Üniversite derdim

sonuç açıklandı ne yaptın

Umarım istediğin yer olmuştur ama olmadıysa ben de pozitif bir yorum yapayım sana ..
Sınava hazırlandığım zamanlar bir sürü şey ters gitmişti aynen senin dediğin gibi ..
Eczacılık istiyordum ben de ama olmadı .
1 sene daha sınava girmeyi asla istemiyordum ve kendi puanımdan yaklaşık 20 puan düşük bir yeri yazdım.
İstemiyordum aslında hiç bir şekilde ..
Doğal olarak orası oldu ..
İlk sene hiç sevmedim tekrar sınava girmeyi düşünüyordum ..
Sonra ne mi oldu ?
Şu an çok seviyorum bölümümü ..
İyiki böyle olmuş diyorum ..

Fatih üniversitesi endüstri mühendisliğine tam burslu olarak yerleştim. Hepinizin yorumları için çok teşekkür ediyorum. Şimdiden alışmaya başladım gibi. Sanırım beni huzursuz eden bu belirsizlikti. Umarım 4 yıl sonrada mutlu olurum ve pişman olmam.

Peki şuan hala alışamadın mı bölüme. Ben hiçbir bilgi sahibi değilim desem yeridir.Beni biraz bilgilendirirsen çok sevinirim. Sağlık sektöründe çalışma imkanım var demiştin. Ne statüde bir çalışma bu mesela ?

Öncelikle hayırlı olsun. 4.sınıfa geldim ama hala ne iş yapacağımı tam olarak anlayamadım desem yeridir. Önce 1.sınıfta herkes müdür olacam ben yöneti olcam mezun olunca diye dolaşır ortalıkta ama o iş o kadar kolay değildir tabi mühendisler arasında en olası yöneticiler endüstricilerdir ama tabi mezun olur olmaz değil. Asıl hedefimiz herhangi bir sistemde üretim hizmet büyük küçük farketmez sistemin verimliliği arttırmak, üretimi arttırmak, karlılığı arttırmak ve bunun gibi şeyler. İlk 2 sene esas meslek hakkında pek bişey öğretmezler asıl olay 3.sınıfta başlıyo. Aslında sosyal olan insan ilişkileri iyi olan biri için çok güzel çok eğlenceli bi meslektir. Açıkçası senin adına bilgisayar müh gelmediği için sevindim endüstri bi bayana daha çok yakışıyor. Her sektörde çalışabileceğin gibi sağlık sektöründede çalışabilirsin çünkü endüstri diğer mühendislikler gibi tek bi alana hitap etmez makinacılar bellidir makinayla uğraşır inşaat desen öyle belki bilgisayarcılar biraz daha geniştir alana ama endüstri kadar değil. Ama bunu dedim diye hemen mutlu olma çünkü bu teorikte böyle pratikte özellikle küçük işletmelerde endüstri mühendisliği diye bi bölüm dahi olduğunu bilmezler. Dur şimdide hemen moralini bozma eğer sen kendi çalışmak istediğin alanı belirleyip o alanda kendini geliştirirsen bence çok iyi yerlere gelebilirsin.
Şimdilik aklıma gelenleri başka yazdım sormak istediğin bişey olursa yardımcı olabilirim.

ben demiştim kesin gelir diye
neyse hayırlısı olsun üzülme
kötü görünen şeylerde hep bi hayır vardır

Çok teşekkür ederim. Zaten ailemde birçok mühendis var. Yükselmenin öyle kolay olmayacağını herkes söylüyor. Peki yurt dışında belirli bir süre dil eğitimi almamın, ve sabancının kolu bir şirkette yaz tatillerinde staj görmenin bir faydası olur mu sence?

Tabiki olur fırsatın varsa sakın kaçırma. Dil çok önemli artık ingilizce bile tek başına yetmiyor, almanca da öğrenirsen çok iyi olur.

Açıkçası senin adına bilgisayar müh gelmediği için sevindim endüstri bi bayana daha çok yakışıyor.

Takıldım buraya ya :) Alakası yok sevdiğin meslek sana en çok yakışan meslektir

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliğini kazandım bende

Tebrik ediyorum bu arada konu sahibi arkadaşı

canım bnde aynı seyi yaşadım bi yıl boyunca eczacılık diye sınava hazrlandım istedğim puanı da yaptım tercih zamanı nolduysa endüstri müh bana yakın gelmye başladı yazdım ama son anda ezcacılıkla aynı puandı ve end yi üste yazdığım için o geldi şuan yıldız teknik üniversitesi endüstri müh. de okuyorum ve 2. sınıfa gecti hiiç sıkıntı yapmaa ya puanın heba olmadı sncta end müh de çok güzel bi meslek merak etme :)

Benim istediğim insanlarla iç içe olmak, fazlasıyla sosyal bir insanım. Buna engel olacak bir mesleğim olsun istemiyordum. Endüstri mühendisliğini araştırdıkça insanla iç içe olma durumu beni cezbetmeye başladı. İnşallah mutsuz olmam. Gerçi şuan ki sıkıntımda okulun evime 40 km uzakta olası. Benimde derdim hiç bitmiyor ki Ne yaramaz çocuğum ben

Bayan'a yakışıp yakışmaması olayına gerçekten katılıyorum.

Ben avukatım, gerçekten stresli bir meslek ve fizyolojik, psikolojik olarak kadın erkekten stres yapmaya daha meyilli..benim ablam bilgisayar mühendisi ve bencede bir bayana uygun değil..çünkü bir bayan iş hayatında sosyal olmaz ise depresif ve sinirli oluyor..bunu çalışma hayatına başlayınca anlıyorsunuz..Tabikide mesleğinde çok başarılı olan bilgisayar mühendisleri olabilir. Ama genel akdın psikolojisi için Endüstri Mühendisliği daha uygun. Tebrik ederim seni.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…