- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
Kılavuz ösym sayfasında yayınlanıyor canım
ama aldığın puan üzgünüm ama kötü ve bir sene sonra da çok ta fazlasını yapamazsın.
bu dediğiniz nasıl heves kırıcı bir tavırdır. Gencecik kızı daha da üzmekten başka bir işe yaramayan bir tavır!
ben de ilk üniversite sınavına girdiğimde çok kötü bir puan almıştım, ama bir yıl dershaneye gittim çok iyi hazırlandım ve sonunda çok kaliteli bir üniversite kazandım. ilk girişimde aldığım puanla ikinci girişim arasında 50 puan fark vardı. Demekki bir sene sonra çok da fazlası yapılabiliyormuş değil mi?
Yıkıcı değil de yapıcı olsanız biraz keşke.
Melike canını sıkma, yeter ki iste çalışır başarırsın, çok erken bi dönemeç seninki. Allah yardımcın olsun canım.
bu dediğiniz nasıl heves kırıcı bir tavırdır. Gencecik kızı daha da üzmekten başka bir işe yaramayan bir tavır!
ben de ilk üniversite sınavına girdiğimde çok kötü bir puan almıştım, ama bir yıl dershaneye gittim çok iyi hazırlandım ve sonunda çok kaliteli bir üniversite kazandım. ilk girişimde aldığım puanla ikinci girişim arasında 50 puan fark vardı. Demekki bir sene sonra çok da fazlası yapılabiliyormuş değil mi?
Yıkıcı değil de yapıcı olsanız biraz keşke.
Melike canını sıkma, yeter ki iste çalışır başarırsın, çok erken bi dönemeç seninki. Allah yardımcın olsun canım.
Eylüldeki sınav tek amacım şimdilik umarum o olur ya :) Birde ben programlama okumak istemiyorum .s tek korkum ünide program okursamda elektrik-elektronik dersi var bide matematik ki ben hiç anlamam ikisindede hayırlısı :/Üniversite konusu sana kalmış ama mutlaka Kpss ye de çalış ve eylüldeki sınava gir, şimdiki aklım olsaydı ben senin yaşındayken girerdim ozamanlar bilgiler daha taze oluyor. bende senin gibi anadolu ticaret bilg. bölümü okudum sora 2 yıllık bilgisayar programcılıgına geçtim, ozamanlar hiç kpss ye girmeyi düşünmemiştim hep özel sektör vardı aklımda şuan işimden memnunum memurlarla aynı maaşı alıyorum ama özel sektörün çilesi çok farklı yükselmek için de epey bi çaba harcaman lazım, oyüzden kpss yi ihmal etme ben 26 yaşındayım ve daha yeni dank etti bu yıl ki kpss ye bende hazırlanıyorum
Kpss bence en ideal yol gibi gözüküyor,iş hayatı :) Hem okuyup hem işe gitmek istiyorum aslındadaha bir defa girdin sınava hemen niye pes ediyorsun canım herkes ilk seferde üniversite kazanmıyor ki.tekrar çalış sıkı hazırlan seneye yine gir.bu arada kpss ye de girip kısa yoldan iş hayatına da atılabilirsin
İnşAllah güzel bir alan olur :/ Bahanelerin arkasına saklanmak o kadar kolay geliyor ki başarısızlık olunca hemen sığınıyor insan ona :/şu an üzgünsün biliyorum ama sakın pes etme!!! ben hem işte çalışıp hem derece yapmış o kadar çok kişi tanıdım ki, imkansız değil yani yeterki iste, sakın bahanelerin arkasına saklanma, çok çalış emin ol hiçbir emeğin karşılıksız kalmaz ama emek vermen gerek
2 yıllığa geçiş yapmak mantıklı geliyor ama bi yönden de kazanamayan herkes orda bizim okulun yarısı orda neredeyse hep aynı yüz,aynı kişiler tek fark ortam olucak ..herkes sınava ilk girişinde kazanamıyorki canım.
kendinde diyorsun bak çalışamamıştım diye.
üzme kendini boş yere.
tekrar hazırlanırısın.
ama bu kez şöyle adam akıllı hazırlanırsın.
inşallah seneye halledersin.
benim sana tavsiyem kpss ye de gir
elini genişletmiş olursun.
seçeneklerin çoğalır.
2 yıllığa geçiş hakkın var
dgs si var osu var busu var bir sürü seçenek var
Tatlım sen niye moralini bozuyorsun bu kadar. Hem ne bu acelen. Dur bakalım daha ilk kez sınava girmişsin. Gelecek sene sadece sınava odaklanırsın ve çok iyi hazırlanırsın. 2 yıllık ya da açıktan okuma gibi şeyler düşünme bence daha çok erken. Gelecek sene güzelce hazırlan sınava. Hem bu sınavda sana güzel bir tecrübe oldu öyle düşün.
Bende üniversiteyi 3. kez girişimde kazandım. İyi bir puanla İstanbul'da 4 yıllık bir üniversiteye yerleştim. Benimde senin gibi ilk sınav puanım öyle çok iyi falanda değil. Güzelce çalışırsan istediğini elde edersin. Üzülme sakın.
Canım neden böyle moralini bozuyorsun. Bizim komşumuzun oğlu var. İlk sene kazanamadı puanı düşüktü ama o hırs yaptı ve çok çalıştı. Geçen sene Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliğini kazandı. 1 sene boyunca inanarak çalıştı ve kazandı. Çok iyi karar vermelisin canım. Eğer seneye tekrar girmeyi düşünürsen elinden gelenin en iyisini yaparsın, hepsi senin elinde. dışarıdakilerin ne dediği önemli değil, onlar hep konuşurlar. Hayat senin hayatın en doğru kararı ver canım. Hakkında hayırlısı olsun.
Canım benim, benim kardeşim de şuan senle aynı psikolojide, öğlen aradı beni ağlıyorduÜzülmeyin, dayanamam ben
Şimdi canın sıkıldı, seni anlayabiliyorum ama fazla abartma, kendini heba etme. Üzülmekle cidden eline bir şey geçmiyor.
Ben meslek liselerinden anlamıyorum maalesef, sen ikinci sınava girecek misin canım?
164 puan almışsın, beklentinin ne kadar altında tam bilemiyorum, şu anki hayal kırıklığının sebebi nedir tam olarak? Çalıştın ama sınav kötü mü geçti, yoksa zaten çalışamadın mı, ya da sınav iyi geçti de sonucun mu kötü?
Bak canım ister mühendis olmak iste ister doktor ister işletmeci. Bir hedef koyuyorsan önce kendini ve sınırlarını bileceksin. Bu sınır sadece senin IQ dan ibaret değil, daha çok senin azminle alakalı.
Sınava seneye gireceksen önce bu seneki başarısızlık sebeplerini bir düşün, acaba seneye bunlarla tekrar karşılaşacak mısın?
Kimse aptal değildir, emin ol kendini gerçekten tanıyarak çalışır, kendi eksiklerine yönelirsen ve kendi yöntemini geliştirirsen çok başarılı olabilirsin, işin sırrı bu.
Misal veriyorum kimisi kafasını toparlayamaz, kimi gezip tozmaktan kendini alamaz, kimi sevmediği dersin başında durmaya kendini zorlamaz, kimisi çalışır hem de eşek gibi çalışır ama verim alamaz neden? Motivasyon eksikliğinden.
Motivasyonunu önce küçük hedefler koyup onları başararak sonra da küçük hedeflerini kapsayan büyük hedeflere yönelip onlar için çalışarak sağlayabilirsin en basitinden.
Misal veriyorum: Bir konuyu 10 kere okuyup, üzerine 100 soru çözüp 1 hafta sonra unutuyorsan bir eksiklik var demektir. Ama eksik senin zekanda değil, yönteminde. Şayet yanlış yöntemlerde diretirsen motivasyon falan da kalmaz, başarılı da olamazsın. Kimisi 1 kere okur kapar, kimisi 10 kere okur ama zamanla açılır. Kimisi soru çözerek çalışır, kimisi yazarak. Kimisi özelden genele gider, önce konusunu çalışır sonra deneme yapar. Kimisi önce denemede eksiğini belirler, sonra konulara öncelik sırası verir ona göre çalışır.
Şayet seneye kalmak konusunda karar vereceksen önce bir kendini değerlendir, eğer istersen Allah da nasip ederse yapamayacağın şey yok inşallah. Ha yok ben aynı yöntemlerimle bir sene daha dirsek çürütürüm dersen hiç bekleme, şimdiden yolunu çiz.
Allah senin ve tüm akranlarının yardımcısı olsun
canım zaten calısmadıgını kendın de bılıyorsun .o yuzden aslın da alacagın sonucu tahmın etmelıydın .
sıkıntı yapma uzme kendını .onumuzde kı sene de daha ıyı calısır tekrar gırersın .
kızlar ben de bırsey soracagım ;
meslek lısesı cıkıslı yegenım sınava gırmedı .dırek gecıs hakkını kullandı .
ama sanırım tercıh yapmak ıcın kıtapcık vermıyorlarmıs .
pekı tercıhlerı nasıl neye gore yapacak ?
hangı okulun puanı ne nereden bılecek ,kıtapcık olmayınca .
yardımcı olursanız sevınırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?