Peki şuan hala alışamadın mı bölüme. Ben hiçbir bilgi sahibi değilim desem yeridir.Beni biraz bilgilendirirsen çok sevinirim. Sağlık sektöründe çalışma imkanım var demiştin. Ne statüde bir çalışma bu mesela ?Seni çok iyi anlıyorum bende eczacılık ya da diyetisyenlik isterken puanım yetmediği için hiç bi fikrim olmadığı halde endüstri mühendisliği yazdım ve şimdi end müh. 4.sınıftayım. Ama ben kendimi endüstri mühendisi olarak da sağlık alanında çalışabilirim diye teselli ediyorum. Senin içinde en hayırlısı olmuştur inşallah.
Peki şuan hala alışamadın mı bölüme. Ben hiçbir bilgi sahibi değilim desem yeridir.Beni biraz bilgilendirirsen çok sevinirim. Sağlık sektöründe çalışma imkanım var demiştin. Ne statüde bir çalışma bu mesela ?
Çok teşekkür ederim. Zaten ailemde birçok mühendis var. Yükselmenin öyle kolay olmayacağını herkes söylüyor. Peki yurt dışında belirli bir süre dil eğitimi almamın, ve sabancının kolu bir şirkette yaz tatillerinde staj görmenin bir faydası olur mu sence?Öncelikle hayırlı olsun. 4.sınıfa geldim ama hala ne iş yapacağımı tam olarak anlayamadım desem yeridir. Önce 1.sınıfta herkes müdür olacam ben yöneti olcam mezun olunca diye dolaşır ortalıkta ama o iş o kadar kolay değildir tabi mühendisler arasında en olası yöneticiler endüstricilerdir ama tabi mezun olur olmaz değil. Asıl hedefimiz herhangi bir sistemde üretim hizmet büyük küçük farketmez sistemin verimliliği arttırmak, üretimi arttırmak, karlılığı arttırmak ve bunun gibi şeyler. İlk 2 sene esas meslek hakkında pek bişey öğretmezler asıl olay 3.sınıfta başlıyo. Aslında sosyal olan insan ilişkileri iyi olan biri için çok güzel çok eğlenceli bi meslektir. Açıkçası senin adına bilgisayar müh gelmediği için sevindim endüstri bi bayana daha çok yakışıyor. Her sektörde çalışabileceğin gibi sağlık sektöründede çalışabilirsin çünkü endüstri diğer mühendislikler gibi tek bi alana hitap etmez makinacılar bellidir makinayla uğraşır inşaat desen öyle belki bilgisayarcılar biraz daha geniştir alana ama endüstri kadar değil. Ama bunu dedim diye hemen mutlu olma çünkü bu teorikte böyle pratikte özellikle küçük işletmelerde endüstri mühendisliği diye bi bölüm dahi olduğunu bilmezler. Dur şimdide hemen moralini bozma eğer sen kendi çalışmak istediğin alanı belirleyip o alanda kendini geliştirirsen bence çok iyi yerlere gelebilirsin.
Şimdilik aklıma gelenleri başka yazdım sormak istediğin bişey olursa yardımcı olabilirim.
Çok teşekkür ederim. Zaten ailemde birçok mühendis var. Yükselmenin öyle kolay olmayacağını herkes söylüyor. Peki yurt dışında belirli bir süre dil eğitimi almamın, ve sabancının kolu bir şirkette yaz tatillerinde staj görmenin bir faydası olur mu sence?
Kusura bakmayın sizi de sorularımla fazlasıyla bunalttım. Hangi üniversitede okuyorsunuz şuan?Tabiki olur fırsatın varsa sakın kaçırma. Dil çok önemli artık ingilizce bile tek başına yetmiyor, almanca da öğrenirsen çok iyi olur.
Açıkçası senin adına bilgisayar müh gelmediği için sevindim endüstri bi bayana daha çok yakışıyor.
Tebrik ederim bende seni canım.Takıldım buraya ya :) Alakası yok sevdiğin meslek sana en çok yakışan meslektir
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliğini kazandım bende
Tebrik ediyorum bu arada konu sahibi arkadaşı
Kusura bakmayın sizi de sorularımla fazlasıyla bunalttım. Hangi üniversitede okuyorsunuz şuan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?