'elin demişi,çarşının yemişi' asla bitmez ..
Mükemmel de olsan,birileri mutlaka eleştirecektir seni,açığını,eksiğini gediğini,arayacak,en ufak bir hatanı bulduğunda,üstüne gidecek,yaptığının ne kadar ayıp olduğunu bilmeden,umursamadan,kalp kırmanın ağırlığı ve vebalini bir lahza düşünmeden,yaralayacak ve belki tarifsiz bir şekilde zevk alacak..
Tüm bunlar da ister istemez,vesveselerin,takıntıların müsebbibi olacak..
'Vesvesen neye benzer biliyor musun,musibete benzer.Ehemmiyet verirsen şişer,ehemmiyet vermezen söner..'
Biz ikinci,üçüncü şahısların,kendimizden gayrı olanların,fikirlerinin ardına saklanıyoruz,kendimiz olamıyoruz,haykıramıyoruz bazen..Doğru mu?
Bu benim kararım arkadaşım..diyemiyoruz göğsümüzü gere gere..
Hayatımızı neye göre ve ne şekilde yönlendireceğimizi,hep başkalarının 'acaba ne der' , 'nasıl düşünür' lerin,gölgesine mühürlüyoruz..
Çalışmak,kazanmak,üretmek zaten bizim doğamızda var, İki günü bir olan ziyandadır' düsturunda,derininde,manasında var..
Lakin bu fevkalede duygu,senin yüreğine yürek,saadetine saadet,huzruna huzur kattığı için muhteşem.Başkalarının gözüne girdiğin için değil
Öyle entegre edilmiş ki bazı fikirler,çoğu arkadaşım ve danışanımdan 'Çalışmak bana güven veriyor' çalışmazsam kendimi çok değersiz,kıymetsiz,boş hissediyorum cümlesini işitiyorum.
Hüzne gark oluyorum.Neden?
Olur mu böyle arkadaşlar? Neden sırf bu kritere göre,karakterler,beceriler dahi yadsınıyor..
Hepsinin kendine göre bir güzelliği,sevimliliği,sorumluluğu var..
Şunu da belirteyim,ev hanımıyım diye,saldım çayıra Mevlam kayıra,modunda olmamalı..
Okumalı,öğrenmeli,doymadan durmadan,sıkılmadan..
Her konuya vakıf olmalı,bilmeli,bildirmeli.Müthiş bir aşkla,yuvasını ilimle,bilimle doldurmalı..
Hele de Anne ise önce kendini yetiştirmeli.Donanımlı olmalı,gül kokusunu,diriliğini korumalı,asla solmamalı.
Yetenekleri varsa tespit edip helal dairede,değerlendirmeli,geliştirmeli,köreltmemeli,boşvermemeli.
Sosyal olmalı.
(Çalışmak ,evin geçimini sağlamak zorunda değilsin fakat çalışıyorsan da eşin sana saygı göstermek durumda,engel olmamalı,bilakis yardım edip,sorumluluklarını,duygularını paylaşmalı,gönlünü okşamalı..Hayat müşterek)
Gönlü diler çalışır,dilemezse çalışmaz..
İhtiyacı vardır , yahut çalışınca mutlu,huzurlu,enfes hissediyordur yüreğini çalışır..
İhtiyacı yoktur,belki daha kıymetli değerleri,meşgaleleri vardır çalışmaz / para kazanmaz
Kimseye açıklama yapmak durumunda da değilsin ki.
Bunun muhasebesini neden biz yapalım .
Allah cc herkese akıl vermiş,mantık vermiş,hayvanattan,nebadattan ayıran sonsuz bir düşünme yetisi,irade bahşetmiş..
Anlayamadığım şey,bizler sımsıkı,ele ele,omuz omuz olacağımız,yeri geldiğince yaralarımızı onacağımız yerde,kadın olarak birbirmizi kırmaya,can evimizden vurmaya bayılıyoruz.
Velhasıl,tutkuyla,azimle,müthiş bir başarı ile çalışıp,kazanan,okuyan,kariyer yapan,günümüzde yadsınmayacak başarılara imza atan,göğsümü kabartan,takdir-e şayan arkadaşıma da ,
Yuvasında,huzur hanesinde,pamuk tenli,cennet kokulu yavrusuna bakan,yarınını yapan,evi çekip çeviren,çiçeğe benzeten arkadaşıma da helal olsun..a.s.
İkisini bir arada başaran,ekstra lokum :)
Kendinizi her durumda , her halükarda sevin !
Bu ve benzeri düşünceler,hakikaten içinizde büyür büyür,yarın öbürgün sıhhatinize de zarar verir..
Allah herkese gönlüne göre bir yaşam versin..