• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite sorunu

cok uzakda degilmişki mesafen.
hafta sonunu ailenin yanında gecirirsen bişicik olmaz.
1ay falan biraz zorluk cekersin. sonra yeni ortam arkadaşlar falan derken alışmış olursun ailenin hasretine.

İnşallah alisirim ama mesafe haftasonu gelip gitmek icin pek uygun degil o yuzden soruyorum istanbul üni. Gecebilir miyim diye

Her Uni kazanan ilk yil derdi gecis yapmak oluyor 4 yilin sonunda da eve ne yapsam da donmesem dersdine donusuyor :)

Yatay ggeçiş için puaninizin gideceğiniz yere denk veya yuksek olması gerek bu koşulu sagliyorsaniz yine de calisin deneyin ancak emin olun güzel günler yasayacaksiniz dönmek iistemeyeceksiniz:)

Suan kayit icin gittim geldim sadece. Benimde temennim o kadar cok sevimm ki dönmek istemeyeyim. Bide ben cok evcimen bir insanim alismisim aksama kadar evde durmayao yuzden pek ortam meraklisi degilim orada kyk da durcam 6kisilik odalarda

yaa ben mi anormalim diye sorguluyorum.
şehirdışını kazandığımda bi takla atmadığım kalmıştı ne güzel kendi hayatımı kuracağım diye.
ayda 1 gidersin işte ailenin yanına.
her gün de telde, internetten skype ile görüşürsün.

bende evcimendim. evin dışını bilmezdim. universite başlayınca gitmek istemedim. o başlayış bi başlayış 4 yıl geçivemiş. oradan ayrılmakta cok zorlandım.

not: memleketimden 8 saat uzaktaydı okudugum universite.

bende evcimendim. evin dışını bilmezdim. universite başlayınca gitmek istemedim. o başlayış bi başlayış 4 yıl geçivemiş. oradan ayrılmakta cok zorlandım.

not: memleketimden 8 saat uzaktaydı okudugum universite.

Böyle yorumlar görmek içimi rahatlatti. Bende sizin gibi olurum inş. Hemencecik gelipp gecer 4yil

Merhaba kk üyeleri
Ben bu sene akdeniz üni. Uluslararası tic. Ve lojistik bölümüne başlayacağım. Sorunum şu ki ben bursada yasiyorum ve yol yaklasik 7bucuk saat. Bende cooooook sıkıntı yapiyorum kendime: 4 sene nasil dururum ailemden uzak. o kadar cok moralim bozuluyor ki sanarsiniz ki bi tek ben sehir disinda okuyacagim. Gercekten cok takintili bi insanim ve de duygusal. Hani derler ya en ufak seye mutlu olan insanlar en ufak seylere takilip uzulurler. Tipki beni anlatiyor.

Bide sizlere sorum benim not ortalamam iyi olursa seneye istanbul üni. Ulaştirma ve lojistik bölümüne yatay gecıs yapabilir miyim?

Simdiden hepinize tesekkurler
İlk seneden sonra “bir an önce okul açılsın” diyeceksin.

Antalya da çok güzel bir yer ailen bile aklına gelmeyecek bir süre sonra..

Hele mezun olup 10 yıl geçsin böyle o kadar güzel tebessümle hatırlayacaksın ki “hayatımın en güzel dönemiydi” diyeceksin.

Tadını çıkar ama derslerini aksatma.

Genelde herkes ilk yıl dersleri sallar sonra toplaması zor olur.

Yatay için de 3,5 tan kesin yukarı olması lazım. Hatta kontenjan az sa 4 ü bile zorlarsın.

Bölüm olarak zor geldi bana yatay olayı ama imkansız değil.

Yorum yaptiginiz icin cook tesekkur ederim. Hepiniz ayni fikirdeyseniz benim icinde gecerli olur herhalde oralarda kalma istegi. Ciddi anlamda rahatlattinizz :))

Yatay geçiş zor.aldığın sınav puanının İstanbul üniv. deki bölümün taban puanına eş değer olması lazım.Hemde ortalamanın yüksel olması.Bence zamanla arkadaş edindikçe alışırsın.İlk dönemden sonra.

Merhaba kk üyeleri
Ben bu sene akdeniz üni. Uluslararası tic. Ve lojistik bölümüne başlayacağım. Sorunum şu ki ben bursada yasiyorum ve yol yaklasik 7bucuk saat. Bende cooooook sıkıntı yapiyorum kendime: 4 sene nasil dururum ailemden uzak. o kadar cok moralim bozuluyor ki sanarsiniz ki bi tek ben sehir disinda okuyacagim. Gercekten cok takintili bi insanim ve de duygusal. Hani derler ya en ufak seye mutlu olan insanlar en ufak seylere takilip uzulurler. Tipki beni anlatiyor.

Bide sizlere sorum benim not ortalamam iyi olursa seneye istanbul üni. Ulaştirma ve lojistik bölümüne yatay gecıs yapabilir miyim?

1. evet geçiş yapmanız mümkün ama ortalamanızın olabildiğince yüksek olması gerekiyo.
2.antalya süper bir yerdir, ailenizden uzak olmak özlemi getirir ama 4 yıl kendi başınıza omayı öğrenirsiniz fena mı?

Bilemiyorumm hayati gorup gecirmek kendi ayaklarimin ustunde durmak gibi getirileri olacak ama korku stres heyecan birbirine karisti.

Bide en az taban puanina esit olnali diyosunuz ya ygs lys mi yoksa okul ortalamam mi

Hayatının en güzel günlerini yaşamaya gidiyosun emin ol..
Ailenden uzak kalmak ilk zamanlar çok zor gelsede zamanla güzel arkadaşlıklarla beraber alışcaksın, yeterki arkadaş seçerken iyi gözlem yapıp doğru kararlar ver.. Korkuyu stresi at bi kenara herkes senin gibi olcak ilk zamanlar..
Yolun açık olsun, başarılar dilerim. :KK25:

hayırlı olsun öncelikle. çoğu genç ailesinden azıcık uzaklaşmayı, kendi ayakları üstünde durmayı istediği için şehir dışını yazıyor. dört senenin size katacaklarını düşünün bence üzülmek yerine. allah uzun ömür versin ama anne babalarımız bir ömür yanımızda olmayacaklar :-( şimdiden ayrı kalmayı, özlem duygusunu öğrenmek gerektiğini düşünüyorum.

Merhaba kk üyeleri

Okulun ne kadar güzel bir yerdeymiş şanslısın :)
Eğer arkadaşlık ilişkilerin iyiyse bence bu sorunu çabuk atlatırsın..

Back
X