Üniversite bitirip işsiz kalmak

morsufrajet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
692
1.381
63
Biliyorum ki bu Türkiye'nin en acı gerçeklerinden birisi. Okurken insan iş bulurum diyerek hevesle severek başlıyor sonra iş bulamıyor. Tıpkı benim gibi.
Ben yeni üyeyim. Gazeteciliği severek isteyerek 17 yaşımdan beri hayalini kurarak bitirdim. İki yıl dil eğitimi aldım. Rektörlüğün 3 yıl muhabirliğini yaptım. Hem dergi haberciliği hem gazete haberciliğinde okulun gazetesi bile olsa çalıştım. Çünkü okurken başka yerde çalışmak zaten zordu.
Okulu dördüncülükle bitirdim. Elimde İngilizce sertifikam 4 dönem okulun başarı dilimine adımı yazdırdığım okulumun diplomasıyla kalakaldım.
Gittiğim her kapı "deneyimin yok mu?" dediğinde suratlarına anlamsız anlamsız bakıyorum Haziranda mezun oldum nasıl nerede deneyim edinebilirdim diyorum. Stajım var devlet kanalında. Yok onu da kabul etmiyorlar.
Ailem Muğla'da ben İstanbul'da.. anamın babamın yanında bile durmadan iş aramaya kalktım geldim.
Elime ne geçti 4 aydır.. Hiç!

Sabahtan beri ağlıyorum. Birisi bana desin umudunu yitirme.

ahh canım dur daha sen hazırandan berı dıyosun ben 2013 mezunuyum ısletme yonetımı okudum ozel okulda okudm ve kayıt olurken %100 iş imkanı garantısı verıyorlardı.canını hıc sıkma bende 3 ay calıstım herkes tecrube sorardı bende senın gıbı cok uzulurdum.işimdende cok memnundm bazı sorunlardan dolayı devam edemedım.ama her yere basvuru yapıyorm staj yazanlara bıle basvuruyorm cunku evde durmak cook zor.daha yenı mezunssun sakın uzm kendını.elbet sende calıscksn ve en buyuk avantajın yabancı dılın olması

Okuyarak olunamayacak mesleklerden birini seçmişsiniz. Malesef alaylı oluyo

Eşimde Marmara gazetecilik mezunu 1gün bile gazetecilik yapmadı . Kendi döneminden 3-4 kişi işini yapıyo geri kalan başka başka sektörlerde.

Aileme üzülüyorum. Beni okutmak için canları çıktı. Dört yıl torpil bulma peşinde koşsaymışım keşke. Yalakalıkla amcayla dayıyla oluyormuş hep bu işler

Rektörlükte referans olabilecek birileri yok mu? Malesef torpilsiz olmuyor çoğu şey. Ben de programlama okudum alakasız bir iş yapıyorum. İnş.kpss olursa kendi mesleğime dönüş yapabilirim.

Referanslarım var elbette Cv'imde yazıyor ama kimsenin bununla ilgilendiğini düşünmüyorum

umudunu yitirme. her şeye torpil diyenleri de görme.
kısmet diye bir şey de var.
sen işinde iyiysen zaten bir şekilde kapı açılacaktır önüne.
çok zor bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum.
ama sen gittiğin her görüşmede ben daha yeni mezun oldum.
siz fırsat verin ki kendimi gösterebileyim de.
benim de bir yerden adım atmam lazım, şans verin, pişman olmazsınız vs. diyerek kendini iyi bir şekilde satmayı bil önce.
işvereni ikna etmek için uğraş. pozitif ol. geri çevrildiğinde de yılma sakın.
biri illa ki evet diyecek. istanbul bereketlidir. imkan çoktur.
görüşmeleri kovalamaya devam et.

maalesef deneyim istenmesi doğal.
ilk işiniz olduğu için belki beklediğinizden daha düşük bir fiyata evet demelisiniz, deneme süresinden sonra artması koşulu ile.

bir de diploma sadece yeterli değil.
iş için isteğinizi göstermeli ve mülakata gittiğiniz firma konusunda bilgi sahibi olmalısınız.
maalesef 4 ay sizi elbette ki yıpratmıştır ama yüzünüz gülmeli ve pozitif enerji dolu olmalısınız.

bir de thy'de kabin memurluğu ilanlarını takip et. boyun 1.60ın altında değilse ve kilon da iyiyse şansın olabilir.
ingilizcen de iyi herhalde. sınavına, mülakatlarına gir. belki o da olur.
zor ama çok paralı bir iş biliyorsundur.

boyum 175 ve söylediğiniz kabin memurluğu için başvuru yaptım artık bir şekilde para kazanmanın yolunu bulmalıyım diyerek başvuruyorum..
kendi işimi yaptığım yerde asgari ücretle başlamayı kabullenmeyecek insan değilim. Zaten kimse 2 bin tl beklemez ilk işinden

Adına üzüldüm. İş bulma süreçleri sıkıntılıdır. Hele tam bir başlangıç yapamamışken insan karamsarlaşıyor. 4 ay baktığın zaman uzun bir süreç gibi görünebilir ama aslında değil. Ve seçim dönemine denk gelmesi de büyük bir etkendir emin ol.
Aktif arayış içine girip her bir görüşmeye gitmelisin. Tecrübe açığını da verdiğin cevaplarla genç dinamik yapınla kapatmalısın. Biraz daha sabredip görüşmelerini, iş ortamlarını, beklentileri iyice analiz edersen eminim gönlüne göre bir yerde işe başlarsın.

Bu arada;

Aileme üzülüyorum. Beni okutmak için canları çıktı. Dört yıl torpil bulma peşinde koşsaymışım keşke. Yalakalıkla amcayla dayıyla oluyormuş hep bu işler

Bu düşüncene de katılmıyorum. Evet torpil iyi işliyor. Dünyanın hiçbir yerinde farklı olduğunu sanmıyorum. Ancak sadece torpil geçerli olsaydı bir çoğumuz işsiz ya da iyi yerlerde çalışmıyor olurduk.

üç yada dört görüşme yaptım. deneyimsiz olunca deneyimlilere yenik düşüyorsun tabi doğal olarak. evet belki sadece torpille değil ama medya sektörünün büyük çoğunluğu böyle dönüyor

Mezun işsiz olmak çok zordur bilirim.
Ben o psikoloji ile evlere sığamadım çok komik bir harçlık karşılığında bakıcılık, oyun ablalığı yaptım bir süre.
(Öğretmenim)

İyi ki de yapmışım boş olmak insana işe yaramaz hissettiriyor.

Pes etme arkadaşım, bulacağına inanıyorum.

Yeni mezunun işi zor ama maalesef az bir maaş ile çok yorulmayı bir süre için kabul etmen gerekecek

Şimdilik gözün yüksekte olmasın.

Gönlünce iş bulmanı dilerim yakın zamanda.

Türkiye de okunarak iş sahibi olunmuyor ben bunu anladım. Yani ben okulunu okumadan hemşire olmuş birini tanıdım şok oldum ama ülkemizin gerçekleri bitmiyor bitmeyecek. yine de ümitvar olmalı insan, umut yoksa hayatta yok..

sahte dıplomalı insanlar da var ülkemizde kamuda çalışıyorlar neler var neler

Bende radyo tv mezunuyum 1 senedir aynı durumdayım canım iletişim ölü bir sektörmüş onu anladım şimdi evden metin yazarlığı yapıyorum, kpss te çare kaldı edebiyat okuyorum aöf den

Umudunu yıtırme ben ogretmenım okulu bıtır gıt okul bıle olmayan yere atan gel yuksek lisans yp kpss vs derken canımızı cıkardılarda anck işimiz oldu .. Cok ıyı anlıyorum senı ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…