Evet oyle.ama bana uygun olmayabilir.yatkinligim acisindan.bugun bunu iyice sorgulayip karar verecegimEğer seneye yerleşme fikrin varsa sakın bu sene tercih yapma. Okul puanın kırılır yerleşme oranın düşebilir. (Kendimden biliyorum) iç mimarlık okuyordum, bıraktım. Bölümümden soğuduğum için değil, hocalardan dolayı şu an sevdiğim bölümdeyim. Fikrimi soracak olursan istediğin, sevdiğin bölümü seç. Gönlün neyi istiyorsa onu seç. İnşaat Mühendisliği güzel bölüm ve iş olanakları güzel.
Canım senin istediğin bölüm önemli ikinci seneye eğer istiyorsan güveniyorsan kal zira ben de mezuna kaldım ve iyi ki kaldım diyorum çünkü çok şükür 2. Yıl ilk yıla göre iyiydi bu sene iyi çalıştın mı peki? ben ilk yıl lysye çok çalışmadım daha iyisini yapabileceğimi düşünerek mezuna kaldımMerhaba arkadaşlar.Ben bu sene üniversite sınavına girdim ,sonucum çok iyi değil.Bu sıralamamla erciyes üniversitesinde inşaat mühendisliğini kazanabiliyorum.Ama şu var ki, istediğim bölüm bu değildi.Aslında benim bir bölüm hedefim hiç yoktu.Tipik bir ikizler burcu olarak her zaman kararsızlık yaşayan , hiçbir zaman sabit bir şeye bağlı kalan biri değilim. Ailem benden daha iyi şeyler bekliyormuş ki yaşadıkları hayal kırıklığı her hallerinden belli oluyor.Ve lafları iğnelemeleri bana batıyor açıkçası.Sorunsa şurda başlıyor.Babam ısrarla benim hukuk yada mimarlık okumamı isteyen ücretli dahi olsa göndermeye çalışan biri.Insaat mühendisliğini istemiyor oluşu, bu meslek hakkında duyduğum çok güzel şeylerden dolayı isterken , bunu engelliyor."Sıralaman burayı tuttuğu için bunu istiyorsun, bunu yapamıcaksın, pişman olucaksın, bir sene daha hazırlan daha iyi bir yer kazan." Günlerdir tartışıyoruz ailemle.Tamam dedim tam.Ders çalışmaktan bıkmış olmama rağmen, ikinci sene hazırlanamıcakmışım pes edicekmişim gibi gelirken bile, insaat muh. soğuduğum icin tamam dedim.Mezuna kalıyorum.Bu seferde demez mi?! Ya ikinci sene de yapamazsan, inşaat mühendisliğini mumla ararsak.. Güzel kardeşlerim ben napayım sımdi.Umarım doğru düzgün atlamadan anlatabilmisimdir.bana bir akil verin.anlamadiginiz kisim olursada sorun aciklayayim. Kafam cok karisik.
Bu sene vermem gereken cabayi tam anlamiyla veremedim.aklim acikcasi ygsden sonra basima geldi.ama gec kalmistimCanım senin istediğin bölüm önemli ikinci seneye eğer istiyorsan güveniyorsan kal zira ben de mezuna kaldım ve iyi ki kaldım diyorum çünkü çok şükür 2. Yıl ilk yıla göre iyiydi bu sene iyi çalıştın mı peki? ben ilk yıl lysye çok çalışmadım daha iyisini yapabileceğimi düşünerek mezuna kaldım
355 puanim.siralamam 85 bin.guzel evet ama cok icime sinmis degilcanım inşaat mühendisliği güzeldir bence git bu sırada puanın nedir?
Tesekkur ederim ilgin ve yazin icin.sanirim kazansam oh be iste bu diyebilcegim bir iki sey var.o da beslenme ve diyetetik ve fizik tedavi .Sirf bu yuzden mezunu daha cok dusunmeye basladiminşaat mühendisliği okuması zor bir bölüm, iş alanı da geniş ama üniversite baya farkediyor iş ararken. hani kpss ile devlette mühendislik yapacaksanız o başka ama çok fazla mezun verdiği için büyük üniversitelerin mezunları tercih ediliyor özel sektörde. mimarlık ta aynı şekilde. mimarlık ve mühendisliğin alakası yok ayrıca. tabiatları farklı.
ben sizin yerinizde olsam önce istediklerimi gözden geçirirdim. ve eğer istiyorsam bu sene paralı da olsa iyi bir üniversitede mimarlık okurdum ama inşaat mühendisliği istiyorsam da oturup çalışır iyi bir üniversiteye kasardım.
hukuk ise tamamen farklı. tıp gibi. belli bir iki üni hariç okulun adı çok önemli olmuyor. hani bir ankara hukuk tabi başka ama taşra için hepsi aynı. hukuk sonuçta. tıp gibi üni farketmiyor.
HaklisinBen bu işi severek yaparım diyorsan seç, yoksa ailen değil sen yapacaksın bu mesleği.1 yıl için 40 yılını yakma
Aynen ben de öylrydim mezuna kaldım sonra daBu sene vermem gereken cabayi tam anlamiyla veremedim.aklim acikcasi ygsden sonra basima geldi.ama gec kalmistim
Ne okuyorsunAynen ben de öylrydim mezuna kaldım sonra da
Mimarlık cnmNe okuyorsun
Mezuna kalmak.Ama onda da basima neler gelebilcegini kestiremiyorumŞuan kalbinden ne geçiyor? Dürüstçe kendinde bu cevabı ara ve yap
Tesekkur ederim yazin icin tatlim.evet cok guzel bir bolum.banada uygunsa eger insallah cok guzel olur.ben yinede tercih yapicam bu aksamMerhaba canım tercihler bugün bitiyor yanlıs bilmiyorsam ama söyle de bir sey var ins. mühendisligi mezunu cok diye bir sey söylemek yanlıs cünkü o kadar cok özel üniversite var ki artık bütün bölümler de is bulma olanagı zor her sene yığın yığın beslenme ve diyetetik,fiz tedavi,hukuk,mimarlık,psikoloji mezunları veriyor torpili olan kolayca is buluyor burada senn yapacagın tek sey bir yıl daha durmak istemiyorum diyorsan sonucta ins mühendisligide cok güzel bir bölüm gitmelisin bu benim fikrim hakkında hayırlısı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?