Öncelikle konuyu arkadasim adına falan açmıyorum sadece beni çok şaşırtan bir şey paylaşacağım. Üniversitede bir arkadaşım vardı. Aslında akilli bir kızdı ama zekasını hiç ederdi. Egitim fakültesi mezunu varsa bilir oyun oynayarak ders gectigimi bilirim. Kolay bir bölümdü bölümümüz. Bu arkadaşım 4 yillik okulu 7 yılda bitirdi. Bir sene boyunca hic okula gitmemiş dersleri toplaması o bu falan. Ama okurken cok fakirlik çekti ailesi destek olmazdı 100-200 ancak. Ne iş olsa çalıştı 2 iş yeri geldi 3 iş birden yaptı. Cok düşük ücrete özel ders verdi,garsonluk yaptı,kasiyerlik yaptı. Hatta son 2 sene kalacak yer ve yemeğe para vermemek için derslerini belli güne topladı 4-5 saatlik yoldan günü birlik gitgel yapıyordu. Mesela carsamba git gel yapıp persembe gene git gel yapıyordu para harcamamak için. Süründü. Ve mezun olduğunun senesi biriyle tanışıp nişanlandi. Evlenecekler. Şok oldum. Bu kız çok rahat referans bulabilirdi, özel okulda calisabilirdi, ücretli yapabilirdi,atamamiz iyi ders calisabilirdi,herhangi bir yerde de calisabilirdi. Bu kadar emek verdikten sonra nasıl çalışmaz ? 7 sene boyunca fakirlik çekerek üniversite okuyup daha sonra hiç çalışmadı. Aklım mantigim almıyor. Ve çok kızgınım. Samimiyetimiz de yok eskisi mesafeler girince ister istemez. Evleneceksen calismauacaksan neden okudun ? Neden 7 sene nasıl konussam ne desem bilmiyorum.