Üniversitede öğretim görevlisi ve ya danışman olanlar bir bakın lütfen!!

ihlamur_cicegi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
950
446
123
Ben danışmanımla problemler yaşıyorum.Bir türlü doğru düzgün ilgilenmek istemiyor bizimle.Danışmanın yapması gerekenler nelerdir ve danışman değiştirmek mümkün müdür bilgisi olanlar yazsın lütfen.Teşekkürler.

Lisansta danışmanlar genelde seçtiğin dersleri onaylar. Her okulun,bölümün kendine göre sistemi var, eğer seninki biraz karmaşıksa eksik kredin, dersin olup olmadığına bakması gerek ama her okulda düzgün takip olmuyor, sen yine kontrol et,danışmana işi bırakma derim ben. Daha da bir şey yapmaz, fazla beklenti içine girmemek lazım (Erasmus, farabi, yüksek lisansta durum biraz değişiyor). Bilmem sorduğun bunlar mıydı?

Lisansta danışmanlar genelde seçtiğin dersleri onaylar. Her okulun,bölümün kendine göre sistemi var, eğer seninki biraz karmaşıksa eksik kredin, dersin olup olmadığına bakması gerek ama her okulda düzgün takip olmuyor, sen yine kontrol et,danışmana işi bırakma derim ben. Daha da bir şey yapmaz, fazla beklenti içine girmemek lazım (Erasmus, farabi, yüksek lisansta durum biraz değişiyor). Bilmem sorduğun bunlar mıydı?

Ya mesela ben mail atıyorum bu derslerle ilgili kayıt zamanı bana kesinlikle cevap vermiyor.Onun sorumsuzluğu yüzünden millet yaz okuluna geldi yaz okulu iptal oldu ve paralarımızı da alamayacağız sanırım.

ders onayi icin okula mi gelmedi?mail atmak yerine yuzyuze gorusun,bazilari maillerini sik kontrol etmiyor cunku.acil islerinizi mail ile halletmeye calismayin,hocaniz okula da pek ugramiyorsa bolum sekreternde cep telefonu mutlaka vardir.ondan rica edip ulasmasini isteyin.tum bunlari yaparken sakinligi korumak da istediklerinizi elde etmekte oldukca onemlidir..yaz okulu ucretleri icin ogrenci isleri ile gorusun,bakalim ne diyecekler

Ya gerçekten her yolu denedim.Odasına gidiyorum bulamıyorum.Maili acil şeyler için kullanmıyorum zaten.Ve üstelik bilgisayar okuyorum.Hocalar bize kendileri diyor maillerinizi sık sık kontrol edin diye.Yani tüm hocalarımız her an bilgisayar başında.Bizim bölüm kendisi bi karar almış yaz okuluyla ilgili.ortalama 3ün altındaysa öğrenci yaz okulunda ders alamayacak diye.Hatta bölüm başkanı söylemiş danışmana bunu alma diye.Ama danışman ilgilenmediği için herkesin onayını vermiş.Sonra en son gün nerden aklına geldiyse herkesin derslerini silmiş ve onay da vermemiş.Bazı öğrenciler yeniden ders almış.Yani bazıları yaz okuluna gidebilecek bazıları gidemeyecekti.Bişeyler yapıyo ediyo bize haber vermiyo.Madem bölüm başkanı sana söyledi bunu sen de bize haber ver ki baştan para falan yatırmayalım.İnsanlar diğer şehirlerden geldiler hatta hiç gitmeyenler oldu.Yapacağı bir mail yazmak ya da bölüm sayfasında bi duyuru yayınlamak.Bilgisayar bölümüyüz bir de.

Ben bu durumu danışmanıma söyledim okula gitmiştim çünkü yine bu yaz okulu kayıtları silinecekmiş diye duyuru yapıldı.Duyuruda danışman ile birlikte işlem yapılacak diyor.Ondan dolayı gitmiştim.Bana sen neden geldin derslerin zaten silinmiş dedi.Ben de hocam bunun için gelmiştim silindiyse sorun yok dedim.Sonrasında da hocam sizden bişey rica edebilir miyim dedim.Lütfen bundan sonra iletişimimiz daha güzel olsun böyle sorunlar yaşamamak adına dedim.Başka bi hocamız vardı odada.Zaten danışman kendi odasında yoktu hocanın odasındaydı.
Diğer hoca benle tartışmaya başladı.Sen nasıl böyle bişey diyebilirsin danışmanına falan diye.Baya tartıştık ama saygısızlık gibi bişey olmadı.Ama benim kızdığım şey hoca benim muhatabım değil konunun içine balıklama atladı bu bir.İkincisi danışman kesinlikle ağzını açmıyor.En son dedim danışman hocama:Hocam siz ne düşünüyosunuz bu konuda fikriniz nedir haklısın veya haksızsın deyin gibisinden bişey bekliyorum.Ağzını açmadı.Tek dediği maillerine bundan sonra cevap vereceğim.
Çok tuhafıma gitti gerçekten.Ki bir de bizim hocalarımız derslerde bi sorununuz olunca hocalarınızın yanına gidin falan diye.
Bir de kusura bakmasın kimse ben yıllarca okumuşum ve bi isteğimi ya da sorunumu dile getiremeyeceksem bir üniversite öğrencisi olarak boşuna okumuşum demektir.Zaten dile getirdiğim sorun tek benim sorunum değil.İnsanlar memleketlerinden geldiler bir sürü para harcandı 1 ayımız ziyan oldu.Ona göre plan yapmıştı herkes.Madem böyle bir kural vardı.Mail atıp ya da duyuru yayınlayıp insanları bilgilendirmek çok zor değil ya.Dediğim gibi bir de bölümümüz bilgisayar.

Back
X