• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

universitede yeniyim arkadas edinemiyorum ablalarim bi bakin lutfen:(

Herkes hemen birbirini bulup kaynasmis okula beraber gidiyolar beraner oturuyolar sinifta da okula giderken de cok yalnizm.Sosyal fobiyim onun da etkisi var muhtemelen ama yardim edin nolur geleli bir hafta oluyo ama yatay gecisi bile dusunmeye basladim ya mesela dun ilk defa yurdun lobisinde bes kiz bulusucaktik tesaduf ki disari bi ciktim dordu de dsarda,biz de lobiye geliyoduk seni arycktk falan dediler. Sonra yemek isini napuyosun diyolar bilmiyorum diyorm gel git dyen falan yok.Oda arkdaslarmdan biri her hafta sonu evine gidicek odada uc kisiyiz diger kiz resmen kuyumu kaziyo falan.Ya iki tane yan yana kiz arkadas gorunce icim aciyo yardim edin niye boyle oluyo:((((

Canım böyle fırsatları kaçırma. Ne güzel sormuşlar yemeği ne yapıyorsun diye? Sen de seni çağırmalarını beklemeden bir şey planlamadım siz ne yapıyorsunuz de? Katıl onlara.
Bir de yatay geçiş yapınca sosyal fobin geçecek mi? Peki lisede falan nasıldın? Eğer yeni baş gösterdiyse bu sorunlar bence biraz süre tanı. Zamanla arkadaşların olacaktır.

O can ciger kuzu sarmasi olanlar sadece menfaat icin yanyanadir kimse bir hafta da boyle olmaz. Bn univ. Son sinif ogrencisiyim. Simdi bakiyorum da kimler kimlerleydi ne oldular bence sen tek takilmaya alis uzaktan karakterleri cozumle. En uygununu bulunca harekete gecip tanisirsin. Hatta senin gibi sessiz birini bulsan daha mutlu olursun.

Merhaba canım.Ben de seninle aynı şeyleri yaşadım yaşıyorum hatta.Sosyal Fobi senin beklemenle düzelecek bir şey değil bunu kabul et.Benim de böyle bir konum vardı daha erken daha erken denmişti.Gerçekten sabır istiyor.Farkımız ben 2.sınıftayım.Az çok sınıftakilerle selamlaşırım ama ötesi yok sanki hakkında kötü düşünürler diye içim içimi yerdi.Hatta bir süre sonra sen çok sessizsin tepkileri aldım.Bugün okul açıldı bıraz daha havadan sudan insanlarla konuşmaya başladım.Geçmedi tabi ki.Ama içime kapanarak sorunları çözemedigimi farkettim.Ben sakin yapılıyım evcimen bir insanım pek gezmem yani.Bak seni çağırıyorlarmış hem neden gelirim demiyorsun ki.İnan bana kantine çağıran bile olmuyordu ilk baş bekledim öyle .Şimdi daha iyiyim ama kabul ettim biraz da benim yapım böyle.Sen de bir yerden başla ben de çok ilerleyemedim ama yavaş yavaş.Zaten bir anda değişmek mümkün değil.

Son düzenleme:
Ben senın durumunu aynen yasıyorum canım.Hatta bu topıkte acmıstım konuyu cogu o yakın arkadasları bı sene sonra gor sen ılkte gruplasmalar olur sonra dagılırlar dedi. Ikıncı sınıftayım suan bakalım bu sene nasıl olacak. Ek tercıhle gelmıstım daha bı ıkı haftada cogu bırbırıyle kaynasmıstı yanı ek grubada dırek dalamıyosun anca meraba nasılsın buydu muhabbet bazen ıcım cok sıkılıyodu aglıyodum. Ama dur bakalım nasıl olacak hemen umutsuzluga kapılma

Kapilmiycak gibi degil ki arkadasim nesem ozguvenim hicbsy yok sorun cook iki tane yakin gorunen kiz gorunce o kadar aci cekiyorum ki anlatamam berbat hissediyorum. Bizm yurtta ayni bolumler hep ayni oda ben farkli canim aciyo cok yoruldm cok.Yalnizliktan nefes alamyorm

Kapilmiycak gibi degil ki arkadasim nesem ozguvenim hicbsy yok sorun cook iki tane yakin gorunen kiz gorunce o kadar aci cekiyorum ki anlatamam berbat hissediyorum. Bizm yurtta ayni bolumler hep ayni oda ben farkli canim aciyo cok yoruldm cok.Yalnizliktan nefes alamyorm

yurtlarda genelde farklı bolumlerden ınsanlarla oda arkadası olursun sende nıye oyle anlamadım. Hangı okuldasın ?

Ya ben konusamiyorum ablalar inanin tikanip kaliyorum oda arkadaslarmfan biri dedi digeri surekli konusuyomus benim hakkmda falan saka gibi sok oldum ben de ama ben gibi davranamiyorum bende de var sorun tikanip kaliyorum bu bana aci veriyo

Öncelikle üniversite hayatın hayırlı olsun diyelim :))

Canım şimdiden dert etme kendine, zamanla dersti sınavdı derken bir bakmışsın zaten arkadaş grubun oluvermiş :9: "Tıkanıp kalıyorum" demişsin, bunun için bir psikologdan duyduğum bir yöntem var; yalnız kaldığında önüne herhangi bir obje koy ya da herhangi birini düşün ve onun hakkında sürekli konuş. Önce kendine bir sınır koy "3 dakika konuşacağım" diye, sonra bunu zamanla arttır. Zamanla açılman ve daha konuşkan olman kuvvetle muhtemel :) Deneyebilirsin, işe yarayabilir, iş yaramazsa da sana bir zararı olmayacağı kesin.

Yavaş yavaş bulursun kafana göre birini :) biraz cana yakın davran :) Ve arkadaş edinicem, ortam yapıcam vs. deyip de herkese güvenme hemen :) Ben geçen sene çok gördüm 2 günde canciğer olanları :) şimdi birbirlerini tanımıyorlar.

Ben kac yildir insan icine cikmadigim icin konusmayi unutmusum simdi bicok kisiden duyuyorum cok kafa kiz cok tatli kiz diye bu beni biraz rahatlatiyo ama anlatacak birsey bulamiyorum ya da anlatmak istedigimi kasilarak anlatiyorum
telkin cd filan mi alsam. :((((

Bende üniversiteye gittiğimde kimseyi tanımıyordum hatta ilk gün sınıfımız bile yoktu sadece 3 kişi gelmişti bu sebeple I. öğretimlerle derse girdim tabi kimseyi tanımıyorum ama kendi kendime dedim ki birileriyle konuşmalıyım yoksa zaman geçmeyecek daha sonraki derslerde tek oturmak yerine daha önceden arkadaş olan kızların yanına geçtim. Düşün bu kızlar liseden beri beraber ve üniversiteyi de aynı yeri kazanmışlar zor olmadı aralarına girmek sadece istemek yeterli kendin gibi ol illa arkadaş bulacağım diye kendinden de ödün verme tabi emin ol zamanla arkadaş çevren de genişler sadece doğru zamanda doğru arkadaş:)

Bugun dersleri falan astim doktor prozac yazmisti buraya gelirken uc dort gun kullandim onu da biraktim onun da mi etkisi var bilmiyorum ama cok fenayim annemi arayip aglamak istiyorm gercekten cok yalniz korkak hissediyrm

Boşver arkadaşı takma kafana hem emin ol, o arkadaşlıkların çoğu dağılıyo... biraz sabret kafana göre bi kaç kişiyi bulursun :) çok insan çokkk dert, sakın üzülme ağlama da ...

Burda arkadaşları takma arkadaş edinmesende olur diyenler asosyaldir açık ve net!!
Ben üniversitenin 2.gününden itibaren o kadar çok etkinliğe katıldım o kadar çok arkadaş edindimki bunlar olmasa üniversite çekilmez emin ol!!!
Ama bunların olması için bi köşede ezik ezik oturan bi tip olmamalısın kulüplere katıl kendine güven gülümse etrafına tabi bunlar sonradan olmuyo doğuştan gelen şeyler genelde

Back
X