Üniversite sorunsalı

Eğer seneye yerleşme fikrin varsa sakın bu sene tercih yapma. Okul puanın kırılır yerleşme oranın düşebilir. (Kendimden biliyorum) iç mimarlık okuyordum, bıraktım. Bölümümden soğuduğum için değil, hocalardan dolayı şu an sevdiğim bölümdeyim. Fikrimi soracak olursan istediğin, sevdiğin bölümü seç. Gönlün neyi istiyorsa onu seç. İnşaat Mühendisliği güzel bölüm ve iş olanakları güzel.

Evet oyle.ama bana uygun olmayabilir.yatkinligim acisindan.bugun bunu iyice sorgulayip karar verecegim

Canım senin istediğin bölüm önemli ikinci seneye eğer istiyorsan güveniyorsan kal zira ben de mezuna kaldım ve iyi ki kaldım diyorum çünkü çok şükür 2. Yıl ilk yıla göre iyiydi bu sene iyi çalıştın mı peki? ben ilk yıl lysye çok çalışmadım daha iyisini yapabileceğimi düşünerek mezuna kaldım

Ben bu işi severek yaparım diyorsan seç, yoksa ailen değil sen yapacaksın bu mesleği.1 yıl için 40 yılını yakma

Bu sene vermem gereken cabayi tam anlamiyla veremedim.aklim acikcasi ygsden sonra basima geldi.ama gec kalmistim

inşaat mühendisliği okuması zor bir bölüm, iş alanı da geniş ama üniversite baya farkediyor iş ararken. hani kpss ile devlette mühendislik yapacaksanız o başka ama çok fazla mezun verdiği için büyük üniversitelerin mezunları tercih ediliyor özel sektörde. mimarlık ta aynı şekilde. mimarlık ve mühendisliğin alakası yok ayrıca. tabiatları farklı.
ben sizin yerinizde olsam önce istediklerimi gözden geçirirdim. ve eğer istiyorsam bu sene paralı da olsa iyi bir üniversitede mimarlık okurdum ama inşaat mühendisliği istiyorsam da oturup çalışır iyi bir üniversiteye kasardım.
hukuk ise tamamen farklı. tıp gibi. belli bir iki üni hariç okulun adı çok önemli olmuyor. hani bir ankara hukuk tabi başka ama taşra için hepsi aynı. hukuk sonuçta. tıp gibi üni farketmiyor.

Tesekkur ederim ilgin ve yazin icin.sanirim kazansam oh be iste bu diyebilcegim bir iki sey var.o da beslenme ve diyetetik ve fizik tedavi .Sirf bu yuzden mezunu daha cok dusunmeye basladim

Tipik bir ikizler burcuysanız bir sene daha sınava hazırlanmak sizi sıkabilir. istediğiniz bölümse kesinlikle bu sene başlayın derim. ayrıca bazen aileler yanıltıcı olabiliyor bu konularda.

İnşaat mühendisliğini övmüş arkadaşlar ama iş imkanlarının tatmin edici olduğunu düşünmüyorum ben. Çok düşük ücretlerle şantiyelerde işe başlıyorlar yeni mezunlar. İleriki yıllarda da yine benzeri ortamlarda çalışmanız gerekecek. Diyetisyenlik vs. Gibi alanlar varsa hele kafanızda sizi Mutlu edecek bir alan değil. 1 sene daha hazırlanmak uzun vadede kayıp asla olmayacaktır. Kararsız kalıp bir bölüme yerleşmeyin bence:)

Merhaba canım tercihler bugün bitiyor yanlıs bilmiyorsam ama söyle de bir sey var ins. mühendisligi mezunu cok diye bir sey söylemek yanlıs cünkü o kadar cok özel üniversite var ki artık bütün bölümler de is bulma olanagı zor her sene yığın yığın beslenme ve diyetetik,fiz tedavi,hukuk,mimarlık,psikoloji mezunları veriyor torpili olan kolayca is buluyor burada senn yapacagın tek sey bir yıl daha durmak istemiyorum diyorsan sonucta ins mühendisligide cok güzel bir bölüm gitmelisin bu benim fikrim hakkında hayırlısı:)

Tesekkur ederim yazin icin tatlim.evet cok guzel bir bolum.banada uygunsa eger insallah cok guzel olur.ben yinede tercih yapicam bu aksam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…