• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite öğrencisinin ,yaşadığı zorluklar .

7 ögrencinn hayatını kaybetmesi beni okdar çk üzdü ki....
şimdiden korkmaya başladm ilerde çocuklarımn başına gelir dye.

bende ünw okuyorm ama ailemle kalıyorum.puanım tuttugu halde ailem ist dışına göndermedi.keşke gtseydm ama.insan çok şey ögreniyo gerçkten.bi çok arkadşm ewde kalıyo ordan biliyorm.bi çok zorlugu war tabi(bi çok arkadşmz sorunları aynen anlatmş zatn)
ewinizn yakın oldgnu söylüyodunz.siz çocugunzu makarna ,hazr çorbaya bırakmayn.yemek sorununu haledersenz en büyük sorunlarını çözmş olursunz.
okuldan gelip o yorgunlukla yemk yapmak çok zor gelir ögrenciye a.s
bizm okulda erkekler de makarna yemkten bıkmş,bizden taze fasulye tarifi istemşlerdi kaydirigubbakcemile3
güldük eglendk ama üzüldm içten içe tabi

dün akşam oğluşumla telefonda görüştüm hastalanmış..:teselli:
kolay kolay hasta olmazdı,telaşlandım tabi.ilaç almasını tembehledim ama gençlik işte bana bişi olmaz Anne diyor.
yarın sevdiği yemeklerden yapıp kargo ile yollamayı düşünüyorum..
bu aralar sınavlardan dolayı çok yoğunlar, benim onlara yapacağım sürpriz iyi gelecektir..
odun kömür telaşındalar.yemeklerini dahi yapamıyorlarmış mecburan bişiler atıştırıyorlar. her zamanda hazır yemek olmuyor.. öğrencileri yaşadıkları zorlukları şimdi daha iyi anlıyorum...

Oğlum ve 3 arkadaşı bu günden itibaren bekar evinde yaşamaya başladı.
sizlerden ricam ,daha önce bekar olarak evde tek başına veya arkadaşlarınızla yaşadınızmı,zorlukları nelerdir ?varsa güzel yanı nelerdir?
oğlum elbette sıkıntısını bizlerle paylaşmayacaktır ,kendisi eve çıkmayı çok istedi,şimdiye kadar yurtta kalıyordu,aslında kişisel gelişimi için ev yaşamı iyi olur umuyorum.yardımlarınızı bekliyorum..

bence oglunuz ıcın cok guzel olacaktır ama unı ogrencısı olupta bıde erkek olunca kım bılır ne degısık bı yasam olcakkk

arkasında dolanan bı anne
utuyapan bırı
yemek yaapan bırı ooolmadan yasamak zor olsa grk

Eğer ev arkadaşlarıyla iyi geçinebiliyorsa inanın hiç bir sorun yaşamaz,bi de maddi yönden durumu iyiyse...Ben 1 kız arkadaşımla kaldım sigara falan da içmiyorduk(sigara içenler para yetiştiremiyorlardı çünkü)ve ortamımız süperdi aradan yıllar geçti hala sağlam kalıcı arkadaşlıklarımız var,dışarda okumak insanın ufkunu genişletiyor,sorumluluk duygusunu aşılıyor bunu söyleyebilirim ve ben hala çok özlerim o günleri ki erkekler bu konuda daha rahatlar ama evleri biraz daha pasaklı oluyor genelde :)

Bende ailemden uzakta okudum.Yazdıklarınızı okuyunca annem geldi aklımaa.s
Üç arkadaşımla kaldım evde.sizin oğlunuz gibi.
Annem telefon eder,arada gelir alışveriş temizlik yemek yaradı.
Ben çok memnun olmazdım.Kendimi sürekli kontrol altında hissederdim.Arkadaşlarımın ailesi pek aramazdı.Onlar ne rahat derdim.
Yıllar geçti,şimdi ne yanlış şeyler düşünmüşüm diyorum:utangac:

Sizin oğlunuzda belki benim gibi düşünecek.Ama siz kontrolu ve yardımı bırakmayın.
Evlerine gidin kalın.Sadece yardım amaçlı değil.Çevredeki bakkal komşu v.s tanışın.İnanın o zaman çevredeki insanlarda onlara daha yakın davranacaklar.Ben bunu yaşadım anneciğim sayesindeŞeniz

Ama bir de şu var ki:ev içindeki düzenlerini eleştirmeden daha kolay neyi nasıl yapabilirler gösterin hayatları kolaylaşır.

yemek,temizlik.alışveriş v.s bunlar bir şekilde hallediliyor.Önemli olan birlikte kalanların uyumu.

Bence şu konuda içiniz rahat olsun.Kızlara göre erkeklerin birbirinden beklentisi daha az.Daha sorunsuz bir evi paylaşıyorlar.Birbirlerine kaprisleri pek olmuyor.

Çok abartmadan eliniz gözünüz üzerinde olsuna.s

Umarım başarıyla okulunu bitirir ve bu ev arkadaşlıklarını güzel anılarla anara.s.

Okurken üniversite yıllarım aklıma geldi :1rolleyes:

Yurtta kaldığım dönem en büyük sıkıntım;temizlik ve ders calışamamaydı,

daha sonra üç arkadaş eve çıktık fakat benzer sıkıntılar ev ortamında da

başgösterdi,temizlik,yemek yapımı,kira&fatura takibi,gelen giden misafir derken

bunaldığımı ve hala ders çalışabilecek ortam yakalayamadığımı anladığım noktada tek

başıma eve çıktım ve öğrenciliğimin en rahat dönemini yaşadım.Ev arkadaşlığı benzer

karakterler bir araya geldiğinde ve sorumluluklar paylasıldığında güzel oluyor.

Benim bölümüm diğer arkadaslara göre daha ağırdı ve daha çok ders calışmayı

gerektiriyordu ve aynı zamanda çalısıyordum.Akşam eve bitkin bir halde geliyordum ve

hep aynı tabloyla karsılasıyordum;kalabalık,dagınık,duman altı bir ev,birikmiş

bulaşıklar ve gürültü kafamçokkarıştı Tek başına yaşamak bu anlamda benim için büyük

avantajdı.Tüm yaşananlar iyi birer tecrübeydi,öğreten,büyüten,olgunlaştıran. a.s.

bende üniversite öğrencisiyim ailemin yanındayım ama yinede arkadaşlarımdan gözlemlediklerimi paylaşmak isterimm.

mesela temzilkte sorun yaşanabilir biri cok titizken diğeri değilse..

para konusunda sorunlar olabilir...genelde ne alınırsa fişler ortaya konulur ve paylasılır ama arkadası sadece kendi yediği bişeyi almıştır ortak hesaba dahil etmiştr..

bi de ayrı okullardalarsa sınawlara calısma konusunda farklılıklar olabilir biri çalışırken diğeri müzik dinlr arkadaslarını cagırır vs..

bunlar benim arkadaslarımdan gördüklerim..umarım oglunuz arkadaslarımın yaşadığı sorunları hiiç yaşamaz

bende üniversite öğrencisiyim yalnız yaşıyorum çok da mutlu bir hayatım var kendini bilen için çok güzel oluyor ama çoğu üniversite öğrencisi dağıtıyor benim komşularımla bile aram çok iyi ama ben çok evcimen biriyim o yüzden hiç bir zorluk yaşamıyorum eğer çocuğunuz kendisini bilirse hiç bir sorun yaşamaz ama erkeklere yemek bulaşık çamaşır zor geliyor bense çok seviyorum zaten burda beni herkes evli zannediyormuş a.s hiç bekar öğrencilere benzemiyor diyorlarmış hatta beni isteyen bile oldu :roflol: bu da çok kötü aslında bi kaç sütü bozuk bütün öğrencilerin adını kötüye çıkarıyorlar Çok üzgünüm çoook genelde erkeklere ev işleri zor geliyor bide içki sigara eve arkadaş getirme partiler falan başlıyo zamanla o zaman komşularla çok sorunlar yaşanıyor eve kız atıyorlar deniyor komşular tarafından o yüzden aslında komşulara dikkat etmek gerek aman banane dememek gerek a.s benim çok düzenli bir hayatım var içkim sigaram yok evime arkadaş da getirmem çünkü yalnıZlığı seviyorum yani dikkat etmek gerek bilhassa erkek çocuksa...çok kötü olaylar yaşandı bizim fakültede bu ev tutma durumundan isterseniz anlatabilirim a.s.

bende üniversite öğrencisiyim yalnız yaşıyorum çok da mutlu bir hayatım var kendini bilen için çok güzel oluyor ama çoğu üniversite öğrencisi dağıtıyor benim komşularımla bile aram çok iyi ama ben çok evcimen biriyim o yüzden hiç bir zorluk yaşamıyorum eğer çocuğunuz kendisini bilirse hiç bir sorun yaşamaz ama erkeklere yemek bulaşık çamaşır zor geliyor bense çok seviyorum zaten burda beni herkes evli zannediyormuş a.s hiç bekar öğrencilere benzemiyor diyorlarmış hatta beni isteyen bile oldu :roflol: bu da çok kötü aslında bi kaç sütü bozuk bütün öğrencilerin adını kötüye çıkarıyorlar Çok üzgünüm çoook genelde erkeklere ev işleri zor geliyor bide içki sigara eve arkadaş getirme partiler falan başlıyo zamanla o zaman komşularla çok sorunlar yaşanıyor eve kız atıyorlar deniyor komşular tarafından o yüzden aslında komşulara dikkat etmek gerek aman banane dememek gerek a.s benim çok düzenli bir hayatım var içkim sigaram yok evime arkadaş da getirmem çünkü yalnıZlığı seviyorum yani dikkat etmek gerek bilhassa erkek çocuksa...çok kötü olaylar yaşandı bizim fakültede bu ev tutma durumundan isterseniz anlatabilirim a.s.

yaptığın yorumun için teşekkür ederim.seni can kulağı ile dinliyorum..a.s.

erkelerde en büyük problem bulaşık temizlik dağınıklık eğer biri düzenli ise diğerleri dağını çıkarsa sorun başlıyor o bırakıyor öteki zaten yapmıyor sonr abi yerde kopuyor uyumlularsa zaten sürer gider değillerse sorun çıkaran evi terkeder mutlaka sonunda. eve kız almasına gelince de alacak tabiki ben üniv. dönemimde erkek arkadaşlar kız arkadaşlar beraber yemek yerdik sohbet ederdik gezerdik çok güzel olurdu hem kızlar daha çalıkan böyle ilikşiler ardından notları da getirir sen gidip onun adununu kırarsın o gelir senin hiç sevmediğin bulaşıklarını yıkar amcamın oğlu böyle bitirdi üniv. yi

Back
X