• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite durumum ve annem

Muhendislige hicbir ilgim yok bu bolumden mezun olsam bile bu sektorde calismam o yuzden bu bolumde cift anadal yapmanin ya da zorlamanin bi anlami olmadigini dusunuyorum sayisala kafam calismiyor ve sektore ilgim yok neden muhendislige devam edeyim?
Ben o konuda kararimi verdim dedigim gibi sorunum tavsiye istedigim konu o degil

Annene de böyle diyeceksin işte

Ya da hem okul hem sınav bir arada çalışıp kazanınca diyeceksin

Abim antalyada gıda mühendisliğindeyken,aileden gizli tekrar sınava girip,yeditepe fiziği kazanmıştı...babam olmaz gidemezsin dediği halde o kaydını çoktan yapıp gitmişti bile...babamı iknaya çabalarken zaten yapacağını yapmış sadece olmuş olana onay bekliyormuş meğer...şimdi hiç pişman değil...hangisini seviyorsan onu yap

Okurken hazırlan sınava daha kolay oluyor.lisede sağlık lisesini kazanmıştım istemedim,ailem hepsi polis polislik oku dediler onuda istemedim.universitede senin gibi okuduğum bölümü sevmiyordum seneye tekrar sınava girdim tercihlerimi yaptim,turizm ciyim yoğun çalıştığım bir dönemdi nete giremiyordum annemi arayıp tercihleri onaylanmasını istedim oda 2,3sirayi boş görünce okuduğum bölümü başka unimlerden eklemiş boş kalmasın diye :D ve yine aynı bölümü kazanıp haberim olmadığı için şok olmuştum.suan açıktan okuyorum ama yaş ilerledikçe pişman oluyorsun inan çünkü büyükler doğru söylüyor.bizde dinlemedik zamanında sende dinlemeyeceksin biliyorum :) ama biz söylemiş olalım.

Ama iki bölümün sınav alanları farklı değil mi

Yani yanlış biliyor olabilirim de lisede ne okudunuz

Sözel yapabilecek misiniz sınavda

Akademisyen olamazsan b planı ne olacak

Zira tarih vs büyük bir derya içinde kaybolmaya da müsait
Onumde bir sene var ve edebiyatim kuvvetlidir guzel bir calismayla turkiyenin iyi tarih bolumlerimden birine girebilecegimi dusunuyorum.Akademisyen olamazsam da ogretmenlik harici bir suru secenek var muze gorevlisi olabilirim restorasyon ve arkeolojik kazi calismalarinda danisman olarak calisabilirim.Turkiyede bir seyler olmazsa yurtdisinda Turk tarihiyle ilgili alanlarda calisabilirim.O konulari arastirdim onumde bir suru secenek var

Bence dondurmadan hazırlanın. Bişey olmaz en fazla ff olur dersleriniz, dondurmanın çok manası yok. Kimseye söylemeden hazırlanın, kazanırsanız söylersiniz. Hem 1. Sınıfta ki yök derslerini yeni gideceğiniz bölümde saydırırsınız.
Ama şöyle bişey var tarih bölümünün önü çok açık olmadığından öğrencilerin hepsi akademisyenlik kasıyo. Yani ortalamalar vs çok yüksek. Ev arkadaşımda tarih okuyor ondan biliyorum, mühendislikte akademisyen olarak kalmak inan daha kolay. Ortalama yapman ve biraz ingilizce gayet yeterli çünkü mühendislik öģrencileri pek okulda kalmak istemez.

Okurken hazırlan sınava daha kolay oluyor.lisede sağlık lisesini kazanmıştım istemedim,ailem hepsi polis polislik oku dediler onuda istemedim.universitede senin gibi okuduğum bölümü sevmiyordum seneye tekrar sınava girdim tercihlerimi yaptim,turizm ciyim yoğun çalıştığım bir dönemdi nete giremiyordum annemi arayıp tercihleri onaylanmasını istedim oda 2,3sirayi boş görünce okuduğum bölümü başka unimlerden eklemiş boş kalmasın diye :KK70: ve yine aynı bölümü kazanıp haberim olmadığı için şok olmuştum.suan açıktan okuyorum ama yaş ilerledikçe pişman oluyorsun inan çünkü büyükler doğru söylüyor.bizde dinlemedik zamanında sende dinlemeyeceksin biliyorum :) ama biz söylemiş olalım.
Zaten kaydimi sildirmiycem ama hem derslere girip hem sinava hazirlanmak imkansiz cunku bolum dersleri cok agir

Bence dondurmadan hazırlanın. Bişey olmaz en fazla ff olur dersleriniz, dondurmanın çok manası yok. Kimseye söylemeden hazırlanın, kazanırsanız söylersiniz. Hem 1. Sınıfta ki yök derslerini yeni gideceğiniz bölümde saydırırsınız.
Ama şöyle bişey var tarih bölümünün önü çok açık olmadığından öğrencilerin hepsi akademisyenlik kasıyo. Yani ortalamalar vs çok yüksek. Ev arkadaşımda tarih okuyor ondan biliyorum, mühendislikte akademisyen olarak kalmak inan daha kolay. Ortalama yapman ve biraz ingilizce gayet yeterli çünkü mühendislik öģrencileri pek okulda kalmak istemez.
Muhendislige ilgim yok o yuzden dusunmuyorum.Gizlice hazirlanmayi ve kazaninca soylemeyi dusundum ama oyle yaparsam sonradan daha cok tepki almaz miyim neden sakladin diye?

Abim antalyada gıda mühendisliğindeyken,aileden gizli tekrar sınava girip,yeditepe fiziği kazanmıştı...babam olmaz gidemezsin dediği halde o kaydını çoktan yapıp gitmişti bile...babamı iknaya çabalarken zaten yapacağını yapmış sadece olmuş olana onay bekliyormuş meğer...şimdi hiç pişman değil...hangisini seviyorsan onu yap
Tesekkur ederim destegin icin :) hayata bir kere geliyoruz ve yaslaninca geriye bakipta keske zamaninda sunu yapsaymisim diye icimde kalsin istemiyorum:)

Muhendislige hicbir ilgim yok bu bolumden mezun olsam bile bu sektorde calismam o yuzden bu bolumde cift anadal yapmanin ya da zorlamanin bi anlami olmadigini dusunuyorum sayisala kafam calismiyor ve sektore ilgim yok neden muhendislige devam edeyim?
Ben o konuda kararimi verdim dedigim gibi sorunum tavsiye istedigim konu o degil
Sayısala kafanız calısmadan bu bölümü nasıl kazandınız bilemiyorum. Burada yapilanlar nacizane tavsiyeler. Akademisyenlik guzel bir ideal ancak akademisyen olmak o kadar kolay degil. Kadrolar mebin ogretmenlik alimlari gibi degil. Mulakatlarda isler tamamen degisebiliyor. Bu konuda deneyimliyim o yuzden soyluyorum. Ancak elbette ki sevdiginiz seyi yapmalisiniz sonucu kotu bile olsa en azindan benim tercihimdi dersiniz. Annenize de bize anlattiginiz gibi anlatin iste. Bolumunuzu sevmediginizi ve bu alanda kesinlikle calismayacaginizi sizi mutlu eden bolumun tarih oldugunu falan filan...

Muhendislige ilgim yok o yuzden dusunmuyorum.Gizlice hazirlanmayi ve kazaninca soylemeyi dusundum ama oyle yaparsam sonradan daha cok tepki almaz miyim neden sakladin diye?
Hazırlandım demezsin tarihe edebiyata ilgim vardı çok okudum zaten ygs bilgilerim tazeydi dersin. Çünkü eğer hazırlanacam dersen ve kabul ederlerse ailen bi beklenti içine girecek bu da seni biraz etkiler. Söylemezsen kafan rahat hazırlanırsın. Bir de bence vize ve finallerinede girersin, bişey kaybetmezsin

Sayısala kafanız calısmadan bu bölümü nasıl kazandınız bilemiyorum. Burada yapilanlar nacizane tavsiyeler. Akademisyenlik guzel bir ideal ancak akademisyen olmak o kadar kolay degil. Kadrolar mebin ogretmenlik alimlari gibi degil. Mulakatlarda isler tamamen degisebiliyor. Bu konuda deneyimliyim o yuzden soyluyorum. Ancak elbette ki sevdiginiz seyi yapmalisiniz sonucu kotu bile olsa en azindan benim tercihimdi dersiniz. Annenize de bize anlattiginiz gibi anlatin iste. Bolumunuzu sevmediginizi ve bu alanda kesinlikle calismayacaginizi sizi mutlu eden bolumun tarih oldugunu falan filan...
Bolum zaten cok yuksek puanli bir bolum degil sayisalin en tirt bolumlerinden ayrica ezbere dayali sinav sisteminde universite kazanmak icin einstein olmaya gerek yok :) tesekkur ederim yorumunuz icin :)

Hazırlandım demezsin tarihe edebiyata ilgim vardı çok okudum zaten ygs bilgilerim tazeydi dersin. Çünkü eğer hazırlanacam dersen ve kabul ederlerse ailen bi beklenti içine girecek bu da seni biraz etkiler. Söylemezsen kafan rahat hazırlanırsın. Bir de bence vize ve finallerinede girersin, bişey kaybetmezsin
Dusundum bunu cok ama yeri gelcek haftasonlari sabahtan aksama ders calisicam hic mi anlamayacaklar

Tarih okuyacağına evde otur lise mezunu kal daha iyi.
Malesef sana bunu bir eğitimci olarak söylüyorum. O kadar yıl emek verceksin ve bozulan psikolojin olacak
Master yapan biri olarak da şunu diyebilirim ki akademisyenlik o kadar kolay değil
Yüksek lisans alımlarında bile türlü şaibeler dönerken akademisyenliği hiç anlatmayım
Anne sözü dinle sen

Tarih okuyacağına evde otur lise mezunu kal daha iyi.
Malesef sana bunu bir eğitimci olarak söylüyorum. O kadar yıl emek verceksin ve bozulan psikolojin olacak
Master yapan biri olarak da şunu diyebilirim ki akademisyenlik o kadar kolay değil
Yüksek lisans alımlarında bile türlü şaibeler dönerken akademisyenliği hiç anlatmayım
Anne sözü dinle sen
Kararliyim bu konuda istedigim gibi olmasa da en azindan sansimi denemis olurum bu konuyu da zaten acma nedenim beni yargilamaniz degil

Kisaca anlatiyim universitede okudugum bolumu sevmiyorum ve cocuklugumdan beri istedigim baska bi bolum var.Simdiki bolumumde birinci sinifi bitirdim ama hic bana gore bir bolum degil biraz da annemin istegiyle girdim.Okulu dondurup tekrar sinava hazirlanmak istiyorum.Bu konuyu uzun suredir dusunuyorum ve okumak istedigim bolumle ilgili bi cok arastirma da yaptim.Ben kararimi verdim sinava tekrat hazirlanmak istiyorum.Ama bunu anneme soylemeye bi turlu cesaret edemiyorum.Bunun iki nedeni var birincisi annem bu bolumu kazanmami cok istiyordu ikincisi zaten su gunlerde cok sinirli durduk yere sinirleniyor.Bu durumu ona nasil acikliycam daha once bunu yasamis olan var mi
Annen sınava tekrar hazırlandığını biraz geç öğrense ne olur? Tepkisi daha mı fazla olur?
Bu kararı da sen ver

Kararliyim bu konuda istedigim gibi olmasa da en azindan sansimi denemis olurum bu konuyu da zaten acma nedenim beni yargilamaniz degil

Yahu yargıladık mı bi abla nasihati
Hasbinallah vaktimizden çalıp cevap yazıyoruz onda da trip yiyoruz

Back
X