- 27 Ocak 2020
- 2.081
- 3.747
- 63
- 22
- Konu Sahibi Portakalmarmelat
-
Bayağıdır konuşmuyorduk sağol yazdığın için :)Derslerine calıs.
Kimseyle sevgili olup unidekı senelerini ziyan etme.
Arkadaslarindan dostluk anlamında beklentin olmasın eglenmene bak.
Yok dışlanan biri değildimde çok insanlarla muhatap olmazdım genel olarak yalnız takılırdım , çok güvenmiyordum insanlara hala öyleyim :) evet çoğunlukla üniversitenin frklı olduğu konusunda konuşmalar duydum olduda tanıdığım biri ile üniversiteye gitmezsem tek başıma sıkıntı çeker miyim farklı karşılanır mıyım yer yön bulabilir miyim vs. gibi kaygılarım var çünkü tecrübem yok hep farklı geldi üniversite hayatı yani kısaca çok bilgim yokLise zamanı yalnız veya dışlanan biri miydiniz? Sanki üniversiteye gidince her şey farklı olacak hayali kuran biri gibi geldiniz de çok hevesinizi kırmak istemem ama böyle planlarsanız olmaz.
Kocaeli üniversitesini bilmiyorum ama genel konuşursam ilk hafta çok önemli. Okula gitmeyi ihmal etmeyin. İlk haftalarda kulüp kayıtları olur, seveceğiniz birkaç kulübe kayıt olup zamanla bunları deneyebilirsiniz.
Tek bir arkadaş grubuna da takılıp kalmayın. Dersler başladıktan sonra ihmal etmeden çalışın sonraya bırakmayın.
Pek ayrıntılı sormamışsınız o yüzden aklıma gelenler bunlar oldu.
Ya uzak biryere gitmeyi düşünmüyorum maddi anlamda çokta aileme zora sokmak istemiyorum yurtta yapamam çünkü ev tutsam kira deseniz oda masraf birde bilmediğim biryer zorluk çekmek istemem açıkcasıKocaeliyi bilmiyorum ama üniversitede eğlenicem üniversiteyi kaliteli bi yerde okumak istiyorum diyorsan muhakkak eskişehir ilk tercihin olsun.
İnsanlar farklı farklı şehirlerden gelecek. Birkaç birbirini tanıyan çıkabilir ama herkesle benzer konumda olacaksınız.Yok dışlanan biri değildimde çok insanlarla muhatap olmazdım genel olarak yalnız takılırdım , çok güvenmiyordum insanlara hala öyleyim :) evet çoğunlukla üniversitenin frklı olduğu konusunda konuşmalar duydum olduda tanıdığım biri ile üniversiteye gitmezsem tek başıma sıkıntı çeker miyim farklı karşılanır mıyım yer yön bulabilir miyim vs. gibi kaygılarım var çünkü tecrübem yok hep farklı geldi üniversite hayatı yani kısaca çok bilgim yok
Yani umarım aşık olmam orada yada birine güvenmem aşık olursam zaten al başına belayıDediğin üniversiteyi bilemiyorum ama genel olarak bir tavsiye verecek olursam kendin olmaktan vezgeçme, kendinden ödün verme ve herkese hemen güvenme.
Bunun dışında derslerinin yanında farklı alanlarda da kendini geliştir üniversite yılları çok değerli :)
Sağol canım ama nedense çok kötülüyorlar kocaeliyi bende ister istemez soğuyorum dikkate almalı mıyımKocaeli üniversitesi iyidir.
Kcoaelinin en büyük artısı İstanbul ve Sakaryaya yakın olması. :)
İstanbulda üniversite hayatının dibine vururken Sakarya'da haftasonu inzivaya çekilebilirsin.
Hayırlısı olsun. ❤
Bence yalnız üniversiteye gitmekten korkma hatta tanıdık biriyle gitme o zaman yeni arkadaşlıklar edinmen çok daha zor. Üniversite kendi ayakların üzerinde durmayı öğrenmen için çok güzel bi zaman bence. Ben küçük bi şehirde büyüdüm ailemden ayrı bi yere gitmedim hatta özgüven eksikliğim vardı sonra üniversite için tek başıma büyük bi şehre gittim 5 yıl sonra döndüğümde yeni bir bendimYok dışlanan biri değildimde çok insanlarla muhatap olmazdım genel olarak yalnız takılırdım , çok güvenmiyordum insanlara hala öyleyim :) evet çoğunlukla üniversitenin frklı olduğu konusunda konuşmalar duydum olduda tanıdığım biri ile üniversiteye gitmezsem tek başıma sıkıntı çeker miyim farklı karşılanır mıyım yer yön bulabilir miyim vs. gibi kaygılarım var çünkü tecrübem yok hep farklı geldi üniversite hayatı yani kısaca çok bilgim yok
Sağolun tekrardan :) üniversiteleri çoğunlukla kötülüyorlar ister istemez soğuyorum giden gitmeyin boşa yazık diyorİnsanlar farklı farklı şehirlerden gelecek. Birkaç birbirini tanıyan çıkabilir ama herkesle benzer konumda olacaksınız.
Hazırlık olan bir bölümse güzel bir altyapılı başlangıç yapabilirsiniz.
Şimdiden bunları kafaya takmayın bence çünkü planla programla olmuyor.
Ayrıca bilmediğiniz şeyleri orada da sora sora öğrenebilirsiniz ayıp değil, yardım edecek olanlar çıkacaktır. Hatta sora sora deneye yanıla hem kendi yönünüzü bulursunuz hemde insanlarla iletişime geçtiğiniz için yeni kişiler tanımış olursunuz.
Zamanla elbette güveneceğin insanlar olacak çok güzel dostluklar kuracaksın belki aşık da olacaksın ama bunlar için acele etme bunu demek istedim. Ben 5 yıl yurtta kaldım mesela türkiyenin her yerinden arkadaşım var hepsi çok değerli, üniversiteden de var yakın arkadaşlarım ama bunlar zamanla oluyorYani umarım aşık olmam orada yada birine güvenmem aşık olursam zaten al başına belayıgüvenmek güvenmem belki yalnız kalmamk için geçinirim sadece o yalnız takılmak isteyen biriyim çoğunlukla dışlanmakta istemiyorum umarım tanıdığım birilerine denk gelirim orası hakkında bişey bilmiyorum malesef :)
Onlar çok biliyorlar herhalde annelerinin karnında üniversiteyle ilgili her şeyi bilip çıkıyorlar.Sağolun tekrardan :) üniversiteleri çoğunlukla kötülüyorlar ister istemez soğuyorum giden gitmeyin boşa yazık diyorbende geleceği çok düşünürüm kurarım kafamda evham yaparım çömez gibi etrafa sormayın enayi yerine koyarlar falan diyolar vs.vs. olumsuz birsürü şey ister istemez içimde bi kaygı oluştu düşük bir bölüm tutarsa ve gidersem ne halde olurum diyorum
Kocaeli de kuzenim okuyordu, çok seviyordu.Sağol canım ama nedense çok kötülüyorlar kocaeliyi bende ister istemez soğuyorum dikkate almalı mıyımçok video izledim bakındım 1 kere sınav yerim oraya gittiği için gördüm ama çok kapsamlı bilmiyorum diğer yerlerini üniversitenin. Umarım tutar orası :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?