• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite durumum ve annem

Diamondheart

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
273
190
103
Kisaca anlatiyim universitede okudugum bolumu sevmiyorum ve cocuklugumdan beri istedigim baska bi bolum var.Simdiki bolumumde birinci sinifi bitirdim ama hic bana gore bir bolum degil biraz da annemin istegiyle girdim.Okulu dondurup tekrar sinava hazirlanmak istiyorum.Bu konuyu uzun suredir dusunuyorum ve okumak istedigim bolumle ilgili bi cok arastirma da yaptim.Ben kararimi verdim sinava tekrat hazirlanmak istiyorum.Ama bunu anneme soylemeye bi turlu cesaret edemiyorum.Bunun iki nedeni var birincisi annem bu bolumu kazanmami cok istiyordu ikincisi zaten su gunlerde cok sinirli durduk yere sinirleniyor.Bu durumu ona nasil acikliycam daha once bunu yasamis olan var mi

Bu hayat annenizin degil, sizin. Kendi hayatiyla ne istiyorsa yapabilir, sizin hayatiniza karisamaz. Yazdiklarinizdan resit oldugunuzu anliyorum, sadece kendinize karsi sorumlusunuz artik. Bunlari sindirirseniz "nasil aciklayacagim"i bulursunuz zaten.

Bu hayat annenizin degil, sizin. Kendi hayatiyla ne istiyorsa yapabilir, sizin hayatiniza karisamaz. Yazdiklarinizdan resit oldugunuzu anliyorum, sadece kendinize karsi sorumlusunuz artik. Bunlari sindirirseniz "nasil aciklayacagim"i bulursunuz zaten.
Evet resitim ve bu hayat benim hayatim bu meslegi ben yapicam bu yuzdende secen ben olmaliyim ama sanki hayal kirikligina ugratacakmis gibi hissediyorum ve tavrindan cekiniyorum

Ya aslında bunun bi önemi yok çünkü ben karar verdim çoktan
Ama genede diyim gıda mühendisliği okuyorum tarih istiyorum
Siz bilirsiniz tabi ki ama gida muhendisliginin is alani daha fazla diye biliyorum tarihe gore. Akademisyen olmayi mi planliyorsunuz?

Okulu dondurmadan sınava hazirlanma sansin olmaz mi? Böylece kazanamazsan eldeki bulgurdan da olmamis olursun..

Türkiye hayaller ülkesi değil gıda mühendisliği bırakılıp tarih okunmaz.Aaa hayaller falan tamam da tarih okuyup işsiz kalacaksınız değmez onca bunalıma.Illa okuyacağım derseniz de tarih için yeniden çok büyük bi çabaya da gerek yok zaten seneye okulla birlikte hazırlanın kazanırsınız.Ama bi kez daha diyorum burası türkiye bu riske değmez

Ben olsam gıda mühendisliğinde kalırdım. Öğretmenliğin atama sıkıntısı var çünkü.
Ama yine de sen içinden ne geliyorsa onu yapmalısın. İleride pişman olacağın bir meslek yerine severek yapacağın bir mesleği seçmen daha önemli.
Ogretmenlik dusunmuyorum zaten universitede kalmayi arastirmaci olmayi dusunuyorum ki gidada kalsam bile onun atamasi ogretmenlikten daha zor

Türkiye hayaller ülkesi değil gıda mühendisliği bırakılıp tarih okunmaz.Aaa hayaller falan tamam da tarih okuyup işsiz kalacaksınız değmez onca bunalıma.Illa okuyacağım derseniz de tarih için yeniden çok büyük bi çabaya da gerek yok zaten seneye okulla birlikte hazırlanın kazanırsınız.Ama bi kez daha diyorum burası türkiye bu riske değmez
Gida muhendisligi zannettiginiz gibi muhtesem paralar kazandiran bi meslek degil artik tarihten daha beter o konularda arastirmalarimi yaptim benim sorunum o degil

Gida muhendisligi zannettiginiz gibi muhtesem paralar kazandiran bi meslek degil artik tarihten daha beter o konularda arastirmalarimi yaptim benim sorunum o degil
Bence mevzu para degil. Akademisyenlik muthis bir idealistlik isteyen bir meslek. Iyi dusundunuz mu? Ozellikle Turkiye'deki akademi ortamindan cok sikayet duydum ben. Yanlis anlasilmasin, annenizin size patronluk taslamasini hos karsilamiyorum elbette ama sonunda cok uzulebilirsiniz.

Bence bölümünüz güzel. Idealiniz belki farklıydı ama hayat sartlarinı da bir dusunun. Size tavsiyem okudugunuz bolumdeki puanlarinizi yukselmeye bakin ve aynı anda çift anadal yapın. Olmuyorsa halihazirda üç universitede ikinci universite kapsaminda tarih okumaniz mumkun. Her iki durumda da iki bolumu birden okuyup bitirirsiniz.

Bence bölümünüz güzel. Idealiniz belki farklıydı ama hayat sartlarinı da bir dusunun. Size tavsiyem okudugunuz bolumdeki puanlarinizi yukselmeye bakin ve aynı anda çift anadal yapın. Olmuyorsa halihazirda üç universitede ikinci universite kapsaminda tarih okumaniz mumkun. Her iki durumda da iki bolumu birden okuyup bitirirsiniz.
Muhendislige hicbir ilgim yok bu bolumden mezun olsam bile bu sektorde calismam o yuzden bu bolumde cift anadal yapmanin ya da zorlamanin bi anlami olmadigini dusunuyorum sayisala kafam calismiyor ve sektore ilgim yok neden muhendislige devam edeyim?
Ben o konuda kararimi verdim dedigim gibi sorunum tavsiye istedigim konu o degil

Ama iki bölümün sınav alanları farklı değil mi

Yani yanlış biliyor olabilirim de lisede ne okudunuz

Sözel yapabilecek misiniz sınavda

Akademisyen olamazsan b planı ne olacak

Zira tarih vs büyük bir derya içinde kaybolmaya da müsait

Muhteşem paralar kazandıran bi meslek olmadığının farkındayım ama tarihten iui durumda olduğuna eminim.Üniversite de kalma hayaliniz varmış sanırım çok güzeller hayaller bunlar elbette ama inanın bunlar o kadar kolay şeyler degil sadece başarıyla çalışmakla da olmuyor malum.Hayat sizin tabi ama bi 5 6 yıl sonranızdan yazıyorum bunları,degmiyor.Karar sizin dilerim pisman olmazsınız

Back
X