Üniversite ve yurt hayatı

Yurtta kalırsan tabiki arkadaş çevren olur canın çok sıkılmaz arkadaşlarla oturur sohbet edersin,film izlersiniz tabi zorluğuda var gürültü olabiliyor,hijyensizlik olabiliyor,yemek sorunu olabiliyor falan ben geçen sene yurta kaldım bu senede devam yurda ama elimde senin gibi tercihim olsaydı kesinlikle evimde kalırdım evde annenin yaptığı yemeklerin tadı,evin temizliği,aile huzuru kesinlikle bambaşka.Ama yinede denemek istiyorsan 2-3 aylığına anlaş bir dene kendini huzurlu hissedersen devam et olmuyorsa evine dönersin.Ama olmuyorsada bence hiç bulaşma yurt işine.

ama söyle bir durum var yurtta odandaki kişiyle gerçekten ciddi şekilde kavga edip düşman olucak derecede küslük yaşanırsa ne olucak, bu her 2 kişi içinde zor bir durum olbilir. Ben üniye baslamadım henüz ama düsündükce aklıma farklı seyler geliyor cünkü artık insanlar değişiyor farklı davrnışlar söz konusu

2 sene kars kyk bi senede antalya kyk da kalmış biri olarak sölüorum karsta yuttan nefret etmiştim çoğu çıkar arkadaşlıklıkları zaten ama antalyadan ayrılmak istememiştim çok sevmiştim arkadaşlarını seversen herşeylerinede katlanıosun ama sakın sakın evinden dışarı çıkma kuzum...

zordur...ben odamı değiştirmek zorunda kaldım..sevgilim var diye kıskandılar..bide o cahillikte anlamıosun oda arkadaşların annen baban mış gibi davranıyorlar..sevgilimle gezerim yurda gelirim oooo sevda hanım hiç gelmesetdinizler felan...bizi ihmal ediyorsunlar falan..ozaman tepki veremiyorsun açık seçık şimdi olsa ayağa kaldırırdım ortalığı sen kim oluyorsun diye..zaten ünv. gelmişsin sudan çıkmış balık gibisin..bocalıyor insan ama rica edicem genç kızlar şu arkadaşlarınızı sahiplenmeyi bırakın arkdaş olarak evet ama anne babası gibi davranmaya çalışan takıntılı kendine güvensiz tipler oluyor uzak durun..ağızlarının payınıda verin..ak aklıma geldi o yıllar sinirim sıpladı yine

canım ben yurdu tavsiye etmem üç yıl kaldım mecburiyetten. öncelikle yemek çok zor oluyor. ikincisi üstteki arkadaşın da bahsettiği gibi anne baba gibi davranıyorlar özellikle üst dönem varsa o konuda dediklerinin benzerlerini ben de yaşadım ve çok bunaltıcı boğucu bir hal alıyor bir süre sonra. bir de belli saatlerde girip çıkmak, gelmeyeceğin zaman yurttan izin almak zorunda olmak falan da insanı sıkıyor. birkaç işi zar zor yetiştirebileceğim anlar oluyordu bazen o sıkışık zamanda bir de yurda gelip izin almak zorunda kalıyordum.

iyi arkadaşlıklar kurmak istiyorsan özellikle şehir dışından gelen ve yurtta kalanları evine davet edebilirsin bu onlar için de iyi olur. zamanla çevren genişler zaten onların arkadaşlarıyla falan da tanıştıkça. yurtta iyi arkadaşlar edineyim derken daha da kötü olabilir hayal kırıklığına uğrayabilirsin. yurdun bana tek artısı üst sınıflardan falan ders notu buluyordum ya da sınav sorularını hatırlıyorlardı bazen :) onları da dediğim gibi yurtta kalan arkadaşların vasıtasıyla öğrenebilirsin. evde kalmak ileriki hayatın için tecrübe kazanmanda çok daha faydalı olur diye düşünüyorum. ev geçindirmek, sorumluluk almak vs.

Yurt hayatı çok zor. İstanbuldaki ilk senemde hiç biyeri bilmiyorum kimseyi tanımıyorum diye gittim özel bi yurda kayıt oldum. Şahane bi yerdi, çok merkeziydi. Dünya para istemişlerdi, ben de ucuz olsun diye 4 kişilik odada kaldım. Yurt güzeldi, okula da çok yakındı ama odadakiler yüzünden ilk senem rezil gibi geçti. Sonuçta yurda kayıt olurken oda arkadaşlarının kim olduğunu bilmiyorsun, seçme şansın yok. Piyangodan ne çıkarsa yani... Benimkilerden biri de tam problemdi. Neler neler yaşadım. Bir de çok sessiz, yumuşak, alttan alan bir karakterim vardı o zamanlar. Gençlik işte... Çaylaklığın verdiği saçma bir eziklik varmış üstümde demek ki, bir de tabi odadaki kızların hepsi benden 3-4 yaş büyük çift dikiş kızlardı. E ben gelmişim istanbula elma güzeli gibi, bunlar taktılar tabi bana :)) Hele bi tanesi, lanet mi lanettt, elinde sigara, gece oturur gündüz uyur, tam sen uyuyacakken kalkar girer 1 saat duş alır, ışığı açar deodorant sıkar foss foss yattığın yerde boğulursun, dangır dungur giyinir mesajlaşır sigara yakar, Allah'ım ne günlerdi... Hatta hiç unutmam bi keresinde akşam saat sekiz gibi okuldan döndüm soyunup giyinmeye çalışıyorum ama nasıl işkence çekiyorum gürültü yapmayım bu cadaloz uyuyor diye, ağır çekimde soyunuyorum yani... Bu bi açtı gözlerini. "Biraz yavaş yaaa" dedi "uyuyoruz burda!!!" !!!!! Yaptığım gürültü de pantalonu çıkarırken çıkan ses yani!!! Ben şok oldum. Daha hava bile kararmamış gündüz vakti, kaldı ki deli gibi özen gösteriyorum çıkarmaya çalıştığım pantalonun hışırtısını (!) duymasın diye, onu da geçtim onun bana yaptıklarının yanında bu nedir ki??? Gıcık işte, lanet kız. Ders çalışmaya kalksan kıskanır rahatsız eder, sen ölüyorum uyumam lazım ders çalışmam lazım desen duymazdan gelir, ne sigarasını söndürürdü ne de telefonunu kapatırdı... Kavga etsen senin de huzurun kaçacak, birkaç metre karelik odada her gün yüzyüze bakıyorsun sonuçta iş inada binmesin diye büyütmemeye çalışıyorsun meseleleri falan... Yurttan gitsen nereye gitcen sözleşme 1 senelik, çıksan bile parasını ödemek zorundasın. Yani kötü oda arkadaşı insanı hayattan soğutur, nerden geldim üniversiteye dedirtir baba evini özletir. İnsanlar binbir çeşit. Benim birçok arkadaşım da ilk sene yurtta kalıp aynı şeyleri yaşadılar, yurtlarda saç başa kavgalar da çok olur zaten :))) Özellikle devlet yurtlarında. O onun dolabını karıştırmıştır, bu bunun yatağına oturmuştur, yan bakmıştır, düz bakmıştır ya da genelde sadece kıskanmıştır :))) illa ki yapılır o kavgalar yani. Devlet yurtları kat kat zor.

Yine de odada bi başına kalacaksan ve alttaki üstteki yan odalardaki kızların arada bir sabahlara kadar kudurup bağrışmasından tepinmesinden çok rahatsız olmam diyorsan yurt kolay tabi, evdeki gibi ev sahibiyle ayrı, aidatla ayrı, faturalarla ayrı uğraşmıyorsun. Hatta çoğu yurtta yemek falan da oluyor. Ama dediğim gibi, hem tek kalacak hem de yemekli olacaksa o zaman acayip tuzlu oluyor yurt parası. Tek bir göz odaya istedikleri para bundan neredeyse 7 sene önce 750 liraydı. Şimdi tahayyül edemiyorum. Tabi yurttan yurda çok değişir. ben ilk seneden sonra koşa koşa eve çıktım bir arkadaşımla. Keşke ilk seneden çıksaymışım dedim. O da kolay ya da ucuz değil tabi ama yurtla yan yana koyunca arada büyük fark var konfor bakımından. Ama o evde o rahatlıkta yaşamanın tadı paha biçilmez. Ev hanımlığını o evde öğrendim ben =) ilk yemeklerimi o evde yaptım, çamaşır makinesini ilk kez orada çalıştırdım. İlk kez ev çekip çekiştirmenin ne olduğunu, faturaları takip etmezsek mum ışığında oturmanın ne fena olduğunu, sorumluluk almayı öğrendik. Eğer gücün yetiyorsa eve çık, ama kalabalık evlere çıkma. Maksimum 2 kişi olun evde. Çünkü evdeki kişi sayısı arttıkça düzen kurmak da o kadar zorlaşır. Çok yazdım, hadi iyi geceler.. ;)

üniversite hayatım boyunca yurtta kaldım evde kalma şansım olduğu haldehiç istemedim sorumluluğunu istemedim
benim fikrime göre üniversite hayatında insan bir yılda olsa yurtta kalmalı...benim eşim üniversite hayatı boyunca
ailesiyle yaşamış biri olarak çok çook pişman keşke yurtta kalsaydım der durur hep...

ben bir dönem kaldım yurtta arkds edindiğim ilk yer tabi ki yurt oldu ayrıca yurt ortamann eğlencelrnn muhabbetlernn de tadı bi başkadır ama bi süre sonrs sıkılıyo insan tabi her odadan bi kız çıkıyo :D ev hayatı da ayrı bişi ama yurt hayatnı da herksn tadması gerk bence

mezun olalı 2 yıl oldu konyada 4 yıl okudum ben..ist da yasıorum söle bi geriye dönüp bakıorum hayatımın en guzel dönemleri ünv günleri ve yurt hayatıymışççen kalıcı dostlarım yurt arkadşlıklarımdan çıktı..çünki aile gibi oluosun artık..birlikte yatıp kalkıosuniherseyni paylaşıosun..bence herkes yasamalı bu günleri..hayatına çok farklı getireleri oluyor..seni sen yapıyo o günler..

bende 1 yıl yurtta kaldım ve gercekten cok zorluk cektim.o birazda insanın yapısına bağlı bişey gerçi.bende özel ve cevredeki en lüks en iyi yurtlardan birinde kalıyodum ama evin yerini tutmuyo hiç bi zaman.2 kişilik oda da kalmama rağmn gece diğer kızların sesinden uyuyamazsın.sabahın köründe biri kalkar saç kurutur kapılar carpılır ayaklar sürüye sürüye yürünür banyo sırası o sırası bu sırası 3-4 kız kavga eder biri ağlaya ağlaya telefonla konusur bağırığ telefonu fırlatır gercekten cekilmezdi.ben dayanamıycam sanarken 1 yıl mecbur idare ettim.tabiki arkadaslık kuruyorsun ama baska bi kıza biraz sessiz olur musun desen arkanı döndüğün an baskasına dedikodunu yapmaya başlıyo.benim böyle olmuştu herkes birbirinin arkasından konusuyodu böyle olunca ben kimseyle cok sıkı fıkı olmamayı tercih ettim.ve yurtta o kadar saat vakit gecirdiğim arkadaslarım yerine sınıftan bi arkadasımla eve cıktım suan cok rahatım :) benim gibi rahatına uykusuna düşkün olan kişilere göre değil yurt hayatı...hele ki ailenle evde yaşamak bambaşka.eğer ailen sana çok karışmıyosa kesinlikle yurt yada arkadasla ev düşünülmemeli.evin de sorumlulukları var cünkü :)

Benim eve çıkmış bütün arkadaşlarım tekrar yurtlara kapak atmak derdinde ev yönetmek zor geliyor insanlara doğal olarak :34: Yurtlardaki arkadaşlarımın çoğu memnun erkek olanlar duşların pisliğinden şikayetçi ama kızlardan öyle önemli bi şikayet duymadım, bir de beraber ders çalışıyolar çoğunlukla iyi oluyormuş

Back
X