• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Aşkı

Belki bir fikir yardımcı olur?

• madem çok istiyorsun kerkesi boş verip sonun kadar git cadı. Yani Evet

OY: 40 85,1%
  • Madem iş hayatına bir faydası olmayacak , niye o kadar sıkıntı çekeceksinki. Okuma boşver. Okumayı k

OY: 7 14,9%

• Ankete Katılan
    47
Datlu,
belki karar vermende faydası olur diye sana ailemden 2 örnek vereyim, biri yengem, çalışıyor, hatta emekli oldu ama çalışma hayatını bırakmadı, okumayıda, önce açıktan liseyi bitirdi, sonra üniversiteyi, hem çalıştı hem okudu, bu yaştan sonra ne yapacaksın okumayı diyenler oldu, kurulu düzeni, bir işi vardı sonuçta ama içindeki okuma sevgisi için okudu, zaten acayip derecede kitap okuyan biridir, kendini geliştirmeyi sever.

Diğeri kardeşim, evli, 2 çocuğu var, ev işi, çalışma hayatı, eşi derken inan mekik dokuyor, üniversite terkti, aftan yararlandı yıllar sonra, şimdi okuyor, çalışıyor, ev işlerine yetişiyor, çocuklarıyla ve eviyle ilgilenip arta kalan zamanlarda dersaneye gidiyor, seneye kep atacak, gururla duvara asacağız diplomasını ve kepli fotoğrafını:34:
çok seviyorum böyle insanları. benimde eski iş yerimde hizmetli olarak girdiği kurumda şef olarak çalışan bir arkadaşım vardı.

Anladım peki arabayı aldıktan sonra okusan olmaz mı :44: hani zaten gerekli bişi değil sadece kendini geliştirmek için istiyosun bunu yanlış anlamadıysam oyüzden birazcık ertelesen ne çıkar :44::44:
aklıma gelmedi değil ama işte seneye aynı havada olurmuyum onu bilemiyorum:50:

içinde kalınca mutsuz olacaksın belki,bence sonuna kadar istediğin şeyi yap :34::34:
eşin arabayı unut derse sen de unutursun :37::37: çok istiyor musun araba?
araba cıks ya:100:, çokda acil bir ihtiyaç değil. zaten bir tane var:31:
okumalara doyamayanlardan biriyim bende.
2000 li yılların başında ki en popüler mühendisliğe girdim.
kamuda kendi işimi yapıyorum
geçen yıl açıköğretim adalete başladım, DGS ile hukuka geçip okurum diye :1:
ama yetmiyo bir de tıp okuyasım var ama, nasıl hangi arada.
çocuk var vakit yok :27::27::27:
şunun açıkoğretimini açsalar ya. doktorluk yapacağımdan değil sadece okumak istiyorum :37:
benim kafadan:13: bende hukuk açsınlar istiyom, :1:

Son düzenleme:
Bence kesinlikle aklındaki hayata geçir.

Ben 35 yaşında 2. üniversiteyi okuyorum şuan , yıllar önce yaş itibarıyla pekte istemediğim bir bölüm okumuştum , şimdi tam da aklımdaki bölümü severek okuyorum .Bu sene son senem , bitince ilk işim uzaktan eğitimle yüksek lisans yapmak .

Eşimde şuan uzaktan eğitimde yüksek lisans son senesinde.

O da bitince 40 yaşına merdiven dayamışken ne yaparım bilemem , belki muhtar adaylığından siyasete atılırım :52:

Ben 35 yaşında 2. üniversiteyi okuyorum şuan , yıllar önce yaş itibarıyla pekte istemediğim bir bölüm okumuştum , şimdi tam da aklımdaki bölümü severek okuyorum .Bu sene son senem , bitince ilk işim uzaktan eğitimle yüksek lisans yapmak .

O da bitince 40 yaşına merdiven dayamışken ne yaparım bilemem , belki muhtar adaylığından siyasete atılırım :52:

Belki milletvekili, bakan olursun, bizde gururla bakan tanıdığımız var deriz, gerçi bakan olursan senin havandan yanına yanaşamayız ama :)))) banlarım seni diye tehdit edersem işe yarar belki:9:

Belki milletvekili, bakan olursun, bizde gururla bakan tanıdığımız var deriz, gerçi bakan olursan senin havandan yanına yanaşamayız ama :)))) banlarım seni diye tehdit edersem işe yarar belki:9:

Mütevazi olayım muhtar olayım dedim de , o kadar sene okumuşum eee artık bir Kocaeli milletvekillliği de pek yakışır bana :12:

Sen beni banlamakla tehdit edersen bende seni zam yapmakla tehdit ederim :52::52::52:

Dadlucadım , bak gördün mü ne kadar diploma o kadar tehdit alanı oluşuyor , bence hemen değerlendir bu fırsatı :1:

okumalara doyamayanlardan biriyim bende.
2000 li yılların başında ki en popüler mühendisliğe girdim.
kamuda kendi işimi yapıyorum
geçen yıl açıköğretim adalete başladım, DGS ile hukuka geçip okurum diye :1:
ama yetmiyo bir de tıp okuyasım var ama, nasıl hangi arada.
çocuk var vakit yok :27::27::27:
şunun açıkoğretimini açsalar ya. doktorluk yapacağımdan değil sadece okumak istiyorum :37:

vaaav süper fikir ben de yapıcam galiba :) ne zaman oluyor kayıtlar bakayım hemen, ben de avukatlık yapacağımdan değil ama hukuk okumak istiyorum hem de istanbul hukukta. ergenlik hayalimdi, lisede zorla sayısal seçtirdiler biyoloji öğretmeni olmak varmış kısmette. şükür atandım, seviyorum da işimi ama şu istanbul hukuk'a hiç değilse bi aylığına alsalar beni öğrenci olarak gözüm açık gitmicem :)

konu sahibi arkadaşım bence ölç tart araba mı önemli hayalin mi? ona göre karar vermelisin.

babam bizi okuturken ekmek alacak para bulamadığı günler oluyordu, sizin için bu kadar travmatik olamayacak hiç değilse. ben olsam kesinlikle okurdum.

Datlucadım benim anlamadığım bu bahsettiğin İstanbul ünideki de uzaktan eğitim değil mi? Yani sen zaten aöf okumuşsun zamanında ondan bir farkı olmayacak ki. Senin hevesini geçirmeye yeter mi bu? :26: Ben de aileme yük olmayım masraf olmasın diye bir çok hayalimden vazgeçtim. Doğru mu yaptım bence evet ama sen çalışıyorsun zaten kendi paranı kazanıyorsun, o parayı da hayallerini gerçekleştirmek için harcaman hakkın. Boşuna mı okuyup çalışıyoruz, hayatın başka ne anlamı var ki? :31:

Datlucadım benim anlamadığım bu bahsettiğin İstanbul ünideki de uzaktan eğitim değil mi? Yani sen zaten aöf okumuşsun zamanında ondan bir farkı olmayacak ki. Senin hevesini geçirmeye yeter mi bu? :26: Ben de aileme yük olmayım masraf olmasın diye bir çok hayalimden vazgeçtim. Doğru mu yaptım bence evet ama sen çalışıyorsun zaten kendi paranı kazanıyorsun, o parayı da hayallerini gerçekleştirmek için harcaman hakkın. Boşuna mı okuyup çalışıyoruz, hayatın başka ne anlamı var ki? :31:

gareng eğer fırsatın varsa içindeki her şeyi yap bence.
sonra başka şeylerden istesende olmayabilir.
şimdi içinde hırs varken yap gitsin.

datlucaducum sakın vazgeçme.
bu eğitim seni pek zorlamaz. maddi çaıdan.
1 ay geç alın arabanızı ama hayalini erteleme.
ben de 2.üniyi kazandım 2. öğretimden şu an gidemiyorum ama oraya gitmek için elimden geleni yapıcam.
bence önemli olan sensin ve ne istediğin.
başkalarının lafı tavsiye olarak kalmalı sen ne istiyorsan yapmalısın.
sen hangisinde mutlu olacaksan onu seç.

ben de 2.üniyi kazandım 2. öğretimden şu an gidemiyorum ama oraya gitmek için elimden geleni yapıcam.

Eğer kendi paramı kazanabiliyor olsam hiç düşünmem zaten, ancak hala okuyan bir kardeşim olduğu için hayallerimi gerçekleştirmek adına yapılacak masrafları istemeye hakkım olmadığını düşünüyorum. :31:

yüksek lisans da var bu arada:25: onun faydası olacağı iin mecbur yapılacak , inşallah hepsini sıraya hallederim
senin bölümün ne canım?

bakan olup KK da geyikte yazışırsa şikayet ederim ben onu:27: ama dertlerimizi dinlemek için konu monu açarsa şikayetimi geri alırım tabee:86:

vaaav süper fikir ben de yapıcam galiba :) ne zaman oluyor kayıtlar bakayım hemen, ben de avukatlık yapacağımdan değil ama hukuk okumak istiyorum hem de istanbul hukukta. ergenlik hayalimdi, lisede zorla sayısal seçtirdiler biyoloji öğretmeni olmak varmış kısmette. şükür atandım, seviyorum da işimi ama şu istanbul hukuk'a hiç değilse bi aylığına alsalar beni öğrenci olarak gözüm açık gitmicem :)

konu sahibi arkadaşım bence ölç tart araba mı önemli hayalin mi? ona göre karar vermelisin.

babam bizi okuturken ekmek alacak para bulamadığı günler oluyordu, sizin için bu kadar travmatik olamayacak hiç değilse. ben olsam kesinlikle okurdum.

araba daha rahat gezmek için. bide iş için oraya buraya giidyorum rahat gidebilmem için . tramvatik bir durum yok yani:)
Mütevazi olayım muhtar olayım dedim de , o kadar sene okumuşum eee artık bir Kocaeli milletvekillliği de pek yakışır bana :12:

Sen beni banlamakla tehdit edersen bende seni zam yapmakla tehdit ederim :52::52::52:

Dadlucadım , bak gördün mü ne kadar diploma o kadar tehdit alanı oluşuyor , bence hemen değerlendir bu fırsatı :1:
:1::1::1::1: evet

evet uzaktan eğitim. canım ben ilk üniversiteyi mecbur iktisat okudum başka pek seçeneğim yoktu. severekde okumadım. ama sosoyoloji çazip geliyo. ayrıca o ders çalışma temposu beni çok mutlu ediyor. keyif alıyom. helede seve seve okuyacağım bir bölüm olursa hiç zorlanmam diye düşünüyorum

teşekkürler canım:48:

cadım naptın sen ,başlığı okuyunca aklıma neler geldi tövbeee :52:

bence istediğini yap yani okumaksa bu sonuna kadar git..hayallerin yaşı yoktur bence ve seninki gerçekleştirilemeyecek bir şey değil.

evet uzaktan eğitim. canım ben ilk üniversiteyi mecbur iktisat okudum başka pek seçeneğim yoktu. severekde okumadım. ama sosoyoloji çazip geliyo. ayrıca o ders çalışma temposu beni çok mutlu ediyor. keyif alıyom. helede seve seve okuyacağım bir bölüm olursa hiç zorlanmam diye düşünüyorum

Eğer mutlu olacaksan sorun yok o zaman, kesinlikle oku. Ben de okumaya doyamayanlardanım. Mühendislikte yüksek lisansla beraber aöf okuyorum şu an. Sonra da 4 yıllığa tamamlamayı düşünüyorum. :27: Ama zaten bizim çok kitap okumamızdan belliydi. :9:

Kesinlikle okumalısın.
Söz konusu okul ve yarım kalmış eğitim olunca içim cız eder.
Mutlaka hayalinin peşinden git. Bir şey kaybetmezsin aksine çok güzel bilgiler kazanırsın.

Eğer kendi paramı kazanabiliyor olsam hiç düşünmem zaten, ancak hala okuyan bir kardeşim olduğu için hayallerimi gerçekleştirmek adına yapılacak masrafları istemeye hakkım olmadığını düşünüyorum. :31:

inşallah bir gün hayallerini gerçekleştirecek parayı kazanırsın.:34:

Tabii ki de oku. Kim demiş faydası olmaz diye, kişisel gelişimimiz fayda değil mi?
Sadece ucunda para olunca mı fayda oluyor?

Okunaın öğrenmenin yaşı yok aşkı vardır Datlum.Eşine ailene zamanın kalacaksa okumak her zaman insana yeni kapılar dostluklar açtığı gibi hayallerini gerçekleştirmesindeki en büyük basamaktır.Keşke benimde öyle bir imkanım olsa.Okumalısın bence.Sadece hayata dair değil şahsınada çok katkısı olacaktır.En güzelide ayaklı kütüphane olacaksın ne mutlu sana:16:

sosyoloji ufku açar,bakışaçınızı genişletir
her gün bir avuç analizde bulunmak cildi gençleştirir =)))
imkanın varsa oku derim ben,cidden çok keyifli bir bölüm.Yeni mezun oldum oradan biliyorum :51:
ezber değil genelde konuları,akıl yürüterek pekçok dersi anlayabilirsin...
Eşin de masraftan kısmak istiyosa sigarayı bıraksın,hıh (sigara kullanıyo mu onu da bilmiyorum=) neyse, iftiramı da attığıma göre konudan çıkaibilirimm:42:)

ben de üniversite aşkını sadece sınavlara giderek dindireceğini sanmayanlardanım. üniversite başka bir şey. ortamı, havası. tabi bu da okuldan okula değişir. liseye gider gibi okuyabileceğin okullar da var. ama dediğim gibi o üniv aşkını bu dindirmez bence. sosyolojiye ilgini pekala sosyoloji bölümlerinda okutulan kitapları makaleleri alıp evde okuyarak değerlendirebilirsin. sonuçta okusan da gidip hocalardan dinlemeyeceksin. o zaman ne anlamı kaldı? kampüs, üniv ortamı yok, hocalar yok, meslek yok, masrafı var, aöf ten farksız, evde kendin de ilgini değerlendirebilirsin vs? ki mesleki bakımdan da kullanmayacaksan bir anlamı kalmıyor.

Konu Üniversitesi başlığı altında olsa o aşkı yanlış anlamazdim :))
Burasi genelde aşk meşk konularıyla dolu olunca algida secicilikoldu haliyle :)
Konuya gelecek olursak..
Icinizde kaldiysa okuyun tabi ama ben meyvesini alamayacagim seyden tatmin olmazdim.
Okuldan sonra sunu sunu yapacagim deseydiniz okumanizi desteklerdim.
Sadedi olmayan bir sey icin ugrasmak bir müddet sonra size de ağır gelir.

Az önce yanlışlıkla ikinci butonu oyladım öbürüne bastım sanıyordum datlucadu:((( Bence kesinlikle okumalısın ben nereden ne kapı açılacak bilinmez diye inananlardanım işime yaramaz diyorsun ama çalıştığım çaba gösterdiğim milletin işine yaramaz dediği(annem babam da dahil) ne varsa bana kapı açtı.Sen çalışırsan uğraşırsan Allah sana sunuyor buna inan, hiç beklemediğin bir şekilde hayatnın bir yerinde işe yarayabilir okudğun bölüm diye düşünüyorum o yüzden.Hevesliysen oku sonuna dek.Hiçbir çaba boşa gitmez buna emin ol :34:

Back
X