Yemek konusunda arada dışarıda yemek hariç çok ekstra masrafınız çıkmayacak gibi görünüyor. Bu durumda yemek konusunda çok masrafınız olmaz.
Zincir kafelerin bazıları üniversite bölgesinde var, Muğla merkezde zaten her şey istemediğiniz kadar var. Bunun bütçesini zaten biliyorsunuzdur şu anki hayatınızdan.
Konserler Muğla'da yaz kış aktif olarak var. Büyükşehirlerdeki kocaman konserler gibi düşünmeyin, genelde belli başlı büyük barlarda oluyor. Fikir vermesi için Holly Stone Muğla'ya bakabilirsiniz, özellikle kışın en aktif konserler orada oluyor. Ayrıca üniversitenin bulunduğu konum itibariyle Akyaka, Milas ve Bodrum'a çok kolay gidebilirsiniz, dolayısıyla buralardaki sosyal etkinliklerden de faydalanabilirsiniz, özellikle Akyaka yarım saat mesafede.
Şimdi baktım, yanlış anlamadıysam diş hekimliği direkt Muğla merkezdeymiş (merkeze yakın mahalle dediğim tıp fakültesi). Sosyal anlamda daha da rahat olur. Civarda rahatça gidip bir şeyler içebileceğiniz avm, parklar vs de var.
Yukarıda deniz kenarı bir şehir istiyorum demişsiniz, Muğla'da üniversitenin olduğu yer deniz kıyısında değil. Deniz kıyısı için en yakın yer Akyaka, o da yarım saat-45 dk mesafede. Ama tabii ki Muğla'nın birçok deniz kıyısı yeri var, vaktiniz olduğunda biraz yol yapıp Akyaka, Akbük, Ören, Bodrum; -biraz daha uzağa gidip- Marmaris, Dalyan, Ortaca/Sarıgerme taraflarına da gidebilirsiniz, muhtemelen haftasonu olur.
Öğrenciliğimi Muğla'da geçirmedim ama gördüğüm kadarıyla öğrenciler için rahat. Çok fazla öğrenci var. Giyim kuşam anlamında da rahattır, sonuçta hem turizme hem öğrenciye çok alışık bir yer.