• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite

Bana kalırsa uniyi açıktan oku iyi bi bölümde, kamu yönetimi olabilir onu bi araştır. Bence dil geliştir. İngilizce almanca fransızca.. Tercümanlık yaparsin iyi parası var dille ilgili her alana rahatça girersin. Ben hemşirelik okumasam öyle yapardim. Geleceği olmayan bölümler seçip pişman olmaktansa bence bu çok mantıklı olur. Bazen bana okumak çok bos geliyor çünkü geleceği olan çok az meslek var onları okumadiktan sonra gerisi bos geliyo
Gelecegi olan meslekler de sozelde pek yok ve sistem degistilce de sozelde olan ise yarayan bolumler de zaman icinde tm ve mf bolumlerine gecti matematik yapabilsem zaen ya hukuk ya pdr okurdum sanirim ama oyle kolay bisey degil bu hani temel de yok ayrica anlamasi da kolay degil bi sozelci icin o dersler. :(

Gelecegi olan meslekler de sozelde pek yok ve sistem degistilce de sozelde olan ise yarayan bolumler de zaman icinde tm ve mf bolumlerine gecti matematik yapabilsem zaen ya hukuk ya pdr okurdum sanirim ama oyle kolay bisey degil bu hani temel de yok ayrica anlamasi da kolay degil bi sozelci icin o dersler. :KK43:
İste onun için diyrm geleceği olan bi mesleği okumadiktan sonra okumak bana bos geliyo etrafta lise mezunu patronları gördükçe bazen bosuna okuyomusuz gibi geliyor bence dil geliştir çok iyi yerlere gelirsin sevmediğin bi meslek illa okumuş olmak için okunmamali bence sozelde su var sunu okuyim deme. Ailen etrafındakiler ne derse desin kendini geliştirdikten sonra üni yi açıktan ya da binada okumussun farketmez diyrm ya ben sayisalciydim hemşirelik seçtim geleceği de var eğer öyle olmasaydı sana söylediğim şeyleri şuan ben yapıyo olurdum

sözelciye değer verilmiyor bu ülkede... gazetecilik sıkıntılı iş.. ygs'den zihinsel engelliler öğretmenliği çok iyi olur yapabilirsen...

Ben de lisede sözelciydim. Ama üniversite sınavında eşit ağırlık ygsden tercih yaptım. Turizm işletmeciliği ve otelcilik okuyorum. Radyo tv, gazetecilik falan düşünüyordum aslında ama olmadı. Herkes söylemiş, ben de söyleyim, zihinsel engelliler öğretmenliğinin önü açık bence de onu tercih etmelisin.

Ayrıyetten gönlünde yatan aslan nedir? Edebiyat mı? Eğer öyleyse istediğiniz bölümü okuyun. Yüksek lisans yaparsınız. Akademisyen olmak için çabalarsınız yani...

Halkla ilişkiler ve tanıtım tavsiye ederim. Mezun olduktan sonra insan kaynaklarında çalışabilirsiniz. Güzel bi çalışma alanı, okurken staj yapmaya, part time calismaya,çift Anadal yapmaya uygun bi bölüm.

Eğer PDR, psikoloji, hukuk gibi bölümlerde okumak istiyorsanda üniversiteye başlayıp yatay geçiş yaparsın. Tabi bunun için ortalamani yüksek tutmak lazım.

Back
X