• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteden Korkuyorum

öncelklle hayırlı uğurlu olsun arkadaşım
bnde liseyi bitireli 8 sene oldu
geçen sürede evlendim ayrıldım şimdi 4 yaşında bi kızm var
ama bn ne yaptım bu yıl gittim çocuk gelişimine yazıldım bnmde yaşım 23 mezun olunca 26 olcam
bnmde muhmetemelen sınıfmn çoğu küçük de olcak
onun için korkma okumann yaşı yok
hm ünv teli bi genç olcaksın
ilk zor gelir ama sonra alışır seversin
ayrıca sen kendi kişiliğinden emin olduğun müddetçe kimse sana bişey yapamaz
sağlam kareketerli sağlam duruşlu ol yeter ki yolun açık olsun a.s.

bana tekrar geçmişime dönme şansı verilseydi; inan bana üniversite yıllarıma geri dönmek isterdim... hatta senin yerine gidebilirim istersendelikafadulden

Esra kafanın çok karışık ve kaygılarının olmasını çokta anlamış değilim.....İstanbul gibi bir şehirde yaşıyorsun ve 23 yaşındasın hiç değilse diğerlerine göre daha fazla yol almışlığın var....çok fazla şey düşünüp kafanı karıştırmamalısın.....kaldı ki hayat yaşayarak öğrenilir ve Üni. ortamı korkulacak değil, dolu dolu yaşanılacak bir yerdir....
mesela benim kızım 17 yaşında kazandı üni yi ve 21 yaşında bitirdi hem de başka bir şehirde..........ben ikinci bir üni. okumasını çok istedim ve bunu onada çok söyledim ama ..... O çocukta yaparım kariyerde diyenlerden olamadı....:umursamaz:
ben de Üniversite okumanın insana bir dünya görüşü katacağına inananlardanım.....o ortama girmek. okumak, arkadaşlar edinmek ve o havayı solumak ancak yaşanılarak değeri bilinir.....böyle bir olanak geçmiş elinize elinizin tersiyle itmeyin ki yıllar sonra bir gün keşkeleriniz olmasın....senağlama

Son düzenleme:
üniversiteye git.
okulun bittikten sonra ah keşke okusam dersin :(
bende lise bitti 1 sene evde kendim hazırlandım ve üniversiteyi kazandım
meslek yüksek okulunu bitirdim. 2 yılım arkadaşlarımla süper geçti
bende korkuyordum ailemden uzak olacağım aylarca görmeyeceğim yol bilmiyorum iz bilmiyorum ama herkes benim gibi dedim ve çok şükür bitirdim...keşke dönebilsek gene :( ve ben kazandığımda 18 yaşındaydım ve küçük bir ilçede yaşıyordum.sen benden büyüksün ve istanbul gibi bir yerde yaşıyorsun daha atılgan olman gerekiyor...

sana bir örnek vereyim: benim sınıfımda 35 yaşında bi öğrenci arkadaşımız vardı, evliydi, çocukluydu ve okuyordu. ünv de yaş önemli değildir, dışarıdan farklı geliyo şimdi sana, sakın vazgeçme. opuyorumnanaktan bi de son durumunu yazarsan çok sevinirim.

üniversitelere afla ya da kazanarak gelen 40-45 yaşında insanlar var canım, yaş hiç problem değil, sadece tadını çıkarmaya bak, çok güzel bir imkan yaratmışsın kendine, yolun açık olsun a.s.

Valla üniversite okumak iyide ...Aile zoruyla yazılmışş bi bölüm var oda sosyoloji .S:S
ılk önce bu bölümü okuyup okumamak istediğine karar vermelisin.....Öyle bi yazmışsnkı amaç sadece üniversite okumak gibiymiş gibi :S:S:S

Sosyoloji zor bi bölüm...Çoğuda sıyırıyo sonradan :S:S:S
Üniye gidip gitmemeyi değilde bu bölümü isteyip istemedine karar vermelisin...

canım ben de 23 yaşında bitirdim okulu şu an 28 im valla biri beni özel okula gönderse koşakoşa giderim daha ne diyim

Valla üniversite okumak iyide ...Aile zoruyla yazılmışş bi bölüm var oda sosyoloji .S:S
İlk önce bu bölümü okuyup okumamak istediğine karar vermelisin.....Öyle bi yazmışsnkı amaç sadece üniversite okumak gibiymiş gibi :S:S:S

Sosyoloji zor bi bölüm...Çoğuda sıyırıyo sonradan :S:S:S
Üniye gidip gitmemeyi değilde bu bölümü isteyip istemedine karar vermelisin...

evet beni asıl korkutan nedenlerden biride o öncelikle bilmediğim bir ortam evet tedirğin oluyorum ama bölüm de sorun herkes iş bulamazsın diyor ben paralı okucam ve alem okul bittikten sonra benden birşeyler bekliyor ben aslında psikoloji istiyordum ve bunu geçiş yapabilirm diye seçtim okulu aradığımda zor belli olmaz o durumlar dedi... babamla konuştum yazılayım dedim bir sene okurum duruma bakarım yeniden sınava girerim olmaz ise kaydımı dondururum ve aöf okurum dedim babam olmaz ya tamamen git yada hiç gitme dedi bana... başka şansım yok ya şimdi yada hiç ben dershane yada liseye gidip masraf yaptırmış biride değilim hep kendim birşeyler yapmaya çalıştım 20 yaşlarda babamla konuşmuştum bu konuyu beni özel ünive yollarmısın ben okadar para veremem demişti şimdi o lafını yememek için yolluyor beni halbuki ben ondan sadece destek istiyorum psikolojiye geçemezsem bu bölümüde sevmezsem ne yaparım ben okumak olsun diye okurum artık...

bi üniversite öğrencisi olarak üniversite hayatını kesinlikle tavsiye ediyorum..
ancaaaaak gerçekçi olmak lazım...sosyoloji okuyup gerçekten iş bulabilecek misin? Türkiye şartları ortada..ünv mezunu binlerce kişi açıkta..
sosyoloji yüksek lisans+master vs ile akademik kariyer yapılabilecek güzel bir bölüm ancak anladığım kadarıyla sen o kadar yıl okumayı göze de alamıyosun...
ha derdin yaşım geçio,okul bitene kadar evde kalırım korkusu ise, -ki çok saçma- eminim değildir, bi yandan evli olup bi yandan okulu pekala yürütebilirsin..

öncelikle canım üniversite de yaş maş yok, benim bölümde 56 yaşında bi teyzemiz vardı, kuzenimin sınıfında da 50 yaşlarında ingilizce okuyan bi teyze vardı, bölümü 1.likle bitirdi. şimdi ne yapmıyoruz, yaş konusuna takılmıyoruz...

ikincisi bölümünle ilgili mesajlar yazılmış, mezun olduğun bölümün iş bulup bulmamakla alakası yok. iş bulmanın senin iyi bir şekilde mezun olmanla alakalası var. boğaziçi mezunu olup pazarda tezgah açan arkadaşlar var...

sen kendini geliştirirsen sürekli araştırırsan iş bulamamana imkan yok hangi bölümü okursan oku...

başarılar dilerim canım...

cok cok pisman olursunn egitimini sakın yarım bırakmaa :Saruboceq: ne güzel kazanmıssın mutlaka degerlendirmelisin bunu lütfen :Saruboceq:

korkman için hiçbir neden yok üniversiteye gittiğin zaman senin bu azminle sadece gurur duyarlar emin ol alkisalkisalkis

yaş olayı yüzünden çekiniyorsan sakın yapma, o kadar farklı yaşlarda olanlar var ki. sosyoloji süper bir bölümdür. üniversite hayatı yaşayabileceğin en güzel şeydir. dersleri büyütme. az biraz çalışma ile hepsini başarırsın. ben 3. sınıfa geçtim ve hayatımın en iyi 2 senesiydi üniversite :)

Korkularını anlıyorum...
1. İlk üniversitemi 3 yıl sonra bıraktığım için, ikinci üniversiteme başladığımda sınıftakilerden ortalama 4 yaş büyüktüm... İlk başladığım gün deli gibi ağlamıştım... Çünkü sınıftaki kızlar, lise yıllarında konuşulan şeyleri konuşuyordu... Kendimi uzaydan inmiş biri gibi hissetmiştim... Farklıydım. 4 yıl boyunca bir samimi arkadaşım oldu sadece... Ama okulu bitirdim ve diplomamı aldım. Önemli olan sonuçtu: diplomayı almış olmak!

2. Mastera belli bir süre ara verdikten sonra yabancı dille eğitim veren bir okulda başladım. Sınıfın tamamı öküz derecesinde çalışkandı. Lisans mezuniyetleri Türkiye'nin en sayılı okullarındandı... Aradan geçen yıllarda İngilizceyi unutmuştum, pek konuşamıyordum. Gerizekalı bir hoca, ard arda 4 ders beni doğru düzgün İng. konuşamadığım için aşağıladı ve sınıftan kovdu. Sınıftki herkes benden ortalama 7-8 yaş küçüktü... Herkes bir çalışıyorsa ben iki çalıştım. Gerçekten çok çalıştım. Sonuçta ben mezun olurken o kadına laflarını yedirdim.

Özet olarak, zaten azimli ve çalışkan biri olmasan, o okulu dışarıdan kazanamazdın. ÖSYM nin sınavına ve kendine azıcık güven! İnan bana ÖSYM doğru iş yapıyor...Oradaki insanların dört tane gözü, iki tane beyni yok. Onlar da senin gibi... Senin onlardan farkın hayat tecrüben ve olgunluğun. Bugün kolleji bitirmiş çocukların %90'ı, kafalarına silah tutmadan ders çalışmazlar. Özel ders, anne baba parası, kurs derken oralara gelmişlerdir ve asla senle denk olamazlar... Sen daha zor koşullarda oraya geldin. Bu fırsatı kaçırma... Küçük hedefler koy kendine, ilk hedefin ilk dönemdeki tüm derslerden 3,5 üzerinde not getirmek olabilir... Bir bakmışsın okul bitmiş, diploman elinde... Sınıf arkadaşlarını küçük kardeşin gibi düşün mesela, daha kolay gelecektir...

esra sen depresyonda mısın?
benim geçen yılki yaşadıklarım geldi aklıma da yazını okurken. kendine yazık etme eğer depresyondaysan git bir psikyatriye depresyon tedavisi al. ben de memur olarak atandığım yerden 3 ay çalıştıktan sonra istifa ettim. tabi benimki eskiden beri varmış ama bu olayla iyice gün yüzüne çıktı.

yası kesinlikle problem etme inan orda lise gibi yada normal ilköğretim gibi herkes aynı yasta değil bende üniye çok küçük gitmiştim 17 yasındaydım ben gerçekten korkuodumm:)) ama orda küçüğü büyüğü herkes karma bizim sınıfta değil ama baska bölümlerde 40 yasında amcalar vardı :)

üniversitenin kapısından ilk adımı attıgın andan itibaren yepyeni biri oldugunu düşün
herkes sıfırdan başlıyo ordaa bunu düşün ve güzelce giyinip yeni hayatına adım at
unutma ki kimse senden üstün değil !!

arkadaşlar bugün üniversiteye gittim ve konuştuğumda psikolojiye geçiş olanağımın yada çiftanadal olanamığımın olmadığını çünki bölümümün türkçe olduğu söyledi iş olarakata en rahat öğretmenlik yapabilirsin yada kariyer yapıp bu alanda ilerliye bilirsin dedi ama sosoyoloji okumak için buraya gel psikoloj düşünüyorson o fikri sil dedi açıkcası ben öğetmek olmayı hiç düşünmedim psikoloji benim tek hayalimdi bence birdaha demek için geç değil zatenbu hayatım böyunca girdiğim ilk öss sınavı :) birdaha denemeye karar verdim olmadı öbür sene sosoyoloji hakkında araştırma yapıp olup olmayacağını araştıracağım destekleriniz için teşekkür ederim :)

bu sene bende özel üniverste kazandım bende senin gibi kararsızım ama başka nedenlerden eğer sen gercekten istioyosan yaparsın git ve oku derim ama yok uzaktan yaklaşıyosan ve yapamam ben bunu diyosan gitme boşuna çünkü özel üniverste yani paran boşa gitmesin..hani eğitime harcanan parada boşa gitmez ama okuyabileceğine inanıyosan git...zaten en doğru seçimde buna inanıp gitmek..senin için hayırlısı olsun canım Allah hakkında hayırlısını nasip etsin opuyorumnanaktan

Back
X