• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite için

feracelife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
352
69
38
37
üniversiteyi nasıl kazanabilirim bana kendi çalışma taktiklerinizden önerebilir misiniz ?

sınav zamanı nasıl çalıştınız?

ben ders çalışmaya başladım. beni engelleyen durumları en aza indirgedim örneğin internete 7-8 günde bir giriyorum artık.
sıkı çalışmaya başladım ama çok yavaş soru çözüyorum hızımı bir türlü arttıramıyorum
bir günde 2 -3 konu çalışamıyorum yetiştiremiyorum
ancak 1 ders çalışıyorum onuda anlayarak , sonrasında soru çözmeye vaktim kalmıyor.

hukuk fakültesini istiyorum
gerçekten fedakarlık yapmaya başladım.
önceden çok uyurdum artık az uyuyorum nete fazla girmiyorum vs.
daha düzenli bir hayatım var
ama bazen çok karamsarlığa düşüyorum acaba olur mu yapabilir miyim diye

bu sınav psikolojisi beni çok kötü etkiliyor motivasyonum düşüyor

bu durumlarda ne yapmalıyım

siz kendi kazanma hikayenizi yazar mısınız nasıl çalıştığınız vs.

bu yoldan geçen ablalarım beni ve akranlarımı aydınlatmanız dileğiyle
iyi akşamlar :)

ayrıca 11.sınıf tm öğrencisiyim

tavsiyeleriniz benim için her zaman çok önemli oldu ve tavsiyeleriniz hep uyguladım .
ve hayatımı düzene koymama sizin tavsiyeleriniz vesile oldu

inş yine hayatımda yenilikler yapıp . yanlışımı görebileceğim tavsiyeleriniz gelir :)

kisa bir iki taktik vereyim
konuyu kavradiktan sonra test cozerken mutlaka sure tutun pratiklik saglar
en sevdiginiz konulari sona birakin. mesela paragraf cozmeyi sevmiyorsaniz 19-20:00 arasi paragraf cozun sekizden sonra da en sevdiginiz cografyayi cozun
bildiginiz konulari da sk sk tekrar edin
geometri yaptikca zevk verir
bulmaca cozmek gibi dusunun
matematikte sorulari farkli yollardan cozmeye calisin. her soruyu uc farkli yolla cozun
sudoku oynayin
....
...

..

Test usulu sınavlarda tavsiyem çok soru çözülmesi. Bol bol soru çöz.Altyapın varsa konuları çok irdeleme.Şimdiki sistem nasıl bilgim yok ama ben sınava deneme çözerek girmiştim.

Üzerinden epey vakit gecti ama, , şöyle bi oneride bulunabilirim. Konu calismaya dalma, yuzeyel oku sonra cozumlu sorulardan ogrenmeye çalış daha cok faydasini görürsün. Ben gunde 10 saat calisiyorsa bunun en fazla yarim saati konu idi. Ezber sınavı degil universite sınavı sonucta.

Hukuk istiyorsan netten bak araştır hangi derslerin yüzdesi ağırlıklıysa ona daha çok odaklan.

Önemli olan çok soru çozmek ve denemelere girmek ama konu eksiğin varsa soru çözmenin çok da anlami yok. Şimdi konulara ağırlık ver bilgi eksikliğinı tamamla hızlıca ama mutlaka bitirdiğin her konudan sonra test çöz. Sınava yakın artık konuların bittiği için full soru çözersin. Konuları ne kadar erken bitirirsen o kadar kar.

üniversiteyI nasıl kazanabilirim bana kendi çalışma taktiklerinizden önerebilir misiniz ?

sınav zamanı nasıl çalıştınız?

ben ders çalışmaya başladım. beni engelleyen durumları en aza indirgedim örneğin internete 7-8 günde bir giriyorum artık.
sıkı çalışmaya başladım ama çok yavaş soru çözüyorum hızımı bir türlü arttıramıyorum
bir günde 2 -3 konu çalışamıyorum yetiştiremiyorum
ancak 1 ders çalışıyorum onuda anlayarak , sonrasında soru çözmeye vaktim kalmıyor.

hukuk fakültesini istiyorum
gerçekten fedakarlık yapmaya başladım.
önceden çok uyurdum artık az uyuyorum nete fazla girmiyorum vs.
daha düzenli bir hayatım var
ama bazen çok karamsarlığa düşüyorum acaba olur mu yapabilir miyim diye

bu sınav psikolojisi beni çok kötü etkiliyor motivasyonum düşüyor

bu durumlarda ne yapmalıyım

siz kendi kazanma hikayenizi yazar mısınız nasıl çalıştığınız vs.

bu yoldan geçen ablalarım beni ve akranlarımı aydınlatmanız dileğiyle
iyi akşamlar :)

ayrıca 11.sınıf tm öğrencisiyim

tavsiyeleriniz benim için her zaman çok önemli oldu ve tavsiyeleriniz hep uyguladım .
ve hayatımı düzene koymama sizin tavsiyeleriniz vesile oldu

inş yine hayatımda yenilikler yapıp . yanlışımı görebileceğim tavsiyeleriniz gelir :)
Gunde en az 8saat calistim.bir yil dershaneye gittim.konulari Iyi ogrenip cok soru cozdum.kendime sure tutup sinav yaptim 3-5 gunde bir.yanlislarimmin ustune gittim.neden yanlis oldugunu ogrendim.ve ossde ilk bine girdim :)

Sayisalciydim ben de.Konulari iyi calis bol ve farkli kaynaklardan soru coz ve kendine inan :)

Gunde en az 8saat calistim.bir yil dershaneye gittim.konulari Iyi ogrenip cok soru cozdum.kendime sure tutup sinav yaptim 3-5 gunde bir.yanlislarimmin ustune gittim.neden yanlis oldugunu ogrendim.ve ossde ilk bine girdim :)
Tebrik ederim bayiliyorum senin gibi insanlara :KK15:

Once konulara calıs ogren sonra da bol bol soru coz. Soru cozdukce eksigin olan yerleri gorceksin zaten oralara tekrar çalışırsn. Soru cozdukce de hızlanırsın simdilik cok dert etme onu. Daha 11.sınıfmssn simdiden duzenli olarak calısmaya baslarsan kazanamaman icin hic bi sebep yok. Ben mf ci oldugum halde tm de 6 bindeydim. Zor degil yani isteyince yapılır. Bi de şimdiden sınav stresine girdiysen seneye isin zor

Back
X