• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteden Korkuyorum

bu sene bende özel üniverste kazandım bende senin gibi kararsızım ama başka nedenlerden eğer sen gercekten istioyosan yaparsın git ve oku derim ama yok uzaktan yaklaşıyosan ve yapamam ben bunu diyosan gitme boşuna çünkü özel üniverste yani paran boşa gitmesin..hani eğitime harcanan parada boşa gitmez ama okuyabileceğine inanıyosan git...zaten en doğru seçimde buna inanıp gitmek..senin için hayırlısı olsun canım Allah hakkında hayırlısını nasip etsin opuyorumnanaktan

Teşekkür ederim özel okul gerçekten bir külfet insanın ozunda dediğim gibi çok istediğim bir bölüm olsa bunlar bahane olmıyacak belki ama istemiyourm zaten psikolojiye geçmek için istemiştim oda olmayınca kalsın dedim seneye girerim aslında sosyoloji yakınçevremdki ünivlerdede tutuyordu ama bunda çiftanadal vardı türkçe olunca sınırlı oluyormuş öğrendiğim iyi oldu başlayıp sevmeyip bırakmak en kötüsü hiç olmadı meslekyüksek okulu kazanırım yine okurum yada dışardan bitirim sosyolojiyi :)

canım korkulacak ne var.

ben hayatımın en güzel günlerini üniversitede yaşadım.

birçok üniversite mezunu da böyle düşünüyordur. ayrıca da ailemden ayrı bir şehirdeydim.
ilk haftam biraz kötü geçti çünkü ilk defa ailemden ayrılmış yabancı bir şehirde ve tanımadığım insanların arasındaydım.

ama daha sonra arkadaş edindikçe çok güzel anılarla beraber mezun oldum.

darısı başına

Evet belki komik ama ben lisesi dışarıdan bitirmiş biri olarak ve 6 yıldır okul yüzü görmeyen biri olarak üniversiteye gitmekten korkuyorum özel üniversite kazandım 4 yıllık sosoyoloji bölümünü ama okul bana korkunç geliyor hergün ağlıyourm yapamam diyorum hiç yazılmıyayım gidemem okul evimizde uzak o bile korkutuyor dersleri başaramam gidemem diye ağlıyourm hep. yıllardı okul görmemişim açıkcası kendi dükkanında çalışan biri olarak rahatta bir hayatım var ve vazgeçerim okadar parayı yatırdıktan sonra yapmam diye korkuyourm bana yardımcı olun nolur yoksa üniv hayatım başlamadan bitecek ayrıca maden gidemiceksin neden sınava girdi ve tarcih yaptın derseniz ben açıköğretim okurum diyorum ailemin zoruyla bu bölümü yazdım aslında psikoloji istiyordum hem puanımda tutmaz dedimki puanı en yüksek olan okulu yazdım ama tuttu sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim 4 yıl gözümde büyüyor yaşım 23 mezun olurken 27 yaşında olucam off off ....

yahu okumanın yaşı yok.ben ünivde okurken bir arkadaş 2 yıllık okumuş sonra bizim ünivi kazanmış o zaman 24 yaşındaydı 28 yaşında okulu bitirdi.sınıf arkadaşlarımdan biri 26 da kazandı 30 da bitirdi biz 22 de mezun olduk.sonuca bakacaksın sen.içinde uhte kalmasın oku.korkacak ne var.kişiliğin bu kadar zayıf mı dışardan azmeden okuyan biri eminim güçlüdür kırma direncini kendine şasn tanı.

kesinLikLe böyLe düşünmeee... bi başLa okuLa nie korkmuşum ki ben diceksin... bnm kaldığım yurtta 52 yaşında bi teyze var... çocukları evlendikten sonra tekrar sınava girmiş ve kazanmış, muhasebe okuyo:)) sende 27 yaşında mezun oLcam diosun... fırsatın varken değerlendir derim ben...

hihoyyytcanım bende üniversite mezunuyum ve ailemden uzak okudum çok bi zorluğu yok ordaki çevren zaten alıştırcak seni ve inan zamanla gelmek istemiceksin eve. derslerini de hergün 1 saat tekrar edersen problem yok..

bence gitmelisin.üniversiteye gitmek isteyipte gidemeyen birsürü insan var ve sen çok şanslısın ki kazanmışsın.uzun zamandır okula gitmemiş olabilirsin ama bence universiteye gidince bi,okula girince butun fikrin değişir.yeni arkadaşların olur yeni goruşlerin,fikirlerin olur.kısacası universite sana çok şey katar ve kendi küçük dünyan dışında başka yerlerde gormuş olursun.bi düşünsene yeni arkadaşlıklar festivaller aktiviteler vs vs hem ozel okulu kazanmışsın sosyal anlamda pek çok imkanın olur.bence kendine guvenmen lazım.derslere çalışırsın elinden geleni yaparsın.bence denemeye değer.gozunu korkutmamalısın.ayrıca 23 yaşında üniversiteye girmende ne varki bence normal bir yaş.kimse kimsenin yaşını sorgulamıyor sonuçta.şöyle bişide var elinde boyle bir fırsat varken değerlendir yoksa ilerde gitmediğin için pişman olursun.bence oku eline mesleğini al.işini yapıp yapmamak sana kalmış ama en azından üniversite yılları sana kar kalır ve en azından bir mesleğim var dersin.

ya bence mutlaka üniversiteye gitmelisin ben ilk üniversiteyi kazandığım zaman ağlayarak gitmiştim hatta 2 hafta ayak direyip zor bela götürülmüştüm.. ben de yaşım çok küçük diye korkuyodum ve sınıfın en küçüğüydüm ama sonrasında üniversiteyi bitirdiğimde 4 sene daha üniversite okuduğum şehirde kaldım evlenmesem ayrılcam da yoktu.. ve bizim sınıfta 26 yaşında öğrencilerde vardı. onların sorun yaşadıklarını da düşünmüorum ve ayağına gelen bu fırsatı kesinlikle tepmemelisin herkes bu şansı yakalamak için uğraşıyo

arkadasım hayatımın en güzel senesi gecen sene üniversiteye basladıgım seneydi=) üniversite hayatı cok farklı

Guzel bir hayat yasamak isteyip istemediginden emin degilmisin yani simdi sen. Ustelik herkesin yillarca ter doktugu sinavda da basarili olmussun. Egitimin gelecegin icin ne kadar onemli odugunu bilmiyor musun. Bence Universite, amaclarina ulasman icin cikman gereken basamaklarin ilk sirasindadir. Tabi daha sonrasi sana kalir, senin cabalarina baglidir. Bence okumaktan kormak yerine, okumazsam ne olur diye kork.:kahve:

Son düzenleme:
canım neden korkuyosun?bal gıbıde basarrsın kendıne guven bıraz.emın ol gıtmezsen cok pısman olursun.bı basla okula suan kafanda ne dusuncen varsa hepsı degıscek bambaska bı ınsan oldugunu farketceksın.yenı ınsanlar tanıcaksın vizyonun geliscek..bole sacma dusuncelere kapılma canım benım

korkacak ne var bunda anlamadım ki

okul uzak olabilir gider gelirsiniz. ayrıca özel bi üniversiteymiş. Ne gusel. Sosyoloji ile psikoloji de kardeş gibi derslerdir. Okuyun bence. Bi yandan da çalışmaya devam edilebilir mi bilmiyorum iş yeri koşullarınızı ama yapabilirsin.

Özel üniversitelerde öyle çok sıkkı yönetim olmaz.Bence devam et ne gusel.. Korkacak en var anlamadım. Giyinirsin süslenirsin elinde kitaplar, yeni arkadaşlar. eğlenmene bak takma.

Back
X