- 30 Eylül 2016
- 1.184
- 1.600
- 133
- Konu Sahibi bloodstory
Şimdiden teşekkürler 

Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar
Ben üniversite 1.sınıfı bitirdim.Güz dönemim iyi geçti fakat bahar döneminde 2 dersim DC, 1 dersim de FF oldu . Ortalamam 2 nin altında kaldığı için DC olan derslerimden de kalmış oldum haliyle.Bunların toplam kredisi 17
Şimdi benim sorum şu:
Benim seneye bahar döneminde bu 17 kredilik derslerin tamamını almam mı gerekiyor ? Yoksa sadece FF ile kalmış olan dersi mi hemen seneye almalıyım?
DC ile kalmış olan derslerimi diğer senelere dağıtarak alabilir miyim?
Çünkü malesef kaldığım kredi çok yüksek ve ben bunların hepsini seneye alacaksam 2. Sınıfın bahar derslerini nasıl alacağım? Çünkü toplam kredi 30. Bazı yerlerde "45 e çıkıyor " gibi şeyler okudum bu ne demek oluyor tam olarak ? Bilen varsa cevaplarsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler![]()
akademisyen biri olarak cevaplıyorum canım.DCleri alma zorunluğu şuanda değil. 2 yıllık mı 4 yıllık mı bölümün bilmiyorum. Ama mezun duruma geldiğinde şayet ortalaman 2nin altındaysa, ortalamanı 2nin üzerine çıkarmak için DC derslerinden seçtiğinden sınava girersin.Yoksa gelecek yıl DC dersleri alman gerek yok.Merhabalar
Ben üniversite 1.sınıfı bitirdim.Güz dönemim iyi geçti fakat bahar döneminde 2 dersim DC, 1 dersim de FF oldu . Ortalamam 2 nin altında kaldığı için DC olan derslerimden de kalmış oldum haliyle.Bunların toplam kredisi 17
Şimdi benim sorum şu:
Benim seneye bahar döneminde bu 17 kredilik derslerin tamamını almam mı gerekiyor ? Yoksa sadece FF ile kalmış olan dersi mi hemen seneye almalıyım?
Çünkü malesef kaldığım kredi çok yüksek ve ben bunların hepsini seneye alacaksam 2. Sınıfın bahar derslerini nasıl alacağım? Çünkü toplam kredi 30. Bazı yerlerde "45 e çıkıyor " gibi şeyler okudum bu ne demek oluyor tam olarak ? Bilen varsa cevaplarsanız çok sevinirim.
boşer takma kafana, üniversitede kalmak evde kalmaktan iyidir...![]()
![]()
Emin olun okudum. Soruma tam cevap alamadığım için buraya yazıyorum bilen vardır diye. Saçma buluyorsanız cevap vermeyebilirsinizNiye kaldigin belli oldu. Yonetmelik nedir bilir misin? Kamu tuzel kisilerinin de yani senin universitenin de cikarabildigi kanunun isleyisini gosteren okulumuzun adini googlea yazinca hemen cikiveren okumaktan aciz oldugumuz hayat kurtarici metinler!!! Her okulun isleyiis yonetmeligi farkli. Mesela benim okulumda sartli surtlu gecme yoktu can vardi ama gecme baraji da vardi. Bunu ya yonetmelikten ya da ogrenci islerinden ogrenirsin yani gelip kkye kac dersim kaldi diye sormak cok sacma
Cevabınız için teşekkür ederim. Bölümüm 4 yıllık. İçimi rahatlattınız çok sağolunakademisyen biri olarak cevaplıyorum canım.DCleri alma zorunluğu şuanda değil. 2 yıllık mı 4 yıllık mı bölümün bilmiyorum. Ama mezun duruma geldiğinde şayet ortalaman 2nin altındaysa, ortalamanı 2nin üzerine çıkarmak için DC derslerinden seçtiğinden sınava girersin.Yoksa gelecek yıl DC dersleri alman gerek yok.
Benim bu dönemki ortalamam 2 nin altında. Buna rağmen o dersleri seneye almama gerek yok değil mi ? Kusura bakmayın emin olmaya çalışıyorum: (akademisyen biri olarak cevaplıyorum canım.DCleri alma zorunluğu şuanda değil. 2 yıllık mı 4 yıllık mı bölümün bilmiyorum. Ama mezun duruma geldiğinde şayet ortalaman 2nin altındaysa, ortalamanı 2nin üzerine çıkarmak için DC derslerinden seçtiğinden sınava girersin.Yoksa gelecek yıl DC dersleri alman gerek yok.
Kaldım mı kalmadım mı tam olarak ogrenebilsem...boşer takma kafana, üniversitede kalmak evde kalmaktan iyidir...![]()
![]()
yok dcleri almana gerek yok.Ama macera arayıp yükselteyim dersen o şekilde alabilirsinBenim bu dönemki ortalamam 2 nin altında. Buna rağmen o dersleri seneye almama gerek yok değil mi ? Kusura bakmayın emin olmaya çalışıyorum: (
Yok yok benden bir süre uzak olsun macerayok dcleri almana gerek yok.Ama macera arayıp yükselteyim dersen o şekilde alabilirsin![]()
İlk sene okula alışma sürecinde normal. Emin ol seneye daha iyi olur derslerin.Yok yok benden bir süre uzak olsun macera
Çok mutlu oldum şu an çook teşekkürler: ) :)
İlk dönem çok hevesliydim ikinci dönem çok saldim kendimi.kendi öğrenciliğmd
İlk sene okula alışma sürecinde normal. Emin ol seneye daha iyi olur derslerin.
Kaldım mı kalmadım mı tam olarak ogrenebilsem...
Kalsam da kabullenicem mecbur ama arada kalmak da kötü
Merhabalar
Şimdi benim sorum şu:
Benim dönem ortalamam 2 nin altında. Bizde 2 oluyor 1.8 değil.Canım siz de sistem nasıl işliyor bilmiyorum. Uzun yıllar oldu mezun olalı... İlk önce Agno' mu yoksa dönem ortalaman mı 2'nin altında? Çünkü okulunun işleyişini bilmiyorum ama kimi okullarda sadece birinci sınıflar için 1.8 barajı var. Sende eğer agno puanın okulun belirlediği puan altındaysa sınıf tekrarı demektir bu. Yani üstten ders alamazsın. Buna mutlaka dikkat et. Ona göre gerekirse yaz okuluna git mutlaka... FF olan dersinin kredisi yüksek diyorsun. Tahminen sadece ff dersini alman ve geçmen ortalamayı kurtarır ki bunu hesaplayabilirsin. Ff dersine bir not belirle kredi ve not karşılığından ortalama hesapla. Şimdiden başarılar dilerim :)
ortalama 2’nim altında olduğu için DC lerden de kalmış. onlarda başarısız yazıyor değil mi? eğer öyleyse yıllara dağıtarak alabilirsin. yaz okullarını araştır sizin üniversitede yoksa bile krediler tutuyorsa başka okuldan da alabilirsin.akademisyen biri olarak cevaplıyorum canım.DCleri alma zorunluğu şuanda değil. 2 yıllık mı 4 yıllık mı bölümün bilmiyorum. Ama mezun duruma geldiğinde şayet ortalaman 2nin altındaysa, ortalamanı 2nin üzerine çıkarmak için DC derslerinden seçtiğinden sınava girersin.Yoksa gelecek yıl DC dersleri alman gerek yok.