• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede sürünüp mezun olunca nişanlanan arkadaşım

madem arkadaşınızı düşünüyorsunuz bu düşüncelerinizi ona iletin,eskısı gıbı samımı olmasanız bıle burda hiç tanımadığınız ınsanlarla onun hakkında konusmaktan ıyıdır. ayrıca bana göre hala laf edıyorsunuz.Asık olamaz mı dıye soran uyeye her seyın bır sırası var dedınız az önce. kıme göre ? aşık olurken sıze mı soracaktı ? bu kriter neye göre belırlenıyor? bu sebepten bana samımı gelmedınız.
Sordum cevap bekliyorum. Hala anlamadiniz. 4 senede baba parasiyla okuyup ( ben de baba parasiyla okudum elestiri değil ) ya da cogu öğrenci gibi parttime calisarak okusa tamam okey hic sorun yok. İsterse okulu terk etsin o kadar zorluk çektikten sonra önce iş bulmasını kendini garantiye almasini isterdim onun için.

Kuzum bölümün kolay değil, sizin üniversite kolaymış. O bölüme 7,8 sene önce hukuk puanıyla gidiyordu insanalr ki o zamanlar hukuk şimdiki gibi 30 bin sıralamayla almıyordu. bazı üniversitelerde hala zordur mesela 4 senede mezun olabilen sayısı azdır sizin bölümden. Siz şanslıymışsınız hocalarınız çok kolaylık sağlamış ne güzel. Benim de arkadaşım güç bela bir bölüm okumuştu lise arkadaşım, hatta seninle aynı bölümü okumuştu. Hemen evlendi sonra çalışmadan evlendi yani, olabiliyor yani böyle şeyler. Valla iş hayatında ben öyle yoruldum ve haksızlık yaşadım ki bana bakacak koca bulsam çalışmam belki 🤣
Cok köklü üniversiteler zor oluyor ya. Gazi, Dokuz Eylül gibi. Bizim kötü hicalar cok kötüydü ama onlardan da 2-3 tane vardi gerisi kıyak hocalardı :) Genelde de öyledir egitim mezunları.
Kuzum sana tez elden zengin koca bulalım ya kıyamam sana 😂

7 yıl boyunca yaşadığı zorluklar olabilir mi?Evet evlilik çözüm değil,Ama bi yerde pes etmiş de olabilir ,belki sirtindaki yükü hayatına aldığı kişiyle paylaşmak istedi,Bazen hayat tek başına yorucu oluyor, belli ki yanına can yoldaşı istedi.

Cok köklü üniversiteler zor oluyor ya. Gazi, Dokuz Eylül gibi. Bizim kötü hicalar cok kötüydü ama onlardan da 2-3 tane vardi gerisi kıyak hocalardı :) Genelde de öyledir egitim mezunları.
Kuzum sana tez elden zengin koca bulalım ya kıyamam sana 😂
Valla çok iyi olur ya ben yoruldum sabahları öğlene dek deliksiz uyumak gün boyu evimde olmak istiyorum 🤣

7 yıl boyunca yaşadığı zorluklar olabilir mi?Evet evlilik çözüm değil,Ama bi yerde pes etmiş de olabilir ,belki sirtindaki yükü hayatına aldığı kişiyle paylaşmak istedi,Bazen hayat tek başına yorucu oluyor, belli ki yanına can yoldaşı istedi.
Belki de öyledir umarım çok mutlu olur ben hatalı çıkarım. Beni üzen o zorlukları yok sayması.

Mezun olunca 10 ay bende avukatlık stajını bile başlatmamıştım. Kendimi dinlemek, ne yapmak istediğime karar vermek için; 17 sene koştur koştur zor geçen bir okul hayatından sonra bir senemi kendime hobilerime ayırmak istedim oda öyle birşey düşünmüştür belki. Sonuçta sizin değiminizle zor bir eğitim hayatı olmuş.

Benim de arkadaşım vardı. Çok da zeki başarılıydı ailesinin durumu yoktu, minibüs şoförü sevgilisi vardı(asla aşağılamıyorum lütfen yanlış anlamayın) adam sürekli aldatıyordu. Kız krizler geçiriyordu. Sanırım birlikte olmuşlardı evlenmek zorunda mı hissediyordu bilemiyorum. İlkaki onunla evlenicem diyordu. Ne kadar yalvardıysam çalış diye Olmadı. Hayır yine evlenseydi ama kpss ye girip atansaydı. 4 yıl eğitim okumuşsun. Çöp oldu onca emek. Şimdi görüyorum sosyal medyada. İçim acıyor. :cry:

Öncelikle konuyu arkadasim adına falan açmıyorum sadece beni çok şaşırtan bir şey paylaşacağım. Üniversitede bir arkadaşım vardı. Aslında akilli bir kızdı ama zekasını hiç ederdi. Egitim fakültesi mezunu varsa bilir oyun oynayarak ders gectigimi bilirim. Kolay bir bölümdü bölümümüz. Bu arkadaşım 4 yillik okulu 7 yılda bitirdi. Bir sene boyunca hic okula gitmemiş dersleri toplaması o bu falan. Ama okurken cok fakirlik çekti ailesi destek olmazdı 100-200 ancak. Ne iş olsa çalıştı 2 iş yeri geldi 3 iş birden yaptı. Cok düşük ücrete özel ders verdi,garsonluk yaptı,kasiyerlik yaptı. Hatta son 2 sene kalacak yer ve yemeğe para vermemek için derslerini belli güne topladı 4-5 saatlik yoldan günü birlik gitgel yapıyordu. Mesela carsamba git gel yapıp persembe gene git gel yapıyordu para harcamamak için. Süründü. Ve mezun olduğunun senesi biriyle tanışıp nişanlandi. Evlenecekler. Şok oldum. Bu kız çok rahat referans bulabilirdi, özel okulda calisabilirdi, ücretli yapabilirdi,atamamiz iyi ders calisabilirdi,herhangi bir yerde de calisabilirdi. Bu kadar emek verdikten sonra nasıl çalışmaz ? 7 sene boyunca fakirlik çekerek üniversite okuyup daha sonra hiç çalışmadı. Aklım mantigim almıyor. Ve çok kızgınım. Samimiyetimiz de yok eskisi mesafeler girince ister istemez. Evleneceksen calismauacaksan neden okudun ? Neden 7 sene nasıl konussam ne desem bilmiyorum.

Maddi sıkıntı çeken biri 4 yıllık okulu 7 senede bitirmez. Başka bir iş var bu işin içinde.

Benim de arkadaşım vardı. Çok da zeki başarılıydı ailesinin durumu yoktu, minibüs şoförü sevgilisi vardı(asla aşağılamıyorum lütfen yanlış anlamayın) adam sürekli aldatıyordu. Kız krizler geçiriyordu. Sanırım birlikte olmuşlardı evlenmek zorunda mı hissediyordu bilemiyorum. İlkaki onunla evlenicem diyordu. Ne kadar yalvardıysam çalış diye Olmadı. Hayır yine evlenseydi ama kpss ye girip atansaydı. 4 yıl eğitim okumuşsun. Çöp oldu onca emek. Şimdi görüyorum sosyal medyada. İçim acıyor. :cry:
böle birine zeki mi diyorsun?
aşk insana aptallık yapar...

başkalarının hayatini yaşamayin. kendi hayatini unutursun....
kız 7 senede bitirp evleniyorsa neler olduğu bilemezsinki..

İçimden aniden gelen milletin derdi seni niye gerdi deme isteği :D tamam neyse, evlendikten sonra da çalışılabiliyo bundan haberin varmıydı

Back
X