Üniversite'de ilginç cinsel sorular!

KONU: ‘Üreme Sağlığı Projesi’

bu sorularlamı üreme sağlığına çözüm bulunacağını düşünüyosun sen? bazı soruları kimsenin sormaya hakkı yoktur ayrıca. edepsizliktir. ne haddine yani. üreme sağlığı ile ilgili bşi yapılıyosa bu tecrübe sınanarak değil bilgi sınanarak yapılmalıdır.

üreme sağlığı,ahlakî düzenlemeler,sosyal düzenlemeler için evet bu sorular çözüme götürür. olayın içindeyim bir doktor olarak söylüyorum bunları evet,bu sorular,hangi kesimin hangi bilgiye,hangi eğitime,hangi sağlık hizmetine ihtiyacı olduğunu öğrenmek ve sorunu çözmek açısından faydalıdır.'edepsizlik' olarak nitelendirmen yanlış,cevap vermeme özgürlüğün olduğunu söyledim. bu sorular tecrübeyi değil cinselliğin ne kadar sağlıklı(psikolojik ve bedensel anlamda) olduğunu ortaya koyacak sorulardır. neden bu kadar saldırgan ve fevri davrandığını da merak ediyorum.

büyü ve bilimsel araştırmalar konusunda biraz bilgi edin olur mu canım? anket sorusunu 'merak' olarak algılayan kişi bilimsel araştırmadan ne anlar o da ayrı mevzu tabi ki....

anketi merak olarak algıladığımı da nerden çıkardın işte onu ben anlamadım. sen benim saldırgan ve fevri olduğumu ve sebebini merak ettiğini yazmışsın yani dmek istioyrum ki merak olarak bahsettiğim anket soruları, araştırma değil senin benim hakkımdaki merakın. ayrıca doktor olabilirsin ama sosyolog değilsin zannımca. yani bu sorulara alternatifler üretilebilir pek tabi eğerki amaç insanların bilgilerini saptamak eksikleri gidermekse. ayrıca üreme sağlığı konusunda çalışmalr yapılması gayet iyi birşey bu yapılmasın demiyorum bende farkındaysan. ama yapılırken insanın özeline girilip bu kişi tespiti yapılarak olmamalı. kişiye özel bi üreme sağlığı projesi yürütülmüyo neticede. ahlaki ve sosyal düzenleme yapmak da bi üniversite anketiyle olcak şey değildir.

tıp,psikoloji,psikiyatri,infeksiyon hastalıkları(cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından),üroloji,aile hekimliği,sosyoloji.... 'özel' kavramı kişiden kişiye değişir,anketler zorunlu değildir,isteyen cevaplar istemeyen cevaplamaz ama bazı sorular sorulmadan,cevapları alınmadan hangi bölgeye,hangi kesime hangi hizmetin götürülmesi gerektiğine karar verilemez. insanlar kiraladıkları atlara tecavüz ederken izlemek zorunda kalırız o zaman....[/B][/COLOR]

söylediklerin doğru bazı soruların cevapları gerekir tespit için ama bu sorular o sorular değil ne yazıkki ve genel olarak anketlerden değil bir üniversitede kişinin tüm kimlik bilgilerinin istendiği bi anketten bahsediyoruz tekrar hatırlatayım dedim. genelleme yapmıyorum tamamen bu anket üzerine yorum yapıyorum ben.

fikrim değişmediği için aynı şeyleri savunuyo olmamın nesi tuhaf anlamdım. senin anlayışında bi problem varsa bilemicem ve hala neden sana düşüncemi anlatmaya çalışıyorum onu da bilmiyorum. sen benim söylediğimden bi genelleme yapıyosun ve bu genellemeyi ben yapıyomuşum gibi yazıyosun. bende sana başlık açılan konudan yola çıkarak ne düşündüğümü söylüyorum. sense isteyen cevaplar istemeyen cevaplamaz diyip duruyosun ben cevaplanıp cevaplanmamasından değil sorulan sorulardan bahsederken.. daha ne diyebilirim ki sana. sengözlerimebaksanab

ben sana 'o sorulara neden cevap verilebileceğini,neden o soruların sorulabileceğini' açıklarken sen 'özele girilmez' anlamındaki cümleler dışında hiç bir şey yazmadın(ya da dİyip duruyorsun(senin tabirinle)). 'anketi cevaplamak zorunlu değil' demenin yanında cevapların,'anketin ne işe yarayacağını' anlatıyorum. her neyse daha fazlasına gerek yok sanırım. anlattıklarımı anlamak zorunda değilsin tabi ki.

ben sana söylediklerinde haklısın diyorum daha ne diyim benim tek derdim sorular ve isim yazılmasının istenmesi. daha nasıl anlatayım sana. yani bu sorular vahiy mi gelmiş de sorulmuş sorular? (tövbe haşa) ayrıca sende söylüyorsun ismini yazıp yazmama hakkı var diye ama anket değil isim anne kızlık soyadını yazmasını talep ediyo. tamam yapılsın anket ama kişi tespiti amaçlı yapıldığı bu kadar açıkken kaç kişi doğru cevap vermek ister ki? yanlış şeyler yaptığından cevap vermek istemez diye demiyorum bunu anketin amacının dışına çıktığından cevap vermek istemez diye diyorum. kimse özel yaşadıklarını altına ismini yazarak başkalarına beyan etmek istemez çünkü. anket ancak doğru cevaplar yazıldığında yol göstericidir ve tekrar söylüyorum "bu anket için", istenilen bu koşullarda ne yazıkki verimli bi çalışma olmayacaktır.

ben de diyorum ki ismini yazmaktan çekinen o anket formunu da doldurmaz. kimseye anket yapmak için zorlama yapılmıyor.zorunlu olmadığı halde ismini yazıp da yalan yanlış şeyler yazacak,işaretleyecek kişinin de zihniyle sorunları vardır. o sorulara yalan yanlış cevaplar verecek kişi anket doldurmaya neden yeltenir burası da düşündürücü. ankette isim olmazsa daha fazla katılımcı elde edebilirler bu nedenle katılımcı azlığı problemi yaşayabilirler,kimilerine özel konular,sorular,çekinilecek durum olabilir burası da bir gerçek.

ben de diyorum ki ismini yazmaktan çekinen o anket formunu da doldurmaz. kimseye anket yapmak için zorlama yapılmıyor.zorunlu olmadığı halde ismini yazıp da yalan yanlış şeyler yazacak,işaretleyecek kişinin de zihniyle sorunları vardır. o sorulara yalan yanlış cevaplar verecek kişi anket doldurmaya neden yeltenir burası da düşündürücü. ankette isim olmazsa daha fazla katılımcı elde edebilirler bu nedenle katılımcı azlığı problemi yaşayabilirler,kimilerine özel konular,sorular,çekinilecek durum olabilir burası da bir gerçek.

isim istenmesinin ne gibi bi sebebi olablir ozaman. maksat gerçekten üreme sağlığıysa isim bölüm şehir okul annekızlık soyadı gibi bilgiler istenmeden pek tabii anket yapılır. bunu o anketi düzenleyenler de en az senin benim kadar biliyodur.

sana katilmamak elde degil nosey anket yapilacaksa ne gerek var annsesininkizlik soyadina kadar bilgilere isim almadan sadece sehir ve yas belirtilerek te yapilabilir .Cok üzüldüm benim mezun oldugum üniversitede boyle talihsiz bir olayin yasanmasina

ne yazıkki olabiliyor böyle durumlar. istedikleri sonucu da elde edemezler işin garip tarafı. maksadının dışında bir iş olduğu başından sonuna kadar alenen ortada.

kişilerin dini ve sosyal düşüncelerini bir nevi ortaya çıkaran sorular bunlar. aynı zamanda söylediğim gibi bilgi değil tecrübe soran sorular. bütün bunları yapan insan bilgisiz olmayabilir. ama aynı şekilde yapmayan da bilgisiz olabilir. insanların arkadaşının cinsel yaşamıyla bara gitmesiyle üreme sağlığına bişey olmaz.

dini ve sosyal düşünceler saklanmalı mıdır? bilinirse ne gibi sakıncalar olur? 'bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim' ve de o kişiyi bekleyen risk açısından arkadaşın neler yaşadığı da önemli. bara gitmekle(genelleme değil ama risk) üreme sağlığı arasında bir bağlantı yok mu sence?

sakıncalı demedim bende ama bu kişi tesbiti için yapılıyorsa demekki karşı tarafın bi beklentisi var bu durumdan. mimlemek diye bir tabir vardır. o anketi dolduran kişiler görüşleri bakımından mimlenecektir aynı zamnda. şu an içindeyim ve görüyorum sende görmüşündür muhakkak bir hocanın yada görevlinin görüşleri nedeniyle öğrenciyle bile ters düşüp olmadık yollara başvurduğunu. üniversite ortamında dini ve siyasi görüşlerin insan ilişkilerinde hala etkileyici bi faktör olduğu bi gerçek, görüşlerin açıklanması sakınca değildir ama yeri böyle bir anket değil. genelleme yapılmaz elbette ama her bara giden sağlıksız ürememi yapacak yani yada gitmeyen çok mu sağlıklı kalacak. ayrıca ben anketi eleştiriyorum sense beni. yani bu anketin doğru bi anket olduğuna beni ikna etmekle neyi kanıtlıcaksın? ben bu anketin kişilerin dini ve sosyal görüşlerini belirlemek için yapılmış olduğunu ve bu soruların anketin amacına hizmet etmediğini düşünüyorum. sence bi sakıncası yoksa tabi..

sürekli bana ithaflarda bulunan sensin, ben iddialarının sebeplerini soruyorum,kendi düşüncelerimi gerekçeleriyle birlikte veriyorum. aynı düşünceye sahip olmak zorunda değiliz,konuyu kapatmak istedikçe daha da dağıtıyorsun. karşılık vermemi gerektirecek cevap yazmamanı rica ediyorum.

sen bana soruyosunda ben cevap yazınca ağırına mı gidiyo nedir yani? sana ithafta bulunmuyorum düşüncemi söylüyorum. ama sen bu düşüncenin yanlış olduğuna ikna etmke istercesine açıklama istiyosun. daha ne kadar açıklayayımki yani? konuyu kapatmak isteyen soru sormaz dimi. ne gibi bi cevap seni tatmin etcek. "evet haklısın bu sorular doğru sorular ancak böye üreme sağlığı hakkında anket yapılır" diyene kadar devam etceksin heralde? uğraşma yani demicem çünkü. iddialarımın sebeplerini yeteri kadar yazdım. hala merak ediyosan dön bi daha oku yazdıklarımı çünkü ben bi daha yazmıcam sıkıldım. madem çok istiyosun kapanmıştır konu.

Back
X