Ben matematik bölümü mezunuyum ve İŞSİZİM!! Bir türlü iş bulamıyorum bulsam da kalıcı olamıyorum.. sanırım öğretmeblik yapamıyorum kwndimi geliştirmeye çalışıyorum ama olmuyo bi türlü sadece eşim calışıyo kendimi ona yük gibi hissediyorum .. özgüvenim sıfur artık napcam ben
Özel ders veren matematik öğretmeni arkadaşım geçen ay ikinci evini aldı çok çok yüksek bir fiyata.
Özel derslerin saati 100 liradan başlıyor. Üstelik matematik gibi hemen hemen her öğrencinin ihtiyaç duyduğu bir ders. Neden bu yolu düşünmüyorsunuz?
İğneleyici sözler söylemiyo ama “sana iş bakalım mı ?” “Yetişöiyo para ek iş bakayım” gibi söylemleri var.. bide para isteyemiyorım ihtiyaclarım için .. ben babamdan bile bekarken para isteyemiyodum eşime muhtaç olmaj istemiyorum nasıl yasamımı devam ettircem bu sekilde bilmiyorum pss zaren cok zorlu bi sürec Allah düşmanımı kpssye hazırlanmak zorunda burakmasın
Özel ders veren matematik öğretmeni arkadaşım geçen ay ikinci evini aldı çok çok yüksek bir fiyata.
Özel derslerin saati 100 liradan başlıyor. Üstelik matematik gibi hemen hemen her öğrencinin ihtiyaç duyduğu bir ders. Neden bu yolu düşünmüyorsunuz?
İlan verin. Gazete olur, duraklara asmak olur, internet siteleri olur. Birden akın akın gelmeseler de bu yıl cep harçlığınız çıkar. Gelecek yıl iyi kazanırsınız.
İğneleyici sözler söylemiyo ama “sana iş bakalım mı ?” “Yetişöiyo para ek iş bakayım” gibi söylemleri var.. bide para isteyemiyorım ihtiyaclarım için .. ben babamdan bile bekarken para isteyemiyodum eşime muhtaç olmaj istemiyorum nasıl yasamımı devam ettircem bu sekilde bilmiyorum pss zaren cok zorlu bi sürec Allah düşmanımı kpssye hazırlanmak zorunda burakmasın
Ben matematik bölümü mezunuyum ve İŞSİZİM!! Bir türlü iş bulamıyorum bulsam da kalıcı olamıyorum.. sanırım öğretmeblik yapamıyorum kwndimi geliştirmeye çalışıyorum ama olmuyo bi türlü sadece eşim calışıyo kendimi ona yük gibi hissediyorum .. özgüvenim sıfur artık napcam ben
Bazısı şanslıdır senin yaptığından daha fazla hata yapıp kalıcı olur oysa senin çabanı gören yoktur, göçebe yaşarsın.Bazısı bilir ama nasıl yol izleyeceğini bilemez,kalıcı olamıyorum diye üzülür ama bilmediği tek şey üzülerek ayrıldığı her iş kapısı onun tecrübe defterine yazdığı birer satırdır.Sonra bir bakmış ki yıllarca aynı yerde çalışan adamdan daha güzel işler çıkartır olmuştur.Kalamadım diye üzüldüğü her an onun heybesine yeni yöntemler atmıştır.Ve gün gelir o da kalıcı olur,kök salar olduğu yere.Çünkü artık heybesi dolmuştur,şimdi vakit onları öğrencilerine paylaştırıp onları geliştirme vaktidir.Şimdi düşün güneşe hep aynı evin balkonundan mı bakmak istersin yoksa yolculuk zahmetlerini çekip farklı ülkelerdeki evlerin balkonundan bakmak mı?
Bunları yazan; canını dişine takmasına rağmen öğrencilere derste iddia oynatan,soru çözümlerinde öğrenci gelmesin diye dua eden,idareye öğretmen arkadaşlarını kötüleyen kişiler gibi kurumlarda kalıcı olamayan 5 senede 5 kurumda çalışmış bir edebiyat öğretmeni yani ben.
Duygularını çok iyi anlıyorum.Ben iyi değil miyim sorusunu ben de çok sordum.Biliyorum bu soruyla özgüvenini yıkmaya da başladın.Ama yapma.Sadece kendine inan ve güven.Kendine güvenmiyorsan işte o zaman iyi bir öğretmen olamazsın.İntegral veya türev sorusu çözemediğin için değil.Sevgiler
yahu matematik mezunusunuz matematik. Formasyonunuz var mı? Bakın bende işsizim ama siz varlık içinde yokluk çekiyorsunuz şu an. Özel ders verseniz yeter. (Ki alakasız bir branşın öğretmeniyim ben bile ortaokul matematikten özel ders verdim çok da memnun kaldılar). Yani ihtiyaç var beni bile kabul ettiler. Önce her yere ilan vermekle başlayın. Sadece kolejlere etütlere değil, ales ve kpss kurslarına da başvurun.
Özel ders verebilirsiniz ücretli öğretmenlik yapabilirsiniz hatta hiç birşey bulamadiniz gidin mahallenizdeki okula ogretmenlere yada müdüre durumunuzu anlatın. Öğrencilerin velilerinden biz çocuğa ders almak istiyoruz yonlendirebileceginiz biri var mı diyen soran oluyordur mutlaka. Ben varım deyin. Yani ne bileyim geçenlerde bir yerde görmüş tüm hatırlamıyorum letgo da mı sahibinden mi öyle bir yerde bile özel ders ilanlari vardı.
Özel ders olayının ilk başlangıcı genelde komşunun/arkadaşın çocuğuna ücretsiz bir - iki saat derslerine/sınavına yardım etmek bir daha yardim talep ederlerse sonrasında " şekerim biliyorsun ozel ders veriyorum,öğrencilerden son anda saat değiştiren oluyor bu yüzden programimi artik onlara göre ayarliyorum" diyerek ücretsiz çerez ders yardımına son vermektir.Yaslari birbirine yakin Uc -dort öğrenciyi bir araya getirip çalışma grubu yapanlar da var.Saati 100 değil kişi başı 40 TL yapıp totalde saat ücretinden fazla kazanıyorlar.
Birseyler yapmak istemeniz bile çok güzel. Yan gelip yatan yıllarca koca parasi yiyen milyonlarca kadın varken. Evde de çalışıyoruz ütü çamaşır demeyin çalışan kadinlar da bunları yapıyorlar.
Cevreye hic ihtiyaciniz yok universiteye bu yil baslayan kardesim iki tane ilkokul ogrencisi buldu ders vermek icin. Internetten arastirin
Not olarak ekleyeyim sadece matematik dersi vericem diye odaklamayin kendinizi calisan anne babalar ilkokula giden cocuklariyla ilgilenemedikleri icin derslerine yardimci olacak birilerini ariyorlar boyle seyleri degerlendirin.