• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite sınavı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanat lisesi değil. Diğer çocuklara göre biraz daha parlak çocukları gönderdiğimiz sınavla öğrenci alan destekleyici eğitim merkezi olan bilsem’den bahsediyor muhtemelen. İlkokul çağı çocuklar gidiyor zaten, lise çağında devam ediyorlar mı emin değilim.

cahilim o konuda :) çevremde ya ilkokul var yada çoktan üni bitirmişler :)
bu durumda bana zaten sanat eğitimi alıp sonra çok zıt bir bölüm için 3 sene beklemek değişik geldi.

cahilim o konuda :) çevremde ya ilkokul var yada çoktan üni bitirmişler :)
bu durumda bana zaten sanat eğitimi alıp sonra çok zıt bir bölüm için 3 sene beklemek değişik geldi.
Sanat eğitimi de vermiyor aslında bilsem. Adı bilim ve sanat merkezi. Çocuğun neye yeteneği varsa minicik bir süre onunla ilgilenmesi için olanak sağlayan bir merkez. Öyle üstün zekayla falan da alakası yok. Bazı veliler çocukları deli gibi bilsem sınavına hazırlayıp zorla sokuyor falan. Yarış atı meselesi.

bilsem bilim ve sanat merkeziymiş. sanat eğitimi aldım diyince ben de sadece sanat dalları var sandım. inşallah gene yanılmıyorum.

Sanat eğitimi de vermiyor aslında bilsem. Adı bilim ve sanat merkezi. Çocuğun neye yeteneği varsa minicik bir süre onunla ilgilenmesi için olanak sağlayan bir merkez. Öyle üstün zekayla falan da alakası yok. Bazı veliler çocukları deli gibi bilsem sınavına hazırlayıp zorla sokuyor falan. Yarış atı meselesi.

öyle bir konu burada hatırladım. bir üye çocuğum çok zeki diyip oraya sokmaya çalışıyordu, ona da kurumun aşırı zeki olmakla alakası olmadığı söylenmişti.
yani açıkçası ben olsam çocuğumun iq sunu merak ediyorsam bunu ölçecek daha bağımsız bir yere gitmeyi seçerdim sanırım.

konu sahibi çalışmamasına kılıf arıyor şu an sanırım. ama sınavlar, dersler sadece zeka ile aşılmıyor.

öyle bir konu burada hatırladım. bir üye çocuğum çok zeki diyip oraya sokmaya çalışıyordu, ona da kurumun aşırı zeki olmakla alakası olmadığı söylenmişti.
yani açıkçası ben olsam çocuğumun iq sunu merak ediyorsam bunu ölçecek daha bağımsız bir yere gitmeyi seçerdim sanırım.

konu sahibi çalışmamasına kılıf arıyor şu an sanırım. ama sınavlar, dersler sadece zeka ile aşılmıyor.
Üstün zekanın çok da iyi bir şey olmadığını bu ülkede insanlara anlatmak çok zor. Üstün zekalılara uygun bir eğitim sistemimiz ya da özel eğitimimiz maalesef yok. Bu çocuklar genelde sistemin içinde heba oluyor. Üçü beşi kendini kurtarırsa kurtarıyor.

Bilsem de velilerin “benim çooocuum üstün zekalı” deme tatminine yardımcı oluyor sadece bence. Yoksa öyle çok özel öğrencilerin alındığı, iq testi yapan bir kurum değil. İq testi yapsa sonucu verir zaten. Öyle bir şey yok. Konu sahibi kızımız da zeki olduğunu ispatlamaya çalıştı sadece. O giderken bizim dönmemiz gibi ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırdı.

Bu arada çok zekisin diye pohpohlanan çocukların özgüven patlaması yaşayıp bu tip sınavlarda çakıldığına çok şahit oldum.

Üstün zekanın çok da iyi bir şey olmadığını bu ülkede insanlara anlatmak çok zor. Üstün zekalılara uygun bir eğitim sistemimiz ya da özel eğitimimiz maalesef yok. Bu çocuklar genelde sistemin içinde heba oluyor. Üçü beşi kendini kurtarırsa kurtarıyor.

Bilsem de velilerin “benim çooocuum üstün zekalı” deme tatminine yardımcı oluyor sadece bence. Yoksa öyle çok özel öğrencilerin alındığı, iq testi yapan bir kurum değil. İq testi yapsa sonucu verir zaten. Öyle bir şey yok. Konu sahibi kızımız da zeki olduğunu ispatlamaya çalıştı sadece. O giderken bizim dönmemiz gibi ufak bir ayrıntıyı gözden kaçırdı.

Bu arada çok zekisin diye pohpohlanan çocukların özgüven patlaması yaşayıp bu tip sınavlarda çakıldığına çok şahit oldum.

bizim bir akrabamızın iq su çok yüksek. ispatlı ama yani. şu an 40 lı yaşlarının sonunda. döneminde avusturya lisesini, sonrasında boğaziçini kurssuz kazanmış biri. o yıllarda üstün zekalı olarak gazetelere çıkmış biri öyle diyim.
ödevlerini serviste üst sınıfları beklerken bitiriyormuş falan. evde de 1 saat ek çalışma.
yani böyle biri de olsa, 1 saatte olsa çalışıyor işte.
üni yıllarında da giderdik onlara sınavım var der çalışırdı. he ama sporu sanatı eksik değildi o da var.
tabi ki o yılların imkanları ile bu yıllar bir değil. gözlemim git gide her ebeveyn benim çocuğum en zeki, tek zeki havasına giriyor.
o zaman çocuklarda kendilerini abartı görüyorlar.

bu kardeşte evet mutlaka zekidir ama zekası doğru yönlendirilmemiş ki 3 senedir ilerleme olmamış. zira o derece yüksek zeka günde 1 saat çalışsa gene kazanır.

Iq’yu sağlık açısından bir rahatsızlık olmadığı sürece kolay kolay ölçmezler. Çünkü çocuklarda ve ailede şartlanmaya sebep oluyor. Bilsem’in de ölçeceğini sanmıyorum o yüzden.

Aa ben bu 😂 Ben de sınavın iq testiyle aldığını sanıyordum. Yapılan ne sınavı o zaman? Ben geçememiştim. Bilsem'e giden arkadaşlarım da hep üstün zekalı olduklarını söyler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X