Üniversite okumak istiyorum fakat çok korkuyorum

Sakin ol sakin :)
Benden fazla ana kuzusu bulamazsin su hayatta
Ama ben bile alistim hatta okuduğum şehri ozlediim,ilk bi ay dişini sik sonrasi çok rahat geçiyor, kendini üzme

Senin yaşında hepimiz ana kuzusuyduk güzel kızım. En önemlisi etrafın senin durumundaki diğer öğrencilerle dolu olacak. Onlar nasıl dönüyorsa yurda sen de onlarla dönersin. Yurt hayatı zor tabii ev gibi olmaz ama üniversiteye giderken evinde yaşayan arkadaşlarından daha özgür olacaksın. Daha çabuk olgunlaşacaksın. İleride her konuda işine çok yarayacak.

Şimdiden kafanda kötü senaryolar kurmak sana hiçbir fayda sağlamaz. Sorunlar olacaktır, olunca çözümler de beraberinde gelir. Babana en büyük iyilik senin okuyup mesleğini eline alman olacaktır. Aldığın puanın keyfini çıkar.

canım özel olmazsa hangi şehiri yazdın?

korkmana gerek yok bunca insan gidiyor gideceğin yurttada illaki birileri iö olur onlara takılırsın

Ne guzel yeni bi doneme geciyorsun. Once işe saglikli dusunmek ve mutlu olmakla başla. Bolumun iyi. Okudugun cevre de iyi olursa cok sıkıntı yaşayacağını sanmiyorum.

Baştan söyliyim evet biraz uzulceksin,onları ariycaksin , ozliyceksin hatta gelmeseydim bile diyceksin
Ama sonra yavaş yavaş arkadaş edinceksin zamanin geçmeye başlicak. .
Sonra göz açıp kapayincaya kadar vize zamanı gelicek..
Böyle böyle geçicek zaman. .

devlet yurduna yerleşirsen zaten mümkün mertebe ikinci öğretimleri aynı odaya, aynı kata falan vermeye çalışıyorlar genelde öyle oluyor. mesela 4 kişilik odadaki herkes iö oluyor ve olması gereken de o zaten. senin gibi olan bir sürü insan var yurtta. çocuk değilsiniz artık üniv başlayabildiğine göre koskocaman bir birey olmuşsun demektir, kendi kararlarını kendin verebilecek olgunluğa erişmenin bir göstergesidir bu. yurtta oda arkadaşlarınla sorun yaşamadığın ve çok bunalmadığın sürece kafanda rahat olur çünkü yurtta aylık belli bi miktar para verirsin ve başkada bişeye karışmazsın. eve çıkmak daha büyük bi sorumluluktur ve senden bağımsız bir sürü değişken vardır ortada, ev arkadaşların, onların misafirleri vs o daha zor. gözünde büyütme, ailemden ayrıldım diye de üzülme. ama sana tavsiyem evine çok uzak bi şehri yazma.

Hiç korkma. Sen kendini bildikten sonra hiçbir şey olmaz. Oraya hangi amacla gittiğini hiç unutma. Küçük bir ilceden hiç gitmedigim bilmediğim bir şehre okumaya gittim. Anne kuzusu, nazli bir kizdim. Rabbim karşıma öyle insanlar çıkardı ki kardeş dedim. Hem de 5 tane. Yeri geldi ağladım gozyaslarimi sildiler yeri geldi kahkahalarima ortak oldular. Simdi bile gorusuruz. :) ilk bir ay her gün ağladım saklı saklı ben ne yapacam burada diye :) sonra 4 yılın sonunda yine ağladım. :) Allah im nasıl bırakırım burayı diye :) sen de öyle olursun inşallah :) ayrıca sadece sen ikinci öğretim olmayacaksin ki :) senin gibi bir çok insan olacak :) inşallah iyi insanlarla karşılaşır çok mutlu olursun. :) bu arada şimdi mesleğimi yapıyorum :)

Senin suan hissettiklerini inan bana ilk başta herkes yaşıyor. Hatta seninle aynı duygular içinde olan bir sürü arkadaşın olacak cevrende. Ne zamana kadar ailenle kalabilirsiniz ki? Yaşam denilen şeyin de bir müddet var. Ailenle sonsuza kadar kalmayacağız için içinde bulunduğun suan derin bir nefes al ve ben önce kendime güveniyorum de tatlım. Yurt hayatı çok eğlencelidir Ayrıca tecrübeli biri olarak söylüyorum bunu :)

Ben de senin gibiydim çekingen korkak 4 kız kardeştik hepimiz de okuyorduk sadece babam çalışıyordu okula giderken tek düşüncem aileme yardimci olmaktı şimdi ise öğretmenim canımkendine güven :)))

bende aileme aşırı derecede bağlıyken i.ö öğrencisi oldum. Korkarak gittim ama sonrası çok güzeldi hala bittiği için üzülüyorum. İkinci öğretim öğrencisi olmakta ayrı güzeldir :) tabi yurt hayatı ev hayatı eğer iyi arkadaşlarınızda olursa aile yanındaki hayatınızı aratmaz. üniversite hayatı eğer istenilirse çok güzel ve faydalı bir şekilde olur. Korkmayın cesaretli olun unutmayın ki sizinle birlikte bir sürü insan aynı şeyi yaşadı yaşıyor ve yaşayacak insan alışıyor. Şehir dışında okumak tek başına olmak hayatı öğretiyor.
Sadece arkadaş edinmek için lütfen acele etmeyin önce iyice bir gözlem yapın arkadaşlarınızı ona göre seçin sonrası güzel olur.

Herkesin yüregıne saglık cok tesekkür ederim iyiki foruma yazmışım derdimi okudukça biraz daha rahatlıyorum

Küçük bi şehirden büyük bi şehire geldim bende üniversite okumaya. Beş yil devlet yurdunda kaldım. En güzel arkadasliklarm yurtta oda arkadaşlarımla oldu. Mezuniyet düğün doğum ve şimdi hep oda arkadaslarm yanımda. Korktuğun kadar hiç bir şey yok üniversiteyi kazanan iyi kötü bitiriyo. Ayrıca kyk ya başvur burslara başvur oturduğun yerin kaymakamligi ve Belediyesi de burs verir. Her türlü okursun. Benim eşim de üniversiteyi burslarla okudu ailesinden beş kuruş almadı. Ayrıca ikinci öğretim okumak daha rahat bir suru avantajn olur günün sana kalır kaliteli yaşarsın hem de hocalar cok tutmuyo erken bırakıyo. Boşuna stres yapma ben okuduğum şehirde evlenip kaldm hem de universireden hocamla hhayatın ne getireceği belli değil.

Ne kadar şanslıymışsınız hayatınızda..Cok tesekkür ederim

Canım her zaman ailenin yanında olamazsın ki eğer zaten onlardan ayrılmadan yaşamaya devam edersen 30 yaşına da gelsen hala küçük bir çocuk olursun. kendi ayakların üzerinde durmayı, olgunlaşmayı öğrenmek için uzaklaşman ayrılman gerekir. Ayrıca yurtta kalmak 1-2 ay hadi taş çatlasın 4-5 ay belkiii seni zorlayabilir özlersin hergün saatlerce telefonda internette konuşmadan duramazsın ama sonrasında senin yurt arkadaşların/ev arkadaşların senin bir diğer ailen olur.. ilk aylar eğer evin yakınsa her ay eve giderken sonraları 2-3 ayda bir eve gitmeye başlayacaksın. Ve en önemlisi ailenin değerini de öğreneceksin. ( bunları diyorum çünkü bende üniversite öğrencisiyim ve ailemden uzakta okuyorum :) )
2.öğretim olmaya gelirsek öyle korkulacak bir saatte çıkmayacaksın emin ol! :) daha doğrusu bizim okul ve birçok okulda 2.öğretim dersleri 3 gibi başlayıp 7 gibi bitiyor. Yeni sistemli olanlar da da bizim yazın bu sistemle oldu 4.30-5 gibi başlayıp 8.30 gibi bitiyordu. Ama hocalar çok geç saate kalmak istemediğinden ve hergün 4-8 arası dersin olmadığından haftada olsa olsa 2 gün 8.30 gibi çıkıyorsun. Ve emin ol üniversite çevresi ister gece 11 de çık tıklım tıklım oluyor :) hem o yurtta veya o bölgede sadece 2.öğretim olarak sen yoksun ki!! kendi sınıfından bile en az seninle aynı yere gidecek 10-15 kişiyi bulursunn ^^
Birde yok ben genede akşam 7den sonra dönemem dersen 1.öğretimlerin derslerine gir. Bizim okulumuzda 2 sınıfta birbirinin derslerine girebiliyor.. Bazı hocalara derse girmeden haber verip hocam sabahki dersinize girebilir miyim dedin mi olay bitiyor.. Kazanacağın okulda da bu imkan varsa belki tüm derslerini sabah bitirip gönül rahatlığıyla yurduna dönersin :) sıkma canını bunlarla.. güzel şeyler düşün uykuların güzel hayallerini düşünmekten kaçsın :)

[QUthenovaa, post: 41819513, member: 626356"]Ne kadar şanslıymışsınız hayatınızda..Cok tesekkür ederim[/QUOTE]
Ne demek sen canını sıkma böyle şeylerle eve gel git yaparsın devamszlik hakkın olur. Yakın olursan her ay gider gelirsin. Biz birbirimizin yerine imza bile atardik hem hocalar da eskisi gibi değil genc nesil olduğu için öğrenci halinden anlıyor. Sen ayakta dur yeter. Yanlız öyle pat diye güvenme kimseye. Ilk bi boşluğa dusersn bi haftada yeni şehire de arkadaşlarına da alışrsn. Ne kadar sanslisn ki üniversite okuyacaksn. Senin yerinde olmak isteyen bir sürü kişi var sen bunu başarysn. Düşünsene bi iş sahibi olup Ailene destek olacağını. Kolunda altın bilezign olacak kimseye minnet etmezsn senden iyisi olmaz.

canimmm keske o gunlerime geri donebilsem keskeeee

bende senin gibiydim evin tek kiziyim babamla anlastik bi donem yurtta kalacaktim eger alisamazsam eve cikacaktim(beni yurda biraktiklari ilk gun sabaha kadar agladim sonra arkadaslarim beni teselli etti) 1. donem bitti ve babam fikrimi sordu ben hayirrrrrr ben arkadaslarimdan ayrilmam dedim yurt cok rahat ben devlet yurdunda kaldim ozel bile degildi eve ciksam bir suru dert yok su parasi,elektrik, dogalgaz,bulasik, yemek..........

zaten odada gececiysen herkes gececi olur oyle ayarlar yurt. bizim oda 6 kisilikti 1 kisi gunduzcuydu oda bizden ayrilmamak icin odasini degistirmiyordu :) sabahlara kadar sohbet eder bazen aksam 5 deki derse gec kalirdik uyumaktan :) ayrica geceleri korkma cunku gunduz kadar gece egitimide var yani yalniz degilsin bende ilk basta endiselenmistim nasil yani gece 21:30 da ders mi biter diye ama oyle cokta keyifliydi. hiccc endiselenme hayatinin ennnn guzel yillari olacak bu ablana yaz sonra cok hakliymisssin diye :)

simdiden basarilar diliyorum......keyfin kacsin evet ama neden biliyor musun? unuversite bitecek diye :)

üniye başladığım ilk sene bi kız da beraber başlamıştı oda arkadaşım. hacettepe psikolojideydi
tam 1 hafta sonra okulu bıraktı
neymiş yapamıyomuş
odada hiç konuşmazdı
ben konuşmaya çalıştım hep aldım onu ankarada gezdirdim
ama ben de geleli bir hafta olmuştu aslında
ben de ailemden ilk kez ayrılmıştım ilk kez yurtta kalıyordum
ama kız kendini öyle bi kitledi ki yok. annesi geldi tamam kızım yapamıyosan eve dönelim dedi
aldı gitti kızını
salaklığına doymasın şimdi nasıl bir geleceği tepti
sordum kıza evde oturuyorum okumuyorum dedi
,ailesinde de hata çocuklarını hayata hiç hazırlamamışlar
mesela kız dışarda buluşmazmış arkadaşlarıyla, arkadaşı eve gelirmiş
yemeğini önüne koyar önünden alırlarmış
dışarı tek çıkmasına izin vermezlermiş
al sonuca bak.

Bende böyleydim birde ek yerleştirmelerle gelmiştim düşün i.ö mim ek yerleştirmelerle geliyorum gece gündüz ağlıyordum sınıftaki herkes kaynaşmış ben okulu bile tanımıyorum falan yurdumda bölümümden kimse yok tek gidip geliyordum ama bir sürü öğrenci var senin gibi elbet alışıyorsun ha ben gene herseyden korkuyorum ama korkunun ecele faydası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…