• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversitede yalnız takılmak

Konu bu mu???ben kendimi mi övmüşüm iyi aile kızıyım masumum diye???böyle saçma sapan şeyler yazacaklar yazmasın!nerden biliyorsunuz kimse olmadığını etrafımda?hayatım sadece okuldan o sınıftan mı ibaret???konu sahiplerini tanımadan yorum yapmayın bence!

Canınızı sıkmayın burdaki hatunlar esine kaynanasina kizip burda cosuyo her turlu lafi tersinden anlayip bosbos konusurlar. Bence bu arkadaslik konularinda onemli olan nicelik degil nitelik. Unidede cok oluyo maalesef cikarci vs insanlar. Kafan yatmassa derse girer cikarsin birileriyle konusmak zorunda degilsin kafanrahat olur

Orası lisenin devamı değil. Bambaşka insanlar bambaşka şehirlerden bambaşka karakter ve ekonomik statulerden geliyorlar. Arkadaşım yok yalnız takılıyorum diye ergen psikolojisinden kurtulun . Sınıfta arkadaşın olmasa nolur, tenefuste çıkıp birlikte ip mi atlayacaksiniz..

Bi kitap götür yanında ders aralarinda kitabını oku, felsefeyle ilgilen, kendini geliştir..

1. Sınıfta edinilen arkadaşlıklar ve oluşturulan gruplar üniversite son sınıfa kadar 15 kere filan değişir zaten..

Sen arkadaş secmekle bu gruba dahil olmakla uğraşma cool ol daha popüler olursun. Popülarite derdin varsa tabi...

Şuan bakıyorum da sen zaten tüm arkadaşlarında bir kusur bulmuş. ' O böyle şu şöyle' diye herkese önyargıyla yaklaşıyorsun. Emin ol onlarda senin hakkında bu tarz şeyler düşünüyorlardır sen bu şekilde yaklaşınca. Yalnızlık her zaman iyi değildir tabiki güvendiğin, konuşabildiğin arkadaşların olmalı. Biraz daha yaklaşımcı ol kendi kafana uyan birilerini bulursun

Merhaba Sevgili Hanımlar,
Üniversite öğrencisiyim.Sınıfımdakileri hiç sevmiyorum.Çıkarcı ve Allah korkusu olmayan insanlar.Bu yüzden bende çoğunluğun oturduğu A sırasından B sırasına geçtim.3 kız arkadaşımda benimle geçtiler.Üçünüde çok sevdim.İçlerinden biri biraz baskın bir tip.Ailevi sorunları fazlaca olan ve ailesine çok yalan söyleyen biri.Bu arkadaşın her şeyinde yanında oldum,kitabımı verdim kaybettim dedi babamla bu yüzden çok sorun yaşadık.Ailem o kızlarla arkadaşlık etmemi istemedi hiç.Bende "en zor zamanlarımda yanımda oldular" deyip karşı çıktım hep ama ne yazık ki kendimi kandırmışım.
O bahsettiğim baskın olan arkadaşım önceden sürekli arardı.Ne olduysa-sanırım işi bitti-artık hiç aramamaya başladı.Ben kendimi kullanılmış gibi hissediyorum kendime çok kızıyorum arkadaşlığımı kesinlikle bitirdim ama onlara buna dair bir konuşma yapmadım.Artık yanımda oturmalarını da istemiyorum.Başka sınıflarda bir iki arkadaşım var.
Sizce yalnız takılarak yanlış mı yapıyorum?Birde sınıftakiler ben tek kaldım diye sevinecek insanlar.
Sen sadece kaçınılmaz sonu önceden yasiyorsun. Üniversitede insanlar kalabaliklar içinde yalnizdir ve bunu son sınıfta anlarlar. Sen onceden anladigina gore artik kariyerine yönelik kendini gelistirmek için kurslara falan gidip idealist olsan daha iyi hissedersin kendini

Birinci sınıfta mısın?

Ben son sınıftayım. En başından beri sınıfta sevmediğim insanlar var ama hiçbiri umurumda olmadı bugüne kadar. Yalnız kaldığım da oldu, çevremde insanların olduğu da. Bazı yerlerde kimseye yüz vermemek çok prim yapıyor. 4. seneye gelmişiz, benim daha ismini bilmediğim insanlar benim adımı, sanımı, nereli olduğumu, nerede kaldığımı falan biliyor, selam sabah veriyorlar mesela. Ama şu bir gerçek ki son sınıfta herkes gelecek telaşına düşeceği için kimse kimseyi umursamayacak yani. İnsanlar bi çok yakın arkadaşlarını bir de sevgililerini umursuyorlar üniversitede.

Üniversite de okul dışında kimse kimseyi hatırlamaz. Çoğu o an ne gerekiyorsa o şekilde davranır. Ve genellikle de gruplar oluşur. İlk tanıştığın kişilerle de sonunu getiremezsin üniversitede. Ne çok yalnız takıl ne de çok sıkı fıkı. Arası olmalı. Mesela ben gerekmedikçe muhattap olmuyorum okul dışında. Okulda da konuşurum ederim muhabbetimi eder dersimi dinler gelirim. Kimse benim dışımda özel hayatımı bilmez pek. Sırası gelmedikçe anlatmıyorum anlatsam bile çok özelime inmem. bence sende böyle yap. ciddiye alma fazla. konuş eğlen dersini dinle geç. ama insanları tanımaktan da uzak kalma. kaybedeceğin bir şey olmaz ama belki bir dost kazanırsın...

Bence zarar verenden kesinlikle uzaklaş canım
Ve tek kalmazsın emin ol
Hiç ummadığın güzel arkadaşlar seni bulur. Onları tiye alma bile , rahat olursan hiç önemsemezsin

Takıldığım yerler var konunda mesela "Ailesine yalan söylüyor" demişsin tamam bu sitede herkes üniversite döneminde ailesine mutlaka yalan söylemiştir inanmam söylemedim diyene. Bende söyledim zamanında izin almak için vs. Herkes her şeyi ailesine söylemiyor.
Ailen o kızın kötü biri olduğunu nasıl anlamış hemen??
Ayrıca bu devirde sevdiği sanatçının fotoğrafını defterde taşımak abes gelebilir insanlara, sonuçta cep telefonu ekranı, laptop ekranı gibi bir sürü dijital ortam var oralara koyabilirsin
Nedense kafamda okulda her olanı ailesine söyleyen, insanlara önyargılı bir kız tipi canlandı gözümde

Sen henuz okudugun yerin farkina varamamissin. X degil y okulunda olsanda ayni seyleri yasayacaksin. İnsanlarla samimi olmak zorunda degilsin. 5kiside olsa 15 kiside olsa o ortama girip yuzeysel muhabbet yapip cikarsin iliski kesmek, küsmek yanlis. Okulunda ateistide var,gayi de , lezbiyenide, hirsizida herkes ten Allah korkusu yok diye uzaklasirsan selam verecek insan kalmaz etrafinda. Bendende not isteyen cok oluyor canim ben gitmedim notum yok diyorum konu kapaniyor.

Takıldığım yerler var konunda mesela "Ailesine yalan söylüyor" demişsin tamam bu sitede herkes üniversite döneminde ailesine mutlaka yalan söylemiştir inanmam söylemedim diyene. Bende söyledim zamanında izin almak için vs. Herkes her şeyi ailesine söylemiyor.
Ailen o kızın kötü biri olduğunu nasıl anlamış hemen??
Ayrıca bu devirde sevdiği sanatçının fotoğrafını defterde taşımak abes gelebilir insanlara, sonuçta cep telefonu ekranı, laptop ekranı gibi bir sürü dijital ortam var oralara koyabilirsin
Nedense kafamda okulda her olanı ailesine söyleyen, insanlara önyargılı bir kız tipi canlandı gözümde
Dersime giren öğretmenlerin çoğu ailemin tanıdığı kişiler.Telefon numaralarıda mevcut üstelik...Ne yazık ki aileme onların arkadaşlığının kötü olduğunu söylüyor.On yargılı olduğum doğru çünkü lisede ön yargılı olmadığım zamanlarda yaşadıklarım çok acı şeylerdi.Banada çok abes gelen şeyler var mesela bir gün önce "kardeşim" deyip ertesi gün "sevgili olmak" bana çok abes geliyor ama onlara bu görüşümü söyleme hakkını kendimde bulmuyorum sonuçta herkes istediğini yapabilir ve kimseninde buna müdahele etmeye hakkı yoktur.

Merhaba Sevgili Hanımlar,
Üniversite öğrencisiyim.Sınıfımdakileri hiç sevmiyorum.Çıkarcı ve Allah korkusu olmayan insanlar.Bu yüzden bende çoğunluğun oturduğu A sırasından B sırasına geçtim.3 kız arkadaşımda benimle geçtiler.Üçünüde çok sevdim.İçlerinden biri biraz baskın bir tip.Ailevi sorunları fazlaca olan ve ailesine çok yalan söyleyen biri.Bu arkadaşın her şeyinde yanında oldum,kitabımı verdim kaybettim dedi babamla bu yüzden çok sorun yaşadık.Ailem o kızlarla arkadaşlık etmemi istemedi hiç.Bende "en zor zamanlarımda yanımda oldular" deyip karşı çıktım hep ama ne yazık ki kendimi kandırmışım.
O bahsettiğim baskın olan arkadaşım önceden sürekli arardı.Ne olduysa-sanırım işi bitti-artık hiç aramamaya başladı.Ben kendimi kullanılmış gibi hissediyorum kendime çok kızıyorum arkadaşlığımı kesinlikle bitirdim ama onlara buna dair bir konuşma yapmadım.Artık yanımda oturmalarını da istemiyorum.Başka sınıflarda bir iki arkadaşım var.
Sizce yalnız takılarak yanlış mı yapıyorum?Birde sınıftakiler ben tek kaldım diye sevinecek insanlar.
Baskaları sevinecek diye mutsuz oldugun bir hayatı yasama.
Sana böyle bir hayatı yasattıkları icin onlar mutlu olurlar
Benimde senin tarif ettigin tarzda arkadaslarım var, onların dini inancı, ahlaki degerleri beni ilgilendirmez
Ben sadece okulda onlarla konusurum, sohbet ederim; bu kisilerle dısarda asla dolasmam
Gezmeye cıkarken falan zaten kendi arkadaslarım vardır onlarla cıkarım
Allah korkusu yok demissin, benim konustugum bazı arkadaslarım öyle aynen
Ama ne bir gün benim kıldıgım namaza laf etmislerdir ne de tuttugum oruca
Demem o ki arkadaslık kurabilecegin insanları dini inancına göre degerlendirme.

Back
X