- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi morsufrajet
-
Tecrübe kazandığın zaman sana teklif edilen maaş asgari ücret falan olmayacak emin ol. Bunu geçiş dönemi gibi düşün, maaş yerine tecrübe kazanmakla ilgilenmek zorundasın başlangıçta. 4 senemizi okumakla heba mı ettik yoksa iyi mi ettik hiç bilmiyorum, yeni mezun olmuş birinden neyin tecrübesi bekleniyor yani anlamış değilim. Zamanında okula başlamak yerine iyi kötü bi dükkan açmış olsaydım şimdiye müşteri kitlesi, iş falan oturmuş olurdu.bende bi yerde çelıştım evet lise mezunlarının içindeki tek lisans mezunu bendim asgari ücrete tamam olsun demekde koyuyor ama o parayla geçinen aileler geliyor sonra aklıma
bide kıyaslama yapıyorlar, yok işte odtülü bi kız gelmiş 1000 liraya çalışırım demiş siz niye çalışmıyorsunuz gibi... insan deli oluyor part time işler bile saatine daha fazla verioduTurkiyede bu isler boyle.. Ilk ise basladigimda asgari ucret 300tl gibiydi, bende o fiyata tamah etmek zorunda kalmistim, 9 yil calistim mal gibi ayni is yerinde. Ala ala anca asgarinin 2 kati maas aliyodum en son. Eskiden en azindan is verene ben su sartlarda calisirim denilebiliyodu simdi oda olmuyo malesef. Simdi tekrar is aramaya baslasam, tecrube falan dinlemezler valla, kimsenin umrunda degil herkes ucuz adam ariyo. O yuzden kizlar ya bu deveyi gudeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz...
Ne yapicaksin oyle dediklerinde biliyomusun tatlim, atacaksin bacak bacak ustune, ben o kiz degilim kusura bakmayin. Yada o zaman o kizi neden tercih etmedinizde benimle gorusuyosunuz? Kendine guvendigini gormeliler onlar, yoksa her konuda eziverirler adami.bide kıyaslama yapıyorlar, yok işte odtülü bi kız gelmiş 1000 liraya çalışırım demiş siz niye çalışmıyorsunuz gibi... insan deli oluyor part time işler bile saatine daha fazla veriodu
haklısın valla ben ona benzer bişey söyledim, ev kirama yetmez o para dedim adam dumur oldu çokta iyi olduNe yapicaksin oyle dediklerinde biliyomusun tatlim, atacaksin bacak bacak ustune, ben o kiz degilim kusura bakmayin. Yada o zaman o kizi neden tercih etmedinizde benimle gorusuyosunuz? Kendine guvendigini gormeliler onlar, yoksa her konuda eziverirler adami.
Evet malesef, sonunda oyle oluyo, en azindan kurumsal yerlere girmeye calisin derim... Ozel kucuk firmalarda gencligini tuketmis biri olarakhaklısın valla ben ona benzer bişey söyledim, ev kirama yetmez o para dedim adam dumur oldu çokta iyi olduama işte böyle çok şey duyuyo insan içten içe de dalga geçio karşısındakiyle ama yine bunlara kalcaz gibi gözüküyo maalesed
bende radyo tv bölümünu bıraktm iyi ki de bırakmısım mezun olup işsiz kalıcaktım onlar alaylı istiyorlar kuaförlük gibi dusun cocukluktan eğitiicekler 20 yasında herseyi yapabilir kıvama gelmis kisilerle yollarına devam ediyorlar...Biliyorum ki bu Türkiye'nin en acı gerçeklerinden birisi. Okurken insan iş bulurum diyerek hevesle severek başlıyor sonra iş bulamıyor. Tıpkı benim gibi.
Ben yeni üyeyim. Gazeteciliği severek isteyerek 17 yaşımdan beri hayalini kurarak bitirdim. İki yıl dil eğitimi aldım. Rektörlüğün 3 yıl muhabirliğini yaptım. Hem dergi haberciliği hem gazete haberciliğinde okulun gazetesi bile olsa çalıştım. Çünkü okurken başka yerde çalışmak zaten zordu.
Okulu dördüncülükle bitirdim. Elimde İngilizce sertifikam 4 dönem okulun başarı dilimine adımı yazdırdığım okulumun diplomasıyla kalakaldım.
Gittiğim her kapı "deneyimin yok mu?" dediğinde suratlarına anlamsız anlamsız bakıyorum Haziranda mezun oldum nasıl nerede deneyim edinebilirdim diyorum. Stajım var devlet kanalında. Yok onu da kabul etmiyorlar.
Ailem Muğla'da ben İstanbul'da.. anamın babamın yanında bile durmadan iş aramaya kalktım geldim.
Elime ne geçti 4 aydır.. Hiç!
Sabahtan beri ağlıyorum. Birisi bana desin umudunu yitirme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?