Herkese selam.
Bu yıl yurtta aynı odada kaldığım iki arkadaşımla eve çıkacağız. Tecrübeli kişilerden ev idaresi, komşularla ilişkiler konusunda tavsiyeler istiyorum.
Bu arada bir derdim var bölümündeki konuların büyük bir kısmını okudum. Bunları okuyarak başkalarının deneyimlerine tanık oluyoruz ve yapılan yorumlar bakış açımızı genişletiyor. İyi ki varsınız. Sizi seviyorum :81:
Herkese selam.
Bu yıl yurtta aynı odada kaldığım iki arkadaşımla eve çıkacağız. Tecrübeli kişilerden ev idaresi, komşularla ilişkiler konusunda tavsiyeler istiyorum.
Bu arada bir derdim var bölümündeki konuların büyük bir kısmını okudum. Bunları okuyarak başkalarının deneyimlerine tanık oluyoruz ve yapılan yorumlar bakış açımızı genişletiyor. İyi ki varsınız. Sizi seviyorum :81:
Üniversite hayatıma bir evde yalnız kalarak başlamıştım,keşke öylede kalsaydım dedim sonra.
Nasıl olsa arkadaşların sürekli evine geliyor ama evi paylaşmak zor.
Farklı ev arkadaşlarım oldu zaman içinde.
Tabii ki şamatadan vs den günler geçmesin,okul bitmesin de dedim ama...
Zor.Eğer eve giren çıkan çoksa tatlı teyze komşular allien'a dönüşüyor.
Arkadaşlarla hesap kitapta zor oluyor.Akıllı seçimler yapıp kendini maddi manevi kullandırmadan yaşamak zor.
Son senemi tabii geçen 3 yılın ardından çok iyi tanıdığım arkadaşımla geçirdim ki tadından Yenmedi o senenin ama okul bitti.
Yani işin özeti;aceleye getirme.Gerçekten tanıdığına ve anlaşacağına inanırsan o zaman birileri ile aynı evi paylaş.
BİR TAVSİYE DAHA 3 KİŞİ OLMAYIN,2 DE KALIN.
benimki hüsranla bitti, umarım seninki öyle olmaz; arkadaşız nasılsa diye kendi haklarını asla ihlal ettirmemeni öneririm, kolay gelsin... aynı bölümde misiniz hepiniz, bu biraz yıpratıcı olabiliyo da ama birarada başaran arkadaşlar da vardı; ama onlar erkekti
Genelde sorunlar para kaynaklı oluyor anladığım kadarıyla.
yok her zaman para kaynaklı değil "saygısızlık" kaynaklı da olabiliyo, senin gösterdiğin hassasiyeti karşıdan da bekliyosun bulamayınca bileniyosun da bileniyosun, birbirinize açık olun dürüst davranın içinizde biriktirmeyin derim ben; hatta tüm bu sorunların kökeni sanırım "iletişimsizlik" ten kaynaklanıyo
ben de büyük bir aşkla,romantik hayallerle eve çıkmıştım.Eve anahtarlık alınca bile birbirimizi arar sevincimizi paylaşırdık
ay ne salakmışız:)
bööyle büyük umutlarla başlayınca ilk haftadan duvara tosladık.
İlk hafta sonumuzda bir,ikinci hafta sonumuzda başka bir ESKİ erkek arkadaşını getirmişti.Üstelik bu konuda daha öncesinde anlaşma yaptığımız halde...Hiç de tanıdığım sevdiğim insan olmadığını farkettim ev arkadaşımın.Kendini bana bambaşka tanıttığını...Hoş yeni halinde de çok kötü bi insan değildi,bana değer verirdi ama yine de ilk zamanlarımız burnumdan geldi.
Evde mutlu olmak istiyorsan öncelikle sevgili gelip gitme işini bir düzene koymak gerek bence.
Eski erkek arkadaşımın evinde herkesin sevgilisi vardı ve benim gitmem onları mutlu ediyordu,bi süre gitmesem kendileri çağırıyorlardı mesela.Onlar bu şekilde bir anlaşmaya varmışlar aileden gibi görüyorlardı ev arkadaşının kız arkadaşını. Bunun gibi bir anlaşma ya da daha katısından :) :)
Bir deeee yakın arkadaş olunca bazı sıkıntılar olabiliyor,kırılmasın diye bazı cümlelerini yutmak zorunda kalıyorsun,o yabancı değil diye bazı lakayitlikler olabiliyor..Ben günlerce bulaşık yıkamazdım mesela o evde.Nasolsa bna kızmaz diye..Ama son çıktığım ev mesela,sıkıyosa yıkamiyim :) :) kimseye nazım geçmediği için görevlerimi gerektiğim gibi yerine getiriyorum..Bir de bu evimde sıcak su akıyo,onun da etkisi var tabii
Benim birinci evim bahsettiğim gibi yediğim içtiğim ayrı gitmeyen biriyleydi ama çok sorun yaşadım,
ikinci evim çok çok az tanıdığım kızlarlaydı,hayatımın enn huzurlu zamanlarını geçirdim
üçüncü evimi de hiiiç tanımadığım,internetten bulduğum kızlarla :) eve taşındığımda yüzlerini 3.kez görmüştüm,şeytan kulağına kurşun çoook mutluyum bu evimde de
Umarım sen de çok mutlu olursun,doğru kişilerle karşılaşmışsan öğrenci evi dünyanın ennn güzel yeridir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?