanmamalı.. işte böylelerine çok kızıyorum.. empati kurmak gerek bazı zamanlarda..

'Eşini çalıştırmak' söylemi ne kadar gıcık bi söylem..eş robot sanki:)
Ben de kocamı çalıştırıcam:)

Kimsenin ne okuduğu ya da okumadığı ,çalıştığı ya da çalışmaıdğı kimseyi ilgilendirmez.
Arkadaşın da dediği gibi diplomayı alırım ister uçak yapar uçururum ister yırtarım ister saklarım....Üniversite sırf çalışmak için okunmaz..
Çalışmak isterseniz de size bir ' + ' sağlar.

sözün bittiği yer işde, bu lafın üstüne daha da laf söylenmez.alkisalkisalkis

ya arkadaşlar, eşin ne karışıyor, bu senin kararın olmalı gibi kelimeler şu durumda çözümmü sizce?
evliliklerde kendi başına karar alınamıyorki, ortak karara varılmalı, arkadaş çalışırsam boşanırız demiş, çalışıcam diyede boşansınmı yani.
eşi kesinlikle haklı değil....
çözüm olarak eşinle konuşmayı denesen, örnekler versen vs... gibi cümleler daha yapıcı olur bence. resti çekip çalışıcam dese evlilik uzun ömürlü olmaz.

bu arada senin diploman kimseyi ilgilendirmiyor, arkadaşında dediği gibi ister uçak yaparsın ister başka bişey, ağzı olan konuşuyor işde, ama siz taktığınıza göre sanırım çalımak istiyorsunuz.

bence boşanmalı.. erkek eşinin kararlarına saygı duymuyorsa kadın boşanmalı.. bir konuda saygı duymayıp karışan erkek her konuda böyle olur.. saygı biterse ilişki de bitmeli bana göre..

iyi de kadınların hakkında konuşan da onlar..konuşmasınlar o zaman.. o zaman o kadar çifte standart uygulamasınlar.. başkasının eşine laf söylenir ama benimkine söylenmez.. mantığa bak mantığa.. bazı erkeklerin terbiyesizliği,kendini bilmezliği yüzünden kadınlar kısıtlanmamalı.. işte böylelerine çok kızıyorum.. empati kurmak gerek bazı zamanlarda..

tabiki başka kadınlar hakkında konuşanlarda onlar, bu düzen uzun yıllarda böyle devam edecek. benim karım evde otursun başkası beni ilgilendirmez mantığı var.
annemin komşunun kocası prezarvatif kullanmıyormuş, gerekçeside kötü kadınlarda kullanılırmış, gerekçeye bakarmısın, böyle bir toplumda yaşıyoruz işde.
işyerlerindede dedikoduyu kadından çok erkekler yapıyor, 1 kıza 10 erkek sulanıyor.

bence boşanmalı.. erkek eşinin kararlarına saygı duymuyorsa kadın boşanmalı.. bir konuda saygı duymayıp karışan erkek her konuda böyle olur.. saygı biterse ilişki de bitmeli bana göre..

o kadar kolay olmuyor işde, üstelik çalışmandan rahatsızım diyen erkeğinde hemen saygısı bitmiyor, bazı insanlar bazı konularda hassas oluyorlar.

birde işe göre değişiyor bu durum, mesela öğretmen olan bir bayanın eşi işi bırak demez, ama sekreterya, satış temsilcisi vs... gibi işlerde çalıştırmak istemiyorlar erkekler.

o kadar kolay olmuyor işde, üstelik çalışmandan rahatsızım diyen erkeğinde hemen saygısı bitmiyor, bazı insanlar bazı konularda hassas oluyorlar.

birde işe göre değişiyor bu durum, mesela öğretmen olan bir bayanın eşi işi bırak demez, ama sekreterya, satış temsilcisi vs... gibi işlerde çalıştırmak istemiyorlar erkekler.

o zaman evlenirken mesleğine göre seçsinler evlencekleri kişiyi..

tabiki başka kadınlar hakkında konuşanlarda onlar, bu düzen uzun yıllarda böyle devam edecek. benim karım evde otursun başkası beni ilgilendirmez mantığı var.
annemin komşunun kocası prezarvatif kullanmıyormuş, gerekçeside kötü kadınlarda kullanılırmış, gerekçeye bakarmısın, böyle bir toplumda yaşıyoruz işde.
işyerlerindede dedikoduyu kadından çok erkekler yapıyor, 1 kıza 10 erkek sulanıyor.

işte erkeğim diye de geçinir ortalıkta..

bencede....
kişiler nişanlıyken konuşacak bu çalışma olayını.

konuşulcak bişey yok aslında ortada.. kadın çalışcam diyorsa eğer diretmicek erkek ya evlencek eşinin çalışmasına sesini çıkarmıcak.. çünkü eşi başlı başına bir birey.. ya da çalışmayan,çalışmak istemeyen biriyle evlencek..

ilk cümlenizle daha sonra söyledikleriniz çelişiyor..
hala aynı eşyi savunuyorsunuz..
kusura bakmayın ama gezin tozmanın katacağı sosyalleşmeyle ünv hayatının katacağı sosyalleşme çok farklı..
bölümüme 2.likle girdim.. çalışmak dışında bi düşüncem yok.. yapım itibariyle sağlık durumu dışında hiç bişey içinde bu fikrimden ödün vermem.. evlenirim de,çocuğumu da yaparım ama çalışırım da.. AMA; eğer ki çalışmayı düşünmeyen bir olsaydım da o kadar ders çalıştıktan sonra yerimi başkasına vererek bir fedakarlıkta bulunmazdım.. herkes kendinden sorumludur sayın blush,kimse kimse için yer boşaltmak zorunda değil..

Çeliştiğimi düşünmüyorum. Yazdıklarımı dikkatle oku ne demek istediğimi anlarsın. Zaten herkes aynı fikirde olmak zorunda da değil.

Çeliştiğimi düşünmüyorum. Yazdıklarımı dikkatle oku ne demek istediğimi anlarsın. Zaten herkes aynı fikirde olmak zorunda da değil.

herkes aynı fikirde olmak zorunda demedim ben de zaten.. siz de dikkatli okuyun lütfen.. ben okuduğumdan bunu çıkardım,siz başka şey anlatmak istemişsiniz..
olabilir..

'elin demişi,çarşının yemişi' asla bitmez ..
Mükemmel de olsan,birileri mutlaka eleştirecektir seni,açığını,eksiğini gediğini,arayacak,en ufak bir hatanı bulduğunda,üstüne gidecek,yaptığının ne kadar ayıp olduğunu bilmeden,umursamadan,kalp kırmanın ağırlığı ve vebalini bir lahza düşünmeden,yaralayacak ve belki tarifsiz bir şekilde zevk alacak..
Tüm bunlar da ister istemez,vesveselerin,takıntıların müsebbibi olacak..
'Vesvesen neye benzer biliyor musun,musibete benzer.Ehemmiyet verirsen şişer,ehemmiyet vermezen söner..'

Biz ikinci,üçüncü şahısların,kendimizden gayrı olanların,fikirlerinin ardına saklanıyoruz,kendimiz olamıyoruz,haykıramıyoruz bazen..Doğru mu?

Bu benim kararım arkadaşım..diyemiyoruz göğsümüzü gere gere..
Hayatımızı neye göre ve ne şekilde yönlendireceğimizi,hep başkalarının 'acaba ne der' , 'nasıl düşünür' lerin,gölgesine mühürlüyoruz..

Çalışmak,kazanmak,üretmek zaten bizim doğamızda var, İki günü bir olan ziyandadır' düsturunda,derininde,manasında var..
Lakin bu fevkalede duygu,senin yüreğine yürek,saadetine saadet,huzruna huzur kattığı için muhteşem.Başkalarının gözüne girdiğin için değil

Öyle entegre edilmiş ki bazı fikirler,çoğu arkadaşım ve danışanımdan 'Çalışmak bana güven veriyor' çalışmazsam kendimi çok değersiz,kıymetsiz,boş hissediyorum cümlesini işitiyorum.
Hüzne gark oluyorum.Neden?
Olur mu böyle arkadaşlar? Neden sırf bu kritere göre,karakterler,beceriler dahi yadsınıyor..
Hepsinin kendine göre bir güzelliği,sevimliliği,sorumluluğu var..

Şunu da belirteyim,ev hanımıyım diye,saldım çayıra Mevlam kayıra,modunda olmamalı..
Okumalı,öğrenmeli,doymadan durmadan,sıkılmadan..
Her konuya vakıf olmalı,bilmeli,bildirmeli.Müthiş bir aşkla,yuvasını ilimle,bilimle doldurmalı..
Hele de Anne ise önce kendini yetiştirmeli.Donanımlı olmalı,gül kokusunu,diriliğini korumalı,asla solmamalı.
Yetenekleri varsa tespit edip helal dairede,değerlendirmeli,geliştirmeli,köreltmemeli,boşvermemeli.
Sosyal olmalı.

(Çalışmak ,evin geçimini sağlamak zorunda değilsin fakat çalışıyorsan da eşin sana saygı göstermek durumda,engel olmamalı,bilakis yardım edip,sorumluluklarını,duygularını paylaşmalı,gönlünü okşamalı..Hayat müşterek)

Gönlü diler çalışır,dilemezse çalışmaz..
İhtiyacı vardır , yahut çalışınca mutlu,huzurlu,enfes hissediyordur yüreğini çalışır..
İhtiyacı yoktur,belki daha kıymetli değerleri,meşgaleleri vardır çalışmaz / para kazanmaz
Kimseye açıklama yapmak durumunda da değilsin ki.

Bunun muhasebesini neden biz yapalım .
Allah cc herkese akıl vermiş,mantık vermiş,hayvanattan,nebadattan ayıran sonsuz bir düşünme yetisi,irade bahşetmiş..

Anlayamadığım şey,bizler sımsıkı,ele ele,omuz omuz olacağımız,yeri geldiğince yaralarımızı onacağımız yerde,kadın olarak birbirmizi kırmaya,can evimizden vurmaya bayılıyoruz.

Velhasıl,tutkuyla,azimle,müthiş bir başarı ile çalışıp,kazanan,okuyan,kariyer yapan,günümüzde yadsınmayacak başarılara imza atan,göğsümü kabartan,takdir-e şayan arkadaşıma da ,
Yuvasında,huzur hanesinde,pamuk tenli,cennet kokulu yavrusuna bakan,yarınını yapan,evi çekip çeviren,çiçeğe benzeten arkadaşıma da helal olsun..a.s.

İkisini bir arada başaran,ekstra lokum :)

Kendinizi her durumda , her halükarda sevin !
Bu ve benzeri düşünceler,hakikaten içinizde büyür büyür,yarın öbürgün sıhhatinize de zarar verir..

Allah herkese gönlüne göre bir yaşam versin..

keyifle okudum..opuyorumnanaktanalkisalkisalkis

değerli konunun sahibi arkadaşım..öncelikle eşinizi tebrikler edıyorum..çünki bu zamanda eşinin çalışmasını istemeyen erkekler cok azaldı..etrafımda gördüğüm erkek tarzı hep şu..eczacı olsunda ne olursa olsun,öğretmen olsunda ahlakı mühim degil..kadın calışsın tek maaşla gecımmı olur dıye düşünen kadının calısmasına taraftar olan okadar cok ınsan varki..kadın erkeğin kanatları altında olacagıına erkekler bu hale düşmüş maalesef..evde oturan kadın köledir..heleki kocası ietemedıgı ıcın ona boyun eğen kadın kölenın alasıdır:)) mantık bu..ama kölelıği anlamıs degilim..eşi ve cocuguyla ılgılenıp fazla yorulmayan,ona tatlı tatlı yemekler yapan bır eş mı köledir..yoksa gec saatlere kadar yorgun argın gelen kendne bıle vakıt ayıramayan eş mi köledir anlıyamadım..ayrıca eşinizin bu konudakı ısteğini saygıyla karsılıyorum..sizinde eşinize karsı bu durumu kabullenmenızden öte sizide tebrık edıyorum..bunu her ınsan kabul etmez..çünkü bu kadının calışması bu zamanın bır hastalıgı olmus..bence bol bol kitap okuyun..hergün işe gidip hep rutın işlerden zıyade,eşiniz evınızın rızkını getirsin sizde kendınızı baska seylere yönelerek yetiştirin.bende üniversıte mezunuyum ve calışmıyorum..ve neden calısmıyorsun dıyenlere şunu söylüyorum ben bır bayanın çalısması gerektıgını düşünmüyorum zaten dıyorum..yanı bu bır zorunluluk olamaz..kımse neden calısmıyorsun calış deme hakkına sahıp degıl.kafannızda bu konuyu halledersenız hiç üzülmezsınız.

:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

Ben de üniversite mezunuyum ve çalışıyorum. Bebeğim olduğu için bu sene izindeydim. Çok güzeldi ve göreve başlamak çok zor geldi. Defalarca istifayı düşündüm (devlet memuruyum) Evde de yapacak çok güzel şeyler var, özellikle de insanın çocuğunu kendisinin büyütmesi. Sonra da kendini geliştirmek. Boşver sen, herkes çalışmak zorunda değil.

ben de üniversite mezunu çalışmayan bi annenin kızı gözüyle annemin durumunu özetleyeyim,annem de çok istedi çalışmayı ama önceleri babam izin vermedi sonra izin verdi ama bu sefer de annem iş bulamadı...

götürüleri çok oldu, kendisine bi arkadaş çevresi yapamadı, keyifle para harcayamadı, sürekli para hesabı yapmak zorunda kaldı, kafasını dağıtacağı bi uğraşı olamadı, sürekli evde ev işi yapmak zorunda kaldı...

ama getirileri de oldu, mesela iki evladını kimsenin eline bırakmadan büyüttü, kendi vermek istediği ahlakla yetiştirdi, iş yaşamının stresinden uzak oldu, hasta olduğu zaman yataktan çıkmaması yeterli oldu dinlenmek için, ne izinle uraştı ne raporla, her dakkasını planlı yaşamak zorunda kalmadı, kısaca özgürdü...

bu konuların evlenmeden önce konuşulmasına gerek yok bence. çünkü bu bireyi ilgilediren bir konu. koca bu konuda söz sahibi olamaz, benim bakış açım da bu. bu konuyu bana açan kocayla da zaten benim işim olmaz. kimse kimsenin ekonomik özgürlüğünü kıstılayacak hakka sahip değildir evlenilen adam da olsa bu böyle bana göre. ben bu şekilde yetiştirildim.
bir de herhangi bir yerde çalışan kadınlara eşiniz ne gözle bakıyor acaba çok merak ettim?? :olmaz: bu adamların kendi karılarını kontrol ettikleri yetmiyor bir de çalışan kadınlara ne gözle baktıkları asıl benim ilgimi çekiyor. çünkü karılarını çalıştırmamaları aslında çalışan kadınlara nasıl baktıkalrı hakkında bazı şeyler söylüyor bence.

aynen katiliyorum kaydirigubbakcemile5

Back
X