• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite öğrencisinin ,yaşadığı zorluklar .

zaten tanımadıı kişiler değildir.. artı evin en büyük sorunu erkekler için yemektir.. kuzşn 1 ay boyunca makarna yemiş eskişehirdesenağlama bi geldi makarnadan nefret etmiş.. maddi sıkıntı da değil üstelik zahmet ve zaman kaybetmemek için artı bulaşığı sevmedişiği için.. ayda 1 tüm dezgaha yığılan kona ve kuruyan bulaşıkları yıkıyorlarmış..
bulaşık yemek temizlik en büyük sorun.. pislikten batmasalr bari. onun dışında kötü şeylere bulaşacağını falan sanmayın. o da bir kişi. doğru ve yanlışı ayırd edebişecek yaşta.. siz o yaşta tak başınıza neler yapıyordunuz bi düşünün? artı evde kaldıında su ısınma nasıl oluyo? o da var problem olabilir ama varsa da mükemmel rajatlık derim. . belki ve belki ulaşım ve para.
ama erkekler eve çıktıında en büük dertleri bulaşık yemek yapmak ve temizlik oluyo.. kavgalar falan hep bu sebepten çıkıyo.

öğrenci evinin en büyük yemeği
makarna ve patates kızartması
hee bir de hazır çorba..kaydirigubbakcemile2
ah ah nerde o günler
bu topik beni alıp götürüyooo vallaa
hayat bana öyle güzel şeyler öğretti ki üniv yıllarımdaaa.s

ah ah nerde o günler

ozlempau,aynen dediğin gibi soruyorum ne pişirdiniz diye ya makarna yada hazır çorba..
onlara kolaylık olsun diye.evden kuru fasulya ve nohut haslayıp dondurucularına koydum.sorduklarında tariflerde veriyorum..

canım benim anneciğim bize sürekli koli yollardı, börekler, çörekler, hatta yemek de yapardı saklama kaplarında yollardı, imkanınız varsa siz de yapabilirsiniz.

Ben de ailemden ayrı bir şehirde, evde yaşayan üniversite öğrencisiyim, size annemin yaptığı ve öğrencilikte çok makbule geçen şeyleri yazmak istedim.

Oğlunuz eve geldiğinde ya da siz gittiğinizde, taşıması kolay(suları akmasın, sızmasın diye), rahat yenebilen yiyecekler hazırlayabilirsiniz, yaprak sarması, börek, poğaça gibi. Evde yalnızken bu yiyecekler öğrenciye zaman kazandırıyor, acil giderilmesi gereken açlık durumlarında ilk yardım gibi oluyor. :smiley-cool:

Oğlunuzun evine gittiğinizde ,olur ya, etrafın çok dağınık, çok karışık ya da pis olduğunu görebilirsiniz, bazı erkek anneleri gibi çıngar çıkarmayın, sabırlı ve sakin olun.

Oğlunuzun evine gittiğinizde onların almaktan pek anlamadığı deterjan, temizlik malzemeleri, bulaşık süngeri, tuvalet kağıdı gibi dayanıklı tüketim malzemelerini alarak onlara hem zaman hem de para tasarrufu yaptırabilirsiniz.

Bulaşık ve çamaşır yıkamada pratik yöntemlerinizi mutlaka öğretin, ve en önemli nokta; ev sobalı ise karbon monoksit zehirlenmesine karşı oğlunuzu mutlaka uyarın. Sobayı tıka basa kömürle doldurup uyumasınlar ve evi düzenli olarak havalandırsınlar.

Ve en önemli nokta oğlunuzun evine habersiz gitmeyin, oğlunuz ya da arkadaşları eve kız arkadaşlarını davet etmişlerse utanabilirler, ya da etrafta saklanması gereken şeyleri saklamaları için gereken zamanı onlara verin.

Şimdilik bu kadar, eminim oğlunuz yeni ev hayatını çok sevecektir ve inanın bu deneyim onu büyütecektir. Onun ve sizin için hayatınızda yeni bir dönem başladı, oğlunuz birey olma yolunda. Ne mutlu ona sizin gibi ilgili ve tatlı bir annesi var a.s.

canım benim anneciğim bize sürekli koli yollardı, börekler, çörekler, hatta yemek de yapardı saklama kaplarında yollardı, imkanınız varsa siz de yapabilirsiniz.

bu hafta sonu eşim yanlarına gidecek.. neler yaparım ben oğluma neler.....en yakında biz oturuyoruz ,diğer arkadaşlarıda sevinsin sevaptır.

ozlempau,aynen dediğin gibi soruyorum ne pişirdiniz diye ya makarna yada hazır çorba..
onlara kolaylık olsun diye.evden kuru fasulya ve nohut haslayıp dondurucularına koydum.sorduklarında tariflerde veriyorum..

ewet sadece sizin oğlunuz değil herkes böyle ama emın olun o patates kızartmasının
tadını hiçbiryerde bulamıyorsunuz bende canım bırkere ırmık helvası ıstemıstı butun malzemelerı aldım annemı aradım sordum tarifi aldım tarıfe gore yaptım resmen bır camur
camur gibi oldu ne renk var ne bısey gunlerce buzdolabının ustunde bekledı sonrada dosdogru çöpe...yerimseniben

ah ah nerde o günler

katılıyorum özlem.
patates ve makarna ile bu kadar çok çeşit yapılabileceğini üniversitede öğrendim ben.
ama yumurtayı da unutmayalım.
hatta son zamanlar ıspanaklı yumurtadan yola çıkarak semizotlu yumurta yapmaya kalkmıştık.:teytey:
siz kalkmayın ama sakın. çok kötü oluyor:roflol:

valla dağ çiçeğim ne yalan söyliyim kıskandım şimdi oğlunuzusırnaşık şey
şimdi onun gibi üniversitede öğrenci olmayı çok isterdima.s.

Öğrencilerin yaşadığı zorlukları duyuyordum ama bu kadar zorlandıklarını inanın bilmiyordum..elimden geldiğince öğrencilere bu güne kadar eşimle birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz ,özellikle ailesinden uzakta olanları,eve yemeğe alıyorum ,ihtiyaçlarını her zaman sorarız.bundan sonra daha fazla öğrencilerin yanında olacağım kesin..maddi anlamda çok sıkıntı yaşıyorlardır..oğlumdan biliyorum ,sonuçta eşim devlet memuru ,çok şükür geçinip gidiyoruz.ama çocuklarda haklı, zorunlu ihtiyaçlarına her zaman koşmalıyız..

Son düzenleme:
katılıyorum özlem.
patates ve makarna ile bu kadar çok çeşit yapılabileceğini üniversitede öğrendim ben.
ama yumurtayı da unutmayalım.
hatta son zamanlar ıspanaklı yumurtadan yola çıkarak semizotlu yumurta yapmaya kalkmıştık.:teytey:
siz kalkmayın ama sakın. çok kötü oluyor:roflol:

valla dağ çiçeğim ne yalan söyliyim kıskandım şimdi oğlunuzusırnaşık şey
şimdi onun gibi üniversitede öğrenci olmayı çok isterdima.s.

yerimsenibena.s.a.s.

Eğer oğlunuza evdeyken bişeyler öğretmişseniz, o devamını getirir. Öğretmemişseniz aynen devam ettirir.
yurtta pek fazla sorun olmaz. çünkü iş paylaşımı yoktur.
ama evde
Kim yemeği yapacak,
kim sobayı yakacak
kim markete gidecek;
.... gibi yapılacak işler oluyor.
eğer oğlunuz iyi arkadaş seçmişse sorun olmaz, okadar endişelenmeyin. Seçmemişse ikinci dönem haberiniz olur. Anne ben 1-2gün geç gelecem deer size zaten.. ev aramaya başlamıştır.:)
Öğrencilikte en güzel şey evden birşeyler gelmesidir. pasta, börek çörek gibi. biz bayram ederdik evden bişey geldimi. hele sarmaya,bayılırdık.
Bence sizde oğlunuza imkanınız varsa evde bişeyler hazırlayıp yollayabilirsiniz. Sobalı evde kalıyor demişsiniz ve ilk defa eve çıkıyor. oğlunuz neyin nerde ucuz olduğunu öğrenene kadar harclık yetmeyebilir haberiniz olsun. yakacak alınacaksa toplu olarak tek seferde almasını söyleyin. genelde torba torba kömür alır öğrenciler ,bitince bir torba daha. buda çok masraflı oluyor. biz ikinci senede anladık.
eve gidip-gelen kız arkadaşları varsa okuldan onlar arada el atarlar mutfaga zaten :)
sizde imaknınız nisbetinde ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.
öğrenciler eve çıkınca daha özgür olduklarını sanıyorlar, hele de erkekler. bu yüzden de derslerini sormayı ihmal etmeyin.
şimdilik hatırladıklarım bular

canım benim bir anne olarak,oğlumu gönderdiğim ilk günlerdeki kaygılarımı gördüm sende.ama arkadaşlar öyle güzel yorumlar yapmışlarki pek birşey kalmamış desem yeri var.
korkma bitanem korkma.benim oğlan bildiğin gibi ıspartada sana yakın aslında.biz amasya düşün hele nerden nereye.arada var 16-17 saatlik yol.ha deyince gidlmiyorda.üstelikte hiç yanına gidemedik türlü aksilikler nedeniyle.
ama inan,yetiş tarzı ve ahlaki değerleri olduğu sürece,korma.onlara güvenmemiz gerekiyor.gerci siz yakınsınız fazla sıkmadan yanında olduğunu hissettirin.ama öyle süt kuzuzu yapmayın haa.
evet bizimkide üç senedir evde,önceleri çok samimiydi ev arkadaşlarıyla,hatta biri buraya gelip yaz tatilini bile gecirmişti.ama sonra fazla samimilikten maraz doğdu işte,aksilikler oldu ve resmi oldular.yine aynı evdeler.ama daha iyi oldu.herkezin ayrı odası herkez odasından sorumlu,ortak malzemeler,giderler ortak para veriliyor.şimdi gül gibi geciniyorlar.ama herkez kendi yiyeceğini yemeğini kendi alıp yapıyor.böylesi iyi oldu benim oğlan biraz seccidir yemediği şeylerede para veriyordu önceden.bence seninkide öyle yapsın.fazlada yüz vermesin.sonra kullanıyorlar resmen.ama kendilerine güven dedimmi ooo alası oldu.görsen önceden bana yada babaya danışmadan birşey yapmasdı ama şimdi ondan akıllısı yok. fazlamı akıllı oldu ne.şaka bacım şaka.korkma bilinçli hareket ediyo.bize yüklenmemek için elinden geleni yapıyor.hayatı öğrenecek ağır ağır.acısıyla tatlısıyla.biraz önce bana dedinya kızım için .zorluklara alışmalıki dayanıklı olsun.aynen öyle.:1hug:
biraz önce oluşuma .kuru fasulyeyi bitürlü tutturamıyordu.yeniden tarifini verdim.burdan güzelde bir kurufasulye koymuştum yeniden.şimdi onu pişircek.pirinç pilavını kaçkez lapa yaptı bilsen.ama şimdi onu tutturdu.zamanla herşeyi öğrenecek güzelim sakın üzülme.hayat tabiki kuruyla pilav değil,herşeyi,tüm prosedürleri öğrenecek.ilmek ilmek,atacak düğümleri,ve kendi hayatını cıkartcak ortaya.inşallah güzel işler,hayırlı olur.Şeniz

canım benim bir anne olarak,oğlumu gönderdiğim ilk günlerdeki kaygılarımı gördüm sende.ama arkadaşlar öyle güzel yorumlar yapmışlarki pek birşey kalmamış desem yeri var.
korkma bitanem korkma.benim oğlan bildiğin gibi ıspartada sana yakın aslında.biz amasya düşün hele nerden nereye.arada var 16-17 saatlik yol.ha deyince gidlmiyorda.üstelikte hiç yanına gidemedik türlü aksilikler nedeniyle.
ama inan,yetiş tarzı ve ahlaki değerleri olduğu sürece,korma.onlara güvenmemiz gerekiyor.gerci siz yakınsınız fazla sıkmadan yanında olduğunu hissettirin.ama öyle süt kuzuzu yapmayın haa.
evet bizimkide üç senedir evde,önceleri çok samimiydi ev arkadaşlarıyla,hatta biri buraya gelip yaz tatilini bile gecirmişti.ama sonra fazla samimilikten maraz doğdu işte,aksilikler oldu ve resmi oldular.yine aynı evdeler.ama daha iyi oldu.herkezin ayrı odası herkez odasından sorumlu,ortak malzemeler,giderler ortak para veriliyor.şimdi gül gibi geciniyorlar.ama herkez kendi yiyeceğini yemeğini kendi alıp yapıyor.böylesi iyi oldu benim oğlan biraz seccidir yemediği şeylerede para veriyordu önceden.bence seninkide öyle yapsın.fazlada yüz vermesin.sonra kullanıyorlar resmen.ama kendilerine güven dedimmi ooo alası oldu.görsen önceden bana yada babaya danışmadan birşey yapmasdı ama şimdi ondan akıllısı yok. fazlamı akıllı oldu ne.şaka bacım şaka.korkma bilinçli hareket ediyo.bize yüklenmemek için elinden geleni yapıyor.hayatı öğrenecek ağır ağır.acısıyla tatlısıyla.biraz önce bana dedinya kızım için .zorluklara alışmalıki dayanıklı olsun.aynen öyle.:1hug:
biraz önce oluşuma .kuru fasulyeyi bitürlü tutturamıyordu.yeniden tarifini verdim.burdan güzelde bir kurufasulye koymuştum yeniden.şimdi onu pişircek.pirinç pilavını kaçkez lapa yaptı bilsen.ama şimdi onu tutturdu.zamanla herşeyi öğrenecek güzelim sakın üzülme.hayat tabiki kuruyla pilav değil,herşeyi,tüm prosedürleri öğrenecek.ilmek ilmek,atacak düğümleri,ve kendi hayatını cıkartcak ortaya.inşallah güzel işler,hayırlı olur.Şeniz

Canım arkadaşım,güzel yürekli Anne..:1hug:
yazdıklarını nefesimi tutarak okudum..içten yorumun için çok teşekkür ediyorum...
Rabbime şükürler olsunki Aklı başında bir evladımız var,herkesin evladı mutlaka kendine mükemmel:nazar:.İnşaAllah,hayatı boyunca herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkar ve iyi insanlarla eş olurlar..Şeniz

Oğluşum iki günlüğüne bizleri görmeye gelmiş ..haftaya sıkı bir sınav maratonuna giriyor,
istediği saatde yatıyor sabah da istediği saatde kalkıyor eskiden olsaydı başında durmadan vıdı vıdı durmazdım ,şimdi kıyamıyorum oğluşuma.en sevdiği yemeklerimden yapıyorum ona.bu arada harıl harıl atkı örüyorum .yarına kadar bitirmeliyim..delikafadulden

Oğluşum iki günlüğüne bizleri görmeye gelmiş ..haftaya sıkı bir sınav maratonuna giriyor,
istediği saatde yatıyor sabah da istediği saatde kalkıyor eskiden olsaydı başında durmadan vıdı vıdı durmazdım ,şimdi kıyamıyorum oğluşuma.en sevdiği yemeklerimden yapıyorum ona.bu arada harıl harıl atkı örüyorum .yarına kadar bitirmeliyim..delikafadulden

aynen benim annem gibisiniz :1rolleyes: sevgiler :1hug:

gözünüz aydın. :1rolleyes:
özlemiştir şimdi anne yemeklerini o.cokacimcoook
belki yola dayanabilecek birşeyler yaparsanız yanına verebilirsiniz götürürken.
poğaça, kurabiye falan gibi.
sınav döneminde yerler.

ya da giderken market alışverişini buradan yapabilirse birazını, orda bir de onla uğraşmazlar bir süre.
a.s.

gözünüz aydın. :1rolleyes:
özlemiştir şimdi anne yemeklerini o.cokacimcoook
belki yola dayanabilecek birşeyler yaparsanız yanına verebilirsiniz götürürken.
poğaça, kurabiye falan gibi.
sınav döneminde yerler.

ya da giderken market alışverişini buradan yapabilirse birazını, orda bir de onla uğraşmazlar bir süre.
a.s.

essmeralda,kek ve kurabiye yapabildim,daha fazlasını yetiştiremedim,hafta sonu olunca ev halkı malum evde ,diğer işlerde olunca ütü çamaşır vs,elinde dolu çanta ile gitmek istemiyor her ne kadar ısrar ettimsede,sen yemezsen oğlum arkadaşların yer dedim..Anne ne koyarsan koy bir günde hepsini bitiriyoruz diyor..hazır olunca bir solukta yiyorlardır..inş sömester tatilinde daha çok şeyler yaparım..a.s.

Dün Ankara'daki 7 öğrencinin başına gelen üzücü olay ,tüm Türkiye gibi benide çok üzdü,Allahım acılı ailelerine sabırlar ver.Yavrularımız sana emanet..

Back
X