• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite tercihi geldi çattı !

_bilgehan_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
4.796
5.397
248
33
Merkabalar kızlar,ablalar,anneler :40:

Üniversite sınavına girdim puanım çok iyi gelmedi ama fen edebiyat fakültesi Türk Dili ve edebiyatı okumak istiyorum.Sizce doğru bir karar mı. Yada sizden veya çevrenizden okuyup memnun olan varmı? yardımcı olursanız sevinirim 1 haftadır kafayı yicem çünkü...:25:

Öncelikle hakkında hayırlısı oLSUn....

BEnim de kardeşim ilk girişde yeterli puan aldı fen edebiyat için.......

VE de çookk istiyor bu bölümde okumayı.......
..Bİz de onu destekledik hangi bölümü istiyorsan oku , karar senin dedik ama tercihlerini yaptırmak için okula gittiğinde öğretmenlerin olumsuz cevaplarıyla karşılaşmış........

SEbebi ise formasyon vermemeleri , ancak dershanede öğretmenlik yapabilmeleri.......

ASlında o konuda haklılar ...ÇÜnkü benim kuzenim de okudu aynı bölümü ve maalesef formasyon alamadı , dershanede öğretmenlik yaptı......

AMa karar sizin tabi......HAkkınızda hayırlısı olsun...

ben olsam fen edebiyat fakültelerini tercih etmem.Sonrasında iş sıkıntı oluyor.İmkanınız varsa 1 yıl daha hazırlanın,okumak için okumayın.Üniversite bitince ne yapacağım diye düşünmeyin.Öğretmen olmak istiyorsanız böyle tabii.Ama memurluk düşünüyorsanız iş değişir.Mezun olduktan sonra sınava girip herhangi bir memurluğu yazabilirsin.

İdealiniz o konuda uzman olmaksa ayrı ama öğretmen olmak için yazmayın lütfen. Bölüm okuyanlar akademisyen olmak için okumalı bence öğretmen olmak için eğitim fak. çıkışlı olmak gerek. Tabi bu benim fikrim bol şans size:6:

kızlar bişey soracağım tm2 de 60 000 alan kişi bu sene sıralamalar düşerse doğuda hukuk kazanabilir mi doğuda?
(bu kişi eşim bu arada :27: )
sayısalcı.puanı iyi geldi,mühendisliklerin hepsine yetiyor ama çocukluk hayali olan inşaat mühendisliğini yazacağız.
doğudayız buna göre ayarladık kendimizi.
şimdi tercih dönemi geldi.
araştırıp duruyoruz.
herkese hayırlı bölümler inşallah.

konu sahibi arkadaşım bence hazırlanabiliyorsan 1 sene daha bekle yükseltebilirsin puanını.
en yakın arkadaşım bu bölümde 3. sınıf ve hiç memnun değil.
eğer imkanın varsa 1 sene daha bekle fef mezunları çok mağdur bırakılıyor..

Son düzenleme:
liseler için öğretmenlik eğitim fakültelerinden alındı fen-edebiyata verildi. o açıdan bitirince öğretmenlik yapabilirsin. Bence güzel bir bölüm

ben de bu bölümde okuyorum
eğer bölüme ilgin varsa yaz derim
ama yok puanım tutuyo diye yazıcaksan yazık etme kendine,bir yıl daha hazırlan
çünkü göründüğü gibi değil hayli zor...

kızlar bişey soracağım tm2 de 60 000 alan kişi bu sene sıralamalar düşerse doğuda hukuk kazanabilir mi doğuda?
(bu kişi eşim bu arada :27: )
sayısalcı.puanı iyi geldi,mühendisliklerin hepsine yetiyor ama çocukluk hayali olan inşaat mühendisliğini yazacağız.
doğudayız buna göre ayarladık kendimizi.
şimdi tercih dönemi geldi.
araştırıp duruyoruz.
herkese hayırlı bölümler inşallah.

konu sahibi arkadaşım bence hazırlanabiliyorsan 1 sene daha bekle yükseltebilirsin puanını.
en yakın arkadaşım bu bölümde 3. sınıf ve hiç memnun değil.
eğer imkanın varsa 1 sene daha bekle fef mezunları çok mağdur bırakılıyor..

inşaat mühendisliği kesin ama hukuk gelmez gibi duruyor,hayırlısı olsun

liseler için öğretmenlik eğitim fakültelerinden alındı fen-edebiyata verildi. o açıdan bitirince öğretmenlik yapabilirsin. Bence güzel bir bölüm

yanlışın var sanırım

inşaat mühendisliği kesin ama hukuk gelmez gibi duruyor,hayırlısı olsun

yanlışın var sanırım

banada öyle geliyor,hukuk gelmeyecek sanırım.
gene yazarız muhtemelen.kendimizi inşaat mühendisliğine şartlandırdık umarım hayırlısıyla gelir.
bu arada benim bildiğim öğretmenlik hala eğitimde fef e verildiğini hiç duymadım.
fefle ilgili duyduğum ve en sinir olduğum şey(ben iibf liyim) vergi müfettişliği için fef e kadro verilmesi.
onun dışında lise öğretmenliği verildi vs gibi birşey duymadım

gene yazarız muhtemelen.kendimizi inşaat mühendisliğine şartlandırdık umarım hayırlısıyla gelir.
bu arada benim bildiğim öğretmenlik hala eğitimde fef e verildiğini hiç duymadım.
fefle ilgili duyduğum ve en sinir olduğum şey(ben iibf liyim) vergi müfettişliği için fef e kadro verilmesi.

Böyle bir haber var canım verildigine dair.

Kaynak:
Lise öğretmenleri Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde yetişecek Haberleri, En Son Haber || Samanyolu Haber[h=1]Lise öğretmenleri Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde yetişecek[/h]
[h=2]Lise öğretmenleri artık Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde yetişecek. YÖK bazı öğretmenlik bölümlerine 2013 yılında kontenjan vermedi.

• YÖK bazı öğretmenlik bölümlerine kontenjan klavuzunda yer vermedi.
  • Lise öğretmenleri, Eğitim Fakülteleri yerine Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde yetişecek.
  • Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti ve Fen-Edebiyat Fakülteleri'nin işlevinden uzaklaşacağı belirtti.
  • Faruk Ardıç : Bu kararla, iki fakültenin de açılış amaçları gözden geçirilmeli.

2013 yılından itibaren biyoloji öğretmenliği, fizik öğretmenliği, matematik öğretmenliği, kimya öğretmenliği, tarih, coğrafya, felsefe grubu ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği bölümlerine öğrenci alınmayacak.

Eğitim fakültelerin yeniden yapılandırılması ve ihtiyaca göre öğretmen branşlarının belirlenmesine bağlı olarak YÖK “2013-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda” söz konusu öğretmenlik bölümlerine yer vermedi.

Temel kuruluş amaçları “Temel bilimlerde araştırmacı ve uzman yetiştirmek” olan Fen-Edebiyat Fakülteleri işlevlerinden uzaklaşacakve öğrencileri kendi alanlarında uzmanlaşma yerine, öğretmenlik beklentisine yöneltecek ve bir nevi bu fakülteleri Eğitim Fakültelerinin bir kopyası haline geleceği savunuluyor.

2013 öğretim yılında öğrenci almayacak olan Eğitim fakültesinde 113 programda toplam 3452 kontenjanı vardı.

Eğitim fakültelerin lise öğretmenlikleri bölümlerinin kapatılmasıyla ilgili Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç şöyle dedi:

“Lise eğitimine branş öğretmeni yetiştirme pozisyonunda olan eğitim fakülteleri nin özellikle pedagojik formasyon birikiminden istifade edilmeliydi. Liselerde ihtiyaç olan öğretmen sayıları göz önünde bulundurularak bazı bölümlerin eğitim fakültesi bünyesinde devam edebilirdi. Bir kaç yıl sonra benzer durumu fen edebiyat fakülteleri mezunları da yaşanabilecek. Bu kararla esasa açılış gayesi temel bilimlerde araştırmacı ve uzman yetiştirmek olan fen edebiyat fakülteleriyle amacı liselere öğretmen yetiştirmek olan eğitim fakültelerin açılış gayeleri tekrar gözden geçirilmesi gerekecek.”

85840124.jpg

[/h]

Son düzenleme:

Böyle bir haber var canım verildigine dair.

Kaynak:
Lise öğretmenleri Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde yetişecek Haberleri, En Son Haber || Samanyolu HaberLise öğretmenleri Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde yetişecek

Lise öğretmenleri artık Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde yetişecek. YÖK bazı öğretmenlik bölümlerine 2013 yılında kontenjan vermedi.

• YÖK bazı öğretmenlik bölümlerine kontenjan klavuzunda yer vermedi.
  • Lise öğretmenleri, Eğitim Fakülteleri yerine Fen-Edebiyat Fakülteleri'nde yetişecek.
  • Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti ve Fen-Edebiyat Fakülteleri'nin işlevinden uzaklaşacağı belirtti.
  • Faruk Ardıç : Bu kararla, iki fakültenin de açılış amaçları gözden geçirilmeli.

2013 yılından itibaren biyoloji öğretmenliği, fizik öğretmenliği, matematik öğretmenliği, kimya öğretmenliği, tarih, coğrafya, felsefe grubu ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği bölümlerine öğrenci alınmayacak.

Eğitim fakültelerin yeniden yapılandırılması ve ihtiyaca göre öğretmen branşlarının belirlenmesine bağlı olarak YÖK “2013-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda” söz konusu öğretmenlik bölümlerine yer vermedi.

Temel kuruluş amaçları “Temel bilimlerde araştırmacı ve uzman yetiştirmek” olan Fen-Edebiyat Fakülteleri işlevlerinden uzaklaşacakve öğrencileri kendi alanlarında uzmanlaşma yerine, öğretmenlik beklentisine yöneltecek ve bir nevi bu fakülteleri Eğitim Fakültelerinin bir kopyası haline geleceği savunuluyor.

2013 öğretim yılında öğrenci almayacak olan Eğitim fakültesinde 113 programda toplam 3452 kontenjanı vardı.

Eğitim fakültelerin lise öğretmenlikleri bölümlerinin kapatılmasıyla ilgili Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç şöyle dedi:

“Lise eğitimine branş öğretmeni yetiştirme pozisyonunda olan eğitim fakülteleri nin özellikle pedagojik formasyon birikiminden istifade edilmeliydi. Liselerde ihtiyaç olan öğretmen sayıları göz önünde bulundurularak bazı bölümlerin eğitim fakültesi bünyesinde devam edebilirdi. Bir kaç yıl sonra benzer durumu fen edebiyat fakülteleri mezunları da yaşanabilecek. Bu kararla esasa açılış gayesi temel bilimlerde araştırmacı ve uzman yetiştirmek olan fen edebiyat fakülteleriyle amacı liselere öğretmen yetiştirmek olan eğitim fakültelerin açılış gayeleri tekrar gözden geçirilmesi gerekecek.”

85840124.jpg

Bu çoook güzel bir haber... Fen edebiyatın önü açılmaya başladı bile.. Kesinlikle yazacağımmm :)
Bana dua edin anlımın akıyla bitiriyim şu üniversiteyi.:26::26:

konu sahibi arkadaşım kaç puan aldınız hangi şehirleri düşünüyorsunuz.ben evli ve çocuklu bir kadın olarak bu yıl edebiyat bölümü için hazırlanacağım o yüzden puanını sordum...:44:

Eğitimden lise öğretmeni çıkmıyor mu artık

yanlışım olduğunu düşünmüyorum. en sağlıklı bilgi için kılavuzu inceleyebilirsin ama şöyle bir şey var geçen yık (2012) de formasyon verilmeyeceği söylentileri nedeniyle fen -edebiyatın puanları baya düşmüştü onu baz alırsan açıkta kalabilirsin 2011 verilerini de göz önünde almanı ve dersanelere gidip ( en az 3 tane) rehber öğretmenleriyle görüşebilirsin.

Back
X