• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Universite okuyan arkadaslar bi bakabilir mi?

sorcia8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
628
169
83
Kızlar aranızda üniversitede çap yapan var mi? Varsa bana biraz bilgi verebilir mi yani zorlanıyor mu ve iki bölümün altından kalkmak kolay mi?

Çap neyin açılımı? Yandal yada çift dal biliyorum ve siz de bunlardan birini kastettiniz sanırım ama hangisi?

Eşim fizik yandalı yapmış. Ama kendisi yarım saat sınava hazırlansa yetecek dersi derste öğrenen bir kişilik. Ve sınavlardan önce çok stres yapmayan birisi. Bu durumda aldığı 5-6 ekstra ders onu sarsmamış. Ama ben misal basit bir quizden önce bile streslerden stres beğenen, kendi bölüm derslerimle bile sosyal hayatımdan uzak kalmış biriyim. ben ekstra ders aldığıı düşünemiyorum bile.
Bu biraz da sizin kişiliğiniz ile ilgili. Bir de üniversite hayatından ne beklediğinizle. Kaçıncı sınıfsınız?

Bu sanırım biraz da üniversiteden üniversiteye de değişiyor ben çok stres yapmam. Fakat öyle oturup saatlerce çalışan biri değilim. Bide özel bi üniversite olduğu için biraz risk doğrusu iki ayrı dal benimki biri reklamcılık diğeri psikoloji o yüzden tedirginim biraz.

Aslinda ikisi de ileride cok isinize yarayacak bolumler ben cok pismanim zamaninda yapmadigima.
Keşke yapsaydiniz fakat bende yapmalı mıyım bilmiyorum özel universiteler bi anda fiyatta değişiklik yapıyorlar ve eğitimin önüne geçiyorlar bu yüzden tedirginim

Canım bölümden bölüme değişiyor zorluğu bazı bölümler oluyor zaten çoğu dersi aynı esktradan aldığın 5 6 ders oluyor..
Bazılarıysa birbirinden apayrı 2 okul okumuş gibi oluyorsun.
Bunu araştırmalısın.
Ha birde bunu hedefliyor düşünüyorsan ortalamanı yüksek tutmalısın

Yoruma bakmamıştım. Reklamcılık ve psikoloji birbirinden çok farklı dallar canım.
Yanılmıyorsam biri fen edebiyat a biri Radyo Tv ye giriyor..
2 üni okumuş gibi olursun. Yani.
Zor , ama isteyen insandan da bir şey kurtulmaz

Yoruma bakmamıştım. Reklamcılık ve psikoloji birbirinden çok farklı dallar canım.
Yanılmıyorsam biri fen edebiyat a biri Radyo Tv ye giriyor..
2 üni okumuş gibi olursun. Yani.
Zor , ama isteyen insandan da bir şey kurtulmaz
Orası öyle evet ben öyle sürekli ders çalışan bi insan olmadigim için çokta güvenemiyorum kendime.

Orası öyle evet ben öyle sürekli ders çalışan bi insan olmadigim için çokta güvenemiyorum kendime.
Hakkında hayırlısı olsun canım...
Ben sana çift anadalı psikoloji + sosyoloji şeklinde
Veya reklamcılık + sinema filan şeklinde yapmanı öneririm :)

Şimdiden böyle şeyleri düşünmen güzel. İstersen acele etme 3. senende filan başvurursun.. 6 sene de 2 diploma her şey yolunda giderse tabi. :)
Zaten bildiğim kadarıyla direkt çift ana dalla başlanmıyor

Hakkında hayırlısı olsun canım...
Ben sana çift anadalı psikoloji + sosyoloji şeklinde
Veya reklamcılık + sinema filan şeklinde yapmanı öneririm :)

Şimdiden böyle şeyleri düşünmen güzel. İstersen acele etme 3. senende filan başvurursun.. 6 sene de 2 diploma her şey yolunda giderse tabi. :)
Zaten bildiğim kadarıyla direkt çift ana dalla başlanmıyor
Evet 3. Dönem de başlıyor. Bu işler çok stresliymiş onu anladım yardimlariniz için teşekkür ederim :)

O
%50 yök bursu %15 tercih bursum var zaten. Fakat yine de bu ailemi zorluyor bu yüzden ikisinin altından kalkabilir miyim onu düşünüyorum.
Part time calissaniz felan tabi hepsini yetistirebilir misniz? Mezun olacaginiz bolumler buyuk olcude ozel sektore ait bolumler donaniminiz ne kadar yuksek olursa o kadar rahat edersiniz tabi zorlanacaksiniz karar sizi

O

Part time calissaniz felan tabi hepsini yetistirebilir misniz? Mezun olacaginiz bolumler buyuk olcude ozel sektore ait bolumler donaniminiz ne kadar yuksek olursa o kadar rahat edersiniz tabi zorlanacaksiniz karar sizi
Onu da düşündüm iki ayrı dal yoğun dersler ve çalışma hayatı beni oldukça yorabilir çünkü okulum ve evim arası mesafede çok uzak :(

O

Onu da düşündüm iki ayrı dal yoğun dersler ve çalışma hayatı beni oldukça yorabilir çünkü okulum ve evim arası mesafede çok uzak :(

bu üniversitesine, okuduğu bölüme, çap yapacağı bölüme göre değişiklik gösterir.. Bana göre çapın kolay hiçbir yanı yok. Mesela benim okulda sınavlar çakışabiliyor ve hocalar bu durum bizi ilgilendirmiyor kişiye özel sınav yapamayız diyebiliyor! Böyleleri var yani, bunun yanında yardımcı olan, mazeret sınavına girersin diyenlerde var. Dersten derse koşturursun, ortalamam düşmesin diye çırpınırsın. Ama çap yapıp sosyal faaliyetlerde bulunanlarda var ki bunlara hayranım :)

Diyeceğim odur ki; zordur. Ama bittiğinde, iki üniversite mezunu olursun, hoştur, güzeldir, gurur duyarsın :)

bu üniversitesine, okuduğu bölüme, çap yapacağı bölüme göre değişiklik gösterir.. Bana göre çapın kolay hiçbir yanı yok. Mesela benim okulda sınavlar çakışabiliyor ve hocalar bu durum bizi ilgilendirmiyor kişiye özel sınav yapamayız diyebiliyor! Böyleleri var yani, bunun yanında yardımcı olan, mazeret sınavına girersin diyenlerde var. Dersten derse koşturursun, ortalamam düşmesin diye çırpınırsın. Ama çap yapıp sosyal faaliyetlerde bulunanlarda var ki bunlara hayranım :)
Sizin bölümünüzü sorabilir mıyım?

Diyeceğim odur ki; zordur. Ama bittiğinde, iki üniversite mezunu olursun, hoştur, güzeldir, gurur duyarsın :)
Sizin bölümünüz neydi?

Son düzenleme:

Sen iki farklı bölümü düşünüyorsun sanırım, bu senin için daha fazla zorlayıcı olabilir. Ortak bir bölüm seçersen ortak derslerinde çok olacağından dolayı daha kolay bitirebilirsin. Kendi bölümünde aldığın dersleri tekrar almassın falan filan.. (buarada; çevre mühendisliği)
yoksa farklı iki bölümü aynı anda bitirmeye çalışmak fazla enerji, fazla sabır gerektirir bana göre..

Ama denemekten de birşey çıkmaz tabi, en kötü ihtimalle çap yaptığın bölüm silinir, kendi bölümüne bişeycik olmaz. Ya da kendi bölümüne yakın bir bölüm seçersin :)

Back
X