üniversite sınavı

_biber_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
46
0
96
İstanbul
merhaba
Ben 17 yaşındayım üniversiteye hazırlanıyorum.Hedefim boğaziçi psikoloji bölümü netlerim kötü değil ama çok daha iyisini yapmam lazım hedefime ulaşabilmek için hayatım sadece ev dersane okul oldu bazen çok sıkılıyorum her şey anlamsız geliyor. Başarılı bir öğrenciyim ama hedefime ulaşabilmem için üstün başarı göstermem lazım .. Her gün düzenli çalışıyorum ama çok daha fazlasını yapmalıyım. Kendimi yeterli bulmuyorum..
Üniversiteyi kazanan ablalarım bana biraz nasıl çalışılması neler yapılması konusunda bilgi veya tavsiye verirlerse çok sevinirim buna çok ihtiyacım var.Çok teşekkür ederim şimdiden.

bende o dertten muzdaripim canım .bu yıl hazırlanıyorum ama naparsam yapayım eksikmısım gıbı gelıyor . streste cabası.

Merhaba
Hayatım sadece ev dersane okul oldu diyorsun ama olması gereken de bu zaten
Hedefin çok büyük ulaşabilmen için 1 sene dişini sıkman şart
Kendini yeterli bulmaman da normal çünkü daha çok erken
Önünde aylar var şuan yeterli seviyeye ulaşman imkansız zaten

Kendin için en iyi çalışma şeklini yine sen belirleyebilirsin
Çünkü düzenini en iyi sen biliyorsun ben hiç rehber öğretmenlere gidip ders programı hazırlatmamıştım mesela
Kesinlikle uyulmuyor çünkü
İlk sene okul ve dersaneyle yürütmek çok zor oluyor
Okul derslerine çok önem vermelisin
Seni asıl istediğin yere getirecek konular son sene gördüğün konular
İlk aylarda çok kasma daha çok çalışman gereken son aylarda sıkılırsın
O zaman ilk aylardaki çalışmalarının sana bir faydası olmaz unutursun zaten
Başarılar

bende 17 yaşındayım

adalet meslek lisesine gidiyorum

hukuk istiyorum ama puanım kırılıyor acaba baska bildiğiniz güzel bölümler var mı

birde dershaneden kaç net çıkarıyorsunuz yazabilir misiniz

Haklısınız çok teşekkürler...Bu arada son sınıf değilim 11.sınıfım.

Netlerim her sınavda değişiyor.Her sınavda biraz daha arttırmaya çalışıyorum.

hayatın boyunca kimsenin kölesi olmak istemıyorsan, hayatında sadece 1 yıl kitapların kölesi ol...
basarılar seninle olsun..

Son düzenleme:
merhaba kizlar
ben ist uni turk dili ve edb bolumu 4. sinif ogrencisiyim.yazilari okuyunca kendimi gordum ve bir kac sey yazayim dedim.

oncelikle ilk sene netleri iyi olan bir ogrenci degildim ama sonra bir ders calisma istegi geldi icime ve deli gibi ders calistim.hedefim 310 puandi ams ben 331 yaptim.)

-herkesin calisma anlama sistemi farklidir.motive olmalisiniz en basta. mesela istediginiz ve hedeflediginiz puani gorebileceginiz bir yer yazarak asın.surekli gorebileçeginiz yerde olsun.

-ve bilmeniz gereken bir sey var kimse icin degil kendiniz icin ders alismali vr netinizi yukseltmelisiniz.hayaller kurun oyle muhtesem ozgur eglenceli bir hayst bklemeyin ama universtenin insana cok sey kattigi da malum.

-yemenize icmenize dikkat edin.bedensel zihinsel gücünüz buna bagli.cikolata cips abur cubur degil bahsettigim.balindan pekmezine tereyagina süt ürünlerinden meyve sebzesine saglikli beslenin.bol bol ceviz yiyin badem findik fistik.etkisini goreçeksiniz kizlar inanin bana.unutmayin insan yediklerinden konustuklarindan ve bildiklerinden ibarettir.iyi yiyinki iyi bilin iyi bilin ki iyi konuşun.) mesela ben disarida abur cubur hic yemedim oss donemim boyunca yanimda hep tam bugday ekmegiyle sandvicim oldu.kuru taze meyve doluydu cantam.ayran sut yogurt deli gibi tuketirdim.enerjim hic bitmezdi.okul dershane etud deneme sinavlari eve gelip ders calisma cok yogun bir tempoydu ama ben dayaniyordum.

-her ne kadr plan uyulmuyor denilsede plan yapmak cok mantikli.saati saatine gore plan yapmak mantiksiz tabi ama gunluk calisilacak konulari planlayabilirsiniz.

-olabildigince farkli kaynaklardan yararlanin.ne kadar cok soru stili o kadar soru tanirsiniz.

-soru cozme hizinizi artirin.bunu da ancak cok okuyarak yaparsiniz.bem sozel cikisliyim ona rGmen ea puanimda iyi geldi bir cok 4yillik bolume yerlesebilirdim ama ben puanima uygun yeri sectim.mesela turkce 1 ve edebiyat 2den full cikardim.zaman tutun bakalim bir soruyu ne kadar surede cozuyorsunuz.ona gore hizlandirin.asla sorunun altini cizerek okumayin.okuma hizi elinizden fazladir.onemli yerlerin altini cizin yeter.

-iyi oldugunuz konulari anlamadiginiz konulari listeleyin.bu konulara calisip hallettikce konunun uzerini cizin.bu sizi motive eder.

-anlamadiginiz konulari mutlaka hocalariniza sorun.onlar bunun icin arlar unutmayin.

-konuyu anlamak soru cozmekten daha onemli.konuyu halledin sonra pekistirmek icin cesitli kaynaklardan soru cozun.

-iyi anladiginiz sorularinda problem yasamadiginz konular uzerind fazla durmayin.arada bir tekrar yeterlidir.

-bir konuyu calistiniz diyelim.test de cozdunuz.hemen bir kenara kaldirmayin o konuyu.ertesi gunde tekrar bir okuyun.1hafta sonra tekrar okuyup sorular cozun.bilgilerin kaliciligini saglayin.bu arada ayda bir kere 2 gününüzü daha önce islediginiz tum konulari tekrara ayirin.bu tekrarlar cok onemli.sonucta 6 once calistiginiz konuyu hatirlamakta zorlanabilirsiniz.bu genel tekrarlar isinize yarar.

-size kucuk bir bilgi vereyim.insan hafizasi gordugu duydugu ogrendigi hic bir seyi unutmaz.yani aslinda "unutmak" diye bir kavram yoktur.sadece "hatirlamamak" vardir. ayda bir yaptiginiz hatirlatmalar bu sebeple onemli.

-benim calisma sistemim şöyleydi;
1-gerekli kaynaklardan konuyu oku onemli yerleri ciz
2-önemli yerleri baz alarak not cikar
3-soru cöz
4-notlari telefona veya mp3playera oku ve ses kaydi yap yolda uyurken evde yemekte her yerde dinle.)
5-bol bol soru cöz

arkadaslar simdilik aklima gelenler bunlar.bende ise yaradi sizde kendinize uyarlyin istedikten sonra hersey olur.optum hepinizi.

şimdi söyle birşey var benim aklımda tam olarak bir üniversite bile yok

benim alanım yok ea dan da sözelden de sayısaldanda girsem katsayı nedeniyle puanım kırılıyor

benim adalet meslekyüksek okuluna geçis hakkım var ama 4 yıllık istiyorum

aslında benim için en iyi yer hukuk ama bu sene puanları 450 den aşağı değil

onun dışında aklımda başka bir üniversite yok

konu böyle oluncada benim içimdeki heves kırılıyor ve hiç ders çalışasım gelmiyor

en son 327 aldım dershane sözelden

ea danda 300 aldım bu puanın iyimi kötümü olduğunuda bilmiyorum yardım etseniz

aklımda tam bi hedef olsa çalışıcam adam gibi ama YOK

Çok teşekkürler tavsiyelerinize uymaya çalışacağım.Özellikle sağlıklı beslenme konusunda :) Tekrardan çok teşekkür ederim.

hayatın boyunca kimsenin kölesi olmak istemıyorsan, hayatında sadece 1 yıl kitapların kölesi ol...
basarılar seninle olsun..
Çok doğru haklısınız teşekkürler :)

ingiliz dili edebiyatı bölümü mezunuyum istanbulda yuzde yuz burslu kazanıp okudum hem de... öğretmenlik ve sınav koçluguda yaptım...

lisede yabancı dil notlarım pek de parlak degildi.. calısmıyodum pek acıkcası salmıstım...

lisa son sınıfta ilk donem bitmişti , dershaneye yazılmıstım ama gitmiyodum bile uyuyakalıp dersleri kacırıyodum

ilk donemin son gunu arkadasın teki beni kızdırdı... iddaaya girdim bunla.. sen gorursun dondugumde netlerim herkesi gecicek dedim

öle bi inanç öle bi kararlılık yani...

15 gunluk sömestr tatilinde aldım kitapları elime...

yabancı dil netlerim en önemlisiydi... oturdum konu eksiklerimi belirledim, saglam bi kaynaktan guzelce calıstım tekrar ettim ustune sorularını cozdum

kelime ezberleyip biyandan da sıkılınca ing kitapları dergileri okumaya calısodum eglenceli ve basit anlatım olanları

sıkılınca bırakıyodum calısmayı... kendime izinler ve oduller veriodum atıyorum gunluk konu ve soru limitimi tamamladım mı annişim bana pasta yapıodu yada kocaman bi paket cikolata yiyodum ve en sevdigim diziyi izleme hakkı veriyodum kendime... haftada bir kez mutlaka arkadaslarımla bulusup 1-2 saat dersle alakası olmayan aktiveteler yapıyordum

sınava kadar bu calısma duzenim böle gitti... ve iddayı kazandım 15 gun sonra denemedeki ilk netim 90 dı, 45 lerde surunurken...

calısma yontemleri kişiden kişiye degişir kendine en uygun olanını sen bulabilirsin...

kimi bi program yapar ve ona sadık kalabilir mesela ama ben hiç öle biri olmadım ve bircok ogrencimde de bu yontemin bir işe yaramadıgını gordum

mesela programda saat 3 te git soru coz diyor.. ama sen bunu sadece program icin yapıorsan cozdugun sorudan hayır gelmez

gunde 10 taneyle basla... istedigin zaman coz ama İSTEYEREK coz... kademeli kademeli artırırsın

sıkılınca kendini zorlama ara ver baska seylerle ugras 5 dakika bile olsa... sunu da bitiriyim bunu da bitiriyim deme kafan dolmusken ona yuklenmeye devam edersen hem gereksiz yorulur hemde calısmktan sogursun anahtar nokta isteyerek yapmak cunku

KENDİNE İNANMALISIN... inan bana bu 5000 sorudan daha bomba bi yontem... ne yapıyorsan yap kendine inanarak baslaman lazım.. yapanların senden farkı yok.. bunu aklından cıkarma.. kendine inanarak ve İsteyerek caba gostererek üniversiteyi kazanmak cocuk oyuncagı

eksiklerini bul ve onları tamamla... ilk etapta...

ve sadece ders calısarak ot gibi yasama... buna hiçgerek yok... bu iyi bişey degil.. cunku kimse robot degil

bunu kendi ogrencilerime de ve velilerime de soylerdim... veliler cocuklarını ogrenciler de kendilerini ders calısmaya programlanmıs robotlar gibi gormemeli... dersten de calısmaktan da uzaklasmamak için... kendine zaman ayır tatlım.. ne istersen yap o zamanda ama mutlaka ayır

hayırlı olsun dilerim şimdiden

Evet hırs yapmak ve kendine inanmak çok önemli doğru söylüyorsunuz.Çok sağolun :)

ben de hacettepe diş hekimliği mezunuyum

birazdan okuyacakların acı gerçekler kırılmaca darılmaca olmasın lütfen...

öncelikle şu anki hedefinin çok gerisindeysen evet hayatın okul-dershane-ev (tabi evde de tam gaz çalışarak) geçmeli

dershaneme de gittim ama sosyal hayatımdan da geri kalmadım diyenlere inanma öyle bi dünya yok gerçekten zeki olup da dersleri, netleri ezelden beri zaten süper olan insanlar hariç bu söylenenler palavra, sen de anladığım kadarıyla bu insanlardan olmadığına göre inekleyeceksin, o insanların gittiği lise bile bellidir zaten kendini ezik hissetmene gerek yok herkesin kapasitesi farklıdır

çalışması için ilham gelmesini bekleme çünkü asla gelmez çalışasım yok gibi bir bahane üretme otur çalış

bol soru çöz sınavda illa ki heyecanlı olursun yani senin normal performansın %80 olsa ve bu sana yetse bile stres ve heyecan nedeniyle sınavda %70 e düşer bu bir gerçek yani sen normal performansını en azından %90 yapmalısın ki sınavda %80 i garantile anlatabildim umarım

tabi bizim zamanımızın (8 yıl önce) sınav sisteminden bahsediyorum şimdi sizinkisi daha da illet daha zor kendini ona göre ayarla

Hukuk istiyorsan ve puanın da kırılacaksa 300 çok düşük bir puan
Hukuk için matematik de çok önemli hatta sözellerden daha önemli
Aslında olmaması lazım hukuk tamamen sözel bir bölüm ama sistem işte

Sınava çalışırken sosyal hayat olmalı mı olmamalı mı sorusu da kişiden kişiye,
alt yapıya ve hedefin büyüklüğüne göre değişir
Kimisi 1 saatte anlar konuyu kimisi 2 saatte
Kimi dinleyerek kapar kiminin yazarak çalışması gerekir
Bunlar da çalışma sürelerini ve mola zamanlarını etkiler
Sözel bölüm isteyenin sözel alt yapısı varsa (dil ya da sayısal için de geçerli)
sınav senesi sadece üstünden geçer sorularla pekiştirir
Sosyal hayata da zamanı kalır böylece
Ama hedefi çok yüksekse ve bu hedefe ulaşması için yolu uzunsa sosyal hayatı olmaması lazım öğrencinin
Daha doğrusu olmamak zorunda sistem böyle gerektiriyor malesef
Mesela ben çok fazla çalışan bir öğrenci olmadım hiçbir zaman
sosyal hayattan da geri kalmadım
Ama benim istediğim bölüm için gereken altyapım vardı
sevmediğim başaramadığım derslere çok fazla çalışmama pek de gerek yoktu
Çok fazla etkilemiyordu çünkü
Tamamen kişiye bağlı yani sosyal hayatın katiyen olmasın
Ya da olması gerekir gibi kesin tavsiyeler veremiyorum kişiyi tanımadığım için

Son düzenleme:
ay canim bende o stresi ya$adim 3 yil önce, sana sadece tavsiyede bulunabiliriz illaki $unu $öyle yap demek dogru olmaz çünkü herkesin çali$ma tarzi farkli ama benim neler yaptigimi anlatayim

sinavdan 3 ay önce çali$maya ba$ladim ama senin dedigin kadar degil daha az yani yarisi kadar
sinava 1 ay kala daha fazla çali$tim, derslerimi tekrar okudum, matematik kimya falan formülleri hep ezberledim (ama tam olarak degil)
sinava 1 hafta kala evden neredeyse hiç çikmadim hep çali$tim özellikle geceleri beim aklima daha iyi girdigi için, bir türk kahvesi, bir neskafe birde cappucino içerdim uyumamak için
vee sinavdan bir geçe önce tam hatirlamiyorum ama gece 3 e kadar çali$tim sabahta 7 de kalktim yani o halimle gittim

ben kendimi çözdüm aylar önce çali$sam bile hiç ilerleme olmuyor ama son dakkalarda her$ey aklima giriyor, çabuk unutan bir insanim

yani ben bir örnek verdim ama sen eger unutmam dersen $imdiden çok çali$, he birde sinava 2 gün kala ali$veri$e çiktim kafami dagittim eve geldim tekrar çali$maya devam ettim, sende arada böyle $eyler yap :)

Bende ortada kaldım bir karar verebilsem gerisi tamam

kimi rehberlik hocası diyorki hukuku hayatta kazanamazsınız sizim matematik temeliniz yok siz sözel ağırlıklısınız

kimide diyorki kazanırsınız

acaba sende sözel bir bölüm mü seçsem

ama bir yandanda alanımdan bi tercih istiyorum kamu hukuku gibi am onunda iş olanakları kalmıyor

katsayılar kaldırıldı puan kırılması derken neyi kastediyorsunuz?

konu sahibi arkadaşım aynı yaştayız senle ben de galatasaray ünv. iktisat okumak istiyorum 506 puanla alıyor ama girerim herhalde. başarılı biriyim

ben öncelikle bu yaza kadar tüm ygs konularını bitirmek istiyorum çünkü gelecek yıl bu aylarda hala elime konu anlatımı kitapları alıp dolaşma niyetinde değilim. bildiğin gibi ygs de bir coğrafya sorusu 3-4 fizik sorusuna eşit ben bu yüzden ilk önce ygs sosyal bilimlere çalışmayla başladım işe.
sizin liseyi bilmiyorum ama benim okulumdaki öğretmenler nasılsa öğrenciler başarılı diye ders anlatmıyorlar! bu yüzden ben okulda ders çalışıyorum test filan çözüyorum okul çıkışı da etüte gitmeden önce 1 saatliğine arkadaşlarımla takılıp biraz kafamı dağıtmaya çalışıyorum sonra da haydii dershane etütüne.
eve geldiğimde de zaten ceset gibi oluyorum. kolay değil şu anki halimiz allah hepimize güç kuvvet versin

sana da başarılarrr :) sen çok başarılı olcaksın çünkü bizim gibi bu işi şimdiden düşünen çok öğrenci yok herkes yeni yeni farkına varıyor

Katsayı kaldırılmadı sadece düşürüldü
Birkaç seneye kadar tamamen kalkacağı söyleniyor ama daha belli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…