üniversite okumayı düşünüyorum

ceylamm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
309
235
133
arkadaşlar 28 yaşındayım evliyim 1.5 yaşında kızım var harita teknikeriyim devlette çalışıyorum yaptığım işte mutlu değilim hayalimde hep hukuk okumak vardı ama yanlış yönlendirilmeler sınav sistemleri şansızlık derken bu hayalimi gerçekleştiremedim bu sene sınava girip hukuk kazanım hakim olmak istiyorum.size çok mu geç kaldım kazanmış olsam hem çocuk hem okul hem iş nasıl olur bilmiyorum ama şansımı deneyip hayalimi gerçekleştirmek istiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim litfennn

selam, bence hayat kendini o karad hırpalamak için çok kısa sadece kendini tatmin etmiş olursun diye düşünüyorum, bu sana yeni bir diplomadan başka birşey kazandırmaz, he birçok şeyi kaybetmene neden olabilir ama
yani bana göre

Dalga geçerek degil gayet ciddi olarak söylüyorum.

"Azimle İş.yen,duvarı delermiş." gerçekten azimedersen neden yapamayasın canım? ben de 25 yasındayım gelecek dönem açık öğretimden lisans tamamlayacağım inş.eger gayet güzel bir iş bulursam belki özelde bile istadigim mühendisliği okurum... nasip canım

şansını denemekte fayda var allahtan ümit kesilmez ve hiçbir zaman geç sayılmassın allahın izniyle..

ne kadar istediğinize bağlı bu hayalinizi gerçekleştirmek.
hukuk fakültelerinde birçok yaşını başını almış kimseler oluyor. yaş kesinlikle dert olmaz. derse devam zorunluluğu genelde olmuyor.
şansınızı deneyin, eğer kazanırsanız, okulda düzenli çalışırsanız, fazla yorulmadan bitirirsiniz de. yata yata diploma veren bir bölüm değildir hukuk, bunu bilerek tercihinizi yapar ve gereken emeği verirseniz hepsi olur.
yaşınız problem olmaz.

evet tabiki başarırsın bende inanıyorum
iki çocukla hukuk bitirmiş bir kadının hikayesini duymuştum
ama ne için niye çok yıpratıcı bir süreç olacaktır
nedenlerin bunları göğüslemeye değecek kadar büyükmü onu merak ediyorum

geç olup olmamasından ziyade;

hukuk zor bir bölümdür insanlar kıytırık bölümlerden bile okul uzatabiliyorken hukukta uzatma ihtimali çok yüksek.daha hocaların takma durumuda var. bazı hocalarda evli çocuklu diye tölerans gösterir. hevesinizi kırmak istemem sadece ihtimali söylemek isterim bir çocukla ve ev işleriyle o kalın kitaplara çalışabilecekmisinz? benim hukuk okuyan, yemek yemeye vakti bile olmayan arkadaşlarım oldu. yorumum belki sert oldu ama ben kafama koyduğumu yaparım diyenlerdensenz neden yapamayasınız...

ben herşeyden çok aileye zaman ayrılmasının doğru olduğuna inanıyorum, gerçek hazzı ailedeki mutluluk veriyo
hiçbirşey ondaki doyumdan daha büyük olamz
bu kadar çok şeyin arasında ailenize yeteri kadar hakkıyla zaman ayırabilmeniz imkansız
birşeyleri eksik yapmak yarım bırakmak zorunda kalıcaksınızdır buna değermi verilmesi zor bir karar

Merhaba, 28 yaş nedir ki ben üniversitedeyken 40'lı yaşlarda hanımlar vardı. Hiç geç kalmış değilsiniz. Üstelik hayalinizin bu olduğunu söylüyorsunuz. Gerek bölüm, gerekse de bebeğiniz mutlaka zorlayacaktır. Ama gerçekten istediğiniz bir şeyse eminim üstesinden gelebilirsiniz. Seneler sonra "keşke" dememk de cabası olacak. :) Bu arada yanlış anlaşılma olmasın bence bahsettiğim yaşlarda da insanın istediğini yapması, bunun için çaba harcaması çok güzel. O yüzden kendinizi hiç geç kalmış hissetmeyin.

Son düzenleme:
bende suan üniverste okuyorum ve benimle okuyan bi bayan var 40-45 yaslarinda onunda 2 tane cocugu varmis yani sizde isterseniz neden olmazsin. belki biraz zorlancaksiniz ve kolay olmayacak ama hergün sevmediginiz bi isi yapmakda sizi cok yipratir ve mutsuz eder diye düsünüyorum.

hukuk fakültesini kazanmak çok zor hadi kazandınız diyelim okumasıda bir hayli zor iş ev çocuk okul bir elle iki karpuz tutulmaz bence benim fikrim bu...

sana kendimden örnek vereyim
işletme mezunuyum
uzun yıllar özel sektörde çalıştım
son zamanlar ağlayarak gittim işe
para kazandım mı kazandım çok şükür ama yaptığım işten memnun değildim
bir gün yeter artık dedim ve bastım istifayı
bir on yıl daha ağlayarak işe gitmekten, sinir stresle yaşlanmaktansa ömrümün 4yılını feda ederim istediğim mesleği yaparım dedim.

iyikii de öyle düşünmüşüm.
şuan yurt dışında üniversite öğrencisiyim.
hazırlık okuyorum. seneye fakülteye geçeceğim.
inşallah lisans bittikten sonrada hem çalışıp hem akademil anlamda ilerlemeye devam edeceğim.

odamın duvarında kocaman "Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır!.." yazdı yıllarca.
boşuna değilmiş:)) Rabbim gönlüne göre versin.. Hakkında hayırlısı olsun inşallah:)
insan isteyince mevlamda yol açınca ne olmazlar oluyor..
Yeterkii kul inansın çalışsın azmetsin ve umudunu kaybetmesin:16:

canım hukuk gerçekten çok güzel ancak bir o kadarda zor bir bölüm hayatından bir çok fedakarlık yapman gerekebilir. hakimlik mesleğine giriş için 35 yaş sınırı var ancak beş yıl avukatlık yapmış olanlar için bu sınır 40, hakim olabilmek için öncelikle adalet bakanlığının ösymye yaptırdığı yazılı bir sınav var (bu sınavda yaklaşık 8-9 bin arasında ilk yediyüze falan girmen gerekiyor alınan hakim sayısına göre bu sayı biraz yükselebilir yada azalabilir) eğer yazılı sınavı geçersen sözlü sınav yani mülakat var, buradada birazıcık referansın ve senin kendine güvenin önemli ayrıca yapılan güvenlik soruşturmasındada ailende veya sende hakimliğe engel bir durum olamamsı lazım(örnek ailenden birinin ya da senin yüz kızartıcı bir sabıkanın olması gibi ), ondan sonra bir yıl stajı var ve en stajın sonunda da staj sonu sınavı var. yazdıklarım umarım gözünü korkutmamıştır.:) ancak hakim olamasan bile hukuk mezunlarının icra müdürlüğü, özel veya kurum avukatlığı, hukuk müşavirliği gibi başka bir çok seçeneğide var umarım yardımcı olmuşumdur kolay gelsin:))

İnsanların isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yok. Yeter ki iste.
Ben üniversite öğrencisiyim. Sınıfımda 35 yaşlarında iki çocuk annesi açık öğretim lise mezunu bir abla var.
Düşün hiç liseye gitmemiş yıllar sonra liseyi açıktan bitirmiş ve şuan iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okuyor ve dereceyle girmiş biliyor musun?
Ne demiştim: "İnsanların isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yok!"

Ben de size bir "öğrenci"mden örnek vereyim, kendisi hem hastahanede çalışır, hem iki çocuğuyla mükemmel zaman geçirir, hem benim bulunduğum bölümde dereceye oynayabilecek kadar iyi bir öğrencidir. Yetmediyse bir de başka bir enstitüde yüksek lisans yaptığını ve arada çok lezzetli börekler kekler yapıp okula geldiğini de ilave edebilirim. :) Benim bu müthiş kadından çıkardığım ders, asla "ayy yaa hiç vaktim yook" dememem gerektiği. :)

Tabi durum maddi olanaklara da bakıyor. Eğer çocuklarınızın bakımı ve ev işleri için profesyonel yardım alabilecekseniz neden olmasın? Artık birinci öğretim öğrencileri 4 yıllık sürede harç da ödemiyorlar bildiğim kadarıyla, eh baktınız bitmeyecek, kimsenin de sizi odunla kovalayacak hali yok. :) Hiçbir şey kaybetmezsiniz şansınızı denemekle. :)

Ben azmin elinden bişey kurtulamaz, yaş geçmiş hikayelerine pek inanmıyorum canım..
Evet bizim okulda da vardı, yaşça büyük abiler ablalar..
Paraları b.k gibi.
Keyfe keder geliyorlardı, bilmem kaçkere sınava girmişler falan filan..
Çocuğunuz olmasa belki ama, bence çok zor.
Ki hukuk zaten çok zor..
Millet yıllarca dershaneye gidiyor, kendini paralıyor..
Zekanızı küçümsemiyorum sakın yanlış anlamayın, kafanız bölünür ev, çocuk, hayat şartları, tam odaklanamazsınız...
Fulle yakın istiyor adamlar..
Yani öyle kıytırık bir bölümden bahsetmiyoruz sonuçta..
Bence hiç bulaşmayın derim.. :)

Bence yaparsınız niye yapamayasınız?

Ben bundan yıllar önce üniversite sınavına hazırlanırken anneme ciddi ciddi dedim, gel beraber girelim sen de hukuka gir diye... Zira benimle beraber sınava girecekmiş gibi bir disiplinle ve ilgiyle yaşıyordu... Yok dedi delirme. 4 sene göz açıp kapıyıncaya kadar geçti. Ve 6-7 sene sonra annemin ailesinin çok acil iyi ve güvenilir bir avukata ihtiyacı oldu, o zaman girseydin şimdi bu meseleye sen bakardın dedim, doğru, keşke okusaydım dedi...

Aile huzuru vs'ye de takılmayın, buralarda pek denmiyor ama her kadının aile dışında da bir alanı olmalı...

Eşinizin desteği çok önemli ama bence; sizi desteklerse elbette yaparsınız düzeninizi bozmadan, huzursuzluk yaşamadan...

Çok güzel hareketler bunlar :)

cevap veren zaman ayırıp okuyan herkese teşekkürler. evet belki çok zor ama denemekten bir şey kaybetmem heralde zaten çalışıyorum derslerime. şu an bir devlet kurumunda memurum çocuğuma da bakıcımı bakıyor gündüz iş yerinde çalışamıyorum eve gidince de çocukla ilgileniyorum yemesi uykusu akşam 9010 gibi uyuyor o saatten sonra çok verimli çalışamıyorum eşim sonsuz destek veriyor keşke yapa bilsen diyor.zaten kazanırsam mecburen ikinci öğretim yazıcam çalıştığım için. ben zaten kararlıyım çok istiyorum sadece acaba bu şartlarda boşuna mı çabalamış olurum çünkü hakimli için yaş sınırı 35. ben de 28 yaşındayım ne bileyim herke için herşeyin hayırlısı olur umarım. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim fikirleriniz için.

arkadaşlar 28 yaşındayım evliyim 1.5 yaşında kızım var harita teknikeriyim devlette çalışıyorum yaptığım işte mutlu değilim hayalimde hep hukuk okumak vardı ama yanlış yönlendirilmeler sınav sistemleri şansızlık derken bu hayalimi gerçekleştiremedim bu sene sınava girip hukuk kazanım hakim olmak istiyorum.size çok mu geç kaldım kazanmış olsam hem çocuk hem okul hem iş nasıl olur bilmiyorum ama şansımı deneyip hayalimi gerçekleştirmek istiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim litfennn

işin iyi ama seni tatmin etmiyor çünkü hayalin bambaska.... bence bu yasına gelmiş hala hayalinden vazgeçmemişssen denemelisin. çocuk ve evlilik hiç birşeye engel olamaz çevremde bu şekilde okuyan avukat olan insanlar var ayrıca yasında gayet normal ki avukat olduğunda olgun yasta olmanda bir tecrübeli görünüm sağlıyor. şuan avukat seçimlerinde yeni genç cicileri seçmiyorlar hep duyduğum yok yok kadın 30 yasında daha tecrübeldir bu olsun sesleri duyuyorum.. basarılar sana şimdiden dilerim istediğine ulaşrsın

cevap veren zaman ayırıp okuyan herkese teşekkürler. evet belki çok zor ama denemekten bir şey kaybetmem heralde zaten çalışıyorum derslerime. şu an bir devlet kurumunda memurum çocuğuma da bakıcımı bakıyor gündüz iş yerinde çalışamıyorum eve gidince de çocukla ilgileniyorum yemesi uykusu akşam 9010 gibi uyuyor o saatten sonra çok verimli çalışamıyorum eşim sonsuz destek veriyor keşke yapa bilsen diyor.zaten kazanırsam mecburen ikinci öğretim yazıcam çalıştığım için. ben zaten kararlıyım çok istiyorum sadece acaba bu şartlarda boşuna mı çabalamış olurum çünkü hakimli için yaş sınırı 35. ben de 28 yaşındayım ne bileyim herke için herşeyin hayırlısı olur umarım. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim fikirleriniz için.

bence en iyisi, hukuk fakültelerinden birine gidip oradaki öğrencilerin yaşlarına dikkat edin. hatta yaşça büyük olanların yanlarına gidip tanışın, konuşun. aftan gelenler de olmuştur belki ama çok sayıda sınava girip kazanıp okuyan, aynı zamanda çalışan da var. eşiniz size destek olduktan sonra ve belli bir potansiyele sahip azimli biriyseniz olmaması için neden yok...

ben 2. üniversitesini okuyan iş güç çocuk sahibi birçok örnek ile karşılaştım.
gerçekten istiyorsan 1 sene kendini zorla, uğraş. en azından ileride 'keşke' demezsin. aklında kalmaz. en kötü ihtimalle söyleyeceğin şey 'denedim ama olmadı' olur, bu cümle de 'keşke' den çok daha yararlıdır senin için...
ünv giriş sınavına çalışırken, hukuk okurken ders çalışmak seni zorlar mı zorlamaz mı anlarsın.
memuriyetini ne kadar zorlayarak ya da kolaylıkla elde ettin bilmiyorum ama, günümüzde birçok kişi de memuriyeti ulaşılmaz bir şey olarak görüyor. sen birşeyleri başarmışsın demek ki.. hukuk için yerinde olsam zorlardım.
hakim olmaya gelince, onu da hukuk okurken, çalışırken tekrar kararını değerlendirip gerekirse onun için de zorlarsın...
kolay gelsin.

Son düzenleme:
Back
X