Şunu anlayamıyorum memleketteki tek iş memurluk mu, hayatın tek amacı memur olup kredi çekmek mi
Ben gayet yeniliğe, değişime açık bir işteyim mühendisim gayet de mutluyum. Bir ABD şirketinde uzaktan çalışıyorum, ondan önce de bir Alman şirketinde çalışıyorum. Gayet mutluyum, bolca kariyer olanağı olan bir meslek.
Konu sahibesi doktorkuğun, mühendisliğin önü kapalı diyorsan çok çok yanılırsın. Okuyanlar yanlış fikirlere asla kapılmasın, mühendisliği okuyan herkese tavsiye ediyorum.
Topluma fayda da yapmak istedikten sonra her türlü olur, ben kadınlara yardımcı oluyorum mesela. Kariyer tavsiyesi isteyen junior kızlara yardımcı oluyorum, geçende ürettiği nane hakkında yardım isteyen kadın bir CEOya vakit ayırdım. Kadınlara kapım her zaman açık. Onun dışında dargelirli kadın görürsem mutlaka para yardımı yaparım. En basitinden gittiğim oteldeki kat hizmetlisi kadına bahşiş veririm, hastanedeki refakatçi olduğum odaya gelen hastabakıcı kadına teşekkür edip bahşiş veririm. Topluma katkı için Sabancı olmaya da gerek yok, yapmak istedikten sonra herkesin elinden bir şeyler gelir eminim.
Önemli olan meslek de değil bir noktadan sonra, yeniliğe, gelişime açık olmak, kendini ilerlemeye açık olmak. 18 yaş dünyada yapacak hiiiiçbir iş yok demek için fazla genç değil mi
Sen de okula git ama memur olma konu sahibesi, tarım yap üretimle uğraş mesela. Geçende Antalyaya sera sahibi bir kadın gördüm, Paskalya için çiçek serasının kapılarını halka açmış Ukraynalı lar çiçek toplamaya gelmiş.
İş yapmak istiyorsan dünyada tonla iş var ama bahaneler üreteceksen bahane çok.